Sinirlendin dimi :) evet senelerdir köyden o arabayla geliyor et ve senelerdir ördek ailesi gibi heryere beraber gidiyorlar. Köye gitmek hakkı gidebilir ailesiyle dönedebilir ama ben bu sene abimlere uğramadan köylerine gitmeyeceğim. Bu bana saygısızlık. Doğru et var dimi diyor. Hey yavrum hey. Bozuldu yüzü düştü tamam bırakırım dedi. Ne cümbüş olur ama varya gelin nerde abisinde"Aaa evet gidemeyeceğiz" miTavra bak ya, "aaa evet toptan gidemeyeceğiz o zaman. bu yoklukta yakıt parası cepte kalır" deseydiniz.
Bu neyin kafası ben anlamadım gerçektenSorma ya dertleri bitmiyor. Tamam hadi giderken uğrayalım desem babası olucak belkide annesi. Ee ben neden yengeme peşimde misafir götüreyim ayıp değil mi ? Dönüşte de et dondurup buraya getiriyorlar arabayla ee yine uğrayamıyorum. Et olmasa bile araba var birlikte dönelim muhabbetine yine sinir olucam. Gidin abi siz beni bırakıp bende abimde keyfime bakarım daha iyi olur.
Adam çare bile düşünmüyor. Gidemeyeceğiz bitti. İnat edin bence bu konuda. O aileyse bu da aile.Sinirlendin dimi :) evet senelerdir köyden o arabayla geliyor et ve senelerdir ördek ailesi gibi heryere beraber gidiyorlar. Köye gitmek hakkı gidebilir ailesiyle dönedebilir ama ben bu sene abimlere uğramadan köylerine gitmeyeceğim. Bu bana saygısızlık. Doğru et var dimi diyor. Hey yavrum hey. Bozuldu yüzü düştü tamam bırakırım dedi. Ne cümbüş olur ama varya gelin nerde abisindegelmemişim kaynanamla kocamla ahaha biraz utanırlar belkide bidaha plan yaparken benide düşünürler düşünmezlerse gelin yok. Köye yerleşince bide kızı damadı gelicek birlilte gidelim diye en azından derkerki x şuraya gidiyor olmaz. Öğreticez gülüm bozulsada darılsana öğreticez .
Geri adım atmadığım için belki düşünür giderken biz biyere uğrayacağız der ana babasına. Kız ne inadı siz gidersiniz beni bırakırsınız öyle olmuyorsa böyle olur dedim çünkü bu benim hakkım.Adam çare bile düşünmüyor. Gidemeyeceğiz bitti. İnat edin bence bu konuda. O aileyse bu da aile.
Bende anlamıyorum. Şimdi ben bunu söyleyim fesat aileyi istemeyen gelin sırasında 1 numara olurumBu neyin kafası ben anlamadım gerçekten
Benimde ama vurmadım kendimi savundum. Alışmış bu düzene bi afalladı ne diyeceğini bilemedi. Bak şu konuda anlarım tamma ailes kurbanı orda kesiyor dönerken otobüsle getiremezler çöp olur anlarım ama benim suçum ne ? O zaman giderken uğrayacağız. Olmuyorsa ben misler gibi kalırım abimde keyif yaparım.O esinin agzina etle vurasim geldi. Abine biraksin seni donuste alsin o da anasiyla babasiyla koyuyle ask yasasin bayramda.
Benimde ama vurmadım kendimi savundum. Alışmış bu düzene bi afalladı ne diyeceğini bilemedi. Bak şu konuda anlarım tamma ailes kurbanı orda kesiyor dönerken otobüsle getiremezler çöp olur anlarım ama benim suçum ne ? O zaman giderken uğrayacağız. Olmuyorsa ben misler gibi kalırım abimde keyif yaparım.O esinin agzina etle vurasim geldi. Abine biraksin seni donuste alsin o da anasiyla babasiyla koyuyle ask yasasin bayramda.
Guncesim azıcık öne gel kır papatyasına anlattım 5 10 dakika oluyor.
