eşime kıyamıyorum, kendime de

bir de şunu da düşünmelisiniz eğer oğlunuz doğduğundan beri o evde oturuyorsanız
yeni tasınacağınız ev ve ilçe oğlunuzu huzursuz edebilir
çocuklar bir şeyden şikayet etseler bile yine de düzen bozulması onları daha cok etkileyebilir
yani ona da bir sormalısınız

ha ha yaklaşımın bence çok doğru; ancak
yok hakkını yemeyeyim, izmitte oturuyorduk, ben astım hastası olduğum için gölcüğe taşındık. o dönem arada bir yere taşınmayı veya gebzeye taşınmayı da düşündük ama havası en temiz burayı bulduk.
şimdi baya iyiyim, o dönem çok kötüydüm.

Goha bence taşın :)

Araba neden sende değil çocukla zor olmuyor mu?

pek başarılı bir şöför değilim :)
yine de servisi kaçırınca falan arabayı alıyorum.yavaş yavaş gidiyoruz.

bir de şu durum var, gidiş 3 şerit, orta şeritten gidiyorum sorun olmuyor.
dönüş 2 şerit, sağ şeritteyim, sol şerit çok hızlı, sağ da hızlı, çok korna yiyorum.
hadi onu umursamamayı öğrendim, ama özellikle tırlar şerit eziyorlar çok, sağ şeritteki refüjlerden sonrası da uçurum, sağa da kaçamayınca ben çok yoruluyor ve geriliyorum.

Sizin yerinizde olsam 3 secenek üstünde dururdum.

Az maasli da olsa su an evimin oldugu yerden bi is bulmaya calisirdim. 2 cocukla o yolda cok yipranirsiniz. Zaten ilk cocuk kres cagini gecince okula baslayinca yakin bi yer onun hakki. Belki ders saatleri de sizin is saatlerinize uymayabilir.

Isimden cok memnunum böyle bi yeri asla bulamam diyorsaniz. Oraya tasinin. Cocuklar illa kreste kalmayacak. Okula basladiklarin sabit ve yakin bi düzenleri olsun. Size de yazik ayriyeten. Esiniz sizinle ayni yerde is bulmaya calissa bi de süper olur.

Izmiti cok bilmiyorum ama ortak bi noktadan bulmaya calissaniz. Ama yine de sizinki biraz daha yakin olsa.

Hangi secenek olursa olsun bi tarafta esiniz bi tarafta siz ve iki cocugunuz var. Bire üc yani. Bunun yaninda sizin temizlik yemek sorumlulugunuz da var. Ayrica cocuklara da yazik sonucta. Okul cagini da düsünmek lazim.

o da var, zaten okul zamanı taşınırız diyorduk.
şimdi benimle servis çekiyor, o zaman tek başına uzun yol çekmesini istemem.

taşınmak bizim için çok kolay fikir olarak, her durumda taşınabiliyoruz :)

o da var, zaten okul zamanı taşınırız diyorduk.
şimdi benimle servis çekiyor, o zaman tek başına uzun yol çekmesini istemem.

taşınmak bizim için çok kolay fikir olarak, her durumda taşınabiliyoruz :)

1.sinifa kac senesi var?

Bencede kendinizi ve oğlunuzu düşünün,serviste geçireceğiniz 1.5 saatte oğlunuza vakit ayırırsınız.
Eşiniz gidip gelsin. Benim eşimde İstanbul'da işe sabah erken çıkınca 45 dakikada gidiyor ama akşam 1.5 saatte geliyor ,trafik yoğunluğuna göre bazen daha uzun bile sürüyor ama sırf oturduğumuz muhiti sevdiğimiz,kızımın kreşinden memnun olduğumuz için taşınmıyoruz ki sizin durumunuz daha zor ikinci bebek planınızda var.

demek istediğim mesafe çok uzak, doğum iznindeyken oraya devam etmesi zor olacak sanki, dolayısıyla yakına taşınmanız gidip gelmesi açısından büyük kolaylık olur.

