• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden soğudum (psikolojik şiddet)

Evlilik terapistine gitmek istemedi. Bu akşam ona psikokaga gidecegimi söylicem ve yine de evlilikte mutsuz olursam bu ilişkinin bitecegini çabalamak istiyorsa psikolaga gitmesini isticem
Evlilik çift kişiliktir. Tek kişinin çabasıyla yürümez bu yüzden.
Eşinize rest çekeceksiniz. Ya değişirsin ya da ben yokum diyeceksiniz.
Sabrınızın bir kıymeti yok ki onun gözünde.
Siz katlandıkça eşiniz neden değişsin?
Sizi, evliliğinizi umursasa en az sizin kadar çözüm arayışına girerdi.

Çok sagolun siz nasıl baş ediyorsunuz bu durum ile peki ben görmezden gelemiyorum yaptıgı en ufak şey huzurumu kaçırıp gözüme batıyır
Ben bosandim. Çünkü evde nefes alamıyordum ne zaman kızacak ne zaman bağıracak diye. Bir gün iş yerinden benu almaya geldi inanılmaz bir yagmur vardı. Arabayı trafikten dolayı ileri bir yere park etmiş. Ben çıkınca aradım meşgul tlf nu. Yirmi dakika meşguldu. Sonra ben suçlu oldum. Neden iki sokak ileriye bakmamisim da gormemisim de. Adam aptal bir arkadaşıyla geyik muhabbeti yapıyor halbuki. O gün sinir krizi geçirdim. Ondan fazla maaş alıyordum, ondan fazla kira gelirlerim vardı ve adamın istediği zaman bağıracagi maymundum sanki. ilk o an karar verdim boşanmaya. Kızım olmasına rağmen anladım ki adam benu hasta edecek. Gerçi bu bir olayı. Daha bir sürü psikolojik şiddeti vardı. Bosandim.

Şimdi evlendim. Huzur mutluluk bu olsa gerek. Eşimin yanında öyle huzurluyum ki. Yemek temizlik zerre laf etmez. Simit çay yeriz boşver liseli gibi sokakta bankta yiyelim diyen es. Azarlamak söyle dursun sen ne istersen onu izleyelim onu dinleyelim diyen bir es. Artık elim ayağım titriyor modunda değilim evimde. Uzun uzun yazdım ki anla o adam hasta ruhlu senle ilgisi yok ve hayatını mahvetme.

3 yıldır evliyim tanışma söz nişan hepsi toplam 1 yıl içinde oldu. eşim sayesinde artık kendimi beceriksiz tek başına hiç birşey yapamayan biri gibi hissediyorum. Ben giyinmeyi bilmiyorum ben temizlik yapmayı bilmiyorum ben çocuk bakmayı bilmiyorum... hep böyle. Artık psikolojim o kadar etkilendi ki bi pantolon alıcam eşime soruyorum bu güzel mi bana yakışırmı diye. Ve ya yaptıgım temizliği begenmez ananın evinde böyle görmüşsün yemek yiyip odana geçmişsin olur ( tamam bende çok hamarat degilim ama çalışıyorum eve eşimden daha geç geliyorum neredeyse) çocuk aglar neymiş ben memeye alıştırmışım yok işte çocuk sallanmayı bilmiyor senin yüzünden alıştırmadık olur bıktım artık. Daha sevgililiğimizin ilk günü bana dedigi laf şu ne diye dışarı bakıyon mal mal. Ben o zaman vazgeçmiştim ama ailem çok sevdi eşimi zaten şeytan tüyü var herkes sever onu. Ama ben artık sevmiyorum sanki ev arkadaşım gibi hayal ediyorum onu artık bu hayattan sogudum ohh be ömrümden bi gün daha geçti az kaldı kurtulmaya diyorum sanki ölümüm kurtuluşum oysa maddi olarak ona hiç bir ihtiyacım yok maaşım eşimden yüksek çocuguma annem bakıyor bazen hayal kuruyorum boşanmışım kızımla yazın beraber tatile gidiyoruz paramı kendime harçıyorum kızımla çok mutluyum gerçekten boşanınca böyle toz pembe oluyor mu herşey. Bana fiziksel şiddet uygulamasını ve ya aldatmasını bekliyorum bunlardan biri olsa direk boşicam sanki çocuk oldugu için psikolojik şiddeti boşanmak için yetersiz gibi görüyorum yanlış mı düşünüyorum. Bu arada eşim Bana ev işlerinde yardım eder çamaşırları o asar ben katlarım evi süpürür gezmeyi sever bizi gezdirir kızımı geceleri ben mamasını yediririm o uyutur falan bunlarda iyi yanları sanırım
merhaba bence siz esinize bu konuyu konusun ben senin bu tavırlarından rahatsız oluyorum böyle yapmaya devam edersen bosanacagım dersin birlikte bir oturun konusun ondan sonra kalbine ne doguyorsa onu yap

