• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİME BU DURUMDA NASIL DAVRANMALIYIM YARDIM KIZLAR :(:(

Gelmezse gelmesin siz gidin. Annen de kötü bir şey söylememiş görüşünü belirtmiş bence.
annem ki kayınvalidemi her fırsatta evine çağırmış sofrasına oturtmuş bir kadındır. ama yine de kayınvalidem bir kere araamaz annemin dünürü onun en iyi arkdşı ona arar annemi aramaz

annenin lafını eşine taşımasaymışsın iyiymiş canım
insan yapıyo işte ister istemez
bir daha yapma dikkat et
bu arada eşin gelmezse gelmesin sen git annene
o kadar da takargibi durma bence

ah güzelim ah ne olursa olsun annelerinin etkisinde kalıyolar zaten sende işi bilememişsin anneni ne katıyosun ki işin içine bana böyle böyle dediler benim yaptıklarımın gözünde bi önemi yok madem eltimi beğeniyo ben bu kadar çaba gösterirken bende artık gitmiyorum demeliydin onu daha çok seviyo demekki ben çok kırgınım ona falan filan :)şimdi o annenin öyle dediği için gitmediğini düşünüyo evlendikten sonra senin annen benim annem muhabbeti çok olur malesef hata etmişsin zamanla öğrenirsin yenimi evlisin sen ?

Eşinin yaptığı da hoş değil sen onun annesine hizmet ediyorsun ;ki kıymeti de bilinmiyormuş,, ama o senin annene senin hatrın için bile gitmiyor seni zor durumda bırakıyor...
Bu biraz bencillik gibi geldi
Tabi sen en başta hatalısın anneni kötü yansıtarak canım...
Ben senin yerinde olsam bundan sonra sadece kendi evimde kalıp misafir olarak kayınvalideye giderim..
Madem çok kıymetli öteki gelini yapsın işini..
En iğrenç şeydir şu nankörlük..Anlasınlar kıymetini..
canım inan yaptıklarımı anlatsam belki burdakiler de hak verirler.
eltimin durumu çok iyi bu yüzden onun ailesini seviyor para var tabi .
o alıyor. ama inanın bende çok fazla fedakarlık yaptığımı düşünüyorum.
geçenlerde ona alışverişe gittik evine yiyexcek almak için o gece ne istediyse aldık . onu da ben söyledim eşime her zmn derim annene para ver kadın parasız kalmasın. ona alışverişe gidelim dolabını dolduralım diye. ona dizlik aldım dizleri arüğrıyor diye bir kere bile giymedi sonra bir daha istedi gene aldım yine giymiyor. oturak aldım medikalciden rahat yapsın tuvaletini diye . ben gittiğimde bulaşık yıkatmıyorum onlara hafta sonu yemek yendi hemen bütün bulaşıklara girişiyorum. 3 ablası 3 abisi eltim annesi ben eşim bir sürü bulaşık çıkıyor gıkımı çıkarmadan yıkıyorum.
teyzeme gideyim onu da götürüyorum arkdşları geliyordu onlara hizmet ediyordum işten gelipte.

annenin lafını eşine taşımasaymışsın iyiymiş canım
insan yapıyo işte ister istemez
bir daha yapma dikkat et
bu arada eşin gelmezse gelmesin sen git annene
o kadar da takargibi durma bence
gittim dün canım ailem üzülmesin sırf bu yüzden onlara yansıtmadım

ah güzelim ah ne olursa olsun annelerinin etkisinde kalıyolar zaten sende işi bilememişsin anneni ne katıyosun ki işin içine bana böyle böyle dediler benim yaptıklarımın gözünde bi önemi yok madem eltimi beğeniyo ben bu kadar çaba gösterirken bende artık gitmiyorum demeliydin onu daha çok seviyo demekki ben çok kırgınım ona falan filan :)şimdi o annenin öyle dediği için gitmediğini düşünüyo evlendikten sonra senin annen benim annem muhabbeti çok olur malesef hata etmişsin zamanla öğrenirsin yenimi evlisin sen ?
evet canım 7 aylık evliyim. bizim eşimle hiç bir tartışmamız olmuyor ailesi dışında ailelerden oluyor bizim tartışmamız nişanlıyken de böyleydi ailesi ailm hkkında laf söylerlerdi ablama çok karışıyo herşeye dediler yinede bişey dememiştim o zaman eşime söylemiştim. yani en başından beri problem yaratan bunlar. aileme gidiyorum diyorlar bunlar nasıl bir insan biz nasıl insanlara düştük. ne gelip gitmek var ne hal hatır sormak. bende bunları duyunca üzülüyorum içime atıyorum

