EŞİME BU DURUMDA NASIL DAVRANMALIYIM YARDIM KIZLAR :(:(

Ikili oynamasi cok kotu bisey ama bence sizde artik kaynananizdan biseyler ogrenin. Ona onun gibi yaklasin. Biraz politik olmak lazim. Ben evliligimde sunu ogrendim sorunumu sikintimi esimle kotu zamqnda degil iyi zamanda konusuyorum.

Olan olmus, yaptiginin hata oldugunu herkes soylemis.Esinin karsisina gec ve durust bir sekilde yaptiginin hata oldugunun farkina vardiginj bundan sonra aranizda gecen seyleri annen dahi olsa 3. Kisiye anlatmayacagini, bu olaylar yeni basina geldigi icin tecrubesizce davrandigini soyle ozur dile ve saril op falan Bu seferlik annenin davetini sen kendinden bir bahane göstererek reddet ve esine kayinvalidene gitmeyi teklif et. Aradan bir kac gun sonra da annene gitmeyi teklif edersin. Esin yine annene gitmemekte israr ederse ben yanlisimi kabul edip ozurumu diledim, ama sen de suan yanlis yapiyorsun sen benim aileme gitmezsen ben de seninkine gitmek istemem diyin. Ama tabi bu konusmalari tartisma seklinde degil gayet sakin bir sekilde yapin derim.

bundan sonra ne mi yapacan eşine ailenin söylediklerini asla söylemeyeceksin..kayınvalidene git gel ama fazla samimi olma ...saygıda kusur etme ...
bu dediğini yapıcam samimi olmicam. arada mesafe olmayınca rahatlıkla söylüyorlar söyleyeceklerini. gecen hafta kayınvalidem görümcelerim bir yere gideceklerdi beni çağırmadılar çünkü gelmicemi biliyorlar. hafta sonu yorgun oluyorum ve hafta sonumu kendime, temizliğe ve eşime ayırıyorum. ben duymayım diye eşime kısık sesle biz şuraya gidicez gönder karını ben söylesem gelmez şimdi dediğini duydum. ve bende eşim söylesde gitmem diye düşüdnüm . blkide oda biliyordu hiç açmadı konuyu bana.

tamam canım bu akşam öyle yapıcam. gidicem bu akşam oraya. sizce evime kalması için çğırmalı mıyım? huzursuz ve mutsuz olur muyum ? çünkü devamlı bende kalmayı düşünüyordu düne kadar

Ikili oynamasi cok kotu bisey ama bence sizde artik kaynananizdan biseyler ogrenin. Ona onun gibi yaklasin. Biraz politik olmak lazim. Ben evliligimde sunu ogrendim sorunumu sikintimi esimle kotu zamqnda degil iyi zamanda konusuyorum.
7 aydır evliyim. sanırım evliliğin kuralını bilmiyorum

Esin ailesini savunan ve seni gormezden gelen bir insan degil. Kiymetini bil. Sen de ona bu degeri hissettir. Mesela aslinda annenin tavrindan dolayi oraya gitmek istemiyorum ama seni dogurmus buyutmus ve benim hayatima girmene vesile olmus, sirf bu sebepten sen her istesiginde giderim de. O zaman esin sadece ve sadece onun icin gittigini bilir ve sana verdigi deger artar.

Siz kayınvalidenizin yaptıklarına kızıp gitmemişsiniz, eşiniz de kayınvalidesinin sözlerine kızıp gitmek istemiyor,
Fark yok bunda.
Anneniz de sizi kışkırtmış resmen.
Baştan zaten önyargılı ne yaparsan yap yaranamazsın diyerek.
Kayınvalideniz hastalıktan da bu kadar kaprisli ve sorunlu davranabilir.
Keşke biraz daha hoşgörülü olabilseydiniz..

yani yüzüne güleyim arkasından mı surat yapayım anlamadım

Bence cagirma cunku evine gelirse 7/24 onu cekmek zorunda kalacaksin. Simdi en azindan kacacagin bir evin var. Ve senin evine geldigi zaman misafir konumunda oldugu icin senden daha cok hizmet bekleyecek ve esin de surekli annesini rahat ettirme derdine dusecek. Evi ayri olsun ama sen yine de hizmetini saygini esirgeme. Tabi kendini de ona yaranacagim diye hirpalama.

