Eşim...

Dun bir tane Turk sinemasi denk geldi Yasamak Güzel Sey diye izlemenizi tavsiye ederim .Sevdiklerine sımsıkı sarılmayı anlatiyor.Bebek hasreti nedir az cok bilirim. Sizin yasadiklariniz cok zor empatisi bile kurulamaz cinsten. Ama vardir bir hayir demekten baska bir sey gelmez elden .Esinize haksizlik etmeyin .Erkekler kadinlardan daha cok duygusal bu bebek konusunda .Esimin bana yansitmamak icin mutlu takliti yaptigi cok ana sahit oldum ve icim daha cok acidi .Destek almaya devam edin ama odak merkezinizi degistirin boyle daha cok yıpranırsınız. Esiniz belki icine atmamayi ogrenir bazi seyleri .Iliskide onemli olan bir olumsuzlukta aninda sorun cozmek icinde biriktirmek sonrasinda buyuk patlamalara neden olur .

yazınızı okuyunca gülümsedim. Çok iyi geldi bana :)

tesekkur ederim. Buraya yazıyorum bütün kirli çamaşırlarımı döküyorum kendime kızdığım noktaları dile getiriyorum, amacım pohpohlanmak ya da rencide edilmek değil sadece birinin bana "seni anlıyorum " demesi. Beni anladığınızı düşünüyorum tesekkur ederim o yüzden.

Bence esiniz sizi idare etmekten kendi sorunlarinin caresine bakmayi hep ikinci plana atmis. Sizden bi tane de annem var. Mesela birinin sorunu olsun o ondan cok paralar kendini, sorunu olan kisi kendini unutup annemle ilgilenir. Ben anlamiyorum biraz olsun guclu davranmak bu kadar zor olmamali. Kendinize degil cevrenize eziyet.

aslında evet öyle diyebilmeliyim ama biz ilk defa aynı çatı altında yaşadık ya heyecanla gidip denedik aile olduk artık diye düşündük. Her şey çok farklı dedik. Ama sonuç negatif

eskiye gore çok daha iyiyim. İnşallah daha da iyi olacağım. En azından kendimi de elestirebiliyorum

Eşiniz çok içine atmış, siz de kendinizin farkındasınız. Üç günlük dünya. Değer mi. Düşünün ki eşiniz bugün hayatta değil. Kim çekecek nazınızı? Kim ilgilenecek sizinle? Farz edin ki eşinizi attılar hapse, çıktı hayatınızdan içiniz soğuyacak mı?

Sanırım sizi düşünmekten eşiniz kendi duygularını dışa vuramamış.

"Ben" demekten önce "sen" derseniz aşabilirsiniz. Mesela işten gelince soruyor musunuz, günün nasıl geçti neler yaptın iş ortamın nasıl filan diye... Ya da eşinizin canı sıkkınsa anlamıyor musunuz yüz ifadesinden vs?

Bebeklerinizi kaybetmişsiniz Allah tez zamanda kucağınıza almayı nasip etsin. Siz hem ruhen hem bedenen etkilenmişsiniz ancak eşiniz de ruhen yara almış.

Eşinizle karşılıklı konuşun. Birbirinize söz verin. Mesela birinizin derdi olunca birbirinize anlatın. Daha da önemlisi, birbirinizi rakip olarak değil aynı safta görün. O sizin düşmanınız değil, eşiniz.

Aklima bir uyenin konusu geldi. Kimdi hatirlamiyorum ama actigi konuda soyledigi onun da esi sizin gibi sabirli biriydi. Konuyu acan kisinin ikinci evliligi, esinin de ilk evliligi idi. Bir cocuklari vardi. Bu kisi de ayni sizin gibi cabuk parlayan biriydi. Bir gun hic olmadik bir seyden yine kirip dokmustu. Esi de en sonunda sabri tukendigi icin careyi uzaklasmakta bulup terk etmisti. Sonunda ne oldu bilmiyorum umarim duzelmislerdir ama siz o duruma getirmeyin. Cunku onun esi artik sogudugunu soylemeye baslamisti. O saatten sonra iliskiyi toparlamak da zor olur. Cunku kalpte acolan yaralar kolay kolay kapanmaz. Her tartismada isitilip isitilip onunuze getirilir sonra.

aslında evet öyle diyebilmeliyim ama biz ilk defa aynı çatı altında yaşadık ya heyecanla gidip denedik aile olduk artık diye düşündük. Her şey çok farklı dedik. Ama sonuç negatif

Bebek tedavi süreci bence çok zor bir süreç.
Sağlam psikoloji istiyor.
Bu yüzden ben hiç kalkışmıyorum mesela.
Kendimde o gücü göremiyorum.
Herkes yaşın geçiyor dese de..
Selam verdiğim bebek sorsa da..

