• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve ailem arasında çok çaresiz hissediyorum

Aileniz onun memleketinde olan dügune gelemedi mi yani? Siz restinizi o noktoda çekecektiniz. şimdi ise misilleme yapmaktan başka çareniz yok.bu arada çok yeni evliliginiz su an olmaz ama bu olaylar aranizdaki gerilimi arttricaktir.eşinizin ailesi ile konussaniz bi faydasi olur mu

evinize geldiklerinde, bohça olmadığını görüyorsunuz zaten. illa getirin bohçayı demek yanlış. birbirini iyi tanımayan insanlar için nahoş, iyi niyetten şüphe duyulmasına sebep olacak hareketler bunlar. anneniz hata yapmış bence.
ama sonrasında eşinizin ve ailesinin tavrı da çok abartılı. evlilik aşamasında olur böyle tatsız şeyler olgun davranmak gerekiyor. ama eşinizi iyi niyetli görmedim ben. o zaten ailenizle görüşmek istemeyen biriydi, kılıfını da uydurdu bana kalırsa. bunları açık açık konuşmadan bilemezsiniz.
ailesi geldiğinde evi terk etmenize gerek yok. ama mesafenizi koruyabilirsiniz. ben olsam "sizli bizli" konuşurdum.
zamana bırakılabilir eğer eşinizin iyi niyetine inanıyorsanız.
çocuk için de acele etmeyin.

Bu şekilde evlenmemeniz gerekiyordu.
Şu bohça saçmalığı nedir!
Bu gereksiz adetler yüzünden şu oluşan durumlara bakın.
E isteme de bohça getirmemişlerse anneniz hiç sormamalıydı. Bir bohça mutluluğunuza engel olmuş.
Eskiden alım bu kadar kolay değilmiş yapılıyormuş. Şimdi dolaplarımız kıyafet dolu, herseyimiz var.
Mihire gelince, mihir allaha yapılan bir akittir. Eşiniz Allah'a eşime şunu şunu verdim deyip. Daha sonra çok saçma bulup vazgeçiyorsa... Siz bence kocanıza hiç güvenmeyin. Allah'a verdiği akite uymayan adamın sevgisinden şüphe duyarım.
Ben mihrimi eşimden o kadar fazla altın istedim ki, hoca abimi gönderdi yanıma cok yüksek düşsün demiş. Hoca ya ne oluyor abi dedim. Eşim ses çıkarmıyor. Herkes şok oldu mihri duyunca. Fakat eşim bırak ağzını açmayı tereddütsüz kabul etti. Çünkü kadın emanetir ona iyi bakacak, her hangi kötü bi durumda madur olmaması için allah mihri kadına verdiriyor.
Eşimin ailesi düğüne ailemi istemeyecek ben o evliliğini orda bitiririm. Bunlar daha neler yapar neler.
Siz bence evliliğinizi iyi gözlemleyin durumlari iyi analiz edin. Ve şu durumda sakın çocuk yapmayın.
Bence mesele bohca meselesi filan degil.. Guzel bakip guzel gormek isteyen insanlar olsalardi bu hale getirmezlerdi mevzuyu.. Yani bahane aramışlar cok net.. Bohca olmasa baska seyi korkunc yerlere cekerek anlam kaydiracaklardi.. Insanlar neler neler yasiyor da kırgınlık, tatsızlık olmasin diye susuyor, bu insanlar aksine sorun uretmis.. Annesinin hani bohca demesi elbette hoş degil ama dedigim gibi, bilerek bu kadar büyütülmüş bu mevzu..
Eşinin mehir konusunda yaptigi cirkinlik noktasinda cok haklisiniz, Allah huzurunda söz vermis, sonra caydim diyor, ki o nikahın şartlarındandır mehir..
Konu sahibi, ailenizi ve kendinizi bahanelerle kavga ve küslük üreten bu insanlara ezdirmeyin.. Kavga edin dövüş edin demiyorum ama korkup sanki onlar haklilar ve bi sey soylerseniz daha kotu olur gibi dusunