- 23 Mart 2015
- 5.681
- 11.943
aslında eşim kendi arabası ile 35-40 dakikaya gidebilir aynı mesafeyi.ortasını bulun iki tarafa da yarımşar saat olsun mesafe, bence sorun çözülür.
Haklısın. Ama nedense beyler hep arabayla gidiyor işlerine, hanımlar servis veya toplu taşımayla. İkisi merkezde çalışsada benim çevremde hep öyle. Sen arabayı al diyeceğim, en azından kiradan kurtul diyeceğim ya ehliyetim yok dersin veya pratiğim yok dersin diye korkuyorum. Eğer bunlar sözkonusu değilse arabayı al oğlunla rahat et. Eşinin işi yakınmış zaten.
dert değil belki ama sürekli fikir değiştirdiğim bir konuda bir de size danışayım dedim.
mevcut durum:
bir çocuk, kendi evimizde yaşıyoruz. oğlum iş yerinin kreşine geliyor, işim evime bir saat uzaklıkta. evden çık ofise var, 1,5 saat bile diyebiliriz. servisim var. eşim eve 5 dakika mesafede çalışıyor, arabasıyla gidiyor.
ikimizde tam gün mesai şeklinde çalışıyoruz, bazen eşim haftasonları da mesai yapıyor.
şimdi ben istiyorum ki, yıllardır git gel çok bunaldım, işimin olduğu ilçeye taşınalım. bu durumda eşimin iş yerinin servisi olmadığı için 1 saatlik yolu araba ya da motorsikletle gidip gelecek. biz oğluşumla rahat edicez. kısmetse 2016 da çocuk planlarım var, doğum iznine ayrılınca da oğlumu aynı kreşe götürmeye devam etmek istiyorum.
bir yanım diyor yıllar sonra bu rahatlık süper olacak, bir yanım da eşimi düşünüyor, aslında hiç kıyamam ona, bunca zaman benim servisim var diye pek ses etmedim, onun kolayca işe gidip gelmesine. ama çocuk serviste gerçekten sıkılıyor, bir süre sonra etraftan of puf sesleri geliyor, ben de geriliyorum. an azından kreş yaşı geçene kadar (2 numaranın da elbette) o ilçeye taşınalım diyorum.
maddi olarak bize kira + yol parası eklenecek. manevi olarak da eşimin pek de güvenli olmayan ülkemde her gün trafikte yalnız o kadar vakit geçirecek oluşu, tır kamyon fobisi olan benim için uykularımı kaçırıyor bu kısım. ama o kadar da bunaldım ki, yakına taşınacak olma fikri içimi açıyor.
iş değiştirmeyi de düşündüm. aynı maaşı alamayacağım gibi ayrıca kreş masrafı eklenecek. Oğlumun kreşinden çok memnunum, aynı özelliklerde bir kreş arasam ciddi aylık ücretleri var.
1 saatlik yolu sen ve çocuğun gelip giderken de aynı tehlike desiniz. Tehlike olasılığı nı bir kenara koyarsak hergün 1 saat gidiş1 saat dönüş çocuğa yazık. Birde2. Çocuk olacak. Ben ne kendimi ne. Eşimi düşünürdüm. Asıl çocuklara yazık. Bence krese yakın bir ev bulun.dert değil belki ama sürekli fikir değiştirdiğim bir konuda bir de size danışayım dedim.
mevcut durum:
bir çocuk, kendi evimizde yaşıyoruz. oğlum iş yerinin kreşine geliyor, işim evime bir saat uzaklıkta. evden çık ofise var, 1,5 saat bile diyebiliriz. servisim var. eşim eve 5 dakika mesafede çalışıyor, arabasıyla gidiyor.
ikimizde tam gün mesai şeklinde çalışıyoruz, bazen eşim haftasonları da mesai yapıyor.
şimdi ben istiyorum ki, yıllardır git gel çok bunaldım, işimin olduğu ilçeye taşınalım. bu durumda eşimin iş yerinin servisi olmadığı için 1 saatlik yolu araba ya da motorsikletle gidip gelecek. biz oğluşumla rahat edicez. kısmetse 2016 da çocuk planlarım var, doğum iznine ayrılınca da oğlumu aynı kreşe götürmeye devam etmek istiyorum.
bir yanım diyor yıllar sonra bu rahatlık süper olacak, bir yanım da eşimi düşünüyor, aslında hiç kıyamam ona, bunca zaman benim servisim var diye pek ses etmedim, onun kolayca işe gidip gelmesine. ama çocuk serviste gerçekten sıkılıyor, bir süre sonra etraftan of puf sesleri geliyor, ben de geriliyorum. an azından kreş yaşı geçene kadar (2 numaranın da elbette) o ilçeye taşınalım diyorum.
maddi olarak bize kira + yol parası eklenecek. manevi olarak da eşimin pek de güvenli olmayan ülkemde her gün trafikte yalnız o kadar vakit geçirecek oluşu, tır kamyon fobisi olan benim için uykularımı kaçırıyor bu kısım. ama o kadar da bunaldım ki, yakına taşınacak olma fikri içimi açıyor.
iş değiştirmeyi de düşündüm. aynı maaşı alamayacağım gibi ayrıca kreş masrafı eklenecek. Oğlumun kreşinden çok memnunum, aynı özelliklerde bir kreş arasam ciddi aylık ücretleri var.
