Eşim ve ailem arasında çok çaresiz hissediyorum

Aileniz onun memleketinde olan dügune gelemedi mi yani? Siz restinizi o noktoda çekecektiniz. şimdi ise misilleme yapmaktan başka çareniz yok.bu arada çok yeni evliliginiz su an olmaz ama bu olaylar aranizdaki gerilimi arttricaktir.eşinizin ailesi ile konussaniz bi faydasi olur mu

evinize geldiklerinde, bohça olmadığını görüyorsunuz zaten. illa getirin bohçayı demek yanlış. birbirini iyi tanımayan insanlar için nahoş, iyi niyetten şüphe duyulmasına sebep olacak hareketler bunlar. anneniz hata yapmış bence.
ama sonrasında eşinizin ve ailesinin tavrı da çok abartılı. evlilik aşamasında olur böyle tatsız şeyler olgun davranmak gerekiyor. ama eşinizi iyi niyetli görmedim ben. o zaten ailenizle görüşmek istemeyen biriydi, kılıfını da uydurdu bana kalırsa. bunları açık açık konuşmadan bilemezsiniz.
ailesi geldiğinde evi terk etmenize gerek yok. ama mesafenizi koruyabilirsiniz. ben olsam "sizli bizli" konuşurdum.
zamana bırakılabilir eğer eşinizin iyi niyetine inanıyorsanız.
çocuk için de acele etmeyin.

Bence mesele bohca meselesi filan degil.. Guzel bakip guzel gormek isteyen insanlar olsalardi bu hale getirmezlerdi mevzuyu.. Yani bahane aramışlar cok net.. Bohca olmasa baska seyi korkunc yerlere cekerek anlam kaydiracaklardi.. Insanlar neler neler yasiyor da kırgınlık, tatsızlık olmasin diye susuyor, bu insanlar aksine sorun uretmis.. Annesinin hani bohca demesi elbette hoş degil ama dedigim gibi, bilerek bu kadar büyütülmüş bu mevzu..
Eşinin mehir konusunda yaptigi cirkinlik noktasinda cok haklisiniz, Allah huzurunda söz vermis, sonra caydim diyor, ki o nikahın şartlarındandır mehir..
Konu sahibi, ailenizi ve kendinizi bahanelerle kavga ve küslük üreten bu insanlara ezdirmeyin.. Kavga edin dövüş edin demiyorum ama korkup sanki onlar haklilar ve bi sey soylerseniz daha kotu olur gibi dusunmeyin, kendinizi suclu hissetmeyin, lutfen ailenize hakaret filan ettirmeyin.. Ve şu an asla ve asla cocuk düşünmeyin..

Sana melek gibi davranmasının sebebi cicim ayları .. zaman geçtikçe aile olayları sarpa saracak .. en büyük kavganız bu olacak ..şiddete bile varıyor sonu ..umarım sen yaşamazsın ..sana iyi davranıyor diye ailene yapılan hiçbir saygısızlığı kabul etme .gerekirse rest çek ..

bu kadar kin duyacak ne yaptı ailen duruduk yere kimsede karşı taraf bu kadar kesin tavır koymaz neden görüşmüyorlar ailenle bunu anlatmalısınız bence sizinde onun ailesine tavır alma konusunda haklı olup olmadığınızı söyleyelim

E farkettiginde çok geç değilmiş ki .. düğünün ortasında bırakıp gidecektin ..

Ne yazik ki cok var boyle dugun sonrasi olmadik seyleri namus meselesi haline getirip karsi tarafla dusman haline gelen..

Eşin bu konuyu çok fazla büyütmüş tabii aileside bu konular bu kadar sorun ediliyorsa korkarım ilerde başka sorunlarda çıkabilir Allah yardımcın olsun

Su asamada cocuk olursa daha cok zorlanirsin.. Bi de bosanma oldu diyelim, o insanlarla ömür boyu irtibatta kalman gerekecek.. Insanlar guvenle, sevgiyle cocuk sahibi oluyor, sonra işler yolunda gitmiyor ve bitiyor, orda bile cocuk sorun oluyor arada, olan bir de cocuga oluyor..
Siz simdi evliliginizdeki sorunlari cozmeye odaklanin, cocuk dusunmenin vakti degil..

