Esim ve finansal hakkinda.

Yahu benim hakkim olmayan dukkanda ben ne hak diye talep ediyim.
Hepsini kendi yapmis kendi basarisi anlamiyormusunuz bunu.
Hak bu degildir benim gozumde. Sizleri bilmem.

Evlenmeden once alinan mallari ortak olmak. Nasil ac gozluluk bu yahu
Evlenmeden önce edinilen mallarda zaten eşler hak iddia edemezler. Benim anlamadığım onca insan evleniyor bu insanlar enayi mi? Siz nasıl inandınız eşinizin bu söylediklerine? Orda doğup büyümüşsünüz bir de. Ailenizin ve sizin bu durumu kabul etmeniz akla mantığa sığmıyor.

Son düzenleme:
Kalan para da sizin olduğuna göre ev ikinizin adına olmamalı zaten. Alın istanbul' dan evinizi. "Finansal işlerime karışma" deyin olsun bitsin.

Esim istedigi ev cok fazla. Ben alamam onu hem aylik gideri var.

Benimde istedigim evi suan alamam esimin aldigi para lazim.

Hollanda da butun mal varlik aliniyor evlenmeden once.
Borcun varsa oda ayni.

Yani diyelim biz evlendik. 1 hafta sonra ayriliyoruz. hepsini vermeli lazim 50/50

Ben sizi anlayamadım, ee hani Hollandada evlenmek yoktu, siz de evlenmemeye eyvallah diyordunuz nerden çıktı aile, din?

Hiç mi yasalardan haberiniz yok anlamadım ki, nikah için form dolduruyorsunuz devlete onaylatıyorsunuz. Türkiyede de geçerli olmasını istiyorsanız konsolosluğa başvuruyorsunuz saydırmak için. Pasaport/kimlik değiştiriyorsunuz. İmam 3 kez aldım verdim diyince sizce bu kağıt işlerinin hepsi halloluyor mu? Aile, din şu bu karıştırmayın bence hiç evli değilsiniz ki.

Hanımefendi 100 kez yazdık sizin koca otçu değil, kumarcı değil, çuvalla parası var niye borç ödeyesiniz? Neyin borcu? Adam sizi olmayan borç diyip kandırıyor 100 kez yazdık hala anlayamadınız

Esiniz esek yukuyle para kazaniyor ve hala sizin maasinizi ortak hesaba para attiriyor o ortak hesap parasıyla dukkan aliyor ama sizin hakkiniz da yok o dukkandan. Kebdine istedig luks ohtiyaci aliyor siz para kazandiginiz halde kendinize alirken onun parasini harciyorum gibisinden ezikleniyorsunuz
O kadar para kazanan adam karisinin 3bin maasina da goz dikmese.
En kotu ev arkadasi gibi masraflari paylasin geri kalan oarayi kendinize birikim yapip harcayin

Türkiye'de dini nikahının bir geçerliliği yoktur. Yani evet görünmüyorsunuz.

Bunlar için illaki illaki resmi evli olmak gerekiyormu .
Sevgili olarak uzun süre beraber yaşayan insanlar sizce hemen zorda ayriliyorlarmi?
Maddi güvence için ve evet ,hemen en ufak zorda kapiyi cekip gidememek için resmi nikah gerek .
Fakat sevgiden içten gelen duygusal bağlar için değil.
Konu sahibide bunu anlatmaya çalişiyor.Demekki güveniyor.
Evi istanbul dan iyi olmayan ,belkide kv kp yakin olmak istemidiğin almak istemeye bilir.
Böyle fikir değişikleri her ailede oluyor .
Konu sahibi kafaniz karişmasin ,evi bu sene değilse öbür sene alirsiniz.
Ticaret işini eşine birak ve birlik hesaptan sirf kendi adina yatirim yapmasin .
Bu hesaptan ordak alişveriş yapin .

Burda cok tanidiklarimiz var, 1 sene evlenip ayrildiklari hanimlar 15 sene borc odedi. Yazik degilmi bu kadinlara ? Cunku adamin borcu varmis evlenmeden once.... Otcuymus veya kumarci...
Ben "eşinizi" bu denli maddi anlamda kendinizden korumanızı takdir ediyorum doğrusu
Bence de ayrılınca sayamadığımız miktarda parasını sizinle paylaşmamalı tamamen
Sizin evlilik modeli sizi değil eşinizi koruyor ama
O kısmı size biraz farklı yansıtmış

Yine aynı yere geliyoruz.
Evlilikte en temel üç şey vardır: Sevgi güven ve cinsellik.
Sizin evliliğinizde ilk ikisi yok gibi, buradan öyle görünüyor.

Normalde bu forumda dini yorum yapmak yasak. Fakat dini yönden bakarsak bir evi erkek geçindirmek zorunda. Siz çalışsanız da çalışmasanız da katkı sağlamaya mecbur değilsiniz dinen. Eşiniz evliliğe dair temel ihtiyaçları karşılamaya mecbur.
Yani masraflar giderler konusunda sizin katkı sağlamaya mecbur tutamaz aksine sizin taleplerinizi karşılamak zorunda.

Dünyada evliliklere ve boşanmalara dair pek çok kötü örnek görebilirsiniz. Ama iyi örnekler de çok fazla. Neden iyi örnekleri dikkate almıyorsunuz? Mesela eşinizin ailesi, kendi aileniz. Çevrenizdeki çocuklu mutlu evli insanlar onları da örnek alabilirsiniz.