dili fitne söyleyecek kadar iyiyse kalksın kendi işini kendi yapsın, her işimi kendim yapıyorum gelinlerden fayda yok diye söyleniyosa millete gidip bi tozunu kaldırmam evde.
zaten bunları duyunca göresim bile glmiyor. ben sevmediğim insanların yalandan yüzüne gülemiyorum. en azından dürüstüm bu konuda. eltim de hep beni onlara karşı dolduruyor. kayınvalideme aşure yaptırdım o yapamıyor uğraşmasın yaşlı diye. eltim anne bizde sana yaparız hafta sonu diyor gözümün içine baka baka

Ben evlilikte ketum olunması taraftarıyım şöyleki örneğin eşinin kötü bi huyunu annene söylersen zamanı gelip eşinle iyi olduğunda annen bunu unutmaz durduk yere konu açılır kocan bunu yapmıştı denir aynı şekilde annenin eşin ve ailesi hakkında söylediklerini de demen yanlış evlilikte merkez sesnsin bazı şeyleri önlemek senin elinde sen sen ol eşinle annenin ailenin dedikodusunu yapma gün gelir başına kalkılır
Olan olmuş gerçi ama bundan sonra yapman gereken arayı bulmaya çalışmak sen daha cok inat edersen daha da çıkmaza girer iş erkekler ne dediğine değil nasıl dediğine bakar yumuşak ol annesini kötüleme
artık yapmıcam o hatayı. bana nasıl davranıyorsa bende ona öyle davranıcam. kısasa kısas canım

zaten bunları duyunca göresim bile glmiyor. ben sevmediğim insanların yalandan yüzüne gülemiyorum. en azından dürüstüm bu konuda. eltim de hep beni onlara karşı dolduruyor. kayınvalideme aşure yaptırdım o yapamıyor uğraşmasın yaşlı diye. eltim anne bizde sana yaparız hafta sonu diyor gözümün içine baka baka
,bu tarz şeylerden uzak olmak en iyisi

çok akıllı olmalısın sinsi davranmalısın belliki işin içinde azda olsa oğluna karşı fişekleme var git ama sakın kalma hizmeti güzel bi gelin gibi git ama evine gel asla kalma bence hiç bişey olmamış gibi dvranmaya çalış kolay kolay oğullarını paylaşamazlar senin gitmemen onların işine gelir olmadık arızayı çıkarmaya çalışırlar evimden başka yerde uyuyamıyorum falan de hiç bahsetme o olaydan çokta muhatap olma bence gayet resmi takıl gittiğinde

Annenizin söylediğini eşinize söylemeseydiniz keşke.
Böyle şeyler eşinizi ailenizden uzaklaştırır.
Bunu illa ifade etmek istiyorsanız kendi ağzınızdan paylaşabilirsiniz.

Daha 7 aylık evlisin ve sülalenin bulaşığını yıkamaya başladıysan sana neler yaptırırlar neler..
Bi tane insan evladı da grlip yardım etmiyorsa zaten biraz silkinip kendine gelme zamanıdır artık canım..
Lütfen kendini harcatma git kendi evinin bulaşığını yıka mesela...
Fazla fazla vererek kimseye yaranılmaz buna eşin de dahil :KK43:

çok akıllı olmalısın sinsi davranmalısın belliki işin içinde azda olsa oğluna karşı fişekleme var git ama sakın kalma hizmeti güzel bi gelin gibi git ama evine gel asla kalma bence hiç bişey olmamış gibi dvranmaya çalış kolay kolay oğullarını paylaşamazlar senin gitmemen onların işine gelir olmadık arızayı çıkarmaya çalışırlar evimden başka yerde uyuyamıyorum falan de hiç bahsetme o olaydan çokta muhatap olma bence gayet resmi takıl gittiğinde
bundan sonra akıllı bir şekilde hareket edicem . :( bu yüzden eşimle arama kimsenin girmesine izin vermicem.