Aynı benim eşim gibiymiş. Umarım tez kurtulursun bu dengesizden. Onların ruhunda var pislik amaç olay çıkarmak. Küp küp kessen ne dilim dilim kessen ne aynı tad değil mi. Ama illa huzur bozacaklar.
Benimki de dogradigim patatesi beğenmez ye allam.. yemeklerimi begenmez kendisi gastronomi si ile ünlü bir şehirde doğmuş büyümüş bana yemeklerin yenmiyor diyor.
Bende çözümü patatesi ona dogratip yemeği kendisinin yapmasına olanak vermekte buldum.
Arada kendi alıştığım sevdiğim annemden ve rahmetli ablamdan öğrendiklerimi pişirip yerim.
O ne yerse yesin mesela, bugün kendisine birşeyler pişirip yiyecek, bende mis gibi zeytinyağlı pırasami ☺️

Adamın yeryüzündeki görevi huzur bozmakmış sanırım. Madem sizin dış görünüşünüzü, giyim tarzınızı ve bir şeyleri yapış şeklinizi beğenmiyor, sizinle neden evlenmiş? Aileniz seviyor diye o adamla evli kalmaya devam etmeniz ayrıca saçmalık. Adam sizin özgüveninizi yıkmış.
Bir evlilikte iki kişinin öncelikle kendilerini sevmeleri ve bu konuda birbirini desteklemeleri gerektiğine inanırım. Gerçek saygı budur. Sevgi, güven, huzur, para, çocuk... Saygı bunların arasında yoksa atın o ilişkiyi/evliliği çöpe!
Evliliğinde eşiyle büyük sorunlar (saygısızlık, küfür, bağırış, vs.) ya da ciddi kişilik çatışmaları yaşayan konuların altına "düzeltilebilir, ne boşanıyorsun hemen, herkes de alışmış 'boşan' yazmaya, boşanmak kolay mı" yazıldığını görüyorum. Maalesef bu karar kolay alınmıyor, ama aylarca yıllarca çift taraflı çözülemeyen krizler de boşanmaya götürür bir evliliği, kanul edelim. Dediğim yorumları yazan insanların umarım narsist kişiliklerle baş edecek kadar sağlam sinirleri vardır. Çünkü bu hanımefendinin eşi, psikolojik tedaviden kaçtığı sürece asla değişmeyecek. Konu sahibesi, lütfen eşinizle ciddi ve som bir konuşma yapın. Çünkü eşinizin çeşitli sebeplerle psikolojik desteği ertelemeye devam etmesi hem sizi, hem çocuğunuzu, hem de içinizdeki yaşam enerjisini yıpratır.

siz aynısını yaşatınca sizi anlamış.. belki terapiye ikna olur ve giderse düzelme olabilir.
bunu da deneyin,gene düzelmiyorsa o zaman boşanmayı ele alın derim

Şimdi evlendim. Huzur mutluluk bu olsa gerek. Eşimin yanında öyle huzurluyum ki. Yemek temizlik zerre laf etmez. Simit çay yeriz boşver liseli gibi sokakta bankta yiyelim diyen es. Azarlamak söyle dursun sen ne istersen onu izleyelim onu dinleyelim diyen bir es. Artık elim ayağım titriyor modunda değilim evimde. Uzun uzun yazdım ki anla o adam hasta ruhlu senle ilgisi yok ve hayatını mahvetme.
Bu kısmı okurken agladım keşke böyle mutlu olsa evliliğim. Evimize yakın bir göl var parkı var bir akşam üzeri yemek degil de simit peynir alalım orada banklı masalara oturup yiyelim dedim. Yumurta kaynattım zeytin domates koydum termosada çay. Neyse işten onu arabayla aldım ve gittik masayı kurdum. İlk lafı simit aldın kaşar niye yok oldu ben peynirle yenir dedim. Benimke dalga geçti simit kaşarla yenirmiş ben bilmiyormuşum cahilmişim sonra çeri domates seviyor diye yanımıza ondan aldım niye bıçak almamışım diye kızdı. Zaten domates tek lokmalık napıcaz bıçagı desemde zehir etti pikniğimizi yemedi domates falanda benim de zaten tüm modum düştü.

