Her konuda fikrimi alıyor. Bana sormadan hiçbir şey yapmaz aslında. Ama kardeşiyle ilgili konularda hep böyle yapıyor. Daha önce de benzer bir konu olmuştu. Ortaklık konusunda da öyle diyordu daha önceden. Kardeşimle iş yapacağız ama sen dahil olmayacaksın diyordu.Sizin sorununuz bu cümlede saklı. Eşiniz sizin fikirlerinize kıymet vermiyor.
Diretmiyor zaten. Sorun beni karıştırmıyor olması.Kocaniz ile nasil konusursunuz ve nasil ikna edersiniz bilemiyorum ama, esinizin yaptigi sacmalik bence.
Izin vermeyin esinizin paranin yarisini kardesine vermeyi.
Tamam iyilik yapilir kardesler arasinda ama bu iyilik degil bence.
Kredimiz yok ki kredi çekmemek için altınlarla aldık arabayı. Kredi kartı borcumuz var zamanla o noktaya geldi. Tek girişimimiz altınla araba almak oldu. Başka herhangi bir kredi planımız yok zaten.Daha yeni evlisiniz neden krediden krediye kosuyorsunuz ki. Önce bir alışın birbirinizi tanıyın borçlarınızı bitirin. Sonra araba ev o bu su alırsınız aceleniz ne ki iki ayağınızı bir papuca sokuyorsunuz. İşten çıkarılabilirsiniz ne bileyim hamile kalabilir çalışmayabilirsiniz bu kadar ucu ucuna borca girmek ortaklik olmasa bile çok saçma kusura bakmayın. Aynı şekilde esinizde ıssız kalabilir. Ayrıca kardeşle ortak olursanız çok pişman olursunuz o kesin de o kadarcik kâr için o kadar beklemeye yada olaya gerek var miydi satın arabayı altına yatırın. Bir müddet arabasiz idare edin çocukta yok biraz sıkıntı çekersiniz ama maddi sıkıntı çekmezsiniz. Sonra alırsınız yine araba.
Kredimiz yok ki kredi çekmemek için altınlarla aldık arabayı. Kredi kartı borcumuz var zamanla o noktaya geldi. Tek girişimimiz altınla araba almak oldu. Başka herhangi bir kredi planımız yok zaten.
kesinlikle adıl problem o. kardeşi olmasa başkası olcakKardesini falan bosver sen, asil sorun esinin seni maddi konularda saf dışı birakmasi. Adam kafasina gore at kosturuyor. Boyle evlilik mi olur?
Her konuda fikrimi alıyor. Bana sormadan hiçbir şey yapmaz aslında. Ama kardeşiyle ilgili konularda hep böyle yapıyor. Daha önce de benzer bir konu olmuştu. Ortaklık konusunda da öyle diyordu daha önceden. Kardeşimle iş yapacağız ama sen dahil olmayacaksın diyordu.
Sanmıyorum çünkü zaten kardeşi benim dahil olacağımı tahmin etmez. Muhtemelen eşim öyle yansıtmıştır. Yani benim karışmayacağımı ya da karışamayacağımı. Kılıbık diyecekler diye ödü kopuyor. Bana evde her işe yardım eder mesela. Ama asla bunun bilinmesini istemez. Espirisi bile dönse yüzünü asar.Kardeşi sizin dahil olmanızı istemiyor olabilir mi?
Araba sizin altınlarınızla alındı, ne demek siz dahil olmayacaksınızHer konuda fikrimi alıyor. Bana sormadan hiçbir şey yapmaz aslında. Ama kardeşiyle ilgili konularda hep böyle yapıyor. Daha önce de benzer bir konu olmuştu. Ortaklık konusunda da öyle diyordu daha önceden. Kardeşimle iş yapacağız ama sen dahil olmayacaksın diyordu.
