Eşim ve ailem arasında çok çaresiz hissediyorum

Siz avukattınız değil mi?
Bu aralar işler durgun galiba

Boşanma avukatı mısınız bilmiyorum ama çok rahat evlenip boşanın diyorsunuz ya ondan dedim

Konuyu sabote etmek istemem merak ettiginiz bir sey varsa özelden yazabilirsiniz seve seve cevaplarım. Ayrıca evet bosanma davalari baktigimiz islerde cogunlukta. konu evlilikte sorunlar olunca verilebilecek iki tavsiye oluyor. Ya dayanin gececek, ya da bosanin...

Bu arada Doğu da da bir düğünüm oldu oraya bile bir tek baban gelebilir dedi. Sonra dan babam olmaz öyle şey annesine gelecek diyince geldi. Oradaki düğüne hiçkimseyi istemediler
Bunun uzerine nasil kabul edebildiniz ailecek bu evliligi? Bu nasil bi saygisizlik?

Ben de istemem, ayrıca merak ettiğim bir şey yok.
Sadece aykırı düşündüğünüz için sordum.
İyi akşamlar

aynisini ben yaşıyorum.benimki kaynanam yüzünden oldu umarim cehennemin en sıcak yerinde yanar.evini terk etme sıkılan gitsin.

yazdıklarınız o kadar saçma ve kendi içinde çelişkili ki.. kadın düzgünce yazmış yol gösteren tecrübeli biri çıkar mı diye. bu saçma saldırgan tavrınızı anlayamadım doğrusu. eminim konu sahibi "ay şekerim üzülme" yazmanızı beklemiyordur. sizi hiç tanımayan birinin hayatına yaptığınız agresif, 'ay bence gereksiz' sığlığındaki çözüm üretmekten uzak yorumunuz en az "ay şekerim üzülme" demek kadar gereksiz olmuş.

konu sahibini gömüp kayınpederini haklı bulmanız akıl alır gibi değil bi kere yazılanları düzgün okursanız ablası senin ne işin var dememiş. ablaya verilecek altınları saymaya kalkınca ne yapıyorsunuz demiş. ablası da doğal olarak kendini güvenilmez biri yerine konmuş hissedebilir ve buna karşı çıkabilir. herhangi bir mal sahibi size bişeyini emanet ederken (kendi çocuğunu birey yerine koymayan) anne baba elinizden alıp saymaya kalksa tepki vermez misiniz?

Kp haklı bulmam başkalarını da rahatsız etmiş komik..bohça çok gerekliydi olmazsa olmazdı o yüzden aile faciasına neden oldu vah vah..boş zamanlarınızda başkalarının avukatlığını yapmak zorunda hissedip süper kahramanlığa soyunmanıza gerek yok zira bana hak vermeniz umurumda değil ve evet sizde gereksizsiniz benim için tıpkı bohça gibi zira bu kafayla bana katacağınız birşey yok..tebrikler gözardı edilmeye hak kazandınız :)

şu yazılanları okuyunca size cidden şok oldum.
Kusura bakmayın ama koca buldun diye insan bu kadar ailesini rezil etmez.
Ailenin hiç suçu yok,sen resmen eşine ve ailesine yaranmak için çok gurursuzca yaşıyorsun.
Melek gibi davranıyor derken,bunca sana yaşattıklarına rağmen nasıl bir meleklik hissediyorsun çok saçma.
Ailen ve akrabalarınlada aranı açıp sonra hala göremediğin gerçek yüzünü görüp burada hergün ağlarsın.
Aileme bırak eve giremez görüşmem demeyi,ağzına en ufak hakaret kelimesi alanı hemen defederim hayatımdan.
Senin kendine ve ailene saygın ve sevgin olsaydı zaten kimsenin sana bunu yaşatma ihtimali olmazdı.
Geçmiş olsun baya okkalı bir hayat dersine girmişsiniz.

çok afedersiniz bohça ile ilgili tek cümle kurmamışken tekrar aynı aptal saptal şeyleri yazdığınıza göre, zeka özürlü veya okuma yazması zayıf olma ihtimaliniz aklıma gelmemişti, şimdi emin oldum.

kayınpeder savunmasına devam edin ataerkillik ruhunuza işlemiş eminim sizi keşfedip oğluna alacak bir kp bulursunuz bohça gereksiz diyince de çok modern oluyo hnhn

Evliliğimin ilk 5 yılı eşime ailemi kabul ettirmeye çalışmakla geçti.isteme,nişan ve nikah aşamasında hiç bir problem yaşamamamıza rağmen üstelik ..gerçi takıntılı olan biri için ekstra bi durum olması da gerekmiyor.kaşının üstünde gözün var,istemeye geldik gravatı yoktu babanın bla bla bla...kayınvelidemleri başından beri çok sevdim,hala da seviyorum ve hep zevkle gittim evlerine.istedim ki babamın evine de gideceksem akşam yemeğine,eşimle olsun.o ise her seferinde sıkılıyorum,mecbur değilim,ben gelmiim sen git deyip deyip benim ısrarımla gelip saygılı ama bir o kadar suratsız eşlik etti bana.sonrasında hep bir tartışma malesef...