Bence senin isyerine yakın olman daha iyi olacaktır. Birincisi trafik kazası diyorsun ama senin garantin varmı üstelik çocuğunda servisteyken.
İkincisi maddi durum diyorsun ama eşin neden beş dakikalık isyerine arabayla gidiyor. O senin kadar düşünmüyor anlaşılan. Üstelik doğum izninde de aynı kreşe goturuceksen yine o yolu çekeceksin üstelik ikinci çocuğun varken nasıl olacak

taşınmazsak doğum izninde o kreşi bırakacak kesinlikle. mümkün değil götürmek-getirmek.
o zaman da ya yeni bir kreşe gidecek ya evde oturacak.
ikisi de bana doğru gelmiyor. çünkü çok hassas bir çocuk, kardeş fikrini nasıl karşılayacağından şimdiden endişeliyim.

şuan 2,5 yaşında

neredeyse 4 yıl herhalde.

3.5 yil gibi gözüküyor.

Dogumdan sonra evinizde olacaksiniz. Cocugunuzu da yakin bi anaokuluna verebilirsiniz. 36 ayliktan itibaren aliyorlar. Hem de cok uygun fiyatlari var. 100 tl gibi.

Dogum izninden sonra da ya tasinin ya da evinizin oldugu yerden is bulmaya calisin. Zaten dogum izninden sonra ilk cocugun nerdeyse okul cagi geliyor.

Yani simdi hamile kalsaniz. 9 ay öyle diyelim. Izin de bi yil olsa. 2 yil böyle gecebilir. Ama sonrasi icin sizin lehinize olmasi lazim. 2 cocuk 1 anne. Her gün yol olmaz bence.

Çok hassas ise yeni bir kreş de ona iyi gelmeyecektir. Kardeş konusunda elbetteki kiskanacaktir zararda vermek isteyebilir ama sonuçta aynı şeyi kreşten gelince de yapabilir o yüzden bu doğum iznindeyken kreşe vermemeniz daha iyi. Hem biraz daha çabuk alışır kardeş fikrine ve bunun için size büyük görev düşüyor elbetteki kolay olmayacak. Ama Kardeş çocuğunuz için yapacağınız en güzel şeylerden birisi o yuzden o kısma çok takilmayin

Eşinizle konuştunuz mu ? O ne diyor? Yani siz de haklisiniz.sadece geçici bir durum dediğiniz için. O zaman oturduğunuz evi kiraya verip ordan ev bakmalısınız. Gecici durum dediğiniz için. Sonuçta yine aynı şey olacak ve bu defa iki çocuk olacak. Taşının ama geçici olmasın yani.Çok zor olur çünkü diğer türlüsü.oraya taşınıp bir daha geri dönmek.. Eşinizle bir konuşun orta yolu bulursunuz. Ya da orta yerlerde yok mu bir yer.Hem size hem eşinize aynı uzaklikta olacak bir yer? Bilmiyorum oraları yani siz daha iyi biliyorsunuz.Araştırın.

Allah korusun eşime bişey olsa vicdan azabından ölürdüm ben herhalde.
Tamam sende gidiyorsun ama servisle. Servisle gitmekte kendisinin kullanıp gitmesi çoook ayrı şeyler kıyaslanamaz bile ..
Ama o tek başına gidecek bunun karı yağmuru filanda var..
Hergün 2 saat dikkatli şekilde gidip gelmesi çok zor kaldı ki fazla dan mesaiye de kalıyor demişsiniz. Hele o tirlar adamı resmen rüzgarı ile çekiyor ya.
Benim araba bile sallanır yandan geçti mi.
Çocuk için başka etkinlik filan bulun oyalayin . Eşinize yazık olur Allah korusun

o muhtemelen yarım saatte gider o yolu.
ama karı yağmuru var konusunu ben de düşünüyorum.
hatta şu an oturduğum evi kiraya vermesek böyle durumlar için diyorum, ama o zaman geçinemeyiz diyor eşim, hep muhalefet :)

eşim de olabilir diyor.
bir çok seçeneği düşündük, buna daha yakın gibiyiz ikimiz de.
ama son kararı bana bırakıyor, ben kesin karar veremiyorum.
arada bir yer şu aşamada düşünmüyoruz,çünkü ben servisle gidersem yine, duraklar vs olunca çok fark etmiyor.

Haklısın. Ama nedense beyler hep arabayla gidiyor işlerine, hanımlar servis veya toplu taşımayla. İkisi merkezde çalışsada benim çevremde hep öyle. Sen arabayı al diyeceğim, en azından kiradan kurtul diyeceğim ya ehliyetim yok dersin veya pratiğim yok dersin diye korkuyorum. Eğer bunlar sözkonusu değilse arabayı al oğlunla rahat et. Eşinin işi yakınmış zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…