• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimi değiştirmeye mi çalışıyorum? Belki de hata bendedir. Ne dersiniz kızlar ?

Ben evlenmeden bu tarz şeylerin konuşulmasından yana olduğum için kendi ilişkimde konuştum ve ortak paydada buluşamadığımız için ayrılık yolu gözüktü. Görmek mi yoksa görmemek mi daha iyi bilmiyorum. Konuya girip yeni mesajları okuyunca merak ettim sormak istedim.
Umarım halledebilirsiniz eşinle arandaki bu mevzuyu da.

Gormek tabi ki iyi ama bazi seyler evlenmeden konusulsa bile hayat cok surprizlerle dolu. Bir ornek vereyim ben evlendigimde calisiyordum suan icin calismiyorum. Bu esimin benden bagimsiz hareket edip bana saygi duymamasini gerektirmez.

Ben insanlarin sonsuz oynayacaklarina ihtimal vermiyorum. O yuzden iyi tanimaya calisin. Kimse evlenince degismez. Ister istemez degisiklikler olur ama bunlar olumlu anlamda olur. Size uymuyorsa cekin resti acimayin :)

Gormek tabi ki iyi ama bazi seyler evlenmeden konusulsa bile hayat cok surprizlerle dolu. Bir ornek vereyim ben evlendigimde calisiyordum suan icin calismiyorum. Bu esimin benden bagimsiz hareket edip bana saygi duymamasini gerektirmez.

Ben insanlarin sonsuz oynayacaklarina ihtimal vermiyorum. O yuzden iyi tanimaya calisin. Kimse evlenince degismez. Ister istemez degisiklikler olur ama bunlar olumlu anlamda olur. Size uymuyorsa cekin resti acimayin :)
Evet değişmez hatta şöyle taçlandırayım. Nişanlıyım eşimle alışveriş yapıyoruz akşam 6 da görümcem aradı eşimde tamam dedi meğersem tatlı istiyormuş kraliçemiz. Ben ordan eşime geçtim annesiyle oturduk derken kardeşi aradı 8 gibi duyuyorum telden öldüm kurudum tatlı diye nerdesin hadisene dedi. Eşim de sonra bana kalkalım mı geç oldu dedi kendiside yoldan gelmiştim uykuluydu.

Gunces ben bir sinirlendim. Sizede tatlınıza da sakın bana bir daha böyle saygısızlık yapmıyorsun diye bağırdım. Savaşa aş mı yetiştiriyorsun ölmüş mü kardeşin tatlı diye bu ne saygısızlık dedim. Yiyin tatlınızı eyvallah dedim. Ben ordayım diye yaptığına eminim kardeşinin annesi söylemiştir. Evlendim yine aynı mevzu kız hala tatlıda tatlı. Değişmiyor malesef. Hatta ilk tatlı aldığımızda kaynanam da vardı çayda kızına yetiştirmiş bağırdı abisine banada alırdın neden almıyorsun biliyorum annem söyledi dedi. Açgöz. Eşime söyleyince de kardeşimle aramdaki durum sana yapmıyor diyor. Başlarım senin kardeşine.

Tabikide konuşmak ama inan bazen konuşmakta işe yaramıyor adam evlenince bambaşkada çıkabiliyor. Mesela evde işlern ortak yapılmasından yanadır ama evlenince kalkmaz oturduğu yerde ee konuşmuştunuz ? Ya da benim eşim asla mutfağa girmez ve donunu kaldırmazmış ellerinden yumurta yediğim yetmezmiş gibi ben eve gelmeden evi topluyor değişimine şaşkınlar sorsan hayatta yapmam derdi. Zamanla başka sıkıntılarda çıkıyor o yüzden en önemlis iletişim ve erkeğin sana karşı saygısı. Şiddet eğilimi olmaması kıyamaması sonra zaten çözülüyor.

Net çizgilerle evlilik anlayışı uymuyorsa ayrılma yoluna gidilebilir ben bunu mantıklı buluyorum. Aslında tamamen sınırlar eğitimi konu. Evlenmeden sınır çizersen sorun kalmaz :)

Ben de karşımızdaki kendisini çok iyi gizleyebilen, yalancı biri değilse az çok evlilikte nasıl olacağını öngörebileceğimizi düşünüyorum. Tabii bu biraz bizim irdeleyebilmemize biraz karşımızdakinin karakterine bağlı, aksi takdirde o zaman dediğin gibi olur evlilikte bambaşka bir durumla karşılaşırız haklısın.