Zamanla fark ettim ki ben ısrar ettikçe,gerek bile olmadığı halde ailemi savundukça bu durum bi inatlaşmaya başlamıştı.ya resti çekip babamın evine dönecektim ya da her şeyi oluruna bırakıp tüm bu sıkıntıların dışında mükemmel gördüğüm evliliğimi devam ettircektim.
4 yılın ardından artık eşime ben gidiyorum dedim ama sende gel diye ısrar etmedim.zaten gitme hiç demedi istediği kendinin gelmesi için ısrar etmememdi.bu böyle 1 yıl sürdü,ben hep tek gittim.bütün o kavgamız bitti resmen.
Sonra bir gün bi baktım ben annemlerdeyken eşim iş çıkışı geldi.oturduk bi güzel yemeğimizi yedik,hemde güle oynaya.sonra birdaha,birdaha...hamsiyi çok sever kendisi anneme söyle(benim annem) hamsi yapsın yiyelim,yok iki hafta geçti ne zaman gideriz annemlere:))

12 yıldır evliyim çok şükür şimdi o zamanlar hayal bile edemiceğim bir diyalogları var.ilk 4 sene ki tek pişmanlığım olmayan sorunu inatlaşmayla daha da büyütüp ego savaşına dönüştürmüş olmamdı.bilmem anlatabildim mi

Son düzenleme:
cocuk yapmak akillica olmaz diye dusunuyorum. sorunlar bir yerde patlak verecektir. anlattiklarina bakilirsa bazi seylerin altinda birseyler arayan, sonrada sucu size atip kafada kuran bir aile var karsinizda. esiniz cok masum degil. ilimli yaklasmamis. guzel bakan guzel gorur derler. esiniz dugunde babasina verseymis altinlari o zaman olacakmis. mihiri kabul edip sonra vazgecmis falan.. esiniz masum degil. heryerde isine geldigi gibi davraniyor.
senin yerinde olsaydim dugun kasetini cogaltip ailemin evinde yedeklerdim. cocuk isine de girmezdim. cunku onumu goremiyorum diyorsun. cocuk acisindan dusunuyorum. mutlu bir ailesi olsun yavrunun.
esin bana guven vermedi.

Seni seven seni üzmek istemez. Ailenle gorusmemesi seni üzüyor. Bunu ona anlatmalisin beni gerçekten seviyorsan en azından aileme saygı duymalisin diye. Sevmese bile asgari seviyede gorusmë sağlanabilir senin için.

Bu arada Doğu da da bir düğünüm oldu oraya bile bir tek baban gelebilir dedi. Sonra dan babam olmaz öyle şey annesine gelecek diyince geldi. Oradaki düğüne hiçkimseyi istemediler
Ve buna rağmen evlendin sen hatayı baştan yapmisin cnm öyle bir adamla evlenerek

Bu şekilde evlenmemeniz gerekiyordu.
Şu bohça saçmalığı nedir!
Bu gereksiz adetler yüzünden şu oluşan durumlara bakın.
E isteme de bohça getirmemişlerse anneniz hiç sormamalıydı. Bir bohça mutluluğunuza engel olmuş.
Eskiden alım bu kadar kolay değilmiş yapılıyormuş. Şimdi dolaplarımız kıyafet dolu, herseyimiz var.
Mihire gelince, mihir allaha yapılan bir akittir. Eşiniz Allah'a eşime şunu şunu verdim deyip. Daha sonra çok saçma bulup vazgeçiyorsa... Siz bence kocanıza hiç güvenmeyin. Allah'a verdiği akite uymayan adamın sevgisinden şüphe duyarım.
Ben mihrimi eşimden o kadar fazla altın istedim ki, hoca abimi gönderdi yanıma cok yüksek düşsün demiş. Hoca ya ne oluyor abi dedim. Eşim ses çıkarmıyor. Herkes şok oldu mihri duyunca. Fakat eşim bırak ağzını açmayı tereddütsüz kabul etti. Çünkü kadın emanetir ona iyi bakacak, her hangi kötü bi durumda madur olmaması için allah mihri kadına verdiriyor.
Eşimin ailesi düğüne ailemi istemeyecek ben o evliliğini orda bitiririm. Bunlar daha neler yapar neler.
Siz bence evliliğinizi iyi gözlemleyin durumlari iyi analiz edin. Ve şu durumda sakın çocuk yapmayın.

Çok basit, onun ailesi gelince odandan sadece ihtiyaçların için çık. Onlar yokmuş gibi davran. Yemeğini tepsiye koy odanda ye falan yani. Sorarlarsa da oğullarının ailene karşı davranışlarını söylersin, biz de bu şekilde anlaştık dersin.

sadece size melek davranması bu derece önemliyse susacaksınız ama bence bunun adı bencillik ..kocayı her zaman bulursunuz ailenize saygı duymayan biriyle bir ömür yaşayın diye mi büyüttüler bugünlere getirdiler sizi bir düşünün bence.İlerde sizinde evladınız olunca anne ben sizinle görüşeceğim ama eşim asla görüşmeyecek ,o varken evime gelemezsiniz ,tesadüfen denk gelirseniz evden gidecek diyen bir evladınız olduğunu düşünün.

bilerek yazıyorsunuz sanırım bunları , doktora gittiniz mi , bir göz bir psikiyatri doktoru tavsiye ederim size bile bile evlenip bir de bu adamla seviştiniz öyle mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…