- 24 Eylül 2010
- 5.874
- 18.903
- 448
Konu sahibi bütün konularda haklı ama kocaman da bir ama var. Onların verdiği evde oturuyor. Bunu yapmak demek keselerin karışacağını biliyorum demek. Beklentisi olmayan aile de vardır olan aile de… konu sahibine de beklentili olanı düşmüş. Ben olsam ne şamın şekeri ne arabın yüzü der evden de çıkarım. Aile arasında böyle al veri sevmem çünkü.Ya kayinpederin ayda yilda bir yurt disina cikiyordur yani cok sık gitmiyordur hoscakal demek icin oglunu cagirir. Cok sık yurt disina cikiyordur atlar ucagina gider kimsenin haberi bile olmaz. Bunlar alti ustu koye gidecek ki muhtemelen dogup buyudukleri yer. Sanirsin olagan ustu hal varmis gibi oglunu cagirip konusmalar falan valla cok acayipler ya. Normal sohbete cagirir adamin oglu yani elbet cagiracak ama bu koye gitmek icin konusmaya cagiriyor ya
Sen buraya konu acip kayinpederden musluk istedik yazsaydin herkes seni linclerdi. Lincleyenlerden biri de ben olurdum ki muslugunuzu bile alamiyorsaniz neden evlendiniz, kp.size bakmak zorunda mi derdim. Durum tersi olunca kp.isteyince pek normalmis gibi seni lincleyenlere de uzuluyorum ben. Kim bilir neler yasiyorlar ki durumu normallestirmisler.
Siz tok yatarken onlar ac yatiyordur yardim edersin. Bu yardim bile bilemedin en fazla 1 sene olur. O da ac yatmaktan bahsediyorum bak. Surekli ailesine bakmak zorunda olan adam bir zahmet evlenmeyecek, kimseye boyle bir yuk yuklemeyecek. Oturup ailesine bakacak. Sen omur boyu es ailesine bakacaksan hic evlenmezdin. Oturur kendi ailene bakar onlari kalkindirirdin. Ne bileyim ani saglik harcamalari cikmistir yardim edilir. Acil durum cikmistir onemli bir konudur ona da eyvallah.
Bunlarin bir dur duragi yok ya.
Konu sahibi bütün konularda haklı ama kocaman da bir ama var. Onların verdiği evde oturuyor. Bunu yapmak demek keselerin karışacağını biliyorum demek. Beklentisi olmayan aile de vardır olan aile de… konu sahibine de beklentili olanı düşmüş. Ben olsam ne şamın şekeri ne arabın yüzü der evden de çıkarım. Aile arasında böyle al veri sevmem çünkü.
Ama işte eldeki malzeme bu. Konu sahibi zorla ev istemiş demedim ki. Ama veren kişinin zihniyeti yüzünden sıkıntı yaşıyor. Belli ki bir şeyler bekleyerek vermişler. Size ev verdik bir musluğun lafını yapıyorsunuz derler mi? Evet derler. Bu lafları işitmemenin, mesafe koymanın yolu da verdikleri nimetten vazgeçmek. Nimet külfeti de getiriyor.Konu sahibi bana ev vermezseniz ben asla evlenmem dememis ki. Koloni halinde yasadiklari icin cok normal bir durummus bu onlar icin. Yani onlarin hayrini dusunse siz borc oduyorsunuz, bizim de paraya ihtiyacimiz yok sizden bir seyler isteyip sinekten yag cikaralim demezler. Yani o verilen ev cok iyi niyetli verilmemis. Ogullarini gozlerinin onunde tutabilmek icin verilmis.
Ben olsam ne yapardim kestiremiyorum bile ben coktan delirmistim herhalde :)
Valaa onu bunu bilmem, bu aileye torun falan verilmez. Hak etmiyorlar. Sürekli para koparmak için birşey çıkarıyorlar.Ya kayinpederin ayda yilda bir yurt disina cikiyordur yani cok sık gitmiyordur hoscakal demek icin oglunu cagirir. Cok sık yurt disina cikiyordur atlar ucagina gider kimsenin haberi bile olmaz. Bunlar alti ustu koye gidecek ki muhtemelen dogup buyudukleri yer. Sanirsin olagan ustu hal varmis gibi oglunu cagirip konusmalar falan valla cok acayipler ya. Normal sohbete cagirir adamin oglu yani elbet cagiracak ama bu koye gitmek icin konusmaya cagiriyor ya
Sen buraya konu acip kayinpederden musluk istedik yazsaydin herkes seni linclerdi. Lincleyenlerden biri de ben olurdum ki muslugunuzu bile alamiyorsaniz neden evlendiniz, kp.size bakmak zorunda mi derdim. Durum tersi olunca kp.isteyince pek normalmis gibi seni lincleyenlere de uzuluyorum ben. Kim bilir neler yasiyorlar ki durumu normallestirmisler.
