• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimden soğudum (psikolojik şiddet)

Burda boşanmak yerine ölmek isteyen 53722 tane üyenin konusu var. Hepsi de ölsem keşke der ama boşanmaz. Nerdeyse Hepsi de çocuklu. Biri de evladım için iyi olayım demez de bencilliğinden öleyim de kurtulayım der. O evladı doğuran sen, sonra yalnız bırakayım diyen sen. Ne var bu kocalarda anlamıyorum ki? He unuttum. Bunu yazanların çoğunun işi ve maaşı da var. O da ayrı bir konu ama neyse
biri benim başımda sürekli yaptığım şeyleri eleştiriyor olsa daha ikincisinde cinnet geçiririm. insanlar birbirini ezmemeyi ve kendini ezdirmemeyi öğrenmeli.. çocuk var ortada boşanmayı değil de ölmeyi düşünmeyi bende anlamıyorum.. bana şunu bunu yapamıyosun diyen adam için oturup kendi hayatımın bitmesini beklemem. ya tedavi olacak ya gidecek

biri benim başımda sürekli yaptığım şeyleri eleştiriyor olsa daha ikincisinde cinnet geçiririm. insanlar birbirini ezmemeyi ve kendini ezdirmemeyi öğrenmeli.. çocuk var ortada boşanmayı değil de ölmeyi düşünmeyi bende anlamıyorum.. bana şunu bunu yapamıyosun diyen adam için oturup kendi hayatımın bitmesini beklemem. ya tedavi olacak ya gidecek
yaşadıkları sonucunda sağlam bir Psikoloji kalmadığı için böyle dusunuyorlar

yaşadıkları sonucunda sağlam bir Psikoloji kalmadığı için böyle dusunuyorlar
bir anlık öfkeyle herkes keşke ölsem de kurtulsam diye düşünmüştür sadece evlilik değil herhangi bir şey için. ama eş tedavi görmediği sürece bu hayat böyle gidicek yani biri sizi ilk defa eleştirip terslediğinde sesiniz çıkmazsa karşı taraf bunu alışkanlık haline getirir. bir süre sonra da bunu kendine görev edinir. ama siz bunu yediremeyip baştan tavır koyarsanız karşıdaki çok ciddi bir rahatsızlığı olmadığı sürece huzurunu bozmamak adına dikkat eder. eğer sorunları varsa da siz nereye kadar ölmeyi düşünebilirsiniz ki. sonucta cocuğunuz var, sizi bıktıran babasına mı emanet bırakıcaksınız

Siz kurtulmuşsunuz benim eşimde salatayı hangi bıçakla kestigime karışır bi de inat eder o güzel kesmez bununla kes der. Halbuki bir yılın sonunda benim kestigim bıçagın daha güzel kestigini kabul etti şaşkınım. kahvaltıda domatesin şekline bakar kesimini begenmez yemez. Peyniri küp küp kesmedim diye sana demiştim böyle yemem der ona instagramdaki sunum perileri lazım ben öyl olamıyorum
Ay arkadaşım Allah yardım etsin ne o öyle. Sizin yaşamlarınız çok zır. Kalksın kendi doğrasın bir zahmet o zaman.35, yaşındayım. Domatesi şeklinden dolayı yemeyeni de ilk defa duyuyorum. Çocuk olunca vay halinize. ne sunumu ne şekli teeeee!! Bulduğuna şükredip yiyecek mecbur önüne geleni.

Sen kendini ezdikçe ve ezdirdikce kocanda ezer. Şikâyetçi oldugu ne varsa dik dur kaale alma çok cok evlenmeseydin o zaman de geç . Takma o laflarını. O kendi eksikliklerini seni eezerek kapatmaya çalışıyo. Bisey alacaksan al ona sorma begenmediyse ben beğendim de. Net ol. Sen izin vermezsen kimse tepene cikamaz

Umarım girer gelecek için güzel hayallerim var aslında bi ev almayı planlıyoruz tüm evi baştan düzmeyi kızım büyüyünce teknolojik derslerde projelerde eşim yardım eder benim matematik türkçem iyi okuluna ben yardım ederim bi karavan alır gezeriz diye hayaller kuruyoruz sonra küt benim aklıma geçmişteki kötü anılar geliyor.
Geçmişi bu kadar surdururseniz işiniz zor...Eşinizin yaptıkları evet kötu ama asilamicak şeyler değil sizin unutamayan hep geçmişinde takılı kalan bı yanınız var sanki

