• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve ailem arasında çok çaresiz hissediyorum

Bayramda ben ilk gün gittim annemlere tek başıma. Teyzeme gidelim dedim bari onla en azından selamlaşıyor diye gerek yok dedi. Sonrada ben senin hiçbir sülalene gitmeyeceğim dedi bunu düğün gecesinde söylemiştim dedi. Bende düzelir sanıyordum illa. Ama düzelmeyecek büyük ihtimal. Ve evet düğünden sonra hiç bir araya gelmedi.
Ailen ne diyor peki bu duruma?

Ben bugün bir karar aldım ve güçlü duracağım her zamanki gibi. Artık iyi niyet göstermeyeceğim kesin ve net konuşacağım. Belkide boşanırım 1 aya ama böyle gitmesine izin vermeyeceğim. Karşı tarafla oturup konuşamıyorum denedim olmuyor. En iyisi ya olur yada olmaz. Herkes kendi yoluna en fazla kariyer yapıp hayatıma bakarım. Kimseye güven yok. Böyle yapmazsam sanırım sağlığımdan olacağım. Hepinize çok teşekkür ederim. Kimse ailesinin kılına zarar gelsin istemez ben hiç ailemi üzmedim bu yaşıma kadar. Hep destek oldum hep mutlu etmeye çalıştım. En sonunda bir yuva kurayım dedim en büyük üzüntüyü de ben yaşattım. Doğulu ve batılı insanlar evlenecekseniz yüz bin defa düşünün. Çünkü emin olun kadınlara değer verilmiyor o tarafta. En okumuşu bile iyi davranınca değer sanıyor. Eğer boşanırsam yada devam ederse ki eşim hiç bu konuda ılımlı bile değil, size yazarım tekrar. Herkesi öpüyorum

bence senin ailen de gelsin kalmalı gelsin onun ailesi gibi. sırf takı için bu kadar olay çıkarılır mı ya. eşinin babasına neymiş neden gelinin takılarını sayıyor? ama tüm suç eşinde ailesini dizginleyemdiği gibi onların tarafında olmuş

burda esinizin ailenize killenmesini gerekecek bisey goremedim ben seni seviyor ve sayiyorsa ailenede saygi duymak zorunda senin ailen sonucta hic ilimli degil isi yokusa surunce eline ne geciyo acaba

Merhabalar. Evleneli 2 ay oldu ve anlatacak o kadar çok şeyim varki ama sizi sıkmak istemiyorum o yüzden elimden geldiğince kısa yazacağım. İstemeden itibaren düğün dahil ailem ve eşim arasında hep bir sorun oldu. En sonda da düğünüm rezil geçti. Düğünümde hep ağladım ve o günü hatırlamak bile istemiyorum. Eşim ailemle hiçbirşekilde görüşmek istemediğini söyledi o gece. Ve ben ona rağmen belki ileriye doğru düzelir diye düşündüm. Ben kendim görüşüyorum ailemle istediğim zaman. Daha sonra eşim kendi annesini neden aramıyormuşum diye hesap sormaya kalktı bana. Bende sen görüşmüyorsan bende görüşmüyorum artık dedim. Çünkü o sadece ailem değil sülalemle görüşmeyecekmiş. Eve misafirim gelirse evden çıkacakmış ve bende istersem onunkiler gelince gidebileceğimi söyledi. Ama fark şu benim ailem yada akrabalarım sadece oturmaya gelir ve evlerine döner, onun ailesi uzakta Doğuda yaşıyor. Geldiklerinde kalacaklar uzun süre. Ben evimi terketmem herşeyi onlara bırakıp. Bu değişmeyecek gibi görünüyor çünkü hiç bir şekilde konuşmaya dahi yanaşmıyor. Biz kinci bir aile değiliz ama eşim ve ailesi gerçekten kincilermiş. Asla konuşmayacakmış kimseyle. Bu nereye kadar böyle gider kestiremiyorum ama ben böyle de mutlu olamıyorum. Çok eksiğim ailemde mutsuz bende mutsuzum. Haha bu arada bana melek gibi davranıyor hiç bir sorunum yok bana davranışlarıyla ilgili şimdilik. Bu iş nereye gider ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Sizce düzelirmi birgün.
Bende eşimin ailesiyle sorunlar yaşadım daha doğrusu biz sorun çıkarmadıkça onlar bir havalara girdi hata üstüne hata yaptılar açıkçası yüzlerine tükürmek bile gelmiyor içimden bu kincilik değil kırgınlık herşeyi yap et kenara çık oluyor mu öyle ailen özür diledi mi bilmiyorum ama benim sülaleme kadar terbiyesizlik yapıldı sadece ben ve ailem değil yani eşin eminim ki haklıdır kin çok farklı birşey kin besleyen insan karşındaki insanın kötü olmasını ister bela okur eşinin böyle düşündüğünü sanmıyorum akrabalarına yaptığı haksız ama sende hiçbir olumsuzluk yaşamadığın halde onun ailesine bu tepkiyi gösteremezsin canın ciğerinde olsa hatalılar.