Burada yurtdışında yaşayan arkadaşlar da yorum yazıyor ve hepimizin ortak görüşü evlilik dediğiniz şeyin evlilik olmadığı.

Para yönetimi, yatırım vs çok farklı konular, kocanız bu konuda neden anne babanızı dinlesin ki? Adam zaten parayı iyi yönetiyor belli ki.

Yatırımdan anlamıyorsanız işine karışmayın bence. Ha tabi Türkiye’den ev almayı planlamışsanız bunu da hayata geçirmesi lazım.

O evi de eşinizin üstüne yapın sonuçta adam zengin olduğu için sizden daha fazla katkısı var, hem paylı mülkiyetle uğraşmazsınız ileride... Böylece değerinize değer katar eşinizin biricik sevgilisi olursunuz

Turkler degisik d

Esim zaten benim calismami istemiyorki. Ama o konulara girmek istemiyorum.
Bana diyor herzaman kendini gelistir. 40 sene ayni isi yapma diyor. Tabi kendin bilirsin diyor.
Boyle konularda herzaman kendimi eksik hissediyorum.

Hayatta herzaman daha iyisini yap diyor. Bi isi zevkle ve o isin en iyisini yapmaya calis diyor.
Suan yaptigim isin daha farkli yonlerini gosteriyor bana, diyorum icimden nasil bunlari aklina geliyor,...

O zaman size vereceğim tavsiye şu olur siz kendi paranız yeteni alın, adam kendi istediğini alsın. İstanbula gidince de herkes kendi evinde otursun. Madem bütçeleriniz ayrı evler de ayrı olsun madem.

Siz de Türksünüz diye tahmin ediyorum.
O halde şöyle soralım Siz neden kendinizi eşinizin karşısında ezik başarısız hissediyorsunuz?
Sonuçta evliyseniz, eşinizin kazancı sizin de kazancınız sayılır, harcarken kendinizi rahatsız hissetmemeniz gerekir. Fakat size çalışmana gerek yok derken istediğiniz şeyleri ortak hesaptan al demesi çelişmiyor mu sizce?

Sanırım bu çelişkiler sizi yoruyor.
Bu durumu ancak kendinize dürüst olursanız aşarsınız.

Çünkü biz ne kadar bu evlilik değil başka bir şey desek de sizin ikna olmak gibi bir niyetiniz yok

Sevdiğin iş olunca 40 sene degil 60 senede yaparsın. Hersey paramı demek …

Konu farklı yerlere geldi. Yahu bazı insanlar hep aynı işi yapıp rahatça emekli olmak ister. Ben mesela öyleyim. Paramı aldım mı aldım, emeğimi verdim mi verdim. Bitti gitti. Daha iyi iş bulayım, daha çok kazanayım gibi bir derdim yok. Hiç hırslı bir insan değilim. 3 günlük dünya kim neden hoşlanıyorsa öyle yaşasın. Belli ki eşiniz sürekli işini büyütmekten zevk alıyor ne güzel yapsın ama size baskı yapmasın, zorlamasın.

Kendini geliştir demesi de çok yaralayıcı. Sanki siz ondan aşağısınız da geliştirip onun seviyesine çıkacakmışsınız gibi. Bence sizin sevdiğiniz onun sevmediği bir hobi bulun (ör: müzik aleti çalmak, resim yapmak) sonra da size her kendini geliştir işini geliştir dediğinde asıl sen x konusunda kendini geliştir deyin, şöyle de bir aşağı gören bakış atın bak bir daha ağzını açabiliyor mu.

Daha da canınızı sıkarsa ortak birikimdeki kendi payınızı alıp tüyersiniz.

Eşin haklı, adam parayı kendi kazanıyor. Size zaten napacağını söylemiş sonuçta parayla kumar oynamıyor. Babanıza da hesap vermek zorunda değil.

Cık, Türkler akıllı

Bakın eşiniz çalışmanızı istemiyor diye bir şey yok. Siz daha düz bir iş yapıyorsunuz, toplumun çoğu gibi. Adamsa daha nitelikli, kalifiye işler yapan doktor gibi, mühendis gibi kadınları takdir ediyor sanırım. En baştan aile baskısıyla sizinle olmamalıydı bu adam, beğendiği tipte kadınlara yönelmeliydi.

Baştan size ayrılın, sizi mutlu edecek daha düz bir erkek bulun yazarken ciddiydim. Size yetersiz hissettirecek değil, sevdiğini hissettirecek bir adam lazım. Bu adam kadar zengin , başarılı olmasın; düz memur olsun mesela ama size uygun olsun. Bu şekilde bir yere varamazsınız adamın kadında aradıkları farklı, siz sürekli yetersiz hissedeceksiniz. Yaptığınız işten mutluysanız mutlusunuzdur, ille de herkes über süper işler yapacak diye bir şey yok . Herkes para kovalamak zorunda değil, herkes kariyer hırsı bulundurmak zorunda değil. Adam size düz memurluk yapma artık ben roket inşa eden kadınlardan hoşlanıyorum sen mühendislik fakültesine git diyor kısacası, yapacak mısınız? Biriniz Şam'a gidiyor, diğeriniz Helsinki'ye hayattaki öncelikleriniz her şeyiniz farklı bu kadar farklı insanların bir arada olmak için diretmesi bana çok mantıklı gelmiyor.

Hollanda "beraber yaşama anlaşmasi" yapmişlar ,bir nevi evlilik anlaşmasi .
Aslinda mantikli beraber yapilan herşey beraber .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…