Tabii ki beklenmedik durumlarla karşılaşılır ama bu durumlar hastalık gibi ya da geçerli bazı sebeplerden kaynaklı olabilir bunda da eşler anlayış göstermeli zaten.
Görmek iyi mi bilmiyorum Gunces. Böyle goruncede o zaman evlilik, ilişki çok zor kuruluyor sonu ayrılığa varılıyor.

Evet değişmez hatta şöyle taçlandırayım. Nişanlıyım eşimle alışveriş yapıyoruz akşam 6 da görümcem aradı eşimde tamam dedi meğersem tatlı istiyormuş kraliçemiz. Ben ordan eşime geçtim annesiyle oturduk derken kardeşi aradı 8 gibi duyuyorum telden öldüm kurudum tatlı diye nerdesin hadisene dedi. Eşim de sonra bana kalkalım mı geç oldu dedi kendiside yoldan gelmiştim uykuluydu.

Gunces ben bir sinirlendim. Sizede tatlınıza da sakın bana bir daha böyle saygısızlık yapmıyorsun diye bağırdım. Savaşa aş mı yetiştiriyorsun ölmüş mü kardeşin tatlı diye bu ne saygısızlık dedim. Yiyin tatlınızı eyvallah dedim. Ben ordayım diye yaptığına eminim kardeşinin annesi söylemiştir. Evlendim yine aynı mevzu kız hala tatlıda tatlı. Değişmiyor malesef. Hatta ilk tatlı aldığımızda kaynanam da vardı çayda kızına yetiştirmiş bağırdı abisine banada alırdın neden almıyorsun biliyorum annem söyledi dedi. Açgöz. Eşime söyleyince de kardeşimle aramdaki durum sana yapmıyor diyor. Başlarım senin kardeşine.

Sizin sorununuz soyle canim sen annenden de bazi seyleri alttan almayi ogrenmissin anladigim kadari ile. Mesela altli ustlu oturmak falan sana hic itici gelmemis o konuya da cok yapici yaklasmissin. Anlayisli oldukca, verdikce sonu gelmedigini farkedip degismissin. Simdi duzeldi dedigun seyler aslinda esinle ikinizin degisimi. Yani siz esinle bambaska karakterlerde, kulturlerde ve bakis acilarinda degilsiniz ki ortak paydada bulusup evlenme karari vermissiniz. Zamanla ikiniz de evriliyorsunuz. Umarim sorunlarinizi da cozersiniz.

Ben de karşımızdaki kendisini çok iyi gizleyebilen, yalancı biri değilse az çok evlilikte nasıl olacağını öngörebileceğimizi düşünüyorum. Tabii bu biraz bizim irdeleyebilmemize biraz karşımızdakinin karakterine bağlı, aksi takdirde o zaman dediğin gibi olur evlilikte bambaşka bir durumla karşılaşırız haklısın.

Tabii ki beklenmedik durumlarla karşılaşılır ama bu durumlar hastalık gibi ya da geçerli bazı sebeplerden kaynaklı olabilir bunda da eşler anlayış göstermeli zaten.
Görmek iyi mi bilmiyorum Gunces. Böyle goruncede o zaman evlilik, ilişki çok zor kuruluyor sonu ayrılığa varılıyor.
Elbette ama ben hep insanların çift yaratıldığına inanırım. Evleneceğniz kişiyi hissedersiniz

Sizin sorununuz soyle canim sen annenden de bazi seyleri alttan almayi ogrenmissin anladigim kadari ile. Mesela altli ustlu oturmak falan sana hic itici gelmemis o konuya da cok yapici yaklasmissin. Anlayisli oldukca, verdikce sonu gelmedigini farkedip degismissin. Simdi duzeldi dedigun seyler aslinda esinle ikinizin degisimi. Yani siz esinle bambaska karakterlerde, kulturlerde ve bakis acilarinda degilsiniz ki ortak paydada bulusup evlenme karari vermissiniz. Zamanla ikiniz de evriliyorsunuz. Umarim sorunlarinizi da cozersiniz
Tam olarak böyle. Aynı apartman garip gelmedi ne olucak ki kaynanamı seviyorum dedim ben böyle yapıcaklarını düşünmedim. Ne olucak ki yemeğe gideyim dedim. Ne olucak ki gelsinler dedim. Sonunu alamadım. Düzelen aslında ikimiziz kimse değil. Her pazar sabahı eşim annemlere inelim derdi bak abartmıyorum cumartesi birlikteyiz bazen cuma ama yinede pazar iner hatta akşamda plan yapılırdı. Eşime söylediğimde neden istemiyorsun ne olcak çalışıyorsun gidelim diye manipule ederdi. Şimdi gidiceksek önce bi sakinleştiriyor beni soruyor istiyorsan gidelim diyor. Görümcemde çalışmaktan kafasını kaldıramıyor hiç üzülmüyorum çünkü pazar sabah 9 da abisine beni kahvaltıya çağır diye attığı mesajlara saysın 😂