1 saatlik yolu sen ve çocuğun gelip giderken de aynı tehlike desiniz. Tehlike olasılığı nı bir kenara koyarsak hergün 1 saat gidiş1 saat dönüş çocuğa yazık. Birde2. Çocuk olacak. Ben ne kendimi ne. Eşimi düşünürdüm. Asıl çocuklara yazık. Bence krese yakın bir ev bulun.
Zamanla alışır umarım. Bence her insan doğduğu evi benimser. Oğlum da4 yaşında başka bur eve taşınma fikrinden hoşlanmıyor. Odasına yada salona onun seçeceği seçimi ile bireyler yapmak yada bir obje almak iyi gelebilir. Oğlumun odasını değiştirir ken. Beraber yatak ortusu2aldık ve duvara şerit kağıt beraber yaptık çok hoşuna gitti odasında tek uyumak onun için keyifli hale geldiyaptım cikom,
yani ben nisan mayıs gibi taşınırız derken,
hop istediğimiz gibi bir ev denk geldi, iyi de bir ev sahibi.
eşim de evi çok beğenince tuttuk ve geçen hafta taşındık.
şimdilik eşim akşam 8de falan geliyor eve.
oğlum ise daha eve alışamadı, gece uykusunda çok sık uyanıyor.
ama gündüz keyfi inanılmaz yerinde.
sabah uyanınca, akşam evde gelince falan huysuzluk yapmıyor eskisi gibi.
Zamanla alışır umarım. Bence her insan doğduğu evi benimser. Oğlum da4 yaşında başka bur eve taşınma fikrinden hoşlanmıyor. Odasına yada salona onun seçeceği seçimi ile bireyler yapmak yada bir obje almak iyi gelebilir. Oğlumun odasını değiştirir ken. Beraber yatak ortusu2aldık ve duvara şerit kağıt beraber yaptık çok hoşuna gitti odasında tek uyumak onun için keyifli hale geldi
Ev değil de yeni yatağını yadırgamış olabilir belki. Oda sıcaklığına ve nemine de dikkat edin.oğlum da geceleri uyanır dı. Nemsiz ortam rahatsız ediyor du sanırım. Peteginin üzerine islak havlu koyuyorum artıkbeşik kullanıyordu, büyük yatağa geçtik.
ve biz başka ürün beğenmemeize rağmen onun istediği yatağı aldık.
odasında keyfi gündüz çok yerinde, yalnız oynuyor baya bir süre.
ama problem gece işte.
onda da çok ağlama şeklinde değil de, sık sık uyanma şeklinde.
gidiyoruz yanına yatırıyoruz yatağına, hemen yine uykuya dalıyor.
ama 2 saatte bir uyanıyor.
NOT: tabi uyanınca tuvalet faslı da oluyor.
Ev değil de yeni yatağını yadırgamış olabilir belki. Oda sıcaklığına ve nemine de dikkat edin.oğlum da geceleri uyanır dı. Nemsiz ortam rahatsız ediyor du sanırım. Peteginin üzerine islak havlu koyuyorum artık
servisi yok eşinizin madem, toplu taşıma da yok mu? tamamiyle ulaşıma kapalı yerde çalışanların genelde servisi olur ama servis yoksa demek ki toplu taşımayla ulaşılamayacak bi yer değil. bence taşının kesenize göre artık ya arabayla gidip gelsin ya da toplu taşımayla. eşinizi düşünmeniz gerçekten güzel, bu mesajını okusaydı gerçekten çok mutlu olurdu. ama sizin durumunuz öncelikli, çünkü siz annesiniz...dert değil belki ama sürekli fikir değiştirdiğim bir konuda bir de size danışayım dedim.
mevcut durum:
servisi yok eşinizin madem, toplu taşıma da yok mu? tamamiyle ulaşıma kapalı yerde çalışanların genelde servisi olur ama servis yoksa demek ki toplu taşımayla ulaşılamayacak bi yer değil. bence taşının kesenize göre artık ya arabayla gidip gelsin ya da toplu taşımayla. eşinizi düşünmeniz gerçekten güzel, bu mesajını okusaydı gerçekten çok mutlu olurdu. ama sizin durumunuz öncelikli, çünkü siz annesiniz...
oo iyi gözünüz aydın, o zaman bebiş de geliyor demekmutlu olur muydu bilemem, adam benim korkularım yüzünden yıllarca motorsiklet alamadı, daha geçen yıl ikna etti :)
yorumunuza teşekkürler, taşındık bile.
oo iyi gözünüz aydın, o zaman bebiş de geliyor demek
2 çocuklu bir annenin paraya da konfora da ihtiyacı var amma velakin para olup konfor olmazsa kafayı yersin çocuklarına da sağlıklı bir anne olamazsın bu koşturmacada..para bol değil ama, geçici olarak düşündüğüm çözüm bu.
maddi durum şöyle şu an birikim yapabiliyoruz, o zaman yapamayacağız. doğum izninde de şu anki birikimlerimizi yiyeceğiz.
hani konfor mu cepte para olması mı sorusuna konfor cevabını veriyorum.
o yüzden diğer konulara takılıyorum.