• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ve finansal hakkinda.

Evli bile değillermiş..anca lüks bir yerde gönlü çekipte yemeğe çıkarırsa konu sahibinin boğazından adamın 1 tl si geçiyor yoksa adamın şu anda da aldığı mallar sadece adamın
Eeee o zaman niye eşinin parasına para katmak için kendi harcamalarından kesip onun hesabına yatırıyor ki.
Ailenize de aşk olsun sayın konu sahibi, zengin birini buldular diye takdir edeceklerine sizin haklarınızı korusunlar. Yarın adam ben ayrılmak istiyorum boş ol diyecek ve siz elleriniz bomboş o evden iğne bile almadan gideceksiniz.
Evli olsanız en azından nikahtan sonra alınan dükkanların ortağı olurdunuz...

Yorumlardan anladığım kadarıyla o sizin eşiniz değil .İmam nikahının bir resmiyeti yoktur .Bunu baştan kabul etmişsiniz o yüzden maddi konularda karisamazsiniz . O da sizin paranıza karışamaz .Zaten ortak hesap olayı saçma olur bu durumda .

Ama benim ve esimin ailesi ilk gelenlerden.
Yani zar zor gecinenlerden. Allaha sukur beni hic uzmedi esim ama finansal konuda dedigim dedik. Hic kimse karisamaz. Bu babasi dahil.
Esim bana pahali hediyeler alir. Orda sorun yok. Ama iste ben sanki kendime yakistiramiyorum. Kendim kazanmadigim icinmi acaba
Onun parası gibi hissettiğiniz için yakıştıramıyor olabilirsiniz.
Size bu ayrımı net bir şekilde hissettirdiği için böyle düşünüyor olabilirsiniz.
Bunu neden yapıyor işte onu bulmak lazım, niyetim asla sizi üzmek değil ama bu kadar kişi size "eşinizin niyeti iyi görünmüyor" dediyse sizde durup bir düşünün. Nikah kıysa, adam ticaret biliyor işine karışılmasını istemiyor denir ama bu bambaşka birşey.
Ömür boyu mu böyle sürecek hiç nikah kıymayacak mı eşiniz.

Ama benim ve esimin ailesi ilk gelenlerden.
Yani zar zor gecinenlerden. Allaha sukur beni hic uzmedi esim ama finansal konuda dedigim dedik. Hic kimse karisamaz. Bu babasi dahil.
Esim bana pahali hediyeler alir. Orda sorun yok. Ama iste ben sanki kendime yakistiramiyorum. Kendim kazanmadigim icinmi acaba
Arkadaşım sana hediyeler vermesi sana değer verdiğini göstermiyor biz onu anlatmaya çalışıyoruz. :( Ortada seni huzursuz eden bir mesele var onu açıklıyoruz. Sen belki durumun içinde fark edemiyorsun ama burada 40 kişi de aynı şeyi yazıyorsa bazı şeyleri sorgulamak gerek.

Eeee o zaman niye eşinin parasına para katmak için kendi harcamalarından kesip onun hesabına yatırıyor ki.
Ailenize de aşk olsun sayın konu sahibi, zengin birini buldular diye takdir edeceklerine sizin haklarınızı korusunlar. Yarın adam ben ayrılmak istiyorum boş ol diyecek ve siz elleriniz bomboş o evden iğne bile almadan gideceksiniz.
Evli olsanız en azından nikahtan sonra alınan dükkanların ortağı olurdunuz...

Yahu benim hakkim olmayan dukkanda ben ne hak diye talep ediyim.
Hepsini kendi yapmis kendi basarisi anlamiyormusunuz bunu.
Hak bu degildir benim gozumde. Sizleri bilmem.

Evlenmeden once alinan mallari ortak olmak. Nasil ac gozluluk bu yahu

Nikahtan sonra alınan dükkanları kastediyor yorum sahibi. Sizden önce edindiği mallarda zaten hakkınız olmaz.

Nikahtan sonra alınan dükkanları kastediyor yorum sahibi. Sizden önce edindiği mallarda zaten hakkınız olmaz.

Iyi de o da onun cabalari ?
ortak hesaba aktariyor 3000 euro.

Ortak hesaptaki yarisini cekti cunku eksik gelmis dukkani almak icin. Anlata bildim mi ? Bunu da bi kac aya en gec 02.2022 geri yatiririm dedi. ( Zaten ev seneye almaya alacagiz)

Ve bence kizdigi icin butun parayi cekmedi, ben ona destek vermiyorum diye....
Ki hepsini verirdim sorun yapmazdim..

