eşime kıyamıyorum, kendime de

Yani tabi ki ne zaman çocuk yapacağınıza karışmak benim haddime değil elbette.
Ama 2. çocuğu yapmak için pek doğru bi zaman gibi gelmedi bana.
Yani en azından bu durum kesinliğe kavuştuktan sonra çocuk düşünseniz daha doğru olmaz mı?
Tabi ki en iyisini yine siz bilirsiniz.

ehliyet var, pratik de o kadar kötü değil :) ama korku var biraz. bir de kesinlikle servis daha rahat oluyor, oğlum yokken o bir saatte ya uyurdum ya kitap okurdum, her bakımdan kesinlikle kayıp değil kaliteli bir saate dönüşürdü .

Ayyy, çok özür dilerim tatlım ama ben iş yerinin kreşi var kısmına takıldım kaldım, konuna odaklanamadım :) çabuk firma adını ver, hemen başvurucam IK'ya :)

1 saatlik yolu sen ve çocuğun gelip giderken de aynı tehlike desiniz. Tehlike olasılığı nı bir kenara koyarsak hergün 1 saat gidiş1 saat dönüş çocuğa yazık. Birde2. Çocuk olacak. Ben ne kendimi ne. Eşimi düşünürdüm. Asıl çocuklara yazık. Bence krese yakın bir ev bulun.

yaptım cikom,

yani ben nisan mayıs gibi taşınırız derken,

hop istediğimiz gibi bir ev denk geldi, iyi de bir ev sahibi.

eşim de evi çok beğenince tuttuk ve geçen hafta taşındık.

şimdilik eşim akşam 8de falan geliyor eve.

oğlum ise daha eve alışamadı, gece uykusunda çok sık uyanıyor.
ama gündüz keyfi inanılmaz yerinde.
sabah uyanınca, akşam evde gelince falan huysuzluk yapmıyor eskisi gibi.

Radikal bir karar alip tasindim ,tasinmadan evvel esimin isi evimize 20 dakikaydi servisi vardi benim isim 45 dakika arabayla gidiyordum bakicimiz vardi aramizda problem oldu anlasamadik bir anda tasinalim dedim ve annemlerin 4 katli binasi var ve o zamanda kiraci cikmak üzereydi ve annemlerin altina tasindim :) is yerim 30 dakika mesafede esim 1.5 saat mesafeye cikti :) esim o zaman benim icin problem degil siz mutlu olun cocugum icin katlanirim yola dedi ki ben hic esimi düsünmedim bile cunku oglum daha ön plandaydi :) sonra evimizi kiraya verdik allaha sükür ek gelirde oldu

Velhasil demem o ki ,cocuk ön planda oluyor ne olursa olsun

cocukla sen yol konusunda fedakarlik yapacaginiza evin babasi yapsin. hem kadin ne kadar tez vakitte evde olursa o kadar iyi oluyor..cunku kadin eve gelince ayaklari havaya dikip yatamiyor...ama erkekler cok kolay yapiyor bunu. senin esin nasil bilemiyorum tabii..

Zamanla alışır umarım. Bence her insan doğduğu evi benimser. Oğlum da4 yaşında başka bur eve taşınma fikrinden hoşlanmıyor. Odasına yada salona onun seçeceği seçimi ile bireyler yapmak yada bir obje almak iyi gelebilir. Oğlumun odasını değiştirir ken. Beraber yatak ortusu2aldık ve duvara şerit kağıt beraber yaptık çok hoşuna gitti odasında tek uyumak onun için keyifli hale geldi

beşik kullanıyordu, büyük yatağa geçtik.
ve biz başka ürün beğenmemeize rağmen onun istediği yatağı aldık.

odasında keyfi gündüz çok yerinde, yalnız oynuyor baya bir süre.

ama problem gece işte.
onda da çok ağlama şeklinde değil de, sık sık uyanma şeklinde.
gidiyoruz yanına yatırıyoruz yatağına, hemen yine uykuya dalıyor.
ama 2 saatte bir uyanıyor.

NOT: tabi uyanınca tuvalet faslı da oluyor.

Ev değil de yeni yatağını yadırgamış olabilir belki. Oda sıcaklığına ve nemine de dikkat edin.oğlum da geceleri uyanır dı. Nemsiz ortam rahatsız ediyor du sanırım. Peteginin üzerine islak havlu koyuyorum artık

yatağı yadırgadığını düşünmedik hiç, bizim yataktan daha kaliteli :))
bir de kendi çıkıp inebiliyor diye.
ama olabilir, alışmasını bekleyeceğiz artık.

oğlum sıcağı hiç sevmez, bu ev de biraz daha sıcak eski eve göre, üzerine sadece nevresin örtüyorum, onu bile atıyor sabaha karşı.
bilemedim ki.

servisi yok eşinizin madem, toplu taşıma da yok mu? tamamiyle ulaşıma kapalı yerde çalışanların genelde servisi olur ama servis yoksa demek ki toplu taşımayla ulaşılamayacak bi yer değil. bence taşının kesenize göre artık ya arabayla gidip gelsin ya da toplu taşımayla. eşinizi düşünmeniz gerçekten güzel, bu mesajını okusaydı gerçekten çok mutlu olurdu. ama sizin durumunuz öncelikli, çünkü siz annesiniz...

mutlu olur muydu bilemem, adam benim korkularım yüzünden yıllarca motorsiklet alamadı, daha geçen yıl ikna etti :)

yorumunuza teşekkürler, taşındık bile.

2 çocuklu bir annenin paraya da konfora da ihtiyacı var amma velakin para olup konfor olmazsa kafayı yersin çocuklarına da sağlıklı bir anne olamazsın bu koşturmacada..
tamam ben de eşime kıyamam.. ama ortada çocuk varsa önce onu sonra kendimi düşünmek zorundayım.. sonuçta gece gündüz çocuklarımızın en büyük sorumlulukları bizim üzerimizde..
maddi olarak çok diplere gitmeyecekseniz işinize ve çocuğunuzun kreşine yakın olan yere taşınmayı düşünebilirsiniz..
biraz da erkekler sıkıntı çeksin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…