Siz tok yatarken onlar ac yatiyordur yardim edersin. Bu yardim bile bilemedin en fazla 1 sene olur. O da ac yatmaktan bahsediyorum bak. Surekli ailesine bakmak zorunda olan adam bir zahmet evlenmeyecek, kimseye boyle bir yuk yuklemeyecek. Oturup ailesine bakacak. Sen omur boyu es ailesine bakacaksan hic evlenmezdin. Oturur kendi ailene bakar onlari kalkindirirdin. Ne bileyim ani saglik harcamalari cikmistir yardim edilir. Acil durum cikmistir onemli bir konudur ona da eyvallah.
Ben olsam o evde oturamazdım.İsterse villa olsun. Bizim kv lerin de üst katında 2boş oda var. Teyze kızım, orda oturun, kira vermezsiniz dedi. Ben tabiki kabul etmedimKonu sahibi bütün konularda haklı ama kocaman da bir ama var. Onların verdiği evde oturuyor. Bunu yapmak demek keselerin karışacağını biliyorum demek. Beklentisi olmayan aile de vardır olan aile de… konu sahibine de beklentili olanı düşmüş. Ben olsam ne şamın şekeri ne arabın yüzü der evden de çıkarım. Aile arasında böyle al veri sevmem çünkü.
Ben düşünüyorum da kvye yakın otursam, zırt pırt beni esir alsa, haftanın 4 5 günü annemde kalırdım. Eşim evi taşıyana kadar o eve pek gelmezdim.Konu sahibi bana ev vermezseniz ben asla evlenmem dememis ki. Koloni halinde yasadiklari icin cok normal bir durummus bu onlar icin. Yani onlarin hayrini dusunse siz borc oduyorsunuz, bizim de paraya ihtiyacimiz yok sizden bir seyler isteyip sinekten yag cikaralim demezler. Yani o verilen ev cok iyi niyetli verilmemis. Ogullarini gozlerinin onunde tutabilmek icin verilmis.
Evet yok rahatsız olduğum konuda bu bebeğim. Bende ne yaptım bügün gezdim 500 lira harcadım çok iyi geldi :) eşime söylesem her zaman mı alıyoruz adamın ihtiyacı bizi büyütmüşler diye zırvalicak hiç çekemem umrumda değiller çünkü. Allaha havale ediyorum içim çok rahatYa kayinpederin ayda yilda bir yurt disina cikiyordur yani cok sık gitmiyordur hoscakal demek icin oglunu cagirir. Cok sık yurt disina cikiyordur atlar ucagina gider kimsenin haberi bile olmaz. Bunlar alti ustu koye gidecek ki muhtemelen dogup buyudukleri yer. Sanirsin olagan ustu hal varmis gibi oglunu cagirip konusmalar falan valla cok acayipler ya. Normal sohbete cagirir adamin oglu yani elbet cagiracak ama bu koye gitmek icin konusmaya cagiriyor ya
Güzelim yemin ederim evlerinde oturmasaydık da al verleri bitmezdi bak yemin ediyorum. Kardeşine ne borcumuz var ? Bekarkende boğazı durmazsı evlendik durmuyor. Evden çıkayım yine aldırırlar o kadar normal ki onlara ben eğrelti duruyorum ve tabi kötü kalpli fesat biri oluyorum. Eşim hatta çetelemi tutayım ne istiyorsun ayda 1 yılda 1 ne yapayım ben dedi böyle alıp sürtüceksin kafasını da biraz kan akışı hızlanıcak anlicak öyleKonu sahibi bütün konularda haklı ama kocaman da bir ama var. Onların verdiği evde oturuyor. Bunu yapmak demek keselerin karışacağını biliyorum demek. Beklentisi olmayan aile de vardır olan aile de… konu sahibine de beklentili olanı düşmüş. Ben olsam ne şamın şekeri ne arabın yüzü der evden de çıkarım. Aile arasında böyle al veri sevmem çünkü.
Kız bende çok delirdim ilk halleri nasıl düzelicek :) Ben üniversite mezunuyum mesleğimde var ki olmasada gocunmam girer mağazada orda burda çalışır paramı kazanırdım yani ev verdilerse bende üstüme düşmeyen eşyaların borçlarını ödedim 1 sene takılardan da erkek tarafının borçlarını kapattık eşimle. Dünyada da tek onlar ev vermiyor nice arkadaşım var kp ev almış tek kelime etmiyorlar mutlu olun yavrum derler ben anlamıyorum bunları. Ah gunces bir deseler yanımda size ev verdik alın edin diye kardeşi de dese varya kapatmam çenemi. İstemiyorsanız çıkalım başa kakmayın düşman mısınız derim yemin ederim derim.Konu sahibi bana ev vermezseniz ben asla evlenmem dememis ki. Koloni halinde yasadiklari icin cok normal bir durummus bu onlar icin. Yani onlarin hayrini dusunse siz borc oduyorsunuz, bizim de paraya ihtiyacimiz yok sizden bir seyler isteyip sinekten yag cikaralim demezler. Yani o verilen ev cok iyi niyetli verilmemis. Ogullarini gozlerinin onunde tutabilmek icin verilmis.