Evlilik terapistine gitmek istemedi. Bu akşam ona psikokaga gidecegimi söylicem ve yine de evlilikte mutsuz olursam bu ilişkinin bitecegini çabalamak istiyorsa psikolaga gitmesini isticem
Sizin tek gitmeniz bir işe yaramaz ki. Yani onu takmayayım kendi kendime mutlu olayım evlilikten beklentim çocuğum mutlu olsunsa bir ihtimal yani

3 yıldır evliyim tanışma söz nişan hepsi toplam 1 yıl içinde oldu. eşim sayesinde artık kendimi beceriksiz tek başına hiç birşey yapamayan biri gibi hissediyorum. Ben giyinmeyi bilmiyorum ben temizlik yapmayı bilmiyorum ben çocuk bakmayı bilmiyorum... hep böyle. Artık psikolojim o kadar etkilendi ki bi pantolon alıcam eşime soruyorum bu güzel mi bana yakışırmı diye. Ve ya yaptıgım temizliği begenmez ananın evinde böyle görmüşsün yemek yiyip odana geçmişsin olur ( tamam bende çok hamarat degilim ama çalışıyorum eve eşimden daha geç geliyorum neredeyse) çocuk aglar neymiş ben memeye alıştırmışım yok işte çocuk sallanmayı bilmiyor senin yüzünden alıştırmadık olur bıktım artık. Daha sevgililiğimizin ilk günü bana dedigi laf şu ne diye dışarı bakıyon mal mal. Ben o zaman vazgeçmiştim ama ailem çok sevdi eşimi zaten şeytan tüyü var herkes sever onu. Ama ben artık sevmiyorum sanki ev arkadaşım gibi hayal ediyorum onu artık bu hayattan sogudum ohh be ömrümden bi gün daha geçti az kaldı kurtulmaya diyorum sanki ölümüm kurtuluşum oysa maddi olarak ona hiç bir ihtiyacım yok maaşım eşimden yüksek çocuguma annem bakıyor bazen hayal kuruyorum boşanmışım kızımla yazın beraber tatile gidiyoruz paramı kendime harçıyorum kızımla çok mutluyum gerçekten boşanınca böyle toz pembe oluyor mu herşey. Bana fiziksel şiddet uygulamasını ve ya aldatmasını bekliyorum bunlardan biri olsa direk boşicam sanki çocuk oldugu için psikolojik şiddeti boşanmak için yetersiz gibi görüyorum yanlış mı düşünüyorum. Bu arada eşim Bana ev işlerinde yardım eder çamaşırları o asar ben katlarım evi süpürür gezmeyi sever bizi gezdirir kızımı geceleri ben mamasını yediririm o uyutur falan bunlarda iyi yanları sanırım
böyle bir adamdan boşanınca herşey gerçekten toz pembe oluyor... adam kendini aşşağılık gördüğü için sizi eziyor kurtulun derhal herşey çok güzel olacak ben kurtulduğum için herşey güzel oldu boşanınca ama sizi bilemem kötü tavsiyede vermek istemem içinden ne geliyorsa öyle çözüm bul kendine

Burda boşanmak yerine ölmek isteyen 53722 tane üyenin konusu var. Hepsi de ölsem keşke der ama boşanmaz. Nerdeyse Hepsi de çocuklu. Biri de evladım için iyi olayım demez de bencilliğinden öleyim de kurtulayım der. O evladı doğuran sen, sonra yalnız bırakayım diyen sen. Ne var bu kocalarda anlamıyorum ki? He unuttum. Bunu yazanların çoğunun işi ve maaşı da var. O da ayrı bir konu ama neyse
Erkekler manipüle edecekleri kişilerle evleniyor olabilir mi? Özellikle böyle hastalıklı olanları. Parasını yiyor ama domatesini yemiyor, peynirini yemiyor. Ondan aldığı parayla lokanta da yiyor kimse bilmiyor o paranın aslında eşinin olduğunu değil mi😉, iyi yapan, hep doğruyu bilen karar veren olur, karar veren evde parayı yöneten olur.

Geçen seneden beri bana yaptığı gibi davranma metodunu kullandım ona beceriksizsin sen bunu yapamazsın diyip durdum bi gün çıkıp sen haklısın ben seni çok kırmışım dedi insanın psikolojisi etkileniyor dedi. Ama bu sefer beceriksizlikten degil de başka konulardan psikolojime baskı yapıyor (gaz ışığı psikolojisi) diye bir şey var çok araştırdım eşim galiba bilmeden bana bunu yapıyor ama altından kalkmam gerçekten zor. Örnegin sabah ikimiz aynı anda kalkarız ben gğnaydın hadi kahvaltı yapalım demesini beklerken çay hazırmı diye sorar tüm enerjimi alıp gider. Yok demlicem diyince ne demek hazır degil ben kahvaltı yapmıcam der küser gidip çikolata yer doydum der. Oysa ki amacı hazır kahvaltıya oturmak degil beraber zaten hazırlarız ama sabah modum düşmüş olur bir kez sonra bana neden hiç gülmüyorsun enerjimi alıyorsun der kendini haklı bulur
Okurken ben daraldım
Allah kolaylık versin.

