- 30 Nisan 2019
- 1.188
- 3.400
- Konu Sahibi Ashandflame
Eşim uzakta çalışırken, kaynanam ve ben kaldık. Kira yok hatta kira geliri var, emekli maaşı var ki o zaman hayat çok daha ucuzdu. Yine de hep çalışmaya devam ettim örgün bir okulum olmasına rağmen. Kayınvalidem hiç istemedi çünkü çok yorucu bir işim vardı. Üzülüyordu bana. Ne eşimden para bekledim, ne başka birinden. Daha sonraki dönemde eşimin de birkaç dersi kalmıştı, onları verirken çalışmasını istemedim bir an önce bitsin diye, kendim çalışmaya devam ettim. Sonuç olarak okulları bitmeden evlenen bir çift olmamıza rağmen, sürekli çalışmaya devam ederek kimseye muhtaç olmamayı başardık. Hep kendimizi geçindirdik. Eşim mezun olup atanana kadar da çocuk yapmadık. Şimdi çocuk mutlu, biz mutlu. Hicbir şeyimiz de eksik değil şu an şükür.
Ha bu süreçte çektiğimiz sıkıntılar da öyle çoktu ki, kimsenin haberi yoktur. Yani sonuç olarak öyle felsefe kasmakla olmuyor. Çalışmak kölelik falan değil tam tersi efendilik bana kalırsa. Çünkü kimsenin senin üzerinde söz hakkı olmuyor özellikle maddi konularda. İstediğin gibi yönetiyorsun hayatını. Sizinki de evlilik değil, kaynana sizi evlat edinmiş işte. Hayırlısı.
Ha bu süreçte çektiğimiz sıkıntılar da öyle çoktu ki, kimsenin haberi yoktur. Yani sonuç olarak öyle felsefe kasmakla olmuyor. Çalışmak kölelik falan değil tam tersi efendilik bana kalırsa. Çünkü kimsenin senin üzerinde söz hakkı olmuyor özellikle maddi konularda. İstediğin gibi yönetiyorsun hayatını. Sizinki de evlilik değil, kaynana sizi evlat edinmiş işte. Hayırlısı.