Gormek iyi hic merak etme. Benim de kimseye eyvallahim yoktur daha yeni yeni bu yonumu torpuledim biraz. Acik konusmak gerekirse beni de herkes cekmez ama ceken de oluyor bak :) ben evlilikten cok korkardim mesela cunku cok fazla bosanmis kisi gordum. Kendi akrabalarimdan sorunlu kisiler gordum. Evlenirken millet aglamaya falan basladi allah dedim yaktik basimizi galiba :) evlilik iyi bir sey olsa kimse aglamazdi dedim :) simdi iyi ki diyorum. Yeter ki gozunu ac duygularin ve mantigin birbirinin onune gecmesin. Kimse evlenince surpriz sekilde degismez. gormek, bakmak ve gormek istedigini görmezden gelmezsen hic sikinti olmaz korkma.

Tam olarak böyle. Aynı apartman garip gelmedi ne olucak ki kaynanamı seviyorum dedim ben böyle yapıcaklarını düşünmedim. Ne olucak ki yemeğe gideyim dedim. Ne olucak ki gelsinler dedim. Sonunu alamadım. Düzelen aslında ikimiziz kimse değil. Her pazar sabahı eşim annemlere inelim derdi bak abartmıyorum cumartesi birlikteyiz bazen cuma ama yinede pazar iner hatta akşamda plan yapılırdı. Eşime söylediğimde neden istemiyorsun ne olcak çalışıyorsun gidelim diye manipule ederdi. Şimdi gidiceksek önce bi sakinleştiriyor beni soruyor istiyorsan gidelim diyor. Görümcemde çalışmaktan kafasını kaldıramıyor hiç üzülmüyorum çünkü pazar sabah 9 da abisine beni kahvaltıya çağır diye attığı mesajlara saysın 😂
Aslında sorununuzun temeli aile apartmanında oturmanız. Onlar ev verince, ailenin yapısının etkisiyle tabii, ortak bütçe gibi oluyor.

Gormek iyi hic merak etme. Benim de kimseye eyvallahim yoktur daha yeni yeni bu yonumu torpuledim biraz. Acik konusmak gerekirse beni de herkes cekmez ama ceken de oluyor bak :) ben evlilikten cok korkardim mesela cunku cok fazla bosanmis kisi gordum. Kendi akrabalarimdan sorunlu kisiler gordum. Evlenirken millet aglamaya falan basladi allah dedim yaktik basimizi galiba :) evlilik iyi bir sey olsa kimse aglamazdi dedim :) simdi iyi ki diyorum. Yeter ki gozunu ac duygularin ve mantigin birbirinin onune gecmesin. Kimse evlenince surpriz sekilde degismez. gormek, bakmak ve gormek istedigini görmezden gelmezsen hic sikinti olmaz korkma.
Değişeceğine inanmıyorum. Yazdıklarının çoğu beni anlatıyor :)
Bu konuları konuştuğumuzda sağ olsun dürüstçe kendisini ifade etti, yani bir şeyleri saklamadan ya da değiştirmeden olduğu gibi söyleyince geriye çok bir şey kalmıyor ya kabul etmek ya etmemek.
Ben de zor biriyim sanırım ve evlilik korkum var. Ama buna rağmen bu konuda çok anlayışlıydı, sevgi konusunda da şüphem yok. Hani dedin ya duygu ve mantık birbirinin önüne geçmemeli. Bende mantık çok mu önplanda bunu bilmiyorum. Akışına mı bırakmalı bazı şeyleri bilemedim. Aslında tam bir Bdvlik konu, henüz yeni olduğu için düşüncelerim de karışık. Doğru mu yanlış mı yaptım diye dusunuyorum. Kanaryanin konusunu dağıtmamak adına pek yazamıyorum.
Kanarya kusura bakma birazcik konu dışı yazmış oldum.

