Evlenmeden önce edinilen mallarda zaten eşler hak iddia edemezler. Benim anlamadığım onca insan evleniyor bu insanlar enayi mi? Siz nasıl inandınız eşinizin bu söylediklerine? Orda doğup büyümüşsünüz bir de. Ailenizin ve sizin bu durumu kabul etmeniz akla mantığa sığmıyor.Yahu benim hakkim olmayan dukkanda ben ne hak diye talep ediyim.
Hepsini kendi yapmis kendi basarisi anlamiyormusunuz bunu.
Hak bu degildir benim gozumde. Sizleri bilmem.
Evlenmeden once alinan mallari ortak olmak. Nasil ac gozluluk bu yahu
Kalan para da sizin olduğuna göre ev ikinizin adına olmamalı zaten. Alın istanbul' dan evinizi. "Finansal işlerime karışma" deyin olsun bitsin.
Hollanda da butun mal varlik aliniyor evlenmeden once.Evlenmeden önce edinilen mallarda zaten eşler hak iddia edemezler. Benim anlamadığım onca insan evleniyor bu insanlar enayi mi? Siz nasıl inandınız eşinizi bu söylediklerine? Orda doğup büyümüşsünüz bir de. Ailenizin ve sizin bu durumu kabul etmeniz akla mantığa sığmıyor.
Anlamiyorsunuz vallahi ama guzel yorumlar yapiyorsunuz.
Biz allaha sukur inanan insanlariz. Esim de oyle.
Din hakkinda olsun dedik esim ve aileler. Ki bu bana da cok onemli.
Sadece kagit ustunde evlenmedik. Demekki turkiye de evli olarak gorunmuyoruz. Vallaha ilginc bi konu. Ilk defa duydum bunu.
Burda cok tanidiklarimiz var, 1 sene evlenip ayrildiklari hanimlar 15 sene borc odedi. Yazik degilmi bu kadinlara ? Cunku adamin borcu varmis evlenmeden once.... Otcuymus veya kumarci...
Türkiye'de dini nikahının bir geçerliliği yoktur. Yani evet görünmüyorsunuz.Anlamiyorsunuz vallahi ama guzel yorumlar yapiyorsunuz.
Sadece kagit ustunde evlenmedik. Demekki turkiye de evli olarak gorunmuyoruz. Vallaha ilginc bi konu. Ilk defa duydum bunu.
Burda cok tanidiklarimiz var, 1 sene evlenip ayrildiklari hanimlar 15 sene borc odedi. Yazik degilmi bu kadinlara ? Cunku adamin borcu varmis evlenmeden once.... Otcuymus veya kumarci...
Bunlar için illaki illaki resmi evli olmak gerekiyormu .Erkek de kadına güvenecek işte. Erkek batarsa, parasız kalırsa, sakatlanır çalışamazsa kadın evi geçindirecek, eşine de bakacak. Ben kimseye böyle güvenmem derseniz evlenmezsiniz ama bu ‘güvensizliğin’ üstüne hayatını birleştirecek kabul eden insan bulursunuz.
İlerde de boşanırız diye evliliğe başlamak baba çok ters. Katolik nikahı gibi evlenirim. İyi tanımadan güvenmeden zaten evlenmen. Sonra da boşanırsak adama 5 kuruşum geçmesin diye hesaplar da yapmam. Bana çok ters geliyor ama herkesin kendi tercihi kendi hayatı tabi.
Şimdi derdim konu sahibinin ‘sadece kendi’ yatırdığı ortak hesabın kalan yarısını ona anlatmaya çalışmak :)
Ben "eşinizi" bu denli maddi anlamda kendinizden korumanızı takdir ediyorum doğrusuBurda cok tanidiklarimiz var, 1 sene evlenip ayrildiklari hanimlar 15 sene borc odedi. Yazik degilmi bu kadinlara ? Cunku adamin borcu varmis evlenmeden once.... Otcuymus veya kumarci...
Yine aynı yere geliyoruz.Anlamiyorsunuz vallahi ama guzel yorumlar yapiyorsunuz.
O evi de eşinizin üstüne yapın sonuçta adam zengin olduğu için sizden daha fazla katkısı var, hem paylı mülkiyetle uğraşmazsınız ileride... Böylece değerinize değer katar eşinizin biricik sevgilisi olursunuzEsim istedigi ev cok fazla. Ben alamam onu hem aylik gideri var.
Benimde istedigim evi suan alamam esimin aldigi para lazim.
Yine aynı yere geliyoruz.
Evlilikte en temel üç şey vardır: Sevgi güven ve cinsellik.
Sizin evliliğinizde ilk ikisi yok gibi, buradan öyle görünüyor.
Normalde bu forumda dini yorum yapmak yasak. Fakat dini yönden bakarsak bir evi erkek geçindirmek zorunda. Siz çalışsanız da çalışmasanız da katkı sağlamaya mecbur değilsiniz dinen. Eşiniz evliliğe dair temel ihtiyaçları karşılamaya mecbur.
Yani masraflar giderler konusunda sizin katkı sağlamaya mecbur tutamaz aksine sizin taleplerinizi karşılamak zorunda.
Dünyada evliliklere ve boşanmalara dair pek çok kötü örnek görebilirsiniz. Ama iyi örnekler de çok fazla. Neden iyi örnekleri dikkate almıyorsunuz? Mesela eşinizin ailesi, kendi aileniz. Çevrenizdeki çocuklu mutlu evli insanlar onları da örnek alabilirsiniz.
Burada yurtdışında yaşayan arkadaşlar da yorum yazıyor ve hepimizin ortak görüşü evlilik dediğiniz şeyin evlilik olmadığı.
Esim istedigi ev cok fazla. Ben alamam onu hem aylik gideri var.
Benimde istedigim evi suan alamam esimin aldigi para lazim.
Siz de Türksünüz diye tahmin ediyorum.Turkler degisik d
Esim zaten benim calismami istemiyorki. Ama o konulara girmek istemiyorum.
Bana diyor herzaman kendini gelistir. 40 sene ayni isi yapma diyor. Tabi kendin bilirsin diyor.
Boyle konularda herzaman kendimi eksik hissediyorum.
Hayatta herzaman daha iyisini yap diyor. Bi isi zevkle ve o isin en iyisini yapmaya calis diyor.
Suan yaptigim isin daha farkli yonlerini gosteriyor bana, diyorum icimden nasil bunlari aklina geliyor,...
Sevdiğin iş olunca 40 sene degil 60 senede yaparsın. Hersey paramı demek …Turkler degisik d
Bana diyor herzaman kendini gelistir. 40 sene ayni isi yapma diyor. Tabi kendin bilirsin diyor.
Hayatta herzaman daha iyisini yap diyor. Bi isi zevkle ve o isin en iyisini yapmaya calis diyor.
Suan yaptigim isin daha farkli yonlerini gosteriyor bana, diyorum icimden nasil bunlari aklina geliyor,...
Turkler degisik d
Turkler degisik d
Hollanda "beraber yaşama anlaşmasi" yapmişlar ,bir nevi evlilik anlaşmasi .Evlenmeden önce edinilen mallarda zaten eşler hak iddia edemezler. Benim anlamadığım onca insan evleniyor bu insanlar enayi mi? Siz nasıl inandınız eşinizin bu söylediklerine? Orda doğup büyümüşsünüz bir de. Ailenizin ve sizin bu durumu kabul etmeniz akla mantığa sığmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?