İmzamı atarım tabikide. Çünkü kanarya derki tamam o zaman gitmeyelim benim için planınızı bozmayın ben hep böyleydim annemde böyleydi fedakarlık şeması. Kanarya zaten kendinden ödün verir sorun çıkarmaz uyum sağlar. Niye gidemeyelim canım bırakırsın beni dedim eşim kaldı öyle olmaz öyle şey saçmalama dedi. Dedim öyle olmuyor böyle olmuyor ben ne zaman gidicem ? Bekarken gidememiş olmam onun suçu değilmiş. İyi 2 senedir gidemiyorum bu senin suçun bırakırsın beni dedim kapattım konuyu :)Okudum simdi canim. Bunlar niye boyle olmus biliyor musun cunku senin iyi niyetine alismislar. Biraz bencil ol ciddiyim. Ne bileyim mesela onlara plan yapma firsati vermeden sen planini ortaya koy. Onlar gibi safa yatarak yap bunu.
İmzamı atarım tabikide. Çünkü kanarya derki tamam o zaman gitmeyelim benim için planınızı bozmayın ben hep böyleydim annemde böyleydi fedakarlık şeması. Kanarya zaten kendinden ödün verir sorun çıkarmaz uyum sağlar. Niye gidemeyelim canım bırakırsın beni dedim eşim kaldı öyle olmaz öyle şey saçmalama dedi. Dedim öyle olmuyor böyle olmuyor ben ne zaman gidicem ? Bekarken gidememiş olmam onun suçu değilmiş. İyi 2 senedir gidemiyorum bu senin suçun bırakırsın beni dedim kapattım konuyu :)
Kanarya bu köye gitme mevzusu olsun, evlilikte bütçeyi ayarlama vb konuları evlenmeden önce eşinle konuşmuş muydun merak ettim.İmzamı atarım tabikide. Çünkü kanarya derki tamam o zaman gitmeyelim benim için planınızı bozmayın ben hep böyleydim annemde böyleydi fedakarlık şeması. Kanarya zaten kendinden ödün verir sorun çıkarmaz uyum sağlar. Niye gidemeyelim canım bırakırsın beni dedim eşim kaldı öyle olmaz öyle şey saçmalama dedi. Dedim öyle olmuyor böyle olmuyor ben ne zaman gidicem ? Bekarken gidememiş olmam onun suçu değilmiş. İyi 2 senedir gidemiyorum bu senin suçun bırakırsın beni dedim kapattım konuyu :)
İşte o yüzden abime gidicem. Şuan çok keyifliyim :)Bu zamana kadar iyi oldun da ne oldu? Nasilsa gunun sonunda yine kanarya kotu oluyor. Iyi olup kotu olmaktansa kotu ol, bencil ol. Seni gazlamak da istemiyorum herkesin evliligi farkli sonucta ama beni istemedigim yere bir Allahin kulu zorlayamaz. Hele ki senin durumunda gidecegim varsa da gitmem. Laftan anlamayana anladigi dilde anlatacaksin.
İşte o yüzden abime gidicem. Şuan çok keyifliyim :)
Hayır çünkü eşim aşırı bireysel biri. İnanmicaksınız ama öyle. Ailesinden kimse sormadan plan yapamaz çünkü kızar kime sordunuz diye. Düğün bütçesini bile kimseyi karıştırmadı. O yüzden hiç aklıma gelmedi konuşmak köye gittiğini biliyordum sorun yapmam ama bu kadar olucağını tahmin etmedim bu düzene alıştığı için bireysellik off. Bütçe konusunda sorunum yok eşim 1000 tl biriktirmiş maaş hariç çeyrek alıcam katıp çocuğumuz için bu ay açıldık dedi kendine harcamaz pek ama mesela aile konusunda da harcadığında batmıyor çünkü bunada alışmış.Kanarya bu köye gitme mevzusu olsun, evlilikte bütçeyi ayarlama vb konuları evlenmeden önce eşinle konuşmuş muydun merak ettim.
