Merhabalar,
2 yıllık evliyim. Evlendiğimiz günden beri kayınvalidemle eşim gün içinde sürekli mesajlaşır, gün içinde mutlaka konuşurlar. Bunlarda sıkıntı yok. Eşimle ikimiz de çalışıyoruz, akşam eve geliyoruz. Tam baş başa bir şeyler izleyeceğiz veya yapacağız; annesi ya mesaj atar ya da arar. Bunlar da yeni evli demişliği yok hiç.
Yeni evlendiğimizde eşimin bekar ablası da bize 3 bina ileride oturuyordu. 6-7 aylık evliyken belki geldi 2-2.5 ay ablasında kaldı. Biz de doğal olarak onun burada olduğu süreçte sürekli akşamları işten gelince veya haftasonlarını beraber geçirdik. Ya insan bunlar yeni evli. Kızıma da sonra geleyim veya bu kadar sık gelmeyeyim demez mi? Eşime söylediğimde de annem ablamda kalıyor, bizde mi kalıyor diyor. Fakat biz 7 aylık evliliğimizde 2.5 ay full annesiyle geçirdik. Bu normal mi?
Yeni evliyken kendi evine döndüğü vakitlerde de akşam saat 9 olur, görüntülü arardı mesela. Bunlar yeni evli, birlikte zaman geçireceklerdir diye bir düşünce yok. Bir insan pat diye görüntülü aranır mı ayrıca? Bunun çat kapı eve gelmekle bir farkı yok gibi geliyor bana.
Bir iki kere de biz evde kendi halimizde otururken hiç aramadan akşam 10 gibi kaynanam, kayınpederim, görümcem çat kapı geldi yine. Bu tür şeyler artık bilinçli yapılıyor gibi geliyor bana.
Kendi oğullarını hergün arayan insanlar beni bir kere aramazlar mesela. Anca eşime ulaşamazsa veya onun o an telefonda konuşma şansı yoksa arar. Eşim de bak annem seni de arıyor diyor bu sefer. Misal eşim araba kullanırken beni ararlar. Beni düşündüğünden değil, yine seni düşünüyor derim, hayır kafanda kuruyorsun der.
Kendi aile Whatsapp grupları var, evlendik evleneli gruba dahil etmediler. Başka arkadaşlarıma bakıyorum, evlendikten sonra gelinlerini veya damatlarını gruplarına eklemişlerdir. Ben kendimi dışlanmış hissediyorum deyince öyle bir şey yok diyor eşim ama gruba da dahil etmiyorlar.
Evlenmeden önce eşimle daha iyi bir cinsel hayatım ve ilişkim vardı. Akşam tam baş başa kaldığımızda mesaj atılması, aranması, görüntülü aranması gibi sebeplerden dolayı tam bir şey olacak bölünüyoruz. Sanki yatakta ben eşim annesi var gibi geliyor artık. Sabah ilk iş günaydın mesajıyla mesaisi başlar, öğlen ve akşam devam eder.
Bana sanki kendini sürekli bir hatırlatma ihtiyacından dolayı böyle yapıyormuş gibi geliyor, bak ben de buradayım, unutma der gibi. Gündüz istedikleri kadar mesajlaşıp arasınlar birbirini ama akşam olunca da artık benim oğlum evli, eşine de vakit ayırsın desin ve akşam bari rahatsız etmesin istiyorum. Artık bu konudan çok sıkıldım fakat bunu eşimle nasıl konuşmam gerektiğini de bilmiyorum.