Ya o değil de 64 sayfalık BDV konusuyla bile değiştirilemeyen eş yapmışlarya, yanarım yanarım ona yanarım.. ne köymüş arkadaş :işsiz:

Değişeceğini inanmıyorum. Bu konuları konuştuğumuzda sağ olsun dürüstçe kendisini ifade etti, yani bir şeyleri saklamadan ya da değiştirmeden olduğu gibi söyleyince geriye çok bir şey kalmıyor ya kabul etmek ya etmemek.
Ben de zor biriyim sanırım ve evlilik korkum var. Ama buna rağmen bu konuda çok anlayışlıydı, sevgi konusunda da şüphem yok. Hani dedin ya duygu ve mantık birbirinin önüne geçmemeli. Bende mantık çok mu önplanda bunu bilmiyorum. Akışına mı bırakmalı bazı şeyleri bilemedim. Aslında tam bir Bdvlik konusu, henüz yeni olduğu için düşüncelerim de karışık. Doğru mu yanlış mı yaptım diye dusunuyorum. Kanaryanin konusunu dağıtmamak adına pek yazamıyorum.
Kanarya kusura bakma birazcik konu dışı yazmış oldum.

Yani konular tam olarak ne bilmedigim icin yerinde bir yorum olmaz ama su kadarini soyliyim sana, hayata bakisina, evlilik anlayisina uymuyorsa kes at hic dusunme. Alttan alinacak sey vardir alinmayacak sey vardir. Bunlar herkesin karakterine gore degisir.

Anlatmak istersen ozelden de yazabilirsin dinlerim.

Yani konular tam olarak ne bilmedigim icin yerinde bir yorum olmaz ama su kadarini soyliyim sana, hayata bakisina, evlilik anlayisina uymuyorsa kes at hic dusunme. Alttan alinacak sey vardir alinmayacak sey vardir. Bunlar herkesin karakterine gore degisir.

Anlatmak istersen ozelden de yazabilirsin dinlerim.
Dün kayınpederim eşimi konuşmaya çağırdı. Aha dedim arabayla köye gidiyorlar herhalde hazırla kendini kanarya. Neyse korkulan olmadı kocam uzun süre sonra geldi babam perşembe binicek gidicek dedi. İyi güzel 600 liraya gidip geliyor müko dedim. Buraya kadar normal.

Şimdide köye musluk lazımmış yarın onu alcam iş çıkışı diyor tabi 300 400 vardır diye tahmin ediyorum. Şimdi bu para kimden çıkıcak ? Vericeklermi ? Tabikide hayır. Fesat olucak aileye sakınan olucam ama anlamıyorlar gunces. Babası zaten kocaman koçtaşın yanında çalışıyor dertleri başka anladın mı ? Çocuklar ekside mi borç mu ödüyor alabilirler mi umurlarında değil. İsteyen istediği kadar linçlesin ama kabul etmiyorum ya etmeyeceğim. Bakın konu açıldığından beri giden parayı hesaplayın. Evet eşimin alamam sıkışığım baba demesi gerekiyor ama demiyor. İşyerinde ki ekstra gelen harçlıkla kapatıyor bizim maaştan gitmiyor diye kendince haklı. Hadi sen evlatsın ailene destek olmak istiyorsun anlıyorum da ailenede mi düşünmüyor be. Benim annem abime harçlık göndermek istiyor ki yengem de ev hanımı ama umrunda değil çocuğum sıkışmasın diyor. Bunlar neyşn kafası?

Dün kayınpederim eşimi konuşmaya çağırdı. Aha dedim arabayla köye gidiyorlar herhalde hazırla kendini kanarya. Neyse korkulan olmadı kocam uzun süre sonra geldi babam perşembe binicek gidicek dedi. İyi güzel 600 liraya gidip geliyor müko dedim. Buraya kadar normal.

