Eşim ve ailem arasında çok çaresiz hissediyorum

merhaba
balık baştan kokar, daha isteme günü kokmuş...
senin evlilik çok sürmez; daha en baştan anneni babanı kabul etmemiş; anne, baba diyemiyor; ailene saygı duymuyor sana karşı çok iyi, nasıl oluyor bu. sen herşeyi alttan alıyorsun demek ki, aileni hiçe sayıyorsun. onun ailesi gelecek günlerce kalacak, senin ailen sana bir çay içmeye gelemeyecek. yok böyle bir dünya....
Koca meraklısı mısın sen? at tekmeyi gitsin....
Ben olsam ne olursa olsun o düğün günü olayı bitirirdim.

Nereye gidecek bu evlilik bilmiyorum ama keşke herşey düzelse. Çünkü düzelmezse gitmez gibi geliyor. Herkesin kendi ailesi kendisine gibi davranıyoruz. Sanki evli değilde birlikte yaşıyoruz çok mutluyuz ama ailelerle işimiz yok gibi

Benim ailem de gelecek evime nasıl onun gelecekse asla ödün vermem ailemden. Bende zamana bıraktım ama hep beynimde dönüyor bunlar. Bir yerde büyük patlak verecek bunlar ama bekliyorum. O çok rahat bu konuda. Sende benim ailemle görüşmek zorunda değilsin falan diyor birde. Yani orta noktayı bulmak gibi bir düşüncesi yok. Nereye kadar gider bilmiyorum

Bence daha fazla zamana bırakma böyle şey mı olur ya terbiyesizlik resmen

Resmen incir çekirdeğini doldurmayacak sebepler.
El ile tutunur bir yanı yok.
İnsanların evlenmeden başından neler geçiyor ve unutulmasa da kalbinde saklıyor hayatına devam ediyor.
Siz şuanda yanlış anlamadıysam 2 aylık çiçeği burnunda evlilersiniz,el bebek gül bebek olacak tabi.
Fakat bu aile meselesi sıkıntı yaratabilir ilişkinizde.
Şimdilik kendi açınızdan rafa kaldırın zaman herşeyin ilacı bırakın oluruna mutlaka yumuşayacaktır.

Bu arada koca meraklısı falan değilim. Olayların nasıl gelişeceğini kimse bile bile girmez böyle işlere. Koca meraklısı olsam 27 yaşında evlenmezdim. İyi insanlar sandım hepsi bu

Teşekkürler ederim fikriniz için

Ben ailesine bağlı bir insan değilim. Hatta emin olup koca diye getirdiğim insanı başka dinden ülkeden vs diye kabul etmezlerse aileme rağmen evlenebilebilirim de.
Ama böyle bir saygısızlığa da tahammül edemem.
Bu ne ya?
Adam karakterini ilk günden gostermis. Ailemin olmadığı düğünde benim ne işim var, kaçarak mi evlendim? Diyebilirdiniz...
Ne desek boş ama kindar adamla da yaşanmaz. Hiç mi hata yapmayacaksiniz? Affetse bile her kavgada başınıza vuracak. Hele de böyle kindar aşiret aile...cidden hadi kendinizi layık görüyorsunuz da doğmamış çocuğunuz böyle bir aileye mi layik??
Eşiniz sizi seviyorsa ailenize saygı duymak zorunda

Zaten alınmadı merak etmeyin.ne makyaj malzemesi nede başka birşey. Olay bohça değil bendeki asıl olay düğünde yaşandı.

Bak kolay degil yasadigin ama her evliligin zorlugi var esinle mutluysaniz zaman ver. Ara ara bu konuyu karsina al konus haklı olduguna inandır.

Ailenden vazgeçmeni istemiyor allahtan. Daha olmazsa senin ailen de onun ailesi de gelmesine getir lafi. Sen zaten yakinsin gider gorursun o da cok istiyorsa gider gorur ama evime gelemezler de. Tabi bunu hemen deme o hiçbir sekilde ailenle gorusmezse zaman icinde ornegin 1 yil o zaman bu konuları ac.

İlimli ol mumkunse çocuk yap. Yasin 27 muhtemelen isin de var madem evlendin bosanacak olsan da çocuğun olsun yanina kardir. Bir daha evlenmezsin belki. Hem de sana insafindan esin belki annenle iliskileri düzelir.

Ama her seyden önemlisi zamana birak ve düzeltmek icin ugras hangi yone niyetlenirsen o yöne gider.

Ben bu foruma sizden fikir almak için derdimi paylaştım. Benim kişiliğimle ilgili koca meraklısı yada bohça olayı saçma gibi yorumlar yerine belki bir kaç Öneri bulabilirim daha önce başkasıda yaşamış ve düzelmişse diye. İçimde fırtınalar kopuyor. Hayatla mücadele edebilen bir kaç insan yazar diye bekliyorum. Lütfen başkalarının dertlerini okuyup Buda ne biçim insanmış gibi tanımadan yorumlamayın. Ayrıca çok güçlü biriyim, boşanmaktan korkmayan ve ailem hakkında hakaret ettirmeyecek yapıya sahibim. Başıma bu geldi bir şekilde bilseydim asla evlenmezdim. Şimdi bir şekilde bu evlilik yürüyor ama nereye kadar gider bilemem ben elimden gelen herşeyi yapacağım ki sonradan acaba düzelirmiydi demiyim. Ama ne yapmam gerektiğini zor kestiriyorum bu yüzden de yardım istedim fikirlerinizden

Bende en çok çocuktan korkuyorum. Çünkü çocuk olursa ve bu durum düzelmezse daha da kötüye gider gibi geliyor. O zaman boşanmakta kolay olmaz. En önemlisi de buradan taşınıyoruz falan derse asıl o zaman sorun.

ŞEKERİM, HAYAT DENEME TAHTASI DEĞİL BUNU BİL... ZAMANI ASLA GERİ ALAMAZSIN...
HER GEÇEN GÜN SENİN ALEYHİNE BENCE, OTURUP KONUŞMALISIN, YA BU KÜSLÜK BİTMELİ HERŞEY GERİDE BIRAKILMALI YA DA BU EVLİLİK ÇOCUK OLMADAN BİTMELİ, BENİM TAVSİYEM BU...

Teşekkür ederim

Valla burada herkes kötü giden evliliklere cocuk yapma diyor ama ben öyle dusunmuyorum. Kadinin bosandigi zaman cocuga bakacak maddi gücü varsa adamin da genlerinde bir problem yoksa cocuk sahibi olmak coook guzel dünyadaki tüm asklardan guzel bir sey. Ama yine de sizin karariniz. Siz uygun zamaninizi bilirsiniz. Mutlu olmaya calisin. Hayat mutsuz gecirmek icin cok kisa...

Doğru diyorsunuz ama benim çocuk için cesaretim yok

Daha çok yeni evlisiniz. Bir az zaman geçsin, bu arada sen onunla hic ailenden mevzu açma, bir birinizi tanıyın huyunuza suyunuza alışın, arada sırada ailenin ona karşı olumlu bakış açısı varmış gibi hiss etdirin Yani anlaşmazlıklar her ailede olur. Farklı yöredensiniz, adet anane farkları
Her iki ailenin bir birinin kültürüne yabancı olması ve alttan alamama durumu.. Üzülmeyin zamanla eşiniz yumuşar çünki size iyi davranıyor. Bu önemli bir şey.

Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…