Biraz fazla bozuşmuşsunuz. Kötü olmuş. Ben de bu bohcadır takıdır işini sevmiyorum. Boşanmayı göze aldıysan bi süre uzlaşmayı dene güzellikle. Çocuk olmamasına dikkat et.

sizin konunuza baktim cok uzuldum, ozel olmazsa simdi ki durumunuz nedir ? Ankarada misiniz? Dava actiniz mi ?
Ankaradayim dava açtım eş olacak kişi pesimde pervane gibi dönüyor ilk davam 1 hafta önce görüldü mahkemede kendini öyle acindirdiki hakim tedavi ve evlilik terapisti dedi hala devam ediyor boşanmak istemiyomus gerekirse psikolojik tedavi görürmüş beni çok seviyomus çok emeklerle evlenmiş benimle bla bla bla anlicagin

Ankaradayim dava açtım eş olacak kişi pesimde pervane gibi dönüyor ilk davam 1 hafta önce görüldü mahkemede kendini öyle acindirdiki hakim tedavi ve evlilik terapisti dedi hala devam ediyor boşanmak istemiyomus gerekirse psikolojik tedavi görürmüş beni çok seviyomus çok emeklerle evlenmiş benimle bla bla bla anlicagin

simdi mi akli basina gelmis ? bence davanizdan vazgecmeyin cunku asla duzelmez. son pismanlik fayda etmiyor iste! Hakkinizda hayirlisi olsun, umarim biran once atlatirsiniz.

simdi mi akli basina gelmis ? bence davanizdan vazgecmeyin cunku asla duzelmez. son pismanlik fayda etmiyor iste! Hakkinizda hayirlisi olsun, umarim biran once atlatirsiniz.
Ee cnm dört sene sindirdi beni tehditlerle bide çocuk yaptı o cahil akliyla beni garantiledi ne istersem yapar dedi ezdikce ezdi dayakla adam etmeye çalıştı onun (deyimiyle) hani ben asiydim ya karşı geliyodumya şimdi işin ciddiyetini anladı rezil oldu bulunduğu yere kendi kuyusunu kendi kazdi cirpinsin dursun şimdi zerre vicdanim sizlamiyo

baştan anlatiyim ilk akşam istemede daha bunlar bizi yanlış anladılar. Söz kesileceksen eşime ve annesine annem daha önce bizde söz bohçası var diye söylemişti. Söz akşamı oldu isteme oldu yüzükler takıldı annem annesine demiş hadi getirin söz bohçasını bizde size verelim demiş bunlarda biz getirmedik öyle birşey dediler. Sonra biz onları rezil etmek için böyle oyun oynamışız bilerek yapmışız gibi olayı büyüttüler. Eşim daha zaten buradan anneme fena taktı. Biz konuyu kapandı sanıyorduk o akşam ama kapanmamış bir süre gitti. Sonra duruldu ortalık. Bu arada eşim ailesinden hiçbir maddi destek almadı. Hepsini eşim kendisi karşıladı ve benim ailem yaptı. Bu yüzden de sürekli o saçma bu saçma bohça neymiş o gereksiz falan filan olayları oldu bizde kendisi yapıyor diye hiçbirşey istemedik. Zaten zorlanıyordur diye. Kafalarına göre ne yaptılarsa o geldi. Gelelim düğüne. Bu arada ben onun ailesine hep anne baba dedim o hiç demedi. Alışamamış falan filan diye geçiştirdi. Düğünde takı oldu bizi takıları çıkarmak için organizasyon sahibi içeriye çağırdı. Bende ablama dedim gel sana veriyim diye. Bizde takılar bir yere koyulup birine verilir düğün bitince de kızla damada verilir. Eşimin babası da eline bir poşet almış peşimizden gelmiş neymiş efendim sayacakmış altınları. Bu defa da ablam siz napıyorsunuz dedi. Bu arada imam nikahında hoca bana düğünde takılan takılar kızındır diye midir biçti eşimde orada kabul etti ama bunu ailesine söylememiş. Hatta kendisidensonradan düşünmüş saçma diye ben de kabul etmiyorum falan dedi. Ama nikahta olur demişti. Ablamda takılar özlemin alamazsınız mihri diyince adam coştu ne mihiri bilmem ne diye. Bende çıkarıp vermedim boynumdan. Sonra tabi olay büyüdü. Eşimin ailesi çok kalabalık hepsi içeri falan geldiler her kafadan bir ses çıkıyor. Biz ablamla yalnız kaldık onların arasında. En son bizimkiler dışarıya gelmiş onlarda çıktı. Vay efendim biz onları parasıyla rezil etmişiz. Bu arada düğün benim memleketimde yapılıyor. Ve gelenlerin çoğu bizim misafirlerimiz. Neymiş ablam eşimi hırsız tutmuş kendi takılarının hırsızı mı olacakmış falan filan. Yani böyle böyle uzadı gitti. Şimdide sülalemden kimseyle görüşmek istemiyor. Ben böyle olacağını bilseydim evlenmezdim asla. Daha bunlardan başka çok şey var.
Böyle olacağını bilseydim diye bişey yok zaten böyle olacağı basbayağı belliymiş. Adam bi kere sözünü bile tutmuyor. Çocuk oyuncağı mı bu başta mihir kesip snr ben vazgeçtim demek. Sanırım nikahtan da vazgeçiyor🤷. Adam bahane aramış ailenizle görüşmemek için. Hem suçlu hem güçlü. O olaylardan sonra nasıl eve gittiniz o adamla. Hadi gittiniz size o akşam bi daha görüşmem dedi nasıl kalmaya devam ettiniz.

Bu arada Doğu da da bir düğünüm oldu oraya bile bir tek baban gelebilir dedi. Sonra dan babam olmaz öyle şey annesine gelecek diyince geldi. Oradaki düğüne hiçkimseyi istemediler
Size inanmıyorum. Nasıl ya düğünüme annemi istemeyecekler, hatta hiç bi akrabamı. Babam tavır koyunca lütfedip izin verecekler ve siz de gidip ben gelinim diye ortada süzüleceksiniz. La havle

Back