Trafik tırlar falan deyince benim de gözümde ilk İzmit canlanmıştı. Bence ilk önce motorsikleti satın. :)
Çocukla açıkçası bir saat servisle işe gitmezdim ben olsam. Eşimle uzak yerlerde çalışsak orta noktada oturmak isterdim ama çocukla gidiyorsam mümkün olduğunca yakın olmalı. Hem çocuğa harcadığım enerji, hem yollarda, hem çocuğun zorlanması.
Kısaca işinin yakınına gidin, özellikle ikinci çocuk nedeniyle. Ayrıca küçük bir nokta ama servisteki insanlar için bile sıkıntı. Sonuçta onlar da sabah akşam serviste çocuk çekmek sorunda değil.
Bence işine yakın taşının, eşin de motorla değil arabayla gitsin. Sen uzun süre uzağa gitmişsin, onun için de dünyanın sonu olmasa gerek.
Gecici bir durum dediginize göre.. Çocuk düşünüyorsunuz. Bence boşuna düzen bozup gidiceksiniz. Evdi tasinmaydi boşuna masraf boşuna iş çıkartiyorsunuz.. Sizin iş değiştirmeniz daha mantıklı.. Neyse hayırlısı.
Anladım. İş nerede, ev nerede? Aracınızla niye daha uzun sürüyor?buraları biliyorsan temiz hava problemini de biliyorsundur.
derince körfez gibi yerlere bakmıştık ev almadan evvel, ancak hava kirliliği çok yüksek oranda. şu anki evimde rüzgar alıp götürüyor pis havayı, gideceğim yerde bu da problem olacak. ama hep geçici diyorum.
Anladım. İş nerede, ev nerede? Aracınızla niye daha uzun sürüyor?
bence kendi evinizden hiç kiraya gitmeyin derim
ayrica sizin servisiniz var , muhakkak ısınızın oldugu yerde kıralar daha yuksektır bırde oyle bır masraf olacak
bence hıc duzenı bozmayın derim
Eyvah iki uç. Yeni köprü işinize yarayacak değil mi?ortalama hızım 70 :)
eşime arada anlatıyorum, yol boştu bastım gaza, hız ne 90
ev gölcük, iş gebze.
dert değil belki ama sürekli fikir değiştirdiğim bir konuda bir de size danışayım dedim.
mevcut durum:
bir çocuk, kendi evimizde yaşıyoruz. oğlum iş yerinin kreşine geliyor, işim evime bir saat uzaklıkta. evden çık ofise var, 1,5 saat bile diyebiliriz. servisim var. eşim eve 5 dakika mesafede çalışıyor, arabasıyla gidiyor.
ikimizde tam gün mesai şeklinde çalışıyoruz, bazen eşim haftasonları da mesai yapıyor.
şimdi ben istiyorum ki, yıllardır git gel çok bunaldım, işimin olduğu ilçeye taşınalım. bu durumda eşimin iş yerinin servisi olmadığı için 1 saatlik yolu araba ya da motorsikletle gidip gelecek. biz oğluşumla rahat edicez. kısmetse 2016 da çocuk planlarım var, doğum iznine ayrılınca da oğlumu aynı kreşe götürmeye devam etmek istiyorum.
bir yanım diyor yıllar sonra bu rahatlık süper olacak, bir yanım da eşimi düşünüyor, aslında hiç kıyamam ona, bunca zaman benim servisim var diye pek ses etmedim, onun kolayca işe gidip gelmesine. ama çocuk serviste gerçekten sıkılıyor, bir süre sonra etraftan of puf sesleri geliyor, ben de geriliyorum. an azından kreş yaşı geçene kadar (2 numaranın da elbette) o ilçeye taşınalım diyorum.
maddi olarak bize kira + yol parası eklenecek. manevi olarak da eşimin pek de güvenli olmayan ülkemde her gün trafikte yalnız o kadar vakit geçirecek oluşu, tır kamyon fobisi olan benim için uykularımı kaçırıyor bu kısım. ama o kadar da bunaldım ki, yakına taşınacak olma fikri içimi açıyor.
iş değiştirmeyi de düşündüm. aynı maaşı alamayacağım gibi ayrıca kreş masrafı eklenecek. Oğlumun kreşinden çok memnunum, aynı özelliklerde bir kreş arasam ciddi aylık ücretleri var.
Aslinda asil sorun dogum izninde baslayacak cocuk nasil devam edecek isyerinin kresine falan. Yoksa siz duzeninizi bomayin derdim ama... hele de gebzeye tasinmak...
goha sen mi hamilesin yoksaa
Her gün 1 saat gidiyorum, 1,5 saat dönüyorum.
Kreş yaşı zaten kaç sene devam edecekki. Bence taşınmaya gerek yok. Düzen değiştirmek kolay birşey değil. İş yerinin kreşi olması bence çok çok bğyğk avantaj...
Ev değiştirmek,kiraya çıkmak ayrı zorluk.. ben pek strese gelemem açıkçası. Ama çıkabiliyorsanız ayrı eve çıkın.
Çıkamıyorsanız da neden siz arabayla gitmiyorsunuz?eşiniz yürüyerek de gidebilir pekala... hem 2 çocuğu da araba koltuğuna koyarsanız rahatça gidebilirsniz