eşime kıyamıyorum, kendime de

buraları biliyorsan temiz hava problemini de biliyorsundur.
derince körfez gibi yerlere bakmıştık ev almadan evvel, ancak hava kirliliği çok yüksek oranda. şu anki evimde rüzgar alıp götürüyor pis havayı, gideceğim yerde bu da problem olacak. ama hep geçici diyorum.

şöyle ki oturduğum ilçede maaşlar daha düşük.
bir de 2 çocuğun kreş masrafını ekleyince maddi olarak iş değiştirmek mantıksız.

ama konfor yönüne bakarsak; ki şu an önemsediğim o, şu an çalıştığım yerin imkanlarını başka bir kurumda bulamayabilirim.

çocukların iş yerinin kreşine gitmesi imkanı zaten bütün çalışan anneler takdir eder ki en süper şey. iş yeri açıksa kreş de açık. bir şey olsa öğle arasında gidip halledebiliyorsunuz.

yoksa dediğiniz gibi çok düşündüm iş değiştirmeyi. bir dönem istifam cebimde gezdim diyebilirim size.

Anladım. İş nerede, ev nerede? Aracınızla niye daha uzun sürüyor?

bence kendi evinizden hiç kiraya gitmeyin derim
ayrica sizin servisiniz var , muhakkak ısınızın oldugu yerde kıralar daha yuksektır bırde oyle bır masraf olacak
bence hıc duzenı bozmayın derim

evet akrabalarıma açtım bu konuyu bir süre önce.
herkesin yorumu bu şekilde oldu "ama senin servisin var".
kesinlikle servis çok fark ediyor. bazen arabayla gidiyorum, hem ben iyi şöför olmadığım için yol uzuyor, hem de çok yoruluyorum.

ortalama hızım 70 :)
eşime arada anlatıyorum, yol boştu bastım gaza, hız ne 90

ev gölcük, iş gebze.
Eyvah iki uç. Yeni köprü işinize yarayacak değil mi?
Bence siz arabaya alışın. Süre süre alışırsınız, çok alışkın değilken öyle oluyor. Daha konforlu ve daha hızlı olur. Biraz alışsanız sonra inanamazsınız kendinize.

Aslinda asil sorun dogum izninde baslayacak cocuk nasil devam edecek isyerinin kresine falan. Yoksa siz duzeninizi bomayin derdim ama... hele de gebzeye tasinmak...

aslında mantıklı olan olduğunuz yerde kalmanız servis varmış çünkü ama ortada çocukta var cidden kafa karıştırıcı bir durum.. birde 2.çocuk olursa büyüğü kreşe götüremeyeceksiniz o da evde kalıcak birde bu tarafı var.. sırf bu yüzden taşınabilirsiniz ..

Valla kadinlar daha cok yipraniyor ev is cocuk hamilelik derken hep erkeklerle esitliktan bahsediyoruzya bu herseyi ayni anda basaran super kadinlik rolu kadinlari cidden cok ciddi yipratiyor o yuzden maddi acidan islerinizi ayarlayip sizin ve cocuklarinizin konforunu hayat kalitesini arttiracak bir cozum dusunun derim. Yada ortada daha uygun bir semte tasinin herkesin isine esit mesafede olsun.

Aslinda asil sorun dogum izninde baslayacak cocuk nasil devam edecek isyerinin kresine falan. Yoksa siz duzeninizi bomayin derdim ama... hele de gebzeye tasinmak...

yok şöyle yapmayı planlıyorum.
şu an kreşe gidiyor zaten.
doğum izninde de sabah bırakıp öğleden sonra erken bir saatte almayı planlıyorum.
hem alıştığı ortamdan kopmasın, hem evde bunalmasın, hem de çok hassas bir çocuk kıskançlık vs durumları için bir müddet o da kardeşini özlese iyi olur diyorum.
tabi ki hamile değilim, bunlar hep farazi. bir düşüğüm var, 2. istiyorum şu an sadece.

goha sen mi hamilesin yoksaa

hem maddi hem manevi zarar olcak...bence gerek yok...

Her gün 1 saat gidiyorum, 1,5 saat dönüyorum.
Kreş yaşı zaten kaç sene devam edecekki. Bence taşınmaya gerek yok. Düzen değiştirmek kolay birşey değil. İş yerinin kreşi olması bence çok çok bğyğk avantaj...

taşınmaktan korkmuyorum pek nedense.
hiç ev hanımı ruhu olmadığı için bende sanırım, eşyalar da umurumda değil, hani taşınırken zarar görseler falan üzülmem, öyle de kullanırım.
amaaan benim kafamda bir fikir var kendi akrabalarımı olduğu gibi sizi de bir fikre sabitlemeye çalışıyorum sanırım.
neyse yorumları akşam tekrardan tarafsız gözle okumaya çalışacağım.

ama şu an taşın diyenleri kayırıyorum, ha ha

Ev değiştirmek,kiraya çıkmak ayrı zorluk.. ben pek strese gelemem açıkçası. Ama çıkabiliyorsanız ayrı eve çıkın.
Çıkamıyorsanız da neden siz arabayla gitmiyorsunuz?eşiniz yürüyerek de gidebilir pekala... hem 2 çocuğu da araba koltuğuna koyarsanız rahatça gidebilirsniz

bunu yapacağıma kesinlikle taşınıp eşimin o yolu çekmesini isterim.
hem kendisi benden daha iyi şöför hem de şöförlüğü severek yapar.
motorsiklet tutkusu da var ayrıca.

ben şöförlüğümü geliştirsem bile her gün arabayla o yolu gidip gelmek istemem, çok geriliyorum o yolda çünkü. başka bir güzergah olsaydı farklı olabilirdi ama bu güzergahta tırlar kamyonlar çok fazla bir de hız sınırlarının çok üstünde gidebiliyorlar 2 şeritli yolda.

Su anki evde oturmaya devam edip arabayi siz goturseniz isyerine?

Esinizin isi 5 dk lik mesafedeymis. Motorsiklet gibi bir alternatifde var anladigim kadariyla.

Sizin yaninizda ve servis dur kalk yaptigi icin yolu uzatir ama araba sizde olsa alir cocugunuzu servisin 1 saate gittigi yolu 30 dk da gidersiniz.

Önce kendini ve çocuklarını düşün, sonra kocanı. Kocan keyfini bozup seni ve çocuğunu düşünmüyorken, sen niye kocama kıyamam filan diyorsun? Aptal olmakla aşık olmak arasındaki ince sınırı iyi ayarlayabilmek lazım bence....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…