Allah oğluma umarım sizin gibi bi eş çıkarır valla ne diyeyim 😬😬😬
Cokmu anormal anlamadimki.

Borc odeyelim diyorsunuz birsey oldu mu.
Bosanma davalari 5 sene suruyor.
Bilmem nafakalar
ne gerek var bunlara ?

Kendize guvenmiyormusunuz ? Calisamazsiniz diye mi

Ortak hesaptaki yarisini cekti cunku eksik gelmis dukkani almak icin. Anlata bildim mi ? Bunu da bi kac aya en gec 02.2022 geri yatiririm dedi. ( Zaten ev seneye almaya alacagiz)

Tam olarak sorun nedir arkadaşım? Konuyu biz değil sen açtın farkındasın değil mi?!

Nikahtan sonraki dükkanlar dedim dikkatli okuyun.
Bence derdiniz resmi nikaha yanaşmayan adam olmalıydı.
Ortak hesaba para atıyorsunuz bu para birikiyor sonunda bir dükkan alınıyor.. şimdi sizin bu dükkanda hakkınız var mı yok mu, siz eve giren paradan kendinize lüks harcama yapmamaktan yakınıyorsunuz aynı zamanda eşinizin kendisi için yaptığı lüks harcamaları söylüyorsunuz.
Ben sizi evli zannederek eşinizin sizin paranıza ihtiyacı yok paranızı kendi giyim kuşam güzellik altın takı vs harcayın kendinizi simarttikca o da sizi şımartmaya alışacaktır dedim Pardon yanılmışım. Eşiniz daha evlenmeden bosanirsak diye nafaka ve mal paylaşımı derdine düşmüş bu sebepten resmi nikah kıymamış, benim şimdi anladığım bu. Sizi de uyarıyorum, benim var böyle bir müvekkilim. Kadına anlatana kadar canım çıktı, imam nikahı ile alınan mallara ortak olamazsın sadece çocuklara nafaka olur diye. Halbuki kadincagiz da yememiş yedirmis giymemiş giydirmiş adam şimdi başka bir kadınla birlikte. Alınan tüm mallar adamın anasına babasına yapılmış uyanmamis kadın duruma şimdi ben bu salak kafamı hangi duvara vurayım dedi. Bosverin saglik olsun dedim. Sizinki de o hesaba dönecek haberiniz olsun.

Tamam ticari ve maddi yönü bir kenara bırakalım.
Sizinle neden resmi olarak evlenmedi asıl soru bu bence.
Cevabını siz de biliyorsunuz nafaka ödememek ve malını paylaşmamak için.

O zaman ortada güven ve sevgi yok demektir. sizi bağlayan şey ne bu durumda?

Sizinle aynı evde yaşaması, hediyeler alması, gezdirmesi vesaire gibi şeyler ölçü değil. Zaten herkes sevgilisine yapıyor bunları.

Demek ki siz daha evliliğe başlarken "olur da boşanırsak" diye hesaplar yapmışsınız, tamamen birbirinize saf sevgiyle bağlı değilmişsiniz.
Ben bunu anladım.

Tamam ticari ve maddi yönü bir kenara bırakalım.
Sizinle neden resmi olarak evlenmedi asıl soru bu bence.
Cevabını siz de biliyorsunuz nafaka ödememek ve malını paylaşmamak için.

O zaman ortada güven ve sevgi yok demektir. sizi bağlayan şey ne bu durumda?

Sizinle aynı evde yaşaması, hediyeler alması, gezdirmesi vesaire gibi şeyler ölçü değil. Zaten herkes sevgilisine yapıyor bunları.

Galiba yanlis bi forumda konu actim. Kusura bakmayin.
Hollanda da cogu kisi evlenmez sizin dediginiz gibi.

Hatta benim is yerimde ki kadinlar bile evli degil. ( turk ve yabanci fasli kizlar )

Cokmu anormal anlamadimki.

Borc odeyelim diyorsunuz birsey oldu mu.
Bosanma davalari 5 sene suruyor.
Bilmem nafakalar
ne gerek var bunlara ?

Kendize guvenmiyormusunuz ? Calisamazsiniz diye mi

Nikah yapan erkekler eşşek mi o zaman?