çok büyük bi cahillik ettiğimin farkındayım. bundan sonra ne yapmalıyım

Ben bunun cahillikle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Bir insan size bir fikrini söylemiş. Muhtemelen bu fikri gidip hemen diğer insana yetiştireceğinizi düşünmedi. Burda eşinizden çok annenize ayıp etmişsiniz. Sizin onun söylediği bir şeyi hemen eşinizle paylaştığınızı bilse inanın eşinizden fazla bozulur ve bir daha da yorum yapmaz. Çünkü durum budur. Birine bir şey söylediğimizde, bunun aramızda kalacağını düşünürüz. 6 yaşında çocukken de bu böyledir 22 yaşında yetişkinken de. Çocuklar bile söyledikleri lafı taşıyan insana bir daha yorum yapmaz. Bunun evlilikte toy olmakla falan alakası yok bence.
Düzgün bir şekilde özür dilerseniz, eşiniz de mantıklı bir insansa konu daha fazla uzamaz. Ben bir keresinde kardeşim hakkında bir tespit yapıyordum, eşim de evet annem de farketmiş şöyle dedi gibi bir şey söyledi. Ben de ne kadar kırıldığımı, benim kendi kardeşimle ilgili istediğim tespiti yapabileceğimi ama haklı da olsa onun annesinin yorumlarını bilmek istemediğimi söyledim. Çok negatif bir mevzu değildi ama yine de nahoştu. O da hata ettiğini ve bunu söylememesi gerektiğini söyledi ve konu kapandı bizim için.
İnsanlar bir çok kişi hakkında yorum yapıyor. Eminim eşimin annesinin benim hakkımda olumsuz bir takım yorumları olmuştur. Benim de oluyor. Bazen kız kardeşinizi ararsınız annenizden dert yanarsınız. Annenize kızkardeşinizden dert yanarsınız. Mühim olan laf taşımamak.

bende iş yerimde pskolojik baskı yaşıyorum o yüzden herşey üstüme üstüme geliyormuş gibi hissediyorum. biliyorum bunları kmseye yansıtmamalıyım ama bu sefer yüzüm gülmüyr gerçi şimdi de gülmüyor ne yapacağımı bilmiyorum kafam karışık.

acaba eşim annesini çağırmıyorm diye kızıyor olabilir mi . çünkü sürekli annem yanlız diyor. yanlız başına kalıyor diyor. ama bende düşünüyorum yani bi tek ben miyim gelini. kayınvalidem daha düne kadar kendi amcamın eşine hiç gelinlerden fayda yok gelip evimi dahi süpürmüyolar tek başıma uğraşıyorum diyordu. 3 tane 35- 40 yaşlarında kızları var. bende onlar gelip yapmalı diye düşünüyorum

Annesiyle ilgili bir sıkıntınız varsa bunu söyleyebilirsiniz. Burda önemli olan sizin kendi fikirlerinizi söylemeniz. Yanlış olansa annenizinkileri aktarmış olmanız. Yoksa annesinin size negatif söylediği, yaptığı bir şeyler varsa bunu uygun bir şekilde ifade edebilirsiniz.
Annesinin sizin iyiliklerinizi görmemesi konusunda da haklı olabilirsiniz. Gitmemek istemekte de haklısınız bence. Bir hata yaptınız diye bunu telafi etmek için eve falan çağırmayın. Hata yaptıysanız bile eşinize yaptınız. Ondan özür diler, annen de benim yardımlarımı görmese de Allah görüyor ben gene yardım ederim diyin ve ne zaman içinizden geliyorsa o zaman yardım edin.

