Siz sonucta bir keseden gecinmiyor musunuz?Diretmiyor zaten. Sorun beni karıştırmıyor olması.
Bana gore hayat paylasildigi gibi, maddiyatta paylasiliyor.Ben söyledim ve kavga ettik bu konu yüzünden. Muhtemelen para göz olduğumu falan düşünüyor. Bu konulara karışmandan iğreniyorum dedi. Ama sonuç olarak o işten vazgeçildi. Sorun iş değildi zaten benim onayım olmadan yapmazdı. Sorun zihniyeti. Beni karıştırmak istememesi.
Bence eşinize kardeşi söylüyor yoksa her konuda fikrinizi alan bir insan neden kardeşi ile ilgili konularda size danışmıyor kafama yatmıyor bu kısım.Ben söyledim ve kavga ettik bu konu yüzünden. Muhtemelen para göz olduğumu falan düşünüyor. Bu konulara karışmandan iğreniyorum dedi. Ama sonuç olarak o işten vazgeçildi. Sorun iş değildi zaten benim onayım olmadan yapmazdı. Sorun zihniyeti. Beni karıştırmak istememesi.
Haklısınız... ama şu an beynim durmuş durumda. Hemen çözüm bulmak istiyorum bir şeyler yapmak istiyorum ama bulamıyorum.İlişkiler aşk yani duygular ile başlayıp mantık ile ilerlemeli bana göre. Çünkü hangi aşk bakii ki ? Tersini de yapabilen var mantık evliliği gibi ama o bana uymazdı. Ben aşk ile başlattım aşk olmasaydı evlenmezdim çünkü uyumsuzları açık şekilde görüp evlenmek aptallık olur hepimiz için. Ben eşinize saygı duymadım , öğretmensiniz sanırım. Lisans mezunu topluma yön veren bir kadına " sen ne anlıcan erkek işinden " zihniyeti beni eşinize karşı doldurdu sanırım. Adamın ticari zekası inanın berbat yani kızdığım için demiyorum. İş arkadaşım da gelip bu planı anlatsa " aaa adam alık herhalde " derim. Eşinizin bu plana bu kadar sıkı sarılmasını sağlayan tek unsur " kardeşi " onunla ortak olma iş yapma fikri. Tehlikeli olan da bu. Bunu şimdiden görmek, duruşunu belli etmek önemli. Kavga ettik konu kapandı demek konu çözüldü demek değil. Konu ötelendi, adam muhtemelen kardeşine mahçup olduğu için daha büyük bir fedakarlıkla geri dönecek çünkü siz ağladınız o böğürdü. Konu çözümsüz kaldı. Bu iletişim yöntemi belki taş devrinde işe yarıyordur ama bu yüzyıl için geçerli mi bilemiyorum ?
Haklısın sonuna kadar haklısın bacım ve bu zihniyetteki erkekler hep kaybetmeye mahkumdur babamdan biliyorum. Enayinin bayrak tutanları. Azicik karılarını dinleseler kalkınacaklar ama nerdee.Bu konulara neden karismayayim, ben kadinim diye aklim mi kit? Kardesinin pipisi var diye benim hakkim olan da bile söz hakki once ve sadece ona mi düser ona, keserim ülen o pipiyi, nefret ediyorum bu erkek egemen ortacag kafasindan, artik biraksinlar bu isleri, millet aya, marsa üs kuruyo, biz hala sen kadinsin, sen eksik akillisin zihniyetinde bizde.
Şu konunuzu hatırlatayım.eşim de diyor ki nerden biliyorsun eklemeyeceğini. Ben telefonda arabayı satıyorum dedim o da böyle söyledi detay konuşmadık ki diyor. Yüz yüze gelince konuşacaktık falan dedi. Yani ben biraz erkenci davranmış da olabilirim. Dün akşam bu konu yüzünden ciddi ciddi kavga ettik. Bana para konularına girmenden yorum yapmandan iğreniyorum dedi. Kardeşiyle normalde başka bir iş yapacaklardı onu da asla yapmam sen her şeye böyle karışırsın uğraşamam dedi.