allah sizin karşınıza iyi bi insan çıkarmış hep mutlu olun Allah ayırmasın. Ben artık hayatım da bir erkek istemiyorum sanki herkes aynı benim gözümde. Evlilikten soguttu eşim beni.

merhaba bence siz esinize bu konuyu konusun ben senin bu tavırlarından rahatsız oluyorum böyle yapmaya devam edersen bosanacagım dersin birlikte bir oturun konusun ondan sonra kalbine ne doguyorsa onu yap
Az önce senin yüzünden artık kendimi mutsuz hissediyorum psikologa gidicem böyle devam ederse boşanalım dedim. Bana boşan dedi. Ben artık alttan almıcam. Senin yüzünden bu haldeyim eski neşeli kız senin yüzünden depresif dedim. Ama paikolojisi bozuk olanda sensin yalnızlığınla öleceksin dedim döktüm kinimi artık gram alttan almam

Benimki de dogradigim patatesi beğenmez ye allam.. yemeklerimi begenmez kendisi gastronomi si ile ünlü bir şehirde doğmuş büyümüş bana yemeklerin yenmiyor diyor.
Bende çözümü patatesi ona dogratip yemeği kendisinin yapmasına olanak vermekte buldum.
Arada kendi alıştığım sevdiğim annemden ve rahmetli ablamdan öğrendiklerimi pişirip yerim.
O ne yerse yesin mesela, bugün kendisine birşeyler pişirip yiyecek, bende mis gibi zeytinyağlı pırasami ☺️
Ayyy ne güzel çözüm ben de ne yaptıysam onu koyuyorum sofraya artık bıktım yemeklerimi begenmemesinden aç kaldıysa kendine tost yapıyor noddle yapıyor. Anası gibi degilmiş yemeklerim. Keşke kaynanama yakın otursaydım her gün gidip orada yeseydi karnı tok gelseydi eve

Adamın yeryüzündeki görevi huzur bozmakmış sanırım. Madem sizin dış görünüşünüzü, giyim tarzınızı ve bir şeyleri yapış şeklinizi beğenmiyor, sizinle neden evlenmiş? Aileniz seviyor diye o adamla evli kalmaya devam etmeniz ayrıca saçmalık. Adam sizin özgüveninizi yıkmış.
Bir evlilikte iki kişinin öncelikle kendilerini sevmeleri ve bu konuda birbirini desteklemeleri gerektiğine inanırım. Gerçek saygı budur. Sevgi, güven, huzur, para, çocuk... Saygı bunların arasında yoksa atın o ilişkiyi/evliliği çöpe!
Evliliğinde eşiyle büyük sorunlar (saygısızlık, küfür, bağırış, vs.) ya da ciddi kişilik çatışmaları yaşayan konuların altına "düzeltilebilir, ne boşanıyorsun hemen, herkes de alışmış 'boşan' yazmaya, boşanmak kolay mı" yazıldığını görüyorum. Maalesef bu karar kolay alınmıyor, ama aylarca yıllarca çift taraflı çözülemeyen krizler de boşanmaya götürür bir evliliği, kanul edelim. Dediğim yorumları yazan insanların umarım narsist kişiliklerle baş edecek kadar sağlam sinirleri vardır. Çünkü bu hanımefendinin eşi, psikolojik tedaviden kaçtığı sürece asla değişmeyecek. Konu sahibesi, lütfen eşinizle ciddi ve som bir konuşma yapın. Çünkü eşinizin çeşitli sebeplerle psikolojik desteği ertelemeye devam etmesi hem sizi, hem çocuğunuzu, hem de içinizdeki yaşam enerjisini yıpratır.
Az önce son konuşmamı yaptım bi iyileşme kat etmez ise boşanma dilekçesini okurken bulacak kendini artık tahammülüm kalmadı annem bile arayıp dün modun düşüktü merak ettim diyor herkes farkında herşeyin ben de umut bağlıyorum güzel günler görürüz diye boşyere

Ayyy ne güzel çözüm ben de ne yaptıysam onu koyuyorum sofraya artık bıktım yemeklerimi begenmemesinden aç kaldıysa kendine tost yapıyor noddle yapıyor. Anası gibi degilmiş yemeklerim. Keşke kaynanama yakın otursaydım her gün gidip orada yeseydi karnı tok gelseydi eve

