Eşim ve kardeşinin bana tuhaf gelen ortaklığı. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Başta 65bini vereceklermiş sonra ev bitip satana kadar istemeyecekmiş enişteleri.
Benim konuya bu kadar hakim olmam peki :))
Sizin dediğiniz peşinat. Ara ödemeler mutlaka oluyor.

Bence konu sahibi ve kocası tamamen olaylara Fransızlar. 10.000 lira için 3 sene rezillik çekecekler dolandırılmazlarsa.

Sizin dediğiniz peşinat. Ara ödemeler mutlaka oluyor.

Bence konu sahibi ve kocası tamamen olaylara Fransızlar. 10.000 lira için 3 sene rezillik çekecekler dolandırılmazlarsa.
Began ara ödeme yapmayabilirler de, enişte müteahhitmiş, bazı müteahhitler bina yapacakları zaman para açıkları oluyor tanıdıklardan borç alıyorlar, karşılığında da daire veriyorlar, diyelim ki peşinat verdi evi bitene kadar da bir daha hiç para ödemesi yapmadı, yine mantıksız yine mantıksız.
O ev yapılacak mı, yapılsa da satılacak mı meçhul, hadi satıldı diyelim kafadan en az 1 yıllık bir süreçten bahsediyoruz, en iyi ihtimalle 1 yıl sonra eline geçecek 20 bin liralık karın yarısı, yani 10 bin lira.

E bu adam şu an arabayı satsa zaten 11 bin lira kar ediyor, hem de 1 yıl beklemeden.

Böyle matematik dehası eşlerin elinden maaşını almak lazım ya da sürekli borca sokup mal sahibi olmak lazım.

Ben de onu anlamıyorum, zaten bir araba sahibi olarak kârdalar. Zamanı belirsiz bir para için karı kocanın hem arası bozulacak hem arabasız kalacaklar. Bu para için değmez.

aile icinde boyle kullanisli aptal olunca kullanan cok oluyor. insallah esinizin bir gun gozu acilir. o parada sizin de hakkiniz var nasil karismazmissiniz o hesaba?

Ben de onu anlamıyorum, zaten bir araba sahibi olarak kârdalar. Zamanı belirsiz bir para için karı kocanın hem arası bozulacak hem arabasız kalacaklar. Bu para için değmez.
Yalnızca arabasız kalsalar sorun değil, kart borcu 12 bin lira olmuş, eldeki maaştan kartın asgarisini ödeyip evi kart desteğiyle geçindirmeye çalışıyorlarmış, borcun tamamını ödeyemedikleri sürece kart şişer, bir süre sonra da hem nakit çekmeye hem de alışverişe kart kullanamaz hale gelirler çünkü değişmediyse bankalar bir müddet sonra kartı kitliyor.
Ellerinde kocaman bir kart borcu, sıfır nakit ve yapılır da satılırsa diye bekleyecekleri bir ev olacak, hadi her şey süper gitti ev yapılıp satıldı, kart borcunu ödeyecek kadar bile kar olmayacak elinde.

Yatırım yaparsın ama getirisi götürüsünden fazla olur, attığın taş ürküttüğün kuşa değer ama bu yatırım yatırım değil batırım resmen.

Kesinlikle. Kazanç 100 bin üstü olur da değer diye düşünülür. Bir de hiç para koymayan ama her şeye ortak bir kayın meselesi var ki evlere şenlik.

Eşiniz enayilik yapıyor ama ne yapsanız anlamaz siz abi kardeş arasına giren eş olursunuz. Ha sizin bilmediğiniz bir borcu vardır kardeşine bi şey diyemem.

Tavsiyem gidip telefonunuzu yaptırın bi de güzel bir alışveriş yapın. Madem kardeşine hibe edecek parası var siz de gönlünüzce harcayın paranızı.

Yani normal degil ama erkeklerde evlendikten sonra ailesine kanları daha bir farklı kaynadığından normal Simdi siz ona bunu 1000 kere de anlatsaniz kıskanç fesat hatta ailesiyle arasina giren olursunuz.Ha bide kazik yer akli başına gel demeyin bizzat sahidim o da fayda etmez.Karismayin her şeyi halletmesini isteyin telinizi de yaptirin.Kafaya takmayin eşiniz halleder

Kesinlikle. Kazanç 100 bin üstü olur da değer diye düşünülür. Bir de hiç para koymayan ama her şeye ortak bir kayın meselesi var ki evlere şenlik.
Dünya iyisi olsa akrabayla ortak olmam, tanıdıkla ortak olmam, ki zaten ortak iş bazıları müstesna sonu hep hüsrandır.
Kardeşle akraba veya tanıdıkla ortak olan ne kadar tanıdığım varsa hepsi kanlı bıçaklı oldu, kendi kaşıyacağın tırnağın varsa kaşırsın yoksa eldeki paranı koruyup ne yapacaksan kendin yaparsın.

ayy kardeşle ortak iş yapmak mıı... eşiniz fedakar abi olarak sizin gördüklerinizi ne yazık ki göremiyor. anlatsanız da anlamaz bu noktadan sonra bence siz kendinizi kurtarmaya çalışın. kenara eşinizden habersiz para atın bakalım ne yapacak.ohh ne ala ya birlikte didinin çalışın, sıra kardesine gelince fikriniz dikkate alınmasın. valla sinir oldum

Bacım bunlar abi kardeş seni dolandiracak bak demedi deme. Kimse 20 bin kar için o riski almaz, üstelik ortada henüz ev bile yok. Ne malum inşaatın tamamlanıp dairenin teslim edileceği? Bunlar başka bir iş çeviriyor olabilir olan senin altınlara olacak.