Hikayeniz gerçekten çok kırıcı ve üzücü. şu an ne durumdasınız merak ediyorum.
3 gün bekledim bana konuyu açsın derdimi sorsun diye sonunda oldu tabi ben de bana uyguladığı şiddeti ve yaptığı davranışların saglıklı olmadığından ve benim için bittiğinden bahsettim. Aile terapistine gitmeyi kabul etti 2 haftadır da normal insanlar gibi davranıyor geleceğimiz için planlar yapıyor ev bakıyor falan tabi ben bunlara pek kanmam artık hemen aaa bu adam pamuk oldu demiyorum temkinli ilerliyorum çünkü artık tek bir olaya bile tahammülüm yok. Eşimde sen beni adam ettin nolur bırakma modunda. Kızım için ben de fevri karar vermeden haraket etmeye çalışıyorum.

3 gün bekledim bana konuyu açsın derdimi sorsun diye sonunda oldu tabi ben de bana uyguladığı şiddeti ve yaptığı davranışların saglıklı olmadığından ve benim için bittiğinden bahsettim. Aile terapistine gitmeyi kabul etti 2 haftadır da normal insanlar gibi davranıyor geleceğimiz için planlar yapıyor ev bakıyor falan tabi ben bunlara pek kanmam artık hemen aaa bu adam pamuk oldu demiyorum temkinli ilerliyorum çünkü artık tek bir olaya bile tahammülüm yok. Eşimde sen beni adam ettin nolur bırakma modunda. Kızım için ben de fevri karar vermeden haraket etmeye çalışıyorum.
Terapiyi kabul etmesi çok olumlu güzel bir gelişme. şiddetin en ağırı psikolojik şiddet bana göre. kendi yetersizliklerini sizin üzerinden tatmin etmeye çalışmasına asla izin vermeyin. ve maddi anlamda fırsatınız varsa mutlaka kendiniz ve kızınız için birikim yapın.bırakın evi geçindirmekle diğer her şeyle o uğraşsın. sizden ayrılamama sebebi kesinlikle sizin maddi gücünüz olmasın. bu çok daha incitici olsun. tek korkusu sizi ve kızınızı kaybetmek olsun. inşallah çok güzel olur her şey sizin için. güzel haberlerinizi bekliyoruz.

Ben bosandim. Çünkü evde nefes alamıyordum ne zaman kızacak ne zaman bağıracak diye. Bir gün iş yerinden benu almaya geldi inanılmaz bir yagmur vardı. Arabayı trafikten dolayı ileri bir yere park etmiş. Ben çıkınca aradım meşgul tlf nu. Yirmi dakika meşguldu. Sonra ben suçlu oldum. Neden iki sokak ileriye bakmamisim da gormemisim de. Adam aptal bir arkadaşıyla geyik muhabbeti yapıyor halbuki. O gün sinir krizi geçirdim. Ondan fazla maaş alıyordum, ondan fazla kira gelirlerim vardı ve adamın istediği zaman bağıracagi maymundum sanki. ilk o an karar verdim boşanmaya. Kızım olmasına rağmen anladım ki adam benu hasta edecek. Gerçi bu bir olayı. Daha bir sürü psikolojik şiddeti vardı. Bosandim.

Şimdi evlendim. Huzur mutluluk bu olsa gerek. Eşimin yanında öyle huzurluyum ki. Yemek temizlik zerre laf etmez. Simit çay yeriz boşver liseli gibi sokakta bankta yiyelim diyen es. Azarlamak söyle dursun sen ne istersen onu izleyelim onu dinleyelim diyen bir es. Artık elim ayağım titriyor modunda değilim evimde. Uzun uzun yazdım ki anla o adam hasta ruhlu senle ilgisi yok ve hayatını mahvetme.
Hayran oldum şuan eşinize. Böyle insanlar da varmış demek geliyor demi içinizden bu hasta ruhlulardan sonra

