Eşim..

Eşiniz sizin nazınızdan usanmış bence. Evlilik böyle yürüyen bir şey değil ki. Bakın mesela eşim bugün iş yemeğine gitti 2 saat oturur gelirim dedi ama aylardır evdeydi tahmin ettim geç geleceğini ve öyle de oldu. Biraz önce aradım şarjı da bitmiş muhtemelen sohbet filan derken farkında değil. Ne yapayım şimdi 40 yılın başı adam bir yemeğe gitti diye burnundan mı getireyim? Hele 8 ayda yatak ayırmak filan çok uç, eşiniz diyor ki ne yapacak yine yatak ayırır en fazla. Kendinizi küçük düşürmeyin.
Aynen öyle. Dün akşam da eve telefonla konuşarak girdi 10 dk felan konulmuştur sonra ben yemeği koydum masaya onu bekledim o da telefonu kapattı hatta arkadaşına espri yaptı bak yengenden dayak yiyeceğim sofrayı kurdu vs dedi öyle yemek yedik

Bilmiyorum bazen ben neden bu şehirdeyim diyorum dün akşam da ailemi özledim siyip bi anda ağlamaya başladım sarıldık ağlamama izin bile vermedi gözyaşlarkmı sildi sarılarak uyuduk
Gerçekten 27 yaşında bir kadın olarak ailemi özledim diye ağlayıp sonra eşinizle sarılarak uyudunuz mu?
Bunu bir erkek yapsa linç edilirdi.Kadın olsun erkek olsun ailesinin eteğinin altından ayrılamayanlar evlenipte başkalarının çocuklarının da başını yakmasın.

Biz de eşimle evlendik bambaşka şehire gittik yerleştik. Üstelik orada eşim nöbetçi sistemle çalışırdı. Haftanın bir iki gecesi yapayalnız olurdum bilmediğim bir şehirde. Ama hç öyle ay kahvaltımı yalnız yaptım diye ağlamazdım.
Bence siz üniversiteyi de aynı şehirde okumuşsunuz. Hayata atılmamışsınız.
Ben 17 yaşında yurtta kalmaya başladığımda yalnız kalmaya alıştığım için belki sizin kadar dramatize etmiyorum olayları.
Siz cidden çocuk gibi davranıyorsunuz olgun değilsiniz. Ve çok ajite ediyorsunuz olayları
Evet kendi şehrimde okudum üniyi.
Eşimle de beni asla yalnız bırakmayacağına vs söz vererek evlendim
Şimdi ise böyle olunca dünya başıma yıkılıyor
Hiç açık bi insan değilim dışarı çıkayım gezeyim keşfedeyim o yok bende keşke yapsam

Gerçekten 27 yaşında bir kadın olarak ailemi özledim diye ağlayıp sonra eşinizle sarılarak uyudunuz mu?
Bunu bir erkek yapsa linç edilirdi.Kadın olsun erkek olsun ailesinin eteğinin altından ayrılamayanlar evlenipte başkalarının çocuklarının da başını yakmasın.
Ailemin eteğinde değilim bi yuvam var gurbetlşk zaten çekmiyorum. Eşimle aram iyi olduğu zamanlarda . Hatta herkes çok dirayetli olduğumu söylüyor bu konuda ama eşimle aram kötüyse dünyaları yakıyorum yNi
Bide kadınla erkek farklıdır yani kadın özledim diyip ağlayabilir bence bu çok normal ama erkeklerde biraz farklı algılanabilir
Benim eşim ailemi özledim diyip ağlasaydı onun evliliğinde mutlu olmadığını düşünürdüm ben mesela

Ailemin eteğinde değilim bi yuvam var gurbetlşk zaten çekmiyorum. Eşimle aram iyi olduğu zamanlarda . Hatta herkes çok dirayetli olduğumu söylüyor bu konuda ama eşimle aram kötüyse dünyaları yakıyorum yNi
Bide kadınla erkek farklıdır yani kadın özledim diyip ağlayabilir bence bu çok normal ama erkeklerde biraz farklı algılanabilir
Benim eşim ailemi özledim diyip ağlasaydı onun evliliğinde mutlu olmadığını düşünürdüm ben mesela
Allah eşinize sabır versin ama fazla naz aşık usandırır hayat sizin etrafınızda dönmüyor umarım bunu fark ettiğinizde evliliğiniz için geç kalmış olmazsınız