Şimdide köye musluk lazımmış yarın onu alcam iş çıkışı diyor tabi 300 400 vardır diye tahmin ediyorum. Şimdi bu para kimden çıkıcak ? Vericeklermi ? Tabikide hayır. Fesat olucak aileye sakınan olucam ama anlamıyorlar gunces. Babası zaten kocaman koçtaşın yanında çalışıyor dertleri başka anladın mı ? Çocuklar ekside mi borç mu ödüyor alabilirler mi umurlarında değil. İsteyen istediği kadar linçlesin ama kabul etmiyorum ya etmeyeceğim. Bakın konu açıldığından beri giden parayı hesaplayın. Evet eşimin alamam sıkışığım baba demesi gerekiyor ama demiyor. İşyerinde ki ekstra gelen harçlıkla kapatıyor bizim maaştan gitmiyor diye kendince haklı. Hadi sen evlatsın ailene destek olmak istiyorsun anlıyorum da ailenede mi düşünmüyor be. Benim annem abime harçlık göndermek istiyor ki yengem de ev hanımı ama umrunda değil çocuğum sıkışmasın diyor. Bunlar neyşn kafası?
Biz 3 5 ay önce 250 tlye aldık musluğu. En kötü 300 tldir. Bence az miktar degil. Eşin sıkışıksa bu parayı nereden verecekki. Babası alsın hem muslugu. Niye herşeye bu koşuyor.

Biz 3 5 ay önce 250 tlye aldık musluğu. En kötü 300 tldir. Bence az miktar degil. Eşin sıkışıksa bu parayı nereden verecekki. Babası alsın hem muslugu. Niye herşeye bu koşuyor.
Bende merak ediyorum :) önceden bu kadar olmuyor ki para kalmayınca karttan alıyordu ben görüyordum abartamazdı yani çünkü kredi kartı oluyordu 300 500 ekstra şimdi de işyerinde patronu ekstra prim veriyor satış yapıyor 200 300 onda hep oluyor banada maaş hariç sürekli verir bişey aldığında ordan kapattığı için bana yansımıyor o yüzden hesap kitap yapmamalıymım :)

Bende merak ediyorum :) önceden bu kadar olmuyor ki para kalmayınca karttan alıyordu ben görüyordum abartamazdı yani çünkü kredi kartı oluyordu 300 500 ekstra şimdi de işyerinde patronu ekstra prim veriyor satış yapıyor 200 300 onda hep oluyor banada maaş hariç sürekli verir bişey aldığında ordan kapattığı için bana yansımıyor o yüzden hesap kitap yapmamalıymım :)
Bunlar hem karı koca çalışıyor. Evleri kendilerinin. Neden size aldırıyorlarki
Eşin kazandıkça onlara harcıyor sanırım

Yani çok detaylı okuyamadım 64 sayfayı ama okuduğum kısmıyla ilgileniyorum.Evimin içine kimseyi asla karistirmam ama esiminde ailesine maddi olarak yaptığı yardıma karışmam.Bunca yıl onu büyütüp bu yasa getirmişler üstlerinde emeği var eşimde bişey alınca ona neden aliyosun diye ben şahsen kizmam.Sizide kırmak istemem evinizin içini tabiki siz bilirsiniz.Ama öncelik eşiniz evliliginiz olsun tadinizi kaçırmamaya bakın umursamayin:)

Ya kayinpederin ayda yilda bir yurt disina cikiyordur yani cok sık gitmiyordur hoscakal demek icin oglunu cagirir. Cok sık yurt disina cikiyordur atlar ucagina gider kimsenin haberi bile olmaz. Bunlar alti ustu koye gidecek ki muhtemelen dogup buyudukleri yer. Sanirsin olagan ustu hal varmis gibi oglunu cagirip konusmalar falan valla cok acayipler ya. Normal sohbete cagirir adamin oglu yani elbet cagiracak ama bu koye gitmek icin konusmaya cagiriyor ya🤣

Sen buraya konu acip kayinpederden musluk istedik yazsaydin herkes seni linclerdi. Lincleyenlerden biri de ben olurdum ki muslugunuzu bile alamiyorsaniz neden evlendiniz, kp.size bakmak zorunda mi derdim. Durum tersi olunca kp.isteyince pek normalmis gibi seni lincleyenlere de uzuluyorum ben. Kim bilir neler yasiyorlar ki durumu normallestirmisler.

Siz tok yatarken onlar ac yatiyordur yardim edersin. Bu yardim bile bilemedin en fazla 1 sene olur. O da ac yatmaktan bahsediyorum bak. Surekli ailesine bakmak zorunda olan adam bir zahmet evlenmeyecek, kimseye boyle bir yuk yuklemeyecek. Oturup ailesine bakacak. Sen omur boyu es ailesine bakacaksan hic evlenmezdin. Oturur kendi ailene bakar onlari kalkindirirdin. Ne bileyim ani saglik harcamalari cikmistir yardim edilir. Acil durum cikmistir onemli bir konudur ona da eyvallah.

Bunlarin bir dur duragi yok ya.

Back