Teşekkür ederim olduğum gibi görünmeyi severim. Benim umrumda değiller Allah nasip ederse hala olacağım ve yengeme uğrayacağım hiçkimsenin planı buna engel olmamalı. İlk başlarda olsa evet derdim boşanacağım diye eşime de diyordum hatta ama ilk hallerimde keşke yakınımda ki arkadaşım olsaydınız alnımdan öperdiniz. Şuan ufak problemimiz kaldı bu konuda da eşim hatalıysa hatalıdır benim için savunmayacağım ama çözülüceğini düşünüyorum. Bir de her şey çözülmek zorunda değil kendime bakarım saygımı bozmam eşimle uğrayamıyorsam abime kendim giderim.Hah soyle bak ben bile keyiflendim :) bu insanlari kafaya takma, umursama, dusunme. Sen boyle yaptikca onlara enerji yukluyorsun. Safa yat sen delirecegine onlar delirsin :)
Bak normalde boyle konulara ben sinir olurum ve sana yazdigim gibi ilimli da olmam cogu zaman ama sana sinir olmuyorum cunku sen bosanacagim ben yeah diye atip tutup konu acmiyorsun. Arkadaslar durum bu ben bosanmak istemiyorum duyorsun. Ne yapilir ne edilir diye cozum ariyorsun. Yani kendini farkli gostermeye calisip farkli davranmiyorsun. O kadar linclenmeye bile kendini bozmuyorsun.
Ben evlenmeden bu tarz şeylerin konuşulmasından yana olduğum için kendi ilişkimde konuştum ve ortak paydada buluşamadığımız için ayrılık yolu gözüktü. Görmek mi yoksa görmemek mi daha iyi bilmiyorum. Konuya girip yeni mesajları okuyunca merak ettim sormak istedim.Hayır çünkü eşim aşırı bireysel biri. İnanmicaksınız ama öyle. Ailesinden kimse sormadan plan yapamaz çünkü kızar kime sordunuz diye. Düğün bütçesini bile kimseyi karıştırmadı. O yüzden hiç aklıma gelmedi konuşmak köye gittiğini biliyordum sorun yapmam ama bu kadar olucağını tahmin etmedim bu düzene alıştığı için bireysellik off. Bütçe konusunda sorunum yok eşim 1000 tl biriktirmiş maaş hariç çeyrek alıcam katıp çocuğumuz için bu ay açıldık dedi kendine harcamaz pek ama mesela aile konusunda da harcadığında batmıyor çünkü bunada alışmış.
Nişanlıyım görümcem eşimden harçlık istiyordu düşün. Kaynanam üzülmüş abisi verememiş nişan olduğu için :) sürekli kardeşine bişeyler alırmış ama bu da sorun değil kardeştir alsın ama abartı olduğunuda evlenince farkettim. Sadece benim için avantaj olan eşimin bana düşkün olması. Bu arada ben nazla istekle ailesini bırakıp gidedebilirim ama gerek yok. Kız valla aynı evde yaşamadan anlayamıyorsun ki yaşayıp görüyorsun ben nerden bileyim araba da peşimize takılıcaklar sürekli :)
Tabikide konuşmak ama inan bazen konuşmakta işe yaramıyor adam evlenince bambaşkada çıkabiliyor. Mesela evde işlern ortak yapılmasından yanadır ama evlenince kalkmaz oturduğu yerde ee konuşmuştunuz ? Ya da benim eşim asla mutfağa girmez ve donunu kaldırmazmış ellerinden yumurta yediğim yetmezmiş gibi ben eve gelmeden evi topluyor değişimine şaşkınlar sorsan hayatta yapmam derdi. Zamanla başka sıkıntılarda çıkıyor o yüzden en önemlis iletişim ve erkeğin sana karşı saygısı. Şiddet eğilimi olmaması kıyamaması sonra zaten çözülüyor.Ben evlenmeden bu tarz şeylerin konuşulmasından yana olduğum için kendi ilişkimde konuştum ve ortak paydada buluşamadığımız için ayrılık yolu gözüktü. Görmek mi yoksa görmemek mi daha iyi bilmiyorum. Konuya girip yeni mesajları okuyunca merak ettim sormak istedim.
Umarım halledebilirsiniz eşinle arandaki bu mevzuyu da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?