Su asamada cocuk olursa daha cok zorlanirsin.. Bi de bosanma oldu diyelim, o insanlarla ömür boyu irtibatta kalman gerekecek.. Insanlar guvenle, sevgiyle cocuk sahibi oluyor, sonra işler yolunda gitmiyor ve bitiyor, orda bile cocuk sorun oluyor arada, olan bir de cocuga oluyor..
Siz simdi evliliginizdeki sorunlari cozmeye odaklanin, cocuk dusunmenin vakti degil..

Bana bak ne ailemi tanıyorsun ne de beni. Adam gibi konuşmayı öğren öyle konuş. İnsanlıktan

Daha öncede bunu söylediler bana ama öyle davranılmadığını düşünüyordum. Haklısınız.Artık Aynısını bende düşünüyorum.

Bu nisan söz kına düğün evlilik bitiriyor bir türlü kapadan silmeyi beceremiyoruz sanırım esin de aynı yolun yolcusu bir bohça için abuk subuk davranmış daha ne kdr böyle devam eder bilinmez ama garip bir durum

Bunun uzerine nasil kabul edebildiniz ailecek bu evliligi? Bu nasil bi saygisizlik?
O zaman evlenmiştik zaten o ikinci düğündü erkek tarafında. Diyorum ya ben bazı şeyleri göremedim ama ailem de ben üzülmeyim diye sustular biraz. Gelinken pek birşey anlamıyor insan olan biteni idrak edemiyorsun. Sonradan öğreniyorsun çoğu şeyi. Karşı tarafta hem bana iyi davrandığını sanıyordum,gösterişmiş.

2 aydir eşin ve ailen hic bi araya gelmedi mi? Bayramda ne yaptınız mesela?

Anladım sizi en azından gitmemesine bahanesi yokmuş. Bende öyle olsa gider zaten sırf ayıp olmasın diye. Ama işte suçlamadan başka birşey yapmıyor. Şu anda bu konu tekrar açıldı dün çünkü kardeşi geldi bize ve ben çok ilgi göstermedim. Aslında seviyorum o kardeşini ama belki anlar dedim. İyice kötü oldu sanırım. Ama alttan almak istemiyorum artık çünkü hep uyumlu davrandım bir kerede o uyumlu olsun istiyorum. Kendi memleketimdeki düğünü bile onlar sahiplenip düğünümde siz bizi hırsız tuttunuz diye bağırdılar. Kimse birşey yapmamışken daha neler neler var da ben hep iyi düşündüm iyi olsun diye olmadı.

2 aydir eşin ve ailen hic bi araya gelmedi mi? Bayramda ne yaptınız mesela?
Bayramda ben ilk gün gittim annemlere tek başıma. Teyzeme gidelim dedim bari onla en azından selamlaşıyor diye gerek yok dedi. Sonrada ben senin hiçbir sülalene gitmeyeceğim dedi bunu düğün gecesinde söylemiştim dedi. Bende düzelir sanıyordum illa. Ama düzelmeyecek büyük ihtimal. Ve evet düğünden sonra hiç bir araya gelmedi.

İnsanız olumsuz şeyleri göremiyoruz bazen. Hayat nasıl süprizler getirecek bilmiyoruz. Ben aileme karşı
Seni seven seni üzmek istemez. Ailenle gorusmemesi seni üzüyor. Bunu ona anlatmalisin beni gerçekten seviyorsan en azından aileme saygı duymalisin diye. Sevmese bile asgari seviyede gorusmë sağlanabilir senin için.
Bunuda söyledim. Görüşmek zorunda değilim dedi. Herkesin içinde annem ona bağırmış evimde huzur bırakmadın diye başkada tek kelime etmemesine rağmen bir daha o eve girmezmiş. Ama düğünde bizimkilerden çok onlar bağırıyordu rezil olduk mahvolduk diye yırtınıyorlardı. Hemde bizden herkes orta yolu bulmaya çalışırken onlar ağrıya giremeyeceksiniz diye tehdit etmişler ben bunları sonradan öğrendim. Gelin odasındaydım çünkü. Olay dışarıda devam etmişti.

Yok geldiler ama sadece annem babam birde teyzem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…