Terapiyi kabul etmesi çok olumlu güzel bir gelişme. şiddetin en ağırı psikolojik şiddet bana göre. kendi yetersizliklerini sizin üzerinden tatmin etmeye çalışmasına asla izin vermeyin. ve maddi anlamda fırsatınız varsa mutlaka kendiniz ve kızınız için birikim yapın.bırakın evi geçindirmekle diğer her şeyle o uğraşsın. sizden ayrılamama sebebi kesinlikle sizin maddi gücünüz olmasın. bu çok daha incitici olsun. tek korkusu sizi ve kızınızı kaybetmek olsun. inşallah çok güzel olur her şey sizin için. güzel haberlerinizi bekliyoruz.
Çok sagolun düşünceleriniz için toplu bi para geçtiğimde elime hep eşimin bi borcu çıkar bende aman uğraşmayalım diye o parayla öderdim ama bu sefer elime geçen toplu parayla 2 cumhuriyet bir gram yaptım kendime de söz verdim her ay çeyrek yapıcam çok mutluyum bunu bile yaptıgım için. Ve kızımın her ihtiyacını indirim takip eder ben alırım geçen gün marketten elimde bezlerle döndüm niye bana söylemiyorsun diyip ibanıma bez parası attı. Her şey para degil ama biraz ev geçindirmeyi öğrensin artık diyorum her şeye taviz vermiyorum eger beni yürüyen 5 milyar olarak görüyorsa da böylece öğrenirim diyorum

Psikolojik şiddet en büyük darbe hem ruhuna hem sağlığına onu yaşayan bilir..asla bu derdi küçümsemiyorum çünkü kocaman bir yıkım bu bir insanın ruhuna

Bizi özsaygımızı yıkacak kadar hırpalayan, kendimizden şüphe ettiren ve hala bırakamadığımız kişiler varya.....işte onlar çocukken duygularımızı tahrip eden ebeveynlerimizden biri ya da ikisinin ürünü.
İnsan bu kadar yıpratılmaya niye göğüs gerer biliyormusunuz?
Çünkü hayatta en güvendiklerinin hırpalaması, ilgisizliği ya da boşluğu onun normali olmuştur. Oyuzden böylesi sağlıksız bir alana güvenmeyi öğretmiştir beynine, taa çocukluktan buyana.

Siz de eşinize geçmişteki sağlıksız bir ebeveyninize bağlandığınız şekilde bağlısınız şuanda. Ve bunu ancak çocukluğunuzu karşınıza oturtup çözebilirsiniz.

Sorun eşinizden de önce kendinize bunu reva görebilmenizde.

Katil zaten katildir, ama onun önüne uzananın katili sorgulamayı bırakıp ben napıyorum demesi gerekir.

Kadınlarımız, ah caağnım kadınlarımız...

Nolur kendimize biraz samimi sevgi gösterelim, aynanın karşısına geçip kendimize gülümseyelim, saçımızı okşayalım, sevgi küpümüzü dolduralım, herkesten önce kendimiz.

Sonra adamın biri sevmiş sevmemiş inanın koymaz .

💛

Siz kurtulmuşsunuz benim eşimde salatayı hangi bıçakla kestigime karışır bi de inat eder o güzel kesmez bununla kes der. Halbuki bir yılın sonunda benim kestigim bıçagın daha güzel kestigini kabul etti şaşkınım. kahvaltıda domatesin şekline bakar kesimini begenmez yemez. Peyniri küp küp kesmedim diye sana demiştim böyle yemem der ona instagramdaki sunum perileri lazım ben öyl olamıyorum
Asıl neden domatesler ve peynirın seklı degıl cunku bır sekilde sızı bastırmak ve elestirerek dengenizi bozmak, özgüvenizi kırarak sizi kontrol altında tutmak istiyor. Baksanıza artık ona soruyor olmuşsunuz birçok şeyi yani adamın planı tıkır tıkır işliyor. Bence eşiniz kompleksli sizin ondan daha çok kazanmanızı sindiremiyor ve sizi başka bir yönden kısaca alıp bastırıyor. Maaş kartınız da onda mı ? parayı kötü harcadığınızı da söyleyip kendi paranızla yaptığınız harcamaları burnunuzdan getiriyor mu? Son yıllarda cevremde gördüğüm örnekleri anlayatım size.

Adam kendi maaşı düşük bu maaşla istediği kadar rahat yaşayamaz diye maaşı yüksek bi kız aradı ve buldu sonunla onunla evlendi. Sonra da kızın burnundan getirdi herşeyi. Halbuki kız çok iyi bir okul mezunu kariyerli. Ama adama göre hiçbişeyi beceremiyor iki seneden kızın tüm özgüvenini yedi. Sizi de bilerek seçti bence maaşınız falan cazip gelmiştir ama öte yandan psikolojinizle oynaıp herşey onun kontrolünde olsun istiyor. Ben insan birin yanında kendini rahat, iyi hissetmiyorsa orada kalmaması taraftarıyım. Bu iş sizi hastalık sahibi eder, bu adam yüzünden sağlığınız elinizden gider.

Back