Ben onaylamadan bir şey yapacağını sanmıyorum. Sorun bana söylediği sözler. Bu konularda yorum yapmandan iğreniyorum demesi ağır geldi. Bu saatten sonra zaten böyle işlere girmez kardeşiyle çünkü altınlar benim bunun o da farkında. Sorun çıkaracağımı da biliyor.Sen haklı ve doğrusun. Eşin güya abilik adamlık yapıyor. Kardeşinden de acayip negatif elektrik aldım. Kardeş kazığı yiyince sana sarılacak ama daha çok yolunuz ve zahmetiniz var bence. Umarım senin gönlüne göre olur
Demiyor. Arabayı satıp paranı getiririm dedi. Yani çocuk gibi çözümsüz davranıyor.Sen ona bu şekil dediğinde de altınlar senin değil bizim diyebilir. Menfaat olunca bazen herkes çok değişiyor. Kendini üzme derim, çok zor ama evlilikte çok şey yaşanıyor biraz boşvermeyi bilmek gerekiyor. Kendini üzme sevgiler
Arkadaşın paylaştığı eski konularıızı okudum. Eşinizden bir mok olmaz. Bu konuya başka yorumum yok. Sizin paranızla hayat boyu sizi ezerek yaşayıp gideceksiniz.Siz bir hayal dünyasında yaşıyorsunuz beni ezmez lafımı çiğnemez falan adam size inanın evdeki terlik kadar değer vermiyor. Siz hayatında ekonomik bir gelirsiniz.Bankamatik kartısınız birikmiş altınsınız , krediyle alınmış arabasınız. Madem her gün ağlıyorsunuz gece gündüz bunun için ağlayın, gerçeklerle yüzleşin. Adama ben boşanıyorum sen bana değer vermiyorsun baban da sevmiyor kardeşin seni yönetiyor yetti lan zaten yalancının tekisin bitti diyebilirseniz ? Gerçek yüzünü görürsünüz.Haklısınız... ama şu an beynim durmuş durumda. Hemen çözüm bulmak istiyorum bir şeyler yapmak istiyorum ama bulamıyorum.
Bir de bu konu yüzünden tartıştık ve iki gündür konuşmuyoruz. Şöyle ki sabah kahvaltıda çıt yoktu. Tek kelime bile etmedik. Benim zaten boğazım düğüm gibi iki gündür. Aptalca düşünüp böyle bir işe kapılmasına mı takılayım yoksa bana olan tavrına mı? O kadar sinirlerim bozuk ki. bana son sözü bu konulara karışmandan iğreniyorum olmuştu. Sonra da yatıp uyumuştu. O andan beri de konuşmuyoruz. Kahvaltıda yine lanet olsun ki gözlerim doldu masadan kalkıp çalışma odama geldim ağladım. Karşısında ağlamak istemiyorum çünkü. Bu huyumdan nefret ediyorum. Sanki dünyanın en çaresiz insanı gibi davranıyorum bazen. Oysaki her sorunumu kendim çözerim ama önce bi süre böyle dibe vuruyorum sanki acizmişim gibi hissediyorum kendimi. Biraz önce gelip kapıyı açtı ağladığımı gördü. Birkaç dakika öyle bekledi kapıda. Sonra da kapatıp gitti. Şimdi o salonda ben odamdayım. 1 saat sonra da işe gidecek ve bugün de hiçbir şeyi çözmeden geçecek. Bunu düşününce çıldırıyorum. İstiyorum ki gelsin bir şey söylesin konuşalım desin. Ben gitmek istemiyorum. Normalde sen ben yapmam bi çözümüm varsa giderim konuşurum ama son söylediği şey ağır geldi bir şey yapsın istiyorum.
sizce nasıl davranmalıyım?
Hayal dünyasında yaşasam mutlu olurdum, her gün ağlamazdım.Arkadaşın paylaştığı eski konularıızı okudum. Eşinizden bir mok olmaz. Bu konuya başka yorumum yok. Sizin paranızla hayat boyu sizi ezerek yaşayıp gideceksiniz.Siz bir hayal dünyasında yaşıyorsunuz beni ezmez lafımı çiğnemez falan adam size inanın evdeki terlik kadar değer vermiyor. Siz hayatında ekonomik bir gelirsiniz.Bankamatik kartısınız birikmiş altınsınız , krediyle alınmış arabasınız. Madem her gün ağlıyorsunuz gece gündüz bunun için ağlayın, gerçeklerle yüzleşin. Adama ben boşanıyorum sen bana değer vermiyorsun baban da sevmiyor kardeşin seni yönetiyor yetti lan zaten yalancının tekisin bitti diyebilirseniz ? Gerçek yüzünü görürsünüz.