Zaten kaygılı, stresli bir yapım varken o tedavi zorlama olur diye düşünüyorum.
Kendimi, eşimi, evliliğimi yıpratmaya değmez..

Kaldı ki pozitif oldu diyelim.
Onca çile üstüne psikoloji dipte, o bebeğe ne kadar kaliteli ebeveyn oluruz o halde değil mi ama?

Duygusallık bir yana mantığı elden bırakmamak lazım.

Mutluluklar dilerim.
Acelemiz yok değil mi?

Merhaba,

Rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah

Sizi en iyi ben anlarım.

Size tavsiyem bedenen ve ruhen dinlenebilmek için lütfen bebek olayı rafa kaldırın en az 1 yıl eşinize ve yuvanıza daha 4 elle sarılın, eşini askermiş birde erkekler yaşadıklarını kolay kolay anlatamazlar üzülmeyelim birde iş yükünün stresini çekmeyelim diye,,,

Psikoloğa gidin demeyeceğim zaten onu yapıyormuşsunuz. Sizin tek sıkıntınız eşinizle bağlarınızın daha sıkı olmasını sağlamak, mutlu olacak meşguliyetlerde bulunun eşinizle,

Ne zaman zihnen be denen hazır hissettiniz o zaman başlayın tedaviye, bu ruh halinde tedaviye başlasanız bile hamileliğiniz risk altına girer stresli bir bedende inanın bebiş barınamaz.

Mevlam kolaylıklar versin size inşallah

Çok güzel yazmissiniz. Eşim hayatta ama hayatta anlatmaz gününün nasıl geçtiğini. İs yerindeki bayanlardan öğrenirim neler yaşadığını. Eşim onları da uyarmıştır lorentze anlatmayın çok üzülüyor diye. Bu durumdan hic memnun degilim ama çözeceğim inşallah

32 yaşındayım. Atlı kovalamıyor ama anne olmak istiyorum. Bu dürtüyü kontrol edemiyorum. Yakin arkadaşımın yenidogan bebeği var. Onun kıyafetlerini astım elbise dolabıma. Tarif edemem

Hicbirimizin hayati dort dortluk degil. Kimimiz eslerimizle, kimimiz isimizle, kimimiz parayla, kimimiz evlatlarimizla sinaniyoruz. Herbirimizin sinavi farkli. Ancak insanliktan cikmak da care degil. Yapilacak tek sey gayret etmek ve biraz da tevekkul. Olmuyorsa zorlamamak. Herseyde hayir vardir diyebilmek. Ne kendimizi tam salacagiz ne de tum ipler hep bizim elimizde olsun da demeyecegiz. Gayret edecegiz cabalayacagiz ama olmuyorsa da kendi psikolojimiz icin zorlamayacagiz.
Cogumuz soyle zannediyoruz. Mutlu olmak icin su adimlari izlersek ancak o zaman oluruz saniyoruz:
1. Mutlu olmak icin once evlenmeliyiz saniyoruz.
2. Evlendik evimiz arabamiz olursa kiradan kurtulursak mutlu oluruz saniyoruz.
3. Ev araba aldik hersey tamam simdi de sira cocukta saniyoruz.
Bunlardan biri eksik olsa yikiliyoruz dovunuyoruz. Oysa bunlari yapayim derken hayati kaciriyoruz. Bir bakiyoruz ki gunler seneler gecmis yaslanmisiz. Bu seferde giden gencligimize uzuluyoruz.
Hayatin keyfini cikarin. Herseyi azicik da bosvermeyi ogrenin.

32 yaşındayım. Atlı kovalamıyor ama anne olmak istiyorum. Bu dürtüyü kontrol edemiyorum. Yakin arkadaşımın yenidogan bebeği var. Onun kıyafetlerini astım elbise dolabıma. Tarif edemem

Anlıyorum.
Benim benden küçük arkadaşlarım çocuk yaptı 2. düşünüp hamile kalan da var.
Geç kalmışlık hissi de oluyor.
Yaşlı hissedip enerjimiz düşüyor nasıl altından kalkacağız daha ilerde sorusu da geliyor akla.

Ama olmuyorsa da hayırlı zamanı bekliyordur demek lazım değil mi?

Ne bileyim hayat yeterince zor.
Kendimize eziyete gerek yok diye düşünüyorum.

Çok zor sizinle aynı yaşdayız ben 10 yıllık evliyim sizin gibi aynı süreçlerden geçdim 2 kere tedaviyle hamile kaldım yavrularımı cennete yolladım. Sonra sayısız aşılama ve tüp bebek denemeleri benden sonra evlenenlerin 3-4 tane çocukları oldu. Eşimle bu sürede çok mu iyiydik hayır ciddi problemlerimiz oldu. Ancak RABBİME sığındım.

vermeye muradı varsa yüce YARADANIN inanın verir eğer rızası yok ise biz ne yaparsak yapalım olmuyorsa sabretmek düşüyor... Bizim için şer gibi görünen bu durumlar aslında hayrın gelmesini sağlıyor. SABIR, DUA ve ZAMAN en güzel ilaç arkadaşım..