Evet kendi şehrimde okudum üniyi.
Eşimle de beni asla yalnız bırakmayacağına vs söz vererek evlendim
Şimdi ise böyle olunca dünya başıma yıkılıyor
Hiç açık bi insan değilim dışarı çıkayım gezeyim keşfedeyim o yok bende keşke yapsam
İşte bu nedenle oğlumun vakti geldiğinde üniversiteyi başka şehir yada ülkede okumasınu istiyorum. Sonra böyle olgunlaşmadan, kendi hayatını idame ettiremeyen, bağımsız olmayan insanlar oluyor.
Siz insan olmadan tek başınıza hayat yaşamıyorsunuz. Bu normal değil. Bir insan kendine kahvaltı hazırlayıp yiyebilmeli. Akşam eşiniz arkadaşlarıyla çıkınca da depresyona mı giriyorsunuz mesela?
Normal olan kendinzle vakit geçirmekten de keyif almanız.
Cidden sorunlu duruyorsunuz. Yanlış yoldasınız. Hiç normal değil.

E siz de mutsuzsunuz biraz önce keşke evlenmeseydim demediniz mi? Demek ki kadını erkeği yok bu işin

valla 8 aylık evlilikte eşim böyle sebeplerle 10 kere yatakları ayırsa herhalde bir daha yanına yatmazdım. bazı şeyleri ciddiye almamayı öğrenmelisiniz. yalnız yemek yiyememek ne demek, siz yerken oturur yanınızda eşlik ederdi. abartılacak bir şey yokmuş 45 dk için tüm gününüzü mahvetmişsiniz.. her yatak ayırışınız böyle konulardansa sizin gitmeniz onun gelmemesi normal geldi yanlış anlamayın Hoppa

Bu konudan sonra kendime sarılıp aferin kız sana dedim kendime ama.
17 yaşında tek başıma dört sene okul okuyup sonra İstanbul’da aylarca tek başıma bir otelde kalıp yaşadım iş için. Sonra evlendim gittim en alakasız gerici şehirlerden birine tek başımıza üç sene yaşadık. Ne kocamın ne benim tek bir tane arkadaşı yoktu ve biz kavga gürültüsüz üç sene geçirdik. Tek başıma nöbet geceleri geçirdim ama senin yüzünden geldik yalnızım diye bir gün olsun söylemedim.
Şu an 7 yaşında çocuğum var. Eşim pazar sabahtan gider, Salı akşam 9da döner eve. Ben oğlumla yalnız kahvaltı yaparım yalnız akşam yemeği yerim ve üstüne kurslarına tek başıma götürür ödev takibini yaparım. Bir gün olsun da yapamıyorum diyip ağlayıp sızlamadım.
Kocam mesela bugün yorgun gitti yattı illa onla olacağım diye hır çıkarmadım açtım şarabımı burda takılıyorum uykum gelince yanına yatacağım.
Ne kadar esnek, olaylara kolay uyum sağlayan güçlü bir kadınmışım dedim alnımı öptüm valla.

Bu konudan sonra kendime sarılıp aferin kız sana dedim kendime ama.
17 yaşında tek başıma dört sene okul okuyup sonra İstanbul’da aylarca tek başıma bir otelde kalıp yaşadım iş için. Sonra evlendim gittim en alakasız gerici şehirlerden birine tek başımıza üç sene yaşadık. Ne kocamın ne benim tek bir tane arkadaşı yoktu ve biz kavga gürültüsüz üç sene geçirdik. Tek başıma nöbet geceleri geçirdim ama senin yüzünden geldik yalnızım diye bir gün olsun söylemedim.
Şu an 7 yaşında çocuğum var. Eşim pazar sabahtan gider, Salı akşam 9da döner eve. Ben oğlumla yalnız kahvaltı yaparım yalnız akşam yemeği yerim ve üstüne kurslarına tek başıma götürür ödev takibini yaparım. Bir gün olsun da yapamıyorum diyip ağlayıp sızlamadım.
Kocam mesela bugün yorgun gitti yattı illa onla olacağım diye hır çıkarmadım açtım şarabımı burda takılıyorum uykum gelince yanına yatacağım.
Ne kadar esnek, olaylara kolay uyum sağlayan güçlü bir kadınmışım dedim alnımı öptüm valla.
Eşim de esnek olmamı istiyor o da aynı bu şekilde kafasına takan kafasında kuran biri değil her ortama ayak uyduran ve herkes tarafından sevilen biri. Mesela bu böyle dedi diyorum. Desin. Kendi bilir kafaya takma boşver o da öyle he de geç diyor

