- 29 Temmuz 2017
- 1.097
- 2.569
- 133
- Konu Sahibi yesilperi17
-
- #41
Böyle olacağı belliymis zaten düğünde belli olmuşbaştan anlatiyim ilk akşam istemede daha bunlar bizi yanlış anladılar. Söz kesileceksen eşime ve annesine annem daha önce bizde söz bohçası var diye söylemişti. Söz akşamı oldu isteme oldu yüzükler takıldı annem annesine demiş hadi getirin söz bohçasını bizde size verelim demiş bunlarda biz getirmedik öyle birşey dediler. Sonra biz onları rezil etmek için böyle oyun oynamışız bilerek yapmışız gibi olayı büyüttüler. Eşim daha zaten buradan anneme fena taktı. Biz konuyu kapandı sanıyorduk o akşam ama kapanmamış bir süre gitti. Sonra duruldu ortalık. Bu arada eşim ailesinden hiçbir maddi destek almadı. Hepsini eşim kendisi karşıladı ve benim ailem yaptı. Bu yüzden de sürekli o saçma bu saçma bohça neymiş o gereksiz falan filan olayları oldu bizde kendisi yapıyor diye hiçbirşey istemedik. Zaten zorlanıyordur diye. Kafalarına göre ne yaptılarsa o geldi. Gelelim düğüne. Bu arada ben onun ailesine hep anne baba dedim o hiç demedi. Alışamamış falan filan diye geçiştirdi. Düğünde takı oldu bizi takıları çıkarmak için organizasyon sahibi içeriye çağırdı. Bende ablama dedim gel sana veriyim diye. Bizde takılar bir yere koyulup birine verilir düğün bitince de kızla damada verilir. Eşimin babası da eline bir poşet almış peşimizden gelmiş neymiş efendim sayacakmış altınları. Bu defa da ablam siz napıyorsunuz dedi. Bu arada imam nikahında hoca bana düğünde takılan takılar kızındır diye midir biçti eşimde orada kabul etti ama bunu ailesine söylememiş. Hatta kendisidensonradan düşünmüş saçma diye ben de kabul etmiyorum falan dedi. Ama nikahta olur demişti. Ablamda takılar özlemin alamazsınız mihri diyince adam coştu ne mihiri bilmem ne diye. Bende çıkarıp vermedim boynumdan. Sonra tabi olay büyüdü. Eşimin ailesi çok kalabalık hepsi içeri falan geldiler her kafadan bir ses çıkıyor. Biz ablamla yalnız kaldık onların arasında. En son bizimkiler dışarıya gelmiş onlarda çıktı. Vay efendim biz onları parasıyla rezil etmişiz. Bu arada düğün benim memleketimde yapılıyor. Ve gelenlerin çoğu bizim misafirlerimiz. Neymiş ablam eşimi hırsız tutmuş kendi takılarının hırsızı mı olacakmış falan filan. Yani böyle böyle uzadı gitti. Şimdide sülalemden kimseyle görüşmek istemiyor. Ben böyle olacağını bilseydim evlenmezdim asla. Daha bunlardan başka çok şey var.
sizin gibi insanlar yüzünden oluyor işte tüm bunlar. Ne kadar öfkeli kinci olduğunuz ortada. Yazılanları bile yanlış okuyup yorumladığınıza göre sizde art niyetli insanlardansınızBohça olayını saçma buluyorum evet..bunu yazmam sizi niye bu kadar rahatsız etti? Anneniz resmen al gülüm ver gülüme getirmiş olayı..bizim bohça bu, sizin ki nerde denir mi hiç..bohçanı teslim edersin,üzerine düşeni yaparsın...karşı taraf aynısını isterse yapar,istemezse yapmaz.bunun karşılığında mahçubiyet duyup duymaması ise sadece kendi kişiliğiyle alakalı.
"Ay şekerim üzülme kocan ailenle barışır" yazsaydım beklediğiniz güzel yorumu okumuş mu olacaktınız.burası istediğiniz yorumları okuyabileceğiniz bir yer değil..benim fikrim beni bağlar.rahatsız olmanız sizin sorununuz.verilen akıla bak "çocuk yap"..çocuk hangi evliliği düzeltmiş?? madem düzeltiyor evlilikleri çocukları olanlar niye boşanıyor.."ay şekerim sen yap olmadı tek başına bakıverirsin"..bahsettiğiniz şey bir bitki yada evcil hayvan değil..evcil hayvanın bile kendine has sorumlulukları varken sırf "istedim" diye bir insanın hayatını mahvetmek,onu ömürboyu eksik bir tarafla büyütmek hangi vicdana sığar??!
Herşey düğünde başlamışmış..düğündede bitseydi..ne demek "benim ablamda duracak altın"..erkek tarafından kimse yok..damadın babasıda bulunmak istemiş ortamda..ablanız ne hakla "senin ne işin var" diyebiliyor???? bir çocuğun üzerinde ablanın mı daha çok hakkı vardır yoksa babanın mı?!