Ben de benzer eğitimde iş arkadaşlarım da 85.000-100.000Euro civarı kazanıyoruz, nikah yapan yapıyor. Adamın aile olmak niyeti varsa, kaşı gözü oynamıyorsa, adam gibi dizini kırıp oturacaksa evleniyor. Almanyada da nikahsız yaşamak var tabi ama nikah yapası olan, gerçekten aile kurayım diyen evleniyor.
Babam doktor, annem hemşire babam annemden 10 kat 100 kat fazla para kazanıyordu ama annemi seviyordu aile olmaktan da mutluydu.
Bizim şirket CTOsu hemşire bir kadınla evli, kadın max 2000Euro kazanıyordur adam en az 15.000Euro. O zaman o adam da karısından çocuğundan fersah fersah para kaçırsın sizin kafaya göre.
Dünyada parası olan tek erkek sizinki değil, diğer zengin adamlar eşşek mi onlar niye evleniyor o zaman sorumu yineliyorum.

Sizin adam normal bir insan değil, para buldum diye aklını parayla bozmuş hayatta sadece parası var geriye kalan şeyler umrunda değil ki. Aile olayım, baba olayim, adam olayım gibi dertleri yoksa varsa yoksa parası. Siz de hayatında figüran olarak takılıyorsunuz işte.

Evlendikten sonra onun çabası benim çabam olmaz, bizim çabamız olur. Ben çok kazandığımda eşimle ev alsak kimin üstüne olursa olsun ortaktır. İsterse onun 1 kuruşu geçmesin. Benim hayatımı kolaylaştırmış. Bana paha biçilmeyen sevgisini vermiş. Hayatıma ortak olmuş, yeri gelmiş yemeğimi yapıp önüme koymuş. Hasta olmuşum etrafımda dönmüş. Ben de bu ortamda ev almışım ‘kendi’ paramla diyelim. Tabi ki yarısı onun olmalı. Manevi olarak desteğini geçtim adam benim ‘eşim’. Diğer yarım.

Sizin durumunuzun Türkiyede karşılığı ev arkadaşlığı. Belki biraz sevgililik ama ben eski sevgilime çalışmadığı 5 yılda maddi olarak baktım siz çalışmasanız adam bakar mı emin olamadım. Ev arkadaşları da eşit para koyar, ev giderleri oradan harcanır. Ama dediğim gibi bu size uygun bir ilişkiyse tabi ki kimse karışamaz.

Neden değersiz hissediyorsunuzun cevabını ben ve çoğu kişi ken değerleriyle verdi. Ben olsam ben inanılmaz değersiz hissederdim. Ama bunu önemsemiyorsanız neden değersiz hissediyorsunuz bilmiyorum.

Hayir cunku diyelim 150 bin euro var. 75 bin euro sunu cekmis. Oda ''kendinin''
Kalan para da sizin olduğuna göre ev ikinizin adına olmamalı zaten. Alın istanbul' dan evinizi. "Finansal işlerime karışma" deyin olsun bitsin.

Galiba yanlis bi forumda konu actim. Kusura bakmayin.
Hollanda da cogu kisi evlenmez sizin dediginiz gibi.

Hatta benim is yerimde ki kadinlar bile evli degil. ( turk ve yabanci fasli kizlar )
Eğer evlenmemek normalse neden imam nikahlı takı töreni yaptınız?
Normal çiftler gibi yaşamaya devam edin. Herkes kendi parasını kendi hesabında tutsun, kendine göre yatırım yapsın.

Böylece ne nafaka derdi olur ne de paylaşım derdi olur.

Eğer evlenmemek normalse neden imam nikahlı takı töreni yaptınız?
Normal çiftler gibi yaşamaya devam edin. Herkes kendi parasını kendi hesabında tutsun, kendine göre yatırım yapsın.

Böylece ne nafaka derdi olur ne de paylaşım derdi olur.

Anlamiyorsunuz vallahi ama guzel yorumlar yapiyorsunuz.

Biz allaha sukur inanan insanlariz. Esim de oyle.
Din hakkinda olsun dedik esim ve aileler. Ki bu bana da cok onemli.

Sadece kagit ustunde evlenmedik. Demekki turkiye de evli olarak gorunmuyoruz. Vallaha ilginc bi konu. Ilk defa duydum bunu.

Burda cok tanidiklarimiz var, 1 sene evlenip ayrildiklari hanimlar 15 sene borc odedi. Yazik degilmi bu kadinlara ? Cunku adamin borcu varmis evlenmeden once.... Otcuymus veya kumarci...

Back
X