Eşim de esnek olmamı istiyor o da aynı bu şekilde kafasına takan kafasında kuran biri değil her ortama ayak uyduran ve herkes tarafından sevilen biri. Mesela bu böyle dedi diyorum. Desin. Kendi bilir kafaya takma boşver o da öyle he de geç diyor
Doğrusu da bu.
Hayat her zaman tam istediğin gibi olamaz. Tam istediğini vermez.
Sen elindekiyle en iyisini yaşamazsan, kavga halinde olursan da kaybeden sen olursun.
Gayet basit çözülecek bir şeyi büyüttün mesela eline ne geçti!
Ben de bilirim mesela şu an haftanın beş günü yalnızım ne uykusu demeyi. Ama adam yorgun. Bugün uyuyacak yarın bana vakit ayıracak. Şimdi kalkıl hır çıkarsam yarına da küslük olcak.
Bunun yerine şu an tek başıma şarap içiyorum yarın kocamla olacağım. İlla bugün istiyordum dememin bize bir faydası yok.
Çocuk gibi tutturmak yanlış.
Bir gün de tek yesen ölmezsin. Ne oldu şimdi? Kalpler kırıldı gereksiz kavgalar edildi.
Evlilik iki tarafın karşılıklı anlayışıyla ilerler. Yoksa yürümez

kızlar içim çok daraldı buraya yazmak istedim. Ben mi abartıyorum bilmiyorum. Dün akşam kaynanamlara gittik orada eşimin bir şeyini unuttuk. Ertesi günü getiririz dediler. Getirmediler. O da işten çıkışta gidip alacağını söyledi . Evimizin arasında 15 dk yürüme mesafesi var. Eve 45 dk felan geç geldi. Ben de yemeğe onu bekliyordum. Geldiği gibi ben annemlerde bişeyler atıştırdım aç değilim dedi. Ben de ben seni bekliyorum sen orada yemek mi yedin dedim. O da iki sarma attım ağzıma sadece dedi. Sonra tartışma başladı ben sabahtan akşama kadar onu beklediğimi yemek için onu beklediğimi (akşam 6da çıkıyor) söyledim sakin bi şekilde o ise bana bapırmaya başladı bugün müdürüyle kavga etmiş benle mi uğraşsınmış işle miymiş.onun gibi neden umursamaz olamıyormışum bana bunu söylüyor ben sen değilim dedim
Sonra seninle evlendiğim güne lamet olsun dedi bana. Ben de asıl bana yazıklar olsun ki ailemi bırakıp senin gibi biriyle evlendim dedim. Yastığını kıyafetlerini yatak odasından dışarı atıp gidip bi duş aldım kahvemi yaptım tv izliyordu bi hışımla kumandayı alıp tv yi değiştirdim 15 dk daha oturup ayrı bi odaya yatmış. Ben mi abarttım yoksa eşim anlayışsız mı bilmiyorum nolur yardım edin burada çok yalnızım o yüzden bazı şeylere aşırı tepki verebiliyoru. Ama eşimle de sakin hiçbişe konuşamıyorum
Abartmışsınız benim eşim de yapti bunu bir kaç defa tabii bende kızdım en azından haber verseydin diye ama sizin tavrınız biraz sert olmuş. Güzel bir dille anlatsaydiniz bir daha dikkat ederdi bence. İş hayatının stresi de üstüne tuz biber olmuş. Bence yumuşayın eşinize tepkinizi bu şekilde vermemelisiniz aranızı düzeltin iyi bir zamanınızda ona kendi duygularınızdan yanliz kalmanizdan o yüzden aşırı tepki verdiğinizden bahsedin anlayışlı olacağını düşünüyorum.

Neden yedin dediğimde sofra ortadaydı gel dediler ben de iki tane sarma attım ağzıma dedi
Ailesinin yanında yemek yedi diye hesap sormak nasıl bir mantık anlamak mümkün değil. "Neden yedin" derken ne düşündünüz acaba?
Neyse ki sabırlı bir adammış kırmadan size cevap vermiş yinede başkası olsa böyle sabırlı olmazdı.

Çok saçma bir kavga olduğunu siz de farketmişsiniz zaten.
Bundan sonra bence daha sevecen olun yoksa daha çok üzülürsünüz . Azıcık büyüyün artık olgunlaşma vaktiniz gelmiş.

X