Gel gülüm ben sana özet geçerim965 mesaj olmuş hepsini okuyamam bu konudan vazgeçiyorum…
Güçsüzden öyle olmuyor be canım. Ne olduğunu anlayamadım bu kadar sıkıntı yaşayacağımı da. İlk başlarda her şey normaldi. Şimdi ise haftalardır gitmedik arada iş çıkışı geçerken selam veriyoruz çıkıyoruz rahatım elhamdulillah. Görümcemle de aynı senede 1 2 ye düştü gidip gelme anda doğumgünü falan. Kimse de beni rahatsız edemez izin vermem görümcem laf sokamaz izin vermem kayınvalidem biyere sürükleyemez artık oğlundan önce bana soruyor izin vermem yani ben burda herşeyi anlatamam ilk başlarda gücüm yoktu şuan var. Sorun şu maaş gitmiyor ekstra kendi kazandığı parayla kapıyor o yüzden de bizi etkilemediğini düşünüyor. Patronu bugün 1500 lira vermiş bana söyledi hemen söylemeyedebilirdi herşeyi ödeyelim artanla çeyrek alalım çocuğumuz için diyor. Eğer iyi yanları olmasaydı bırak parayı evi birbirine katardım enayimiyim ben diye :)Ben düşünüyorum da kvye yakın otursam, zırt pırt beni esir alsa, haftanın 4 5 günü annemde kalırdım. Eşim evi taşıyana kadar o eve pek gelmezdim.
Eşim maaşını gidip sürekli ailesine harcasa, eve para vermezdim sanırım.
Evet yok rahatsız olduğum konuda bu bebeğim. Bende ne yaptım bügün gezdim 500 lira harcadım çok iyi geldi :) eşime söylesem her zaman mı alıyoruz adamın ihtiyacı bizi büyütmüşler diye zırvalicak hiç çekemem umrumda değiller çünkü. Allaha havale ediyorum içim çok rahat
Kız nasıl olduysa musluk parasını kocam babasının parasından çekmiş tadilat için çekilen krediden hayretler içerisindeyim nasıl olurda ben veririm dememiş:)))Sefan olsun kanarya :) esin pek laftan anlayacak gibi durmuyor o yuzden sen aynen devam et. Sinirlenmeden sakince harca, cebinde para birakma :)))
Kız nasıl olduysa musluk parasını kocam babasının parasından çekmiş tadilat için çekilen krediden hayretler içerisindeyim nasıl olurda ben veririm dememiş:)))
Şöyle canım özetle eşimin ailesi burda ama her bayram köye gidiyorlar eşimde bu düzeni devam ettiriyor çok sevdiği için senede 1 kere gitmek hakkıymış lakin bana danışmadan karar verdiği için tepki gösterdim bu konu çözüldü anladım seni gidelim mi istiyorum dedi bende elbette dedim. Şöyle bir sıkıntı var giderken abimlerin oturduğu yerden geçiyoruz ama uğrayamıyorum çünkü arabada ailesi oluyor dönüştede aynı bi de kurban eti uğrayamazsak beni bırakırsın madem öyle olmuyor böyle olsun dedim :)Tamam ben varım
Güzelim takmıyorum ki sadece bazen olucakları önceden düşünmezsem tıkanıyorum. Bak bunu bana ilk sene deseydin kurtar yapamıyorum takmadan derdim şimdi umrumda değiller artık. Böyle bi ihtiyaç olunca ister istemez düşündüm eşim alırsa ne yapmalıyım diye bu normal değil mi ? Geçti gitti mesela. İnanmasam da görümcemin kaynanamın ilk zamanlar yaptıkları zamanla siliniyor hafızamdan eskis kadar hatırlamıyorum. Her gün stres yapardım şöyle mi olucak böyle mi diye şimdi olsun ağzım mı yok söylerim diyorum.Sen videolar izliyordun ya bir ara biraz da enerji ile ilgili seyler izle :) sen onlari kafaya taktikca onlari enerjinle besliyorsun.
Güzelim takmıyorum ki sadece bazen olucakları önceden düşünmezsem tıkanıyorum. Bak bunu bana ilk sene deseydin kurtar yapamıyorum takmadan derdim şimdi umrumda değiller artık. Böyle bi ihtiyaç olunca ister istemez düşündüm eşim alırsa ne yapmalıyım diye bu normal değil mi ? Geçti gitti mesela. İnanmasam da görümcemin kaynanamın ilk zamanlar yaptıkları zamanla siliniyor hafızamdan eskis kadar hatırlamıyorum. Her gün stres yapardım şöyle mi olucak böyle mi diye şimdi olsun ağzım mı yok söylerim diyorum.
Kurban mesela büyük sıkıntı şuan abime uğrayamıyorum millet takılıyor diye sinir stresten uyuyamamm lazım oysaki gelsn bakarız aman kaç yaşında insanım diyorum. İyiyim yani bi de Allah nasip ederse hala olacağım :)
Nasıl yani canım ? Özel mesajsa evet açık.Ozelin acik mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?