- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
4 bıcuk yıl ınfertılıte tedavısı grmus bı kadın olarak yazıyorum fazlasıyla bencıl davranmıssın esının karsısında en ıfak sorında kıyametı koparan bı kadın vatken ona, dert anlatması yalnızlıktan daha zor... Sana bısey dese dıyecegıne pısman olur bırde senı tesellı etmekle ugrasır ya da senın cenenle ugrasır. Sen bıraz daha guclu ve sakın durmayı dene esıne syle bu kararını artık duruldum daha sakin olgun, guclu sogukkanlı bı kadınım bana guven derdınu anlat hıc bıseyı yalnız yasama de. ıletısım dagları duz eder su halınızle sızınle ıletısım kurulmaz anca ıdare edılebılecek bı ınsansınız, o da sevgısınden. Şayet sızı sevmeyen bı esınız olsaydı coktan bsanmıstınız. Dıger bı mevzu bız kadınlar bebek sadece bızım derdımızmıs gıbu davranıyoruz evet ıslemler bızım vucudumuza yapılıyor ama bu demek degıl kı erkeklerde bu durumdan erkılenmıyorlar... bende vaktı zamanında bu psıkolojıye dustum sukur cabuk kurtuldum, her ay regl okdum dıye ben aglarken benı tesellı eden esım uzulmemıs gıbı yaptı bende ınandım, negatıf tedavılerımde esım elımı tuttu uzulmeyyım dıye gezdırırken o uzulmuyor sandım ya da toplım baskısı tek benım ustumde sandım :) bı keresınde kıyamam cok soruyorlar moralım bzuluyor hıc ınsan ıcıne cıkasım yok dıye dert yanmıstım, banada cok soruyorlar ne dıyecegımı bılemıyorum herkes ayrı ayrı soruyor bebek var mı dıye demıstı o zaman basımdan kaynar sular dokulmustu, esım hep ıcıne atmıs bana da bellı etmemıs oysakı bu konuyu konusabıkecegı tek ınsan bendım o zaman anladım bencıllık ettıgımı, her kadın bu hataya dusuyor kolay degıl bu surec ama zararın neresınden donsen kar olur. Kesınlıkle degısmelısın, degısemem deme ınsan sevdıgı ıcın herseyı yapar sende mızmızlanmaktan baska seyler yap degıs yoksa adam ıcıne ata ata Allah krusun ınce hastalık olur tez zamanda hayırlısıyla bebegın olur ınsallah
Ne olursa olsun bir insana sorunlusın diyecek insan sen değilsinKonuyu oku anlarsin ayrica cocuk psikolojisi okuyorum. Sende bilmeden yorum atma
Seni ve eşini çok iyi anladım benle yıllardır uğraşıyorum sizin gibi .. benim eşimde bu konu hakkında pek konuşmak istemez...
Biraz tedavilere ara verseniz kendinize zaman ayırsanız anne olmak herkesin hakkı sizi çok iyi anlıyorum ama süreç zor bir süreç kendimizden oluyoruz bu süreçleri yaşarken. Imkaniniz varsa 1 2 günlüğüne tatile gitseniz kapadokya turları oluyor mesela çok iyi gelir size eminim
Bence transfer olmadan en az bir hafta once esinizle anlasin birbirinizi alttan alin. Ozellikle esiniz yapsin bunu. Kavga edeceginiz aktivitelerden uzak durun. Sizi mutlu eden yerlere gidin, yemekler yiyin, filmler izleyin.
Biliyorum sorun daha buyuk ve derin ama en azindan stresten , uzuntudn tutmadigini dusunuyorsaniz bir haftacik dayanin rahat rahat gecsin transfer suresi hatta bir hafta da sonrasi icin ayni seyi yapin.
Şiddetin sadece fiziksel olmadiginin canli kanitisiniz.
Adam size sinir krizi aninda 1 tokat atmis (ki cok yanlis bisey) az daha 200 milyar tazminat ve hapsi boyluyordu. Ama sizin adama uyguladiginiz 11 yillik psikolojik siddetin bedeli ne olmali???
Siddet uygulamis bir insan icin bu temennide bulunacagim aklima gelmezdi ama esinizin Allah yardimcisi olsun.
Sizin gibileride islah etsin. Esinizin isi cok zor.
Yazik, 11 yil bir fiil psikojik siddet gormek dayanilmaz bisey olmali...
Cunku sorunlu :)Ne olursa olsun bir insana sorunlusın diyecek insan sen değilsin
Ne okuyorsan oku anlaşılan oki okuduğunda boşa gitmiş
Konu sahibş kendinin zaten farkında
Sorunlusun problemlisin sen diyerek neye varmış oldun şimdi ?
Psikoloji eğitimi alan hangi srnin deyiminle okumuş hastasına sen sorunlusun diyor
Yazık .
Seni kibliyorum ve umarım senin gibi bir insana diploma vermezlerCunku sorunlu :)
Durumunuza çok üzüldüm ve sanırım fazlasıyla içselleştirdim.
Ben de aynı yollardan geçiyorum. Kafayı yememek için zor tutuyorum kendimi.
Bebek malesef isteyince olmuyor o yüzden önce bebek istemeyi bırakın. O zaman kendiliğinden olacaktır tabi zaruri tüp bebek olması gerekiyorsa o baska.
Esinizle eğlenceli bi şeyler planlamaya çalışın.
Kendinize haftada 1 gün izin verin o kendi arkadaslariyla siz kendi arkadaşlarınızla takılın.
Bi evcil hayvan edinin ilginizi sevginizi ona yönlendirin. Yaşınız kaç bilmiyorum ama kendimizi gerçekleştirebilmek için üreme ve üretme ihtiyacımızı gidermemiz gerekiyor. Hayır işleri ile ilgilenin inanın doyum sağlayacak daha huzurlu olacaksınız.
Ornegin ben okulda yetim kardeş projesini yürütüyorum inanılmaz haz duyuyorum.
Size bebek soran insanlara hazır bi cevap bulun kırılıp kırılmayacagini düşünmeden yapıştırın ve ortam değiştirin.
Sinirlendiginizde kulaklıkla yüksek sesle müzik dinleyerek temizlik yapın.
Eşinizle keyifli olduğunuz zamanlarda birlikte olun ve ön sevişmeyi uzattıkça uzatın. İlişkiden sonra yarım saat sarılın yatın muhabbet edin ,hayal kurun.(gerekirse o sussun siz konuşun )
Tatile gidin bilmediğiniz sokaklarda kaybolun.
İnancınıza göre dua edin, ibadet amaçlı seyahatler yapın. Umre ,Vatikan ,hindistan ,(banlanmayim diye coştum)
Ruhani boşluğu doldurup dingin bi insan olabilirsiniz.
Spora gidin haftada bi kaç gün.
En kısa zamanda enerjik, mutlu olmanız dileğiyle.
Daha 1.sinifim bakalim belki dedigin gibi olurSeni kibliyorum ve umarım senin gibi bir insana diploma vermezler
bence sorun sende. Net!Cunku sorunlu :)
Onlarada hak veriyorumDaha 1.sinifim bakalim belki dedigin gibi olur
Daha 1.sinifim bakalim belki dedigin gibi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?