Esim ve finansal hakkinda.

Ee tamam yine her türlü para ödemeliyse evlensin sizinle eşiniz.
Neden evlenmiyor?
Ortaklık falan demeyin, bu da bir ortaklık sonuçta.
Her ay 700 euro ödemek mi zor, yoksa mal varlığını paylaşıp + 700 euro ödemek mi?
Siz ısrarla inanmak istemiyorsunuz ama adam sizden mal kaçırıyor net bu.

Konu sahibesinin eşi kadar iyi kekleyen 2 koca gördüm burda:

1. Şimdi birbirimizi tanımıyoruz, artık tanıdık madem boşanalım daha iyi tanıyarak evlenelim diyip sonra vınlayan amca

2. 4 dükkanı, çuvalla parası olup amma ya haciz gelirse mağdur olma sen yıvrım diyen bu uyanık abi

1e oylayanlar beğen
2ye oylayanlar kalp

Ben adama veya adam bana ayrildiktan sonra 7 sene sonra neden nafaka odesin yahu.
Bu kagit ustunde evlendi mi bu arada

size orta
size ortak hesabını kullanabileceğinizi söylemiş bu zamana kadarda kendi işini kendi yürütmüş haklı olarak sizin ailenize sormak konusunda verdiği tepki normal bunda kendinizi değersiz hissedeceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum. belki başka konularda vardır onunla alakalı olabilir

Eşiniz ortak hesaptan aldığı dükkanı kimin üzerine aldı, ortak mı aldı?

Siz benim yazdığımı çok çarpıtmışsınız yalnız olayı kadın-erkek meselesine çevirerek. Ne güvencesi hemen açıklayayım kanunların sağladığı güvence. Boşanma durumunda kadının kanunen talep edebildiği nafaka vardır hani. Kanunen ziynet gelinin kabul edilir mesela. Tazminat alma hakkı olur kadının. Ortada resmi bir nikah olmadığı için kanuni bir hak yok. Hadi boşanmayı geçtim Allah korusun adam yarın ölse durum aynı

Ben adama veya adam bana ayrildiktan sonra 7 sene sonra neden nafaka odesin yahu
Yahu tamam bu yüzden mi evlenmiyorsunuz o zaman? Nafaka ödememek için mi? Kendinizi tam olarak fiade etseniz anlayacağız.

Bunların cevabını eşinizle konuşarak bulabilirsiniz.
Ev almaktan ziyade neden eşinizin karşısında böyle hislere kapılıyorsunuz bunu çözmeniz lazım.

Çünkü sizin anlattığınız şeyler bize çok anormal geliyor. o yüzden doğru fikirler çıkması biraz zor.

Yahu tamam bu yüzden mi evlenmiyorsunuz o zaman? Nafaka ödememek için mi? Kendinizi tam olarak fiade etseniz anlayacağız.

Esim diyelim 20.000 euro kazaniyor. Bunun nafakasi yuzde 60 kadina gider
Diyelim biz allah korusun ayrildik ve evliyiz. her ay 12.000 euro nafaka odemeli( kazancinin yuzde 60 nekadarsa onu vermelisin ) 12 sene boyunca.

Ve butun mal varligin 50/50 oluyor.

Borc varsa oda 50/50

Yoo degil, adam size sormadan sizden onay almadan emrivaki ile parayi cekmis. Suan ortak hesaptaki tek para sizin ki. Yarin onu da cekip arkasina bakmadan gidebilir.
yok daha neler haha.

Esim ortak hesaptan aktardigi yere yazdi sorun yok bukadar artniyetli olmayin lutfen

Tamam işte.
Eşiniz size güvenmiyor. 40 yılda tırnaklarımla kazıyarak elde ettiğim malı mülkü parayı neden bir kadınla paylaşayım diye düşünüyor.

Biz buna evlilik değil ortak yaşam diyoruz yani sevgililik.

Esim kendine cok pahali ( benim icin pahali ) elbise alir veya harcamalar yapar, ama bizim ortak hesaptan yapmaz. Bende dedim bende istiyorum iste sunu bunu, ozaman da diyor ortak hesaptan cek al. ama ordan cekip almak istemiyorum.
Bence sizin değersiz hissettiğiniz kısım burası.
Sizin yerinizde kim olsa böyle hisseder.
Siz anlamıyorsunuz ama eşiniz size şunu demek istiyor "bizim ortaya koyduğumuz paradan harcayacaksan harca, kendi paramda vermek istemiyorum"
Adamın tam olarak demek istediği bu.
Bu yüzden size ortak hesaptan al diyor.
Sizde oradan almak istemiyorsunuz, eşinizden bekliyorsunuz.
Ama o vermiyor.
Bakın bu para kaçırmaktır. Varlık içinde yokluk çekiyorsunuz diye o yüzden dedim, diyelim ortak hesapta para yok, hiç mi vermeyecekti size?
Hep ortak mı harcayacaksınız ayrı gayrı hesap mı yapacak? Siz onun hayat arkadaşısınız, anneniz babanızla böyle mi evli? Her ikisi de ev arkadaşlığı gibi ortaya para koyup mu harcıyor? Babanız mallarını annenizden saklıyor mu? Bunların cevabı evetse tamam siz haklısınız ama cevabınız hayırsa bu evlilik değil, ortaklık.
Adam sizden malını saklıyor, nikah kıymaması da bu yüzden.

eşiniz coffeshop mu işletiyor.
Avukat arkadaşlarida varmiş sanki başina bela gelecekmiş gibi sizi işlerinden uzak tutmak istiyor.

Adam sizin maasiniz kadar miktarı ortak hesaba atıyor. Kendisi istediği şeyi alıyor siz isterseniz ortak hesaptan al diyor. E aldığı alacağı evler dükkanlar da kendi üstüne. Nikah da yok. Bana finansal konularda karışma kimse karışmasın diyor. E nikah da yok. Der tabi bende olsam bende derim. Bu dünyada işi iş ahirette bilemem missssssss

O zaman eşiniz size güvenmiyor.
Bu yüzden nikah kıymıyor.
Evlenip ayrılma durumunda mallarını bölüşmemek, size nafaka ödememek için.
Güvenmiyor işte.

Ama benim ve esimin ailesi ilk gelenlerden.
Yani zar zor gecinenlerden. Allaha sukur beni hic uzmedi esim ama finansal konuda dedigim dedik. Hic kimse karisamaz. Bu babasi dahil.
Esim bana pahali hediyeler alir. Orda sorun yok. Ama iste ben sanki kendime yakistiramiyorum. Kendim kazanmadigim icinmi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…