7.sayfada paylaştım aslında. Kavga ettik ve konu kapandı. Kavga sebebimiz planın saçmalığı değil de benim kardeşiyle ilgili neden kâr alıyor demem. 2 gündür konuşmuyoruzSon durumu da paylaşın ya
Konuşmayın anlasın biraz sergilediği tavırların ailesine huzurunuza nasıl zarar veriyor bir görsün . Ben asla evde huzursuz olun kavga edin istemem ama erkeklerin anlayacağı dil maalesef bu7.sayfada paylaştım aslında. Kavga ettik ve konu kapandı. Kavga sebebimiz planın saçmalığı değil de benim kardeşiyle ilgili neden kâr alıyor demem. 2 gündür konuşmuyoruz
Haklı görünüyorsunuz ama aslında ailesine çok düşkün değil. Nasıl desem, aşırı ketumdur zaten duygularını pek anlayamazsınız. Yani ailesi için yanan tutuşuna biri gibi değil hiç. Aylarca görmese göreyim demez. Evlendiğimizden bu yana ben gidelim demesem gidelim bile demez hiç demedi. Dün bile annesi geliyor diye rahatsız olabileceğimi düşündü. Evden Online ders veriyorum çünkü. Anneme söyleyeyim ders arası yok diyeyim gelmesin falan dedi. Yani aşık olduğum için sorunları görmediğimi söylemeye çalışmışsınız ama ben olan sorunları görebiliyorum. Olumlu yönleri yok değil bunu anlatmak istemişimdir yapılan yoruma göre. Şu an olduğu gibi.Hem cahil hem ticari zekası yok hem de ... noktaları yazamıyorum çünkü güncelleme mesajınızda eşinize övgü dolu sözlerinizden etikendim. Eşinize şunu söyleyin eğer 20 bin tl ye ihtiyacı var ise akşam yapılan part- time bir işe girsin , ayda 1000 tl civarı kazanarak 20 ayda 20,000 tl kazanabilir. Tüm bu alengire gerek yokYok ben kardeşimi senin altınınla bizim rızkımızla kalkındıracağım diyorsa kapı orada. Seçmesi bedava ama siz aşıksınız henüz. Bu yıl değil üç beş yıla gerçek sorunlarla karşışaşırsınız. Çünkü o size değil ailesine aşık bir erkek.
Ben de öyle düşünüyorum. Özellikle de bu konulara karışmandan iğreniyorum dediği için özür dileyene kadar konuşmayı düşünmüyorum.Konuşmayın anlasın biraz sergilediği tavırların ailesine huzurunuza nasıl zarar veriyor bir görsün . Ben asla evde huzursuz olun kavga edin istemem ama erkeklerin anlayacağı dil maalesef bu
Ben söyledim ve kavga ettik bu konu yüzünden. Muhtemelen para göz olduğumu falan düşünüyor. Bu konulara karışmandan iğreniyorum dedi. Ama sonuç olarak o işten vazgeçildi. Sorun iş değildi zaten benim onayım olmadan yapmazdı. Sorun zihniyeti. Beni karıştırmak istememesi.Emin olun hiçbir şey kaybetmezsiniz. Benim ablam da sizinkine benzer şeyler yaşadı yaşıyor ama asla eşine suçlu olduğunu söylemiyor tavrını net sergileyemiyor. Ve mutsuz
İlişkiler aşk yani duygular ile başlayıp mantık ile ilerlemeli bana göre. Çünkü hangi aşk bakii ki ? Tersini de yapabilen var mantık evliliği gibi ama o bana uymazdı. Ben aşk ile başlattım aşk olmasaydı evlenmezdim çünkü uyumsuzları açık şekilde görüp evlenmek aptallık olur hepimiz için. Ben eşinize saygı duymadım , öğretmensiniz sanırım. Lisans mezunu topluma yön veren bir kadına " sen ne anlıcan erkek işinden " zihniyeti beni eşinize karşı doldurdu sanırım. Adamın ticari zekası inanın berbat yani kızdığım için demiyorum. İş arkadaşım da gelip bu planı anlatsa " aaa adam alık herhalde " derim. Eşinizin bu plana bu kadar sıkı sarılmasını sağlayan tek unsur " kardeşi " onunla ortak olma iş yapma fikri. Tehlikeli olan da bu. Bunu şimdiden görmek, duruşunu belli etmek önemli. Kavga ettik konu kapandı demek konu çözüldü demek değil. Konu ötelendi, adam muhtemelen kardeşine mahçup olduğu için daha büyük bir fedakarlıkla geri dönecek çünkü siz ağladınız o böğürdü. Konu çözümsüz kaldı. Bu iletişim yöntemi belki taş devrinde işe yarıyordur ama bu yüzyıl için geçerli mi bilemiyorum ?Haklı görünüyorsunuz ama aslında ailesine çok düşkün değil. Nasıl desem, aşırı ketumdur zaten duygularını pek anlayamazsınız. Yani ailesi için yanan tutuşuna biri gibi değil hiç. Aylarca görmese göreyim demez. Evlendiğimizden bu yana ben gidelim demesem gidelim bile demez hiç demedi. Dün bile annesi geliyor diye rahatsız olabileceğimi düşündü. Evden Online ders veriyorum çünkü. Anneme söyleyeyim ders arası yok diyeyim gelmesin falan dedi. Yani aşık olduğum için sorunları görmediğimi söylemeye çalışmışsınız ama ben olan sorunları görebiliyorum. Olumlu yönleri yok değil bunu anlatmak istemişimdir yapılan yoruma göre. Şu an olduğu gibi.
Sözlerinize bakılırsa siz ilişkinizi ya da evliliğinizi duygularınızla değil de mantığınızla yönetebilmişsiniz ne güzel. Bu konuda bana da tavsiyeleriniz olursa dinlemek isterim :) sanırım şimdi nasıl başlarsak öyle gidecek.