Annenizin söylediğini eşinize söylemeseydiniz keşke.
Böyle şeyler eşinizi ailenizden uzaklaştırır.
Bunu illa ifade etmek istiyorsanız kendi ağzınızdan paylaşabilirsiniz.
evet canım keşke yapmasaydım. ama oldu bir kere:(

evet canım 7 aylık evliyim. bizim eşimle hiç bir tartışmamız olmuyor ailesi dışında ailelerden oluyor bizim tartışmamız nişanlıyken de böyleydi ailesi ailm hkkında laf söylerlerdi ablama çok karışıyo herşeye dediler yinede bişey dememiştim o zaman eşime söylemiştim. yani en başından beri problem yaratan bunlar. aileme gidiyorum diyorlar bunlar nasıl bir insan biz nasıl insanlara düştük. ne gelip gitmek var ne hal hatır sormak. bende bunları duyunca üzülüyorum içime atıyorum

ailenle eşinin arasındaki dengeyi sağlayamamışsın. üzgünüm... ilk önce kim ne söylediyse orada kalsın. çok mu kızdım k.validene, onu gidip annene anlatma.

annen bir şey dedi onu eşine anlatma.

gidip gelmiyorlar denmiş.. oturup kalkmak iyi değil. gitmeyiversin... çağırmasın...gelip gidilince ilişkiler sarpa sarıyor. aileniz alıngan. bir şey söyleseler ortalık karışır. gerek yok... bizimkilerde oturup kalkmıyorlar ben mutluyum böle...

Daha 7 aylık evlisin ve sülalenin bulaşığını yıkamaya başladıysan sana neler yaptırırlar neler..
Bi tane insan evladı da grlip yardım etmiyorsa zaten biraz silkinip kendine gelme zamanıdır artık canım..
Lütfen kendini harcatma git kendi evinin bulaşığını yıka mesela...
Fazla fazla vererek kimseye yaranılmaz buna eşin de dahil :KK43:
evet görümcelerim oturuyor ben tek başına uğraşıyorum 14- 16 yaşlarında kızları da var koca kızlar onlar bile bana bırakıyor. eltim yarım ağızla yardım edeyim diyor olduğunda. o olmayınca ben yıkıoyrum tek basıma . çalıştığım için yemek fazla bilmiyorum her defasında çok ağır bu gelin diye laf çarpıtıyorlar

ailenle eşinin arasındaki dengeyi sağlayamamışsın. üzgünüm... ilk önce kim ne söylediyse orada kalsın. çok mu kızdım k.validene, onu gidip annene anlatma.

annen bir şey dedi onu eşine anlatma.

gidip gelmiyorlar denmiş.. oturup kalkmak iyi değil. gitmeyiversin... çağırmasın...gelip gidilince ilişkiler sarpa sarıyor. aileniz alıngan. bir şey söyleseler ortalık karışır. gerek yok... bizimkilerde oturup kalkmıyorlar ben mutluyum böle...
ailem yüzümden anlıyor ne oldu diyorlar bende duygusalım bu konuda tutamayıp kendimi ağlıyorum.sonra zaten oluyor olan

ailem yüzümden anlıyor ne oldu diyorlar bende duygusalım bu konuda tutamayıp kendimi ağlıyorum.sonra zaten oluyor olan

bende duygusalım... ama sinirlendiğimde ailemle görüşmüyorum. biraz içimin soğuması lazım. sende sinirlenince ailene gözükme...

evet görümcelerim oturuyor ben tek başına uğraşıyorum 14- 16 yaşlarında kızları da var koca kızlar onlar bile bana bırakıyor. eltim yarım ağızla yardım edeyim diyor olduğunda. o olmayınca ben yıkıoyrum tek basıma . çalıştığım için yemek fazla bilmiyorum her defasında çok ağır bu gelin diye laf çarpıtıyorlar
pardon bunlar hizmetçi olarak goruyo galiba seni. Tek basina yapma onlarin yardim edeyim demesini de bekleme. Ortaya söyle bu defa da siz yikayin çok yorgunum diye bakalim yapacaklar mi? O kv de maşallah gözlerinde bozukluk var herhalde.. Sen bulasik yika onlar otursun.. Sonra gelin hic is yapmiyo. Ne yaparsan yaaaap insanları degistiremezsin ve KV ye yaranamiyosan onun gibi davranmalisin. Kocan yokken sok lafi kocan gelince gül yüzlerine :) anca öyle bas edersin..kocan varken yap islerini hatta kocana söyle hayatim cook yorgunum yardim eder misin diye. O da görsün sadece sen yapiyosun baskalari yardim etmiyo...

Back