4 bıcuk yıl ınfertılıte tedavısı grmus bı kadın olarak yazıyorum fazlasıyla bencıl davranmıssın esının karsısında en ıfak sorında kıyametı koparan bı kadın vatken ona, dert anlatması yalnızlıktan daha zor... Sana bısey dese dıyecegıne pısman olur bırde senı tesellı etmekle ugrasır ya da senın cenenle ugrasır. Sen bıraz daha guclu ve sakın durmayı dene esıne syle bu kararını artık duruldum daha sakin olgun, guclu sogukkanlı bı kadınım bana guven derdınu anlat hıc bıseyı yalnız yasama de. ıletısım dagları duz eder su halınızle sızınle ıletısım kurulmaz anca ıdare edılebılecek bı ınsansınız, o da sevgısınden. Şayet sızı sevmeyen bı esınız olsaydı coktan bsanmıstınız. Dıger bı mevzu bız kadınlar bebek sadece bızım derdımızmıs gıbu davranıyoruz evet ıslemler bızım vucudumuza yapılıyor ama bu demek degıl kı erkeklerde bu durumdan erkılenmıyorlar... bende vaktı zamanında bu psıkolojıye dustum sukur cabuk kurtuldum, her ay regl okdum dıye ben aglarken benı tesellı eden esım uzulmemıs gıbı yaptı bende ınandım, negatıf tedavılerımde esım elımı tuttu uzulmeyyım dıye gezdırırken o uzulmuyor sandım ya da toplım baskısı tek benım ustumde sandım :) bı keresınde kıyamam cok soruyorlar moralım bzuluyor hıc ınsan ıcıne cıkasım yok dıye dert yanmıstım, banada cok soruyorlar ne dıyecegımı bılemıyorum herkes ayrı ayrı soruyor bebek var mı dıye demıstı o zaman basımdan kaynar sular dokulmustu, esım hep ıcıne atmıs bana da bellı etmemıs oysakı bu konuyu konusabıkecegı tek ınsan bendım o zaman anladım bencıllık ettıgımı, her kadın bu hataya dusuyor kolay degıl bu surec ama zararın neresınden donsen kar olur. Kesınlıkle degısmelısın, degısemem deme ınsan sevdıgı ıcın herseyı yapar sende mızmızlanmaktan baska seyler yap degıs yoksa adam ıcıne ata ata Allah krusun ınce hastalık olur tez zamanda hayırlısıyla bebegın olur ınsallah

Allah yardımcınız olsun zor bir süreçten geçiyorsunuz. Psikolojik ilaçların fayda ettiğini zannetmiyorum. Benim eşimde kullandı hem de en ağırlarını fakat hayatımız ilaçlarla birlikte daha kötüye gitmeye başladı. Şuan birbirimizi anlayıp konuşarak çözüm bulmaya ve rahatlamaya çalışıyoruz fayda da ediyor. Siz eşinize düşkün ve seven bir kadınsınız. Karşılıklı empati yapmayı başarırsanız sorunları aşarsınız.

Tüp bebek tedavisi zaten ikinizinde psikolojisini bozmuş biraz mola verin veya rafa kaldırın bebek işini. Herkesin çocuğu olmak zorunda değil sağlığınız ve ruh haliniz daha önemli.

Hanfendi buraya konu acicaginiza bence gidip tedavi olun. Cünkü cidden sorunlusunuz. Burdaki insanlar size fayda saglamaz.
Bu nasıl bir yorum ya
Psikiyatrist misiniz siz teşhisi hemen koydunuz ?

Terbiyesiz insanın hali geröekten başka oluyor
Şu kadar yorumun içinde sellektör yapan tek yorum

Seni ve eşini çok iyi anladım benle yıllardır uğraşıyorum sizin gibi .. benim eşimde bu konu hakkında pek konuşmak istemez...
Biraz tedavilere ara verseniz kendinize zaman ayırsanız anne olmak herkesin hakkı sizi çok iyi anlıyorum ama süreç zor bir süreç kendimizden oluyoruz bu süreçleri yaşarken. Imkaniniz varsa 1 2 günlüğüne tatile gitseniz kapadokya turları oluyor mesela çok iyi gelir size eminim

Bu nasıl bir yorum ya
Psikiyatrist misiniz siz teşhisi hemen koydunuz ?

Terbiyesiz insanın hali geröekten başka oluyor
Şu kadar yorumun içinde sellektör yapan tek yorum
Konuyu oku anlarsin ayrica cocuk psikolojisi okuyorum. Sende bilmeden yorum atma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…