Kocam ailemle görüşmüyor bla bla..haksız mı adam ama evet sizin açınızdan bakılınca ""ovv nasıl böyle birşey yapar, nasıl görüşmez"..,iğneyi birazcıkta kendinize ve kendi ailenizin davranışlarına batırıverin.incileriniz dökülmez(!)
Eğer eşinizle aranızda bi.probleminiz yoksa bi şekilde konuşup orta yolu bulabilirsiniz bence .. Bilmiyorum ben kendimi düşündüm eşimle tatlı dilde konuşup bi çok şeyi yaptirabilirim.. İyi evliliği olan bütün kadınlarda yaptırabilir bence
Allah sabir versin incir cekirgi doldurmayacak seyler bunlar esinizin ailesi hep kendileri sorun cikarmisbaştan anlatiyim ilk akşam istemede daha bunlar bizi yanlış anladılar. Söz kesileceksen eşime ve annesine annem daha önce bizde söz bohçası var diye söylemişti. Söz akşamı oldu isteme oldu yüzükler takıldı annem annesine demiş hadi getirin söz bohçasını bizde size verelim demiş bunlarda biz getirmedik öyle birşey dediler. Sonra biz onları rezil etmek için böyle oyun oynamışız bilerek yapmışız gibi olayı büyüttüler. Eşim daha zaten buradan anneme fena taktı. Biz konuyu kapandı sanıyorduk o akşam ama kapanmamış bir süre gitti. Sonra duruldu ortalık. Bu arada eşim ailesinden hiçbir maddi destek almadı. Hepsini eşim kendisi karşıladı ve benim ailem yaptı. Bu yüzden de sürekli o saçma bu saçma bohça neymiş o gereksiz falan filan olayları oldu bizde kendisi yapıyor diye hiçbirşey istemedik. Zaten zorlanıyordur diye. Kafalarına göre ne yaptılarsa o geldi. Gelelim düğüne. Bu arada ben onun ailesine hep anne baba dedim o hiç demedi. Alışamamış falan filan diye geçiştirdi. Düğünde takı oldu bizi takıları çıkarmak için organizasyon sahibi içeriye çağırdı. Bende ablama dedim gel sana veriyim diye. Bizde takılar bir yere koyulup birine verilir düğün bitince de kızla damada verilir. Eşimin babası da eline bir poşet almış peşimizden gelmiş neymiş efendim sayacakmış altınları. Bu defa da ablam siz napıyorsunuz dedi. Bu arada imam nikahında hoca bana düğünde takılan takılar kızındır diye midir biçti eşimde orada kabul etti ama bunu ailesine söylememiş. Hatta kendisidensonradan düşünmüş saçma diye ben de kabul etmiyorum falan dedi. Ama nikahta olur demişti. Ablamda takılar özlemin alamazsınız mihri diyince adam coştu ne mihiri bilmem ne diye. Bende çıkarıp vermedim boynumdan. Sonra tabi olay büyüdü. Eşimin ailesi çok kalabalık hepsi içeri falan geldiler her kafadan bir ses çıkıyor. Biz ablamla yalnız kaldık onların arasında. En son bizimkiler dışarıya gelmiş onlarda çıktı. Vay efendim biz onları parasıyla rezil etmişiz. Bu arada düğün benim memleketimde yapılıyor. Ve gelenlerin çoğu bizim misafirlerimiz. Neymiş ablam eşimi hırsız tutmuş kendi takılarının hırsızı mı olacakmış falan filan. Yani böyle böyle uzadı gitti. Şimdide sülalemden kimseyle görüşmek istemiyor. Ben böyle olacağını bilseydim evlenmezdim asla. Daha bunlardan başka çok şey var.
Sizde kapahat var bastan sorunluymus niye evlendinizBu arada Doğu da da bir düğünüm oldu oraya bile bir tek baban gelebilir dedi. Sonra dan babam olmaz öyle şey annesine gelecek diyince geldi. Oradaki düğüne hiçkimseyi istemediler
Masallah cok guzel akil veriyorsumuz adam bosanacak dediginde cocugu vermem diyince ne olacakBak kolay degil yasadigin ama her evliligin zorlugi var esinle mutluysaniz zaman ver. Ara ara bu konuyu karsina al konus haklı olduguna inandır.
Ailenden vazgeçmeni istemiyor allahtan. Daha olmazsa senin ailen de onun ailesi de gelmesine getir lafi. Sen zaten yakinsin gider gorursun o da cok istiyorsa gider gorur ama evime gelemezler de. Tabi bunu hemen deme o hiçbir sekilde ailenle gorusmezse zaman icinde ornegin 1 yil o zaman bu konuları ac.
İlimli ol mumkunse çocuk yap. Yasin 27 muhtemelen isin de var madem evlendin bosanacak olsan da çocuğun olsun yanina kardir. Bir daha evlenmezsin belki. Hem de sana insafindan esin belki annenle iliskileri düzelir.