yani yüzüne güleyim arkasından mı surat yapayım anlamadım
Hayir yani kismen. Esinin tutumunu degistiremeyeceksen ona yasadigin her olumsuzlugu soylemene gerek yok. Ama kendine de dert etmene gerek yok. Yeri geldikce uygun yolla kayinvaline soyle. Saygisizlik etmeddn cevabini ver. Yerinde olsam anneme bu aksam ben de gitmez once esimin gonlunu alirdim . Siz kayinvalidenize nasil olsa oyle ya da boyle gidecekmissiniz. yazik kadin hastaymis. Bigun esiniz demeden hadi annene bakmaya gidelim de. Ertesi gun isim var yarin bakmaya gidecektim aklimda zaten de mesela politik olmaktak kastettigimbu tarz seyler. Gitmeyi gelmeyi siz yonlendirin. He bir de su var kayinvalideniz cok art niyetli degilse ve ciddi bir saglik sorunu varsa zten bunlara gerek duymam. Ne zaman olumun gelecegi bellil olmaz Allah korusun pismanlik ds yasamayin. Eltim bakmiyo ben de karismayim diye kendinizi doldurmayin

keşke söylemeseydim zaten bir anlık çıktı cnm ağzımdan . benim en kötü huyum sinirlendiğimde en son söylenck lafı ilk baş söylerim bu yüzden kırıcı olabiliryorm . pişmanım haklıyken haksız duruma düştüğümün de farkındayım

Ben evlilikte ketum olunması taraftarıyım şöyleki örneğin eşinin kötü bi huyunu annene söylersen zamanı gelip eşinle iyi olduğunda annen bunu unutmaz durduk yere konu açılır kocan bunu yapmıştı denir aynı şekilde annenin eşin ve ailesi hakkında söylediklerini de demen yanlış evlilikte merkez sesnsin bazı şeyleri önlemek senin elinde sen sen ol eşinle annenin ailenin dedikodusunu yapma gün gelir başına kalkılır
Olan olmuş gerçi ama bundan sonra yapman gereken arayı bulmaya çalışmak sen daha cok inat edersen daha da çıkmaza girer iş erkekler ne dediğine değil nasıl dediğine bakar yumuşak ol annesini kötüleme

Gelmezse gelmesin siz gidin. Annen de kötü bir şey söylememiş görüşünü belirtmiş bence.

dili fitne söyleyecek kadar iyiyse kalksın kendi işini kendi yapsın, her işimi kendim yapıyorum gelinlerden fayda yok diye söyleniyosa millete gidip bi tozunu kaldırmam evde.

eşim bana çok değer veriyor farkındayım bir dediğimi 2 etmiyor. hele ki hasta olduğumu bildiği için kafama takmayım diye üstüme gelmiyor . başkası olsa vururdu belkide. en sinirlendirdiğim anda bile hakim olabilir kendisine benim tek şanslı tarafım eşim sanırım. ama ailesi herşeye karışır herşeye bir düşünceleri vardır. hep onlar haklıdır hep onlar yapar onlar iyisini bilir. alttan alttan laf sokarlar. yani o yüzden oraya gitmek istemiyorum

Eşinin yaptığı da hoş değil sen onun annesine hizmet ediyorsun ;ki kıymeti de bilinmiyormuş,, ama o senin annene senin hatrın için bile gitmiyor seni zor durumda bırakıyor...
Bu biraz bencillik gibi geldi
Tabi sen en başta hatalısın anneni kötü yansıtarak canım...
Ben senin yerinde olsam bundan sonra sadece kendi evimde kalıp misafir olarak kayınvalideye giderim..
Madem çok kıymetli öteki gelini yapsın işini..
Yaptığı resmen nankörlük..Anlasınlar kıymetini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…