- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.515
- 548
- 26
Ee tamam yine her türlü para ödemeliyse evlensin sizinle eşiniz.
Bunu aciklarsan iyi olur
Burda diyorki. Esimden ayrildim. 7 sene sonra belediye bana mektup yolladi. 700 euro her ay odemelisin cunku esin issiz. Oda diyorki 7 sene once biz anlasmali bosandik. Belediye yok olmaz diyor odemelisin 700 euro her ay. 15 sene.
Esim bunlari gosterdi bana bende hakli buldum. Ben ayrilsam veya esim. 7 sene sonra mektup geliyor. odemelisin...
Bunu aciklarsan iyi olur
Burda diyorki. Esimden ayrildim. 7 sene sonra belediye bana mektup yolladi. 700 euro her ay odemelisin cunku esin issiz. Oda diyorki 7 sene once biz anlasmali bosandik. Belediye yok olmaz diyor odemelisin 700 euro her ay. 15 sene.
Esim bunlari gosterdi bana bende hakli buldum. Ben ayrilsam veya esim. 7 sene sonra mektup geliyor. odemelisin...
Ben adama veya adam bana ayrildiktan sonra 7 sene sonra neden nafaka odesin yahu.Ee tamam yine her türlü para ödemeliyse evlensin sizinle eşiniz.
Neden evlenmiyor?
Ortaklık falan demeyin, bu da bir ortaklık sonuçta.
Her ay 700 euro ödemek mi zor, yoksa mal varlığını paylaşıp + 700 euro ödemek mi?
Siz ısrarla inanmak istemiyorsunuz ama adam sizden mal kaçırıyor net bu.
Yahu ortak hesapta.Adam esiniz degik once onu bi kavrayin.yarin parayi alip gitse nereye diyemezsiniz.cunku esiniz degil.
size ortak hesabını kullanabileceğinizi söylemiş bu zamana kadarda kendi işini kendi yürütmüş haklı olarak sizin ailenize sormak konusunda verdiği tepki normal bunda kendinizi değersiz hissedeceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum. belki başka konularda vardır onunla alakalı olabilirMerhabalar, ben yurtdisindan katiliyorum. Hollanda dan. Bi konu hakkinda tecrubeli bayanlardan fikir almak istiyorum.
Ilk once esim ile benim profillerimizi cizmek istiyorum daha sonra yorumlarinizi bekliyorum.
Ben 29 yasindayim, okudum ve full time calisiyorum. ( benim maas 2900 euro aylik )
Ben ve esim hollanda dogumluyuz ve bekar iken de ailelerimiz ayni semtlerde yasiyorduk. Gorucu usulu gibi oldu benim evliligim ve 1 sene icinde soz - nisan - evlilik gerceklesti. 3 senelik evliyim.
Sorun su ki, esim benden cok cok fazla kazaniyor. ve ortak hesabimiz var ve her ay oda 2900 euro aktariyor bankaya. Diyelim ki benim maas fazla yatti 3100 ozaman o da o ay 3100 aktariyor. 3 sene dir boyle.
Esim 33 yasinda, kendisinin ofisi var ve toplam 4 tane dukkani var. 3 tane sini kiraya veriyor ve 1 tanesi de kendi ofisi.
Toplam kac kira geliri tam net olarak bilmiyorum. Ama her dukkandan en az 1750 euro geliri var ve toplam zaten sadece kira geliri 6000 euro veya daha cok. Kendi isini saymiyorum bile...
Bu zaten benim ve cevrem icin cok cok buyuk bi basari ama esim bunu basari olarak gormuyor. ( 4 dukkan araba ve gelir ) Esim kendine cok pahali ( benim icin pahali ) elbise alir veya harcamalar yapar, ama bizim ortak hesaptan yapmaz. Bende dedim bende istiyorum iste sunu bunu, ozaman da diyor ortak hesaptan cek al. ama ordan cekip almak istemiyorum.
