Böyle bir adamla evleneyim,çocuk dogurayim sonra 'çocuğum için ayrılmıyorum' diye fedakarlik yaparim fikriyle mi bir yola girdiniz? Yaşınız da daha 25'miş. Aileniz nasıl size ilk gunden mal diyen adama bu kadar hayran kaldı da sizi evlenmeye ikna etti? Para desen, senden az kazanıyormus , zengin diye görmezden geldiler desem o da değil. Herhalde 'genc güzel kız, evlensin de başımıza dert olmadan yerini yurdunu bilsin' diye ilk isteyene verdiler . Ailenize çok kızdım,ama size daha çok kızdım...
Ayrica o evde mutlu bir çocukluk yaşanmaz. Eşiniz sizi çok sevdiği halde (mutlu etmek için çiçek vs aldığı için sevdiğini düşünüyorum) bunları yapıyorsa demek ki elinde değil.
Bu da demek ki aynı seyleri kızınıza da yapacak.
Kız Sakarlık yapıp çay getirdiği tepsiyi düşürecek ; dikkat etsene
Okul korosuna katılacak ; neden seni en geriye koydular
Girdiği bir yarışmada ilk turdan elenecek, zaten senden ümitli degildim
4 alacak ; neden 5 değil?
Anadolu lisesini kazanacak; neden fen lisesi degil?
puding yapacak; tavanın dibi tutmuş
Parasını kaybedecek; kendini de kaybetseydin...
Böyle bir babayla yaşayan kız da ya sizin gibi 'olmeme bir gün daha kaldı' diye gün sayar ya da 'bu evden s... Olup gitmeme şu kadar yil kaldı' diye gün sayar. Aksini düşünemiyorum bile .
Bugün okuduğum kitaptaki (terapi gunlukleri-tavsiye etmem) şu yazı aynı sizin gibi insanları anlatiyor
Eki Görüntüle 2757981 Kendiniz cehennemdesiniz ve çocuğunuzu da bu cehennemde tutuyorsunuz.
Ve onun için fedakarlık yaptığınızı mi zannediyorsunuz?
Çok ilginç bir Psikoloji...
Benim önerim madem durumunuz da var, karı koca terapi görün. Aile terapisine gidin, konusun, anlasın, ödevleri uygulayın... Baktınız bazı şeyler çözülüyor, ne ala.
Ama baktınız aynı tas aynı hamam, gidin anlaşmalı boşanin, çocuğa da böyle kotu bir yuva vermeyin