Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

. En son pasta için annesnden bana “ şunu yazın” tarzında mesaj atmıştı. Tabi ben anlayınca özellikle yazdırmadım. Laf yapınca aa unuttum dedim

Şu yaptığınız marifetmiş gibi anlatıyor bir de üzerine gülebiliyorsunuz. Gerçekten pesss

Ayy valla sizin gibi kasıntı insanlar beni bayıyor!
Evlendiniz diye adamı üzerinize tapulamadınız ki...

Kırk yılda bı gidiyorsunuz onda da mırın kırın ediyorsunuz.

Ama suç siz de degil
Eşiniz de.
Ben kendisini kısıtlamıyorum ki. Bana danışmadığı için gelemeyeceğimi söyledim. 3 günlüğüne 800 km yol çekemem.

Esı zaten hatalı esıne karsı kararlı net degıl
Haha alemsiniz ya normalde çok uyumlu bi insanım ama bana sorulmadan plan yapıldığında sinirleniyorum ve uyum sağlamıyorum. Kötü bi huy sanırım.
Sorsaydı cevabın ne olacaktı durust ol lutfen.

belli ki emrivaki, sizin kırmızı çizgilerinizden biri. benim için de öyledir. normalde yapacğaım bir şeyse bile bana sorulmadan kararı verilip bana dayatılırsa bir plan, çok sinirlenirim ve katılmam. benim bu durumda yaptığım bir kere bunu ifade edip, planı da gerçekleştirmeyip, bu konudaki duruşumu belli etmek oldu. içinde benim olacağım bir plan için bana sorulmadan kimseye söz verilemez, bitti.
ama evlilik sevgililik gibi değil diye düşünüyorum, insanın bir şeyleri tolere etme çıtasını yükseltmesi gerekiyor bence. evli değilim ama evli olsam bu sefer o köye gider, sonrasında da asla bensiz yapılan planlara katılmayacağımı, bundan sonra bensiz plan yaparsa sonucunun bu olacağını söylerdim eşime, en azından sonrasında alacağı karşılığın ne olduğunu bilir ve insanlara ona göre söz verirdi.

Bak şöyle söyleyeyim biz her yıl mümkün olduğunca köye gideriz çünkü oğlum bayılıyor köy ortamına. Yeşillik içinde özgürce dolaşmak ona çok iyi geliyor. Bir de bu tarafından bakmayı denedin mi hiç? Çocuğun şehrin kalabalığından az da olsa kurtulması ve doğa ile iç içe olması iyi olmaz mı?

Kesinlikle. Oraya taşınınca her bayram ayrıca bayram dışındada gitmek ister

Gitmeye de hakki var. Ailesi sonucta. Konu sahibi ne kadar "artik evli" desede dogmamis cocugu da katsada bu böyle. Adam bir süre sonra tüm yaptiklarina karsi böyle tavir görünce tavrini degistirecektir. Herkesin sabri da bir yere kadar yeter

Hayır benim için öncelik eşimdir. Bizde her hafta mangala giderdik anne babamla ama eşim sevmez o yüzden katılamıyorum. Kafama göre gelirim demiyorum yani.
Bu ev kayınpederinizin değil mi? Neden cevap vermiyorsunuz buna? O aile o evi size vermese kira ne kadar alacaklardı?

Ailesi burda canım. Aile alışkanlığı kaynanam senede 3 4 5 kez gider. Sonra parası kalmaz.

Bir çok açtığın konuda sana hak verdik ama:) bu sefer haksızsın kuzum

Ben kendisini kısıtlamıyorum ki. Bana danışmadığı için gelemeyeceğimi söyledim. 3 günlüğüne 800 km yol çekemem.
Ee bu kadar olumsuz yorum üstüne hala dediğim dedik olacaktiniz madem ne diye konu aciyirsunuz? Olan evliliginize olur ben söyleyeyim. Böyle böyle yıpranır.