Ortak hesapta bi birikimimiz var. Ve aslinda problemler burdan cikti. Biz seneye turkiye den ev almayi dusunuyoruz. Oda 3 ay once ortak hesapta ki birikimimizi ihtiyaci olduguna, bi dukkan daha alacagina ve cok buyuk bir firsat ( dukkan ucuzmus ) oldugunu soyledi. Bende bunun ustune olmaz biz ev alacagiz o arada da buyuklerimize soralim anneme babama soralim dedigimde sustu ve birseyler demedi.
1 ay once ortak hesapta ki paranin yarisini cekti. Bunu 1 gun once soyleyip ertesi gunu de cekti ve o dukkani aldi. Hani paran yoktu nasil yaptigini sordugumda bana fazla finansal soru sorma, ben ona buna hesap vermek icin evlenmedim. Benim hayallerim var ve pesinde kosuyorum dedi. Bu bizim ilk buyuk kavgamiz ve esim soyle dedi.
Ben seninle birseyler paylasiyorum, sen diyorsunki anneme babama sorayim. Senle mi evlendim, ailen ile mi. Ben bu yasima kadar herseyi mi kendim yaptim, anladim ki kimsem yok arkamda. Ailene sorsan ne sormasan ne, ailen almamis ki hayatinda dukkan ev bilmem ne. Ben babama da sormuyorum ne soracam adam 40 senedir ise gidip gelmis ne anlar bu islerden deyip trip atti....
Daha coook seyler varda iste artik kendimi degersiz hissediyorum
Benim hatam nerde ?
Finansal konu da esim hakli mi ?
Karisik oldu sanirim sorry
Eşiniz ortak hesaptan aldığı dükkanı kimin üzerine aldı, ortak mı aldı?Biz evliyiz. Sadece kagit ustunde degil. Dugunumuz oldu. Takilarimiz takildi.
Esim beni her 3 ay baska bir ulkeye goturur supriseler yapar. Yani sevmeyen adam yapmaz bunlari. Ama ticaret konusunda bana karisma ve ortaklik istemiyorum dedi net sekilde. Bunu da ben kabul ettim.
Cunku ortak biriktiriyoruz. Esim bosver biriktirme diyor ev icin degmez diyor ama ben istiyorum. Istanbuldan bir ev almak istiyorum. Esim icin farketmez. olsa da olur diyor olmasa da olur diyor.
Ev alindiginda tabiki bu ikimizin ustune olacak, ortak hesaptan cunku alacagiz bu evi.
Ne güvencesi? aynen ,yil 2021 kadinlarda çalişiyor ,kendi güvencesini kendi bilmeli.
Erkek kime güvensin ozaman?
Sirf bir kağit imzaladik diye güven oluşmaz ,aldatma bahsetmiyorum.
Eşler bir birini seviyorsa arkasinda durur yardim eder destekler .
Yahu tamam bu yüzden mi evlenmiyorsunuz o zaman? Nafaka ödememek için mi? Kendinizi tam olarak fiade etseniz anlayacağız.Ben adama veya adam bana ayrildiktan sonra 7 sene sonra neden nafaka odesin yahu
Yoo degil, adam size sormadan sizden onay almadan emrivaki ile parayi cekmis. Suan ortak hesaptaki tek para sizin ki. Yarin onu da cekip arkasina bakmadan gidebilir.Yahu ortak hesapta.
Bunların cevabını eşinizle konuşarak bulabilirsiniz.Zaten yazmazki hic bi yerde, evlimisin bekarmisin diye pa
Iste benim icin normal ama konu nerden nereye geldi, bi turlu toparlayamadim kendi mi.
Ben kendimi degersiz hissediyorum cunku sanki ben esime layik biri degilmisim gibi.