Eşim bu işe kesin olarak gireceğim diye bir şey demedi. Sadece arabayı satmak istediğinde kardeşi böyle bir şey söylemiş o da bana anlattı. Ama yaparız ya da yapmayız gibi bir şey net değildi. Şu ana kadar benim onayım olmadan bir şey yapmadı zaten. Maaşımı da hiçbir zaman istemiyor. Kendine bir iğne bile almadan evi geçindirmeye çalışıyor. Ben yeri geliyor kendime alışveriş de yapıyorum ve onun kendi maaşından hiç kişisel harcama yapmıyor olmasına üzüldüğüm için bazen ona da bir şeyler alıyorum. Çünkü ben almasam kendine hiçbir şey almıyor. Nişanlılık sürecinden beri böyle. kendi isteğimle kiraya yardımcı oluyorum. Arada market alışverişi yapıyorum bir şeyler lazım olunca alıyorum.

Sorun şu ki o benim kardeşiyle ilgili para konusunda yorum yapmamı istemedi. yani biz bu işe girme konusundan dolayı kavga etmedik. Kardeşiyle ilgili yaptığım yorumdan dolayı kavga ettik. Zaten ben öyle konuşunca o da yapmayalım sen böyle düşündükten sonra o işe girmem dedi ve girmez de. Çünkü arabayı alırken altınları kendi isteğimle verdim. Babası bile biraz kullan hevesini al neden satıyorsun demişti. Benim için araba altından daha önemliydi bu da bi yatırım diye düşündüm arabaya verdim altınları. Çünkü kredi ödemek istemedim. Hatta araba benim üzerime olacaktı eşim bunu kendisi teklif etmişti. O gün ben gidemedim onun vardiyası uyuyordu o gitti. Bir önceki hafta vardiyası uymuyordu ben gidip alacaktım ama o arabada sorun çıkınca vazgeçmiştik.
Aynı evin içinde senin üzerine olsun benim olsun muhabbeti yapmak hiç istemem. Kolay kolay kardeşiyle ilgili konulara da sesimi çıkarmam. Benim abim de bizlere karşı cömerttir ama yengem de öyledir çünkü gelirleri çok iyi ve sakınmazlar. Bizim de şartlarımı çok iyi olsaydı benim de gözüme batmazdı hiçbir şey. Kardeş sonuçta. Şimdi de eğer bir ihtiyaç durumu olsa yine neyse derdim de bu düpedüz uyanıklık beni rahatsız eden bu.

eşim de diyor ki nerden biliyorsun eklemeyeceğini. Ben telefonda arabayı satıyorum dedim o da böyle söyledi detay konuşmadık ki diyor. Yüz yüze gelince konuşacaktık falan dedi. Yani ben biraz erkenci davranmış da olabilirim. Dün akşam bu konu yüzünden ciddi ciddi kavga ettik. Bana para konularına girmenden yorum yapmandan iğreniyorum dedi. Kardeşiyle normalde başka bir iş yapacaklardı onu da asla yapmam sen her şeye böyle karışırsın uğraşamam dedi.

parayı geçtim beni saf dışı bırakman üzücü benim konum bu dedim ama beni konuşturmadı bile çok sinirlendi. O zaman maaşımdan hiçbir şey vermiyorum para yetmeyince kardeşinden alırsın dedim. O da söyledi bir şeyler. Nefret ettiğim bir huyum var böyle anlarda kendime engel olamadım hemen dudaklarım titremeye başladı ve ağladım. odaya gidip kapısını kapatıp horlayarak uyudu. Sabah da annesi gelmişti belli etmemeye çalıştım o da öyle davrandı sonra da 4 de işe gitti henüz gelmedi. Asla konuşmayacak bu konuyu biliyorum. Ketum biri. Ama ben hazmedemiyorum dün gece bana öyle davranmasını. Bu ortaklık işi bitti zaten ama zihniyeti çok üzücü. Benim ne kadar üzüldüğümü bile bile gidip horlaması. Bu olayda tek sorun bu mu diyeceksiniz de zaten ortaklık konusu kapandı en başından beri benim canımı sıkan beni dahil etmemesiydi. Dün de yine aynı düşünceyi savundu.

Kocaniz ile nasil konusursunuz ve nasil ikna edersiniz bilemiyorum ama, esinizin yaptigi sacmalik bence.
Izin vermeyin esinizin paranin yarisini kardesine vermeyi.
Tamam iyilik yapilir kardesler arasinda ama bu iyilik degil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…