Haha alemsiniz ya normalde çok uyumlu bi insanım ama bana sorulmadan plan yapıldığında sinirleniyorum ve uyum sağlamıyorum. Kötü bi huy sanırım.
Sorsa ne olacak.daha once de yazdım.. sizin cevabınız hayır olacak..o da bildiği için emrivaki yapmış.. belki tartışmak istememiş.. valla annemler istanbula çağırdığında, geliriz dedim.ustelik eşime sormadan..birşey demedi..yada onlar gelmek istediğinde yine eşime sormadan gelin dedim...zaten istediğiniz herşeyi yapan bir insana da biraz müsamaha gösterin.. her olayda da bana sorsun ,bana sorsun tribini anlamıyorum...biz buyutmuyoruz diye acaba bizde mi sorun var?

Eğer benim eşim babam için aldığım pastaya, annem için verdiğim 100 TL'ye, onların sağlığını takip etmek için aldığım tansiyon aletine ve en vahimi evimdeki termos kullanıp vermek için istemesine laf etseydi kesin boşanırdım gelip ayaklarıma kapansa da geri dönmezdim eşinizde peygamber sabrı varmış kıymetini bilin

"Elimi versem kolumu kaptırırım" bakış açısıyla evlilikleri perde arkasında soğuk savaşa çevirmek evliliklerin en büyük düşmanı.
Kimden ve neden koruyorsunuz kendinizi bu kadar? Hayatı paylaşmak için evlendiğiniz adamdan mı?

Belki çevrenizde ki evlilliklerde yaşanan olumsuzlukları görüp kendinizce önlem almaya çalışıyorsunuz.
Ama her evlilik, her eş farklı.
Karşınızda ki, her sene iki bayramı benim ailemle geçiricez diyerek sizin aile bağlarınızı hiç sayan, dediğim dedik, saygısız ve bencil bir adam olsa bu inadı yapın derimde. Sizin anlattığınız eş profili böyle değil ki.
Gerçekten ne oluyor evlenince, sizden önce 30 sene bir arada olduğu insanları hiçe sayıp herşeyi sizinle mi paylaşmalı.
Senede bir eşini koluna takıp aile ziyareti yapamayacak mı?
Okutan, büyüten aileye harcadığı iki kuruşun hesabını mı vermeli?
E siz böyle davranırsanız ailesi haklı olarak gelin kısıtlıyor, sıkıyor diyecek. Durum bu değil mi zaten?

Son düzenleme:
Hayır benim için öncelik eşimdir. Bizde her hafta mangala giderdik anne babamla ama eşim sevmez o yüzden katılamıyorum. Kafama göre gelirim demiyorum yani.
Esiniz olmadan da katilabilirsiniz.
Ailenizle ya da arkadaslarinizla ozel vakitleriniz olabilir.
Bu burda dursun.
Ote yandan siz kafaniza gore davranmiyor olarak goruyorsunuz kendinizi ama bu esimin fikrini aliyorum durumu degil ki
Esinizin de sizin gibi mangal icin huzursuzluk cikarmasi ya da ailenizin yaninda laf etmeye calismasi ya da benim iznim az neden bana sormadilar diye tutturmasi lazim cagrildiginizda ya da siz heveslendiginizde.
Ancak oyle esitlenir durumunuz, su anki konudan yola cikarak.

"İznim az olmasa gelirdim , otobüsle tüm vaktim yollarda geçecek" demeye çalışmışsınız. Kayınpederinizde alternatif sunmuş , “ iyi biz arabayla gideriz sen uçakla gelirsin” demiş. Ne demesini istiyordunuz ? Gelme mi deseydi ?

Bence kesinlikle eşine haksızlık ediyorsun senin yaptığın bu tavır onun sana verdiği değeri zamanla torpuleyecektir nasıl insanlar var sen biliyormusun valla öyle insanlar varki neler yapıyorlar çanta pasta bunlarda ne var erkekte evlendi diye ailesinden tamamen kopacak diye birsey mi var gercekten heleki seni nasıl düşünmüş bayramdan sonra bile tatil programi yapmış bence haksızlık huzursuzluk yapma yuvana sahip çık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…