Onun cabalasini gordumu bakis acisini diyorum acaba bende mi bi sorun var. Esim baska bir ulkeye gitti fuar varmis. Bana da dedi gel birlikte gidelim. Cuma aksami cikip pazar gecesi gelmek. Bende yok olmaz dedi pazartesi gunu calismam lazim. Oda dedi cokmu onemli calisman, biraz kendini gelistir bak insanlara bak isyerindeki kadin 60 yasinda daha ayni yerde calisiyor. Bende dusunuyorum haklimi acaba diye benmi ilerliyemiyorum anlamadim... Fuara kendi gitti artik geri geldi alis veris yapmis kendine, biseylerde bana almis.
Yahu tamam bu yüzden mi evlenmiyorsunuz o zaman? Nafaka ödememek için mi? Kendinizi tam olarak fiade etseniz anlayacağız.
yok daha neler haha.Yoo degil, adam size sormadan sizden onay almadan emrivaki ile parayi cekmis. Suan ortak hesaptaki tek para sizin ki. Yarin onu da cekip arkasina bakmadan gidebilir.
Tamam işte.Esim diyelim 20.000 euro oduyor. Bunun nafakasi yuzde 60 kadina gider
Diyelim biz allah korusun ayrildik ve evliyiz. her ay 12.000 euro nafaka odemeli( kazancinin yuzde 60 nekadarsa onu vermelisin ) 12 sene boyunca.
Ve butun mal varligin 50/50 oluyor.
Borc varsa oda 50/50
Bence sizin değersiz hissettiğiniz kısım burası.Esim kendine cok pahali ( benim icin pahali ) elbise alir veya harcamalar yapar, ama bizim ortak hesaptan yapmaz. Bende dedim bende istiyorum iste sunu bunu, ozaman da diyor ortak hesaptan cek al. ama ordan cekip almak istemiyorum.
eşiniz coffeshop mu işletiyor.Cunku evlenmek ortakliktir diyor.
Ben kimseyle ortak olmak istemiyorum diyor.
Yasalari gosterdi bana, bende ikna oldum.
Adam diyelim buyuk yuklu borca girdi. ayrildik. Yarisi bana. Ben neden adamin borclandigi parayi odeyim ? Yani ben de kendimi garanti aliyorum ama burda yasamayanlar bilemez bu konulari.
O zaman eşiniz size güvenmiyor.Esim diyelim 20.000 euro kazaniyor. Bunun nafakasi yuzde 60 kadina gider
Diyelim biz allah korusun ayrildik ve evliyiz. her ay 12.000 euro nafaka odemeli( kazancinin yuzde 60 nekadarsa onu vermelisin ) 12 sene boyunca.
Ve butun mal varligin 50/50 oluyor.
Borc varsa oda 50/50
Bence sizin değersiz hissettiğiniz kısım burası.
Sizin yerinizde kim olsa böyle hisseder.
Siz anlamıyorsunuz ama eşiniz size şunu demek istiyor "bizim ortaya koyduğumuz paradan harcayacaksan harca, kendi paramda vermek istemiyorum"
Adamın tam olarak demek istediği bu.
Bu yüzden size ortak hesaptan al diyor.
Sizde oradan almak istemiyorsunuz, eşinizden bekliyorsunuz.
Ama o vermiyor.
Bakın bu para kaçırmaktır. Varlık içinde yokluk çekiyorsunuz diye o yüzden dedim, diyelim ortak hesapta para yok, hiç mi vermeyecekti size?
Hep ortak mı harcayacaksınız ayrı gayrı hesap mı yapacak? Siz onun hayat arkadaşısınız, anneniz babanızla böyle mi evli? Her ikisi de ev arkadaşlığı gibi ortaya para koyup mu harcıyor? Babanız mallarını annenizden saklıyor mu? Bunların cevabı evetse tamam siz haklısınız ama cevabınız hayırsa bu evlilik değil, ortaklık.
Adam sizden malını saklıyor, nikah kıymaması da bu yüzden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?