Kahvaltıda yumurta kirayim mi dedim, yok yemem dedi, daha önce yediğini gördüm dedim,neden yemiyor sun ? Ablam gibi yapsan yerdim dedi!
Ben ablan değilim yemezsen yeme dedim, ablasi da ayçiçek yağını tavaya boca edip pişiriyor, tereyağı ile yumurta yenir miymiş?!? Tam antika anlayacağınız 🤪

Az önce senin yüzünden artık kendimi mutsu hissediyorum psikologa gidicem böyle devam ederse boşanalım dedim. Bana boşan dedi. Ben artık alttan almıcam. Senin yüzünden bu haldeyim eski neşeli kız senin yüzünden depresif dedim. Ama paikolojisi bozuk olanda sensin yalnızlığınla öleceksin dedim döktüm kinimi artık gram alttan almam
en iyisini yapmısın alttan alma hicbir zaman
Az önce senin yüzünden artık kendimi mutsuz hissediyorum psikologa gidicem böyle devam ederse boşanalım dedim. Bana boşan dedi. Ben artık alttan almıcam. Senin yüzünden bu haldeyim eski neşeli kız senin yüzünden depresif dedim. Ama paikolojisi bozuk olanda sensin yalnızlığınla öleceksin dedim döktüm kinimi artık gram alttan almam
bence en iyisini yapmısın alttan alma sen hep almısın

Az önce son konuşmamı yaptım bi iyileşme kat etmez ise boşanma dilekçesini okurken bulacak kendini artık tahammülüm kalmadı annem bile arayıp dün modun düşüktü merak ettim diyor herkes farkında herşeyin ben de umut bağlıyorum güzel günler görürüz diye boşyere
Ne dedi size, durumu düzeltecek miymiş? Böyle bir söz vermişse sıkı takibe almanız lazım onu. Bu kez alttan almayın.

Bi çift terapisi deneyin bakalim belki çözersiniz.
Sizi anlıyorum ama evladınız var yoksa düşünme boşan derdim ama bu durumda bir kez daha düşünmekte ve çözüm yolu varsa denemekte fayda var bence.

Bu kısmı okurken agladım keşke böyle mutlu olsa evliliğim. Evimize yakın bir göl var parkı var bir akşam üzeri yemek degil de simit peynir alalım orada banklı masalara oturup yiyelim dedim. Yumurta kaynattım zeytin domates koydum termosada çay. Neyse işten onu arabayla aldım ve gittik masayı kurdum. İlk lafı simit aldın kaşar niye yok oldu ben peynirle yenir dedim. Benimke dalga geçti simit kaşarla yenirmiş ben bilmiyormuşum cahilmişim sonra çeri domates seviyor diye yanımıza ondan aldım niye bıçak almamışım diye kızdı. Zaten domates tek lokmalık napıcaz bıçagı desemde zehir etti pikniğimizi yemedi domates falanda benim de zaten tüm modum düştü.

allah sizin karşınıza iyi bi insan çıkarmış hep mutlu olun Allah ayırmasın. Ben artık hayatım da bir erkek istemiyorum sanki herkes aynı benim gözümde. Evlilikten soguttu eşim beni.
Umarım tez kurtulursun o adamdan. Inan hayat yasadigin hayat değil. Sen de çok mutlu ol...

Kahvaltıda yumurta kirayim mi dedim, yok yemem dedi, daha önce yediğini gördüm dedim,neden yemiyor sun ? Ablam gibi yapsan yerdim dedi!
Ben ablan değilim yemezsen yeme dedim, ablasi da ayçiçek yağını tavaya boca edip pişiriyor, tereyağı ile yumurta yenir miymiş?!? Tam antika anlayacağınız 🤪
Biz gül gibi hayatımızdan vazgeçip evleniyoruz donunu yıkıyoruz. Yaptıkları şeye bak haketseler bari

Ne dedi size, durumu düzeltecek miymiş? Böyle bir söz vermişse sıkı takibe almanız lazım onu. Bu kez alttan almayın.
Cevap vermedi duşa girdi. Ben böyle mutsuz yaşamak istemiyorum düzelmezsen boşanıcam dedigimdede boşan dedi. Ama ondan boşanmamdan korkuyor çünkü kızım benimle kalıcak çünkü anne evine geri dönecek çünkü bi evlilik bile yürütemedin olacak çünkü ben ona maddi manevi destek veriyorum. Bu yüzden bi iki güne yılışıklık yapıp gönlümü almaya çalışır ama bu sefer çok daha istikrarlıyım ya degişir ya biter

Sen ona kalk kendin kir yumurtanı de. Ablan gibi yap ye de 🤣ay nelerle uğraşıyor kadınlar

Back