Ama her seyden önemlisi zamana birak ve düzeltmek icin ugras hangi yone niyetlenirsen o yöne gider.
sizin gibi insanlar yüzünden oluyor işte tüm bunlar. Ne kadar öfkeli kinci olduğunuz ortada. Yazılanları bile yanlış okuyup yorumladığınıza göre sizde art niyetli insanlardansınız
söz akşamı topluluk içinde mi istedi annen bohçayı? eğer öyleyse annen hatalı. onlar da inkar ettikleri için hatalı. karşılıklı rencide edilmiş.baştan anlatiyim ilk akşam istemede daha bunlar bizi yanlış anladılar. Söz kesileceksen eşime ve annesine annem daha önce bizde söz bohçası var diye söylemişti. Söz akşamı oldu isteme oldu yüzükler takıldı annem annesine demiş hadi getirin söz bohçasını bizde size verelim demiş bunlarda biz getirmedik öyle birşey dediler. Sonra biz onları rezil etmek için böyle oyun oynamışız bilerek yapmışız gibi olayı büyüttüler. Eşim daha zaten buradan anneme fena taktı. Biz konuyu kapandı sanıyorduk o akşam ama kapanmamış bir süre gitti. Sonra duruldu ortalık. Bu arada eşim ailesinden hiçbir maddi destek almadı. Hepsini eşim kendisi karşıladı ve benim ailem yaptı. Bu yüzden de sürekli o saçma bu saçma bohça neymiş o gereksiz falan filan olayları oldu bizde kendisi yapıyor diye hiçbirşey istemedik. Zaten zorlanıyordur diye. Kafalarına göre ne yaptılarsa o geldi. Gelelim düğüne. Bu arada ben onun ailesine hep anne baba dedim o hiç demedi. Alışamamış falan filan diye geçiştirdi. Düğünde takı oldu bizi takıları çıkarmak için organizasyon sahibi içeriye çağırdı. Bende ablama dedim gel sana veriyim diye. Bizde takılar bir yere koyulup birine verilir düğün bitince de kızla damada verilir. Eşimin babası da eline bir poşet almış peşimizden gelmiş neymiş efendim sayacakmış altınları. Bu defa da ablam siz napıyorsunuz dedi. Bu arada imam nikahında hoca bana düğünde takılan takılar kızındır diye midir biçti eşimde orada kabul etti ama bunu ailesine söylememiş. Hatta kendisidensonradan düşünmüş saçma diye ben de kabul etmiyorum falan dedi. Ama nikahta olur demişti. Ablamda takılar özlemin alamazsınız mihri diyince adam coştu ne mihiri bilmem ne diye. Bende çıkarıp vermedim boynumdan. Sonra tabi olay büyüdü. Eşimin ailesi çok kalabalık hepsi içeri falan geldiler her kafadan bir ses çıkıyor. Biz ablamla yalnız kaldık onların arasında. En son bizimkiler dışarıya gelmiş onlarda çıktı. Vay efendim biz onları parasıyla rezil etmişiz. Bu arada düğün benim memleketimde yapılıyor. Ve gelenlerin çoğu bizim misafirlerimiz. Neymiş ablam eşimi hırsız tutmuş kendi takılarının hırsızı mı olacakmış falan filan. Yani böyle böyle uzadı gitti. Şimdide sülalemden kimseyle görüşmek istemiyor. Ben böyle olacağını bilseydim evlenmezdim asla. Daha bunlardan başka çok şey var.
Canım gerçekçi olmak lazım bu insanlar zaten kızın ailesine önem vermezler annene anne baba demez ne kdr araları ıı olsada kızın ailesine anne baba denmez doğu kültüründe eşine gelince anneni asla affetmicek kinlendi bikere ayrıca şimdi çok yenisiniz ilerde bu kinlenmeler sanada yapilacak yani bu adam çok zor bı adam bununla basedebilirmisin bilmiyorum sakin çocuk yapma bosanma gibi bı durumda bu zihniyetler çocuk için uğraşırlar heleki erkek çocuğu olursa sen sadece aracsin çocuk onların bu şekilde zihniyetleri vardır çok dikkatli ol ve aileni ezdirmeBen bu foruma sizden fikir almak için derdimi paylaştım. Benim kişiliğimle ilgili koca meraklısı yada bohça olayı saçma gibi yorumlar yerine belki bir kaç Öneri bulabilirim daha önce başkasıda yaşamış ve düzelmişse diye. İçimde fırtınalar kopuyor. Hayatla mücadele edebilen bir kaç insan yazar diye bekliyorum. Lütfen başkalarının dertlerini okuyup Buda ne biçim insanmış gibi tanımadan yorumlamayın. Ayrıca çok güçlü biriyim, boşanmaktan korkmayan ve ailem hakkında hakaret ettirmeyecek yapıya sahibim. Başıma bu geldi bir şekilde bilseydim asla evlenmezdim. Şimdi bir şekilde bu evlilik yürüyor ama nereye kadar gider bilemem ben elimden gelen herşeyi yapacağım ki sonradan acaba düzelirmiydi demiyim. Ama ne yapmam gerektiğini zor kestiriyorum bu yüzden de yardım istedim fikirlerinizden
Masallah cok guzel akil veriyorsumuz adam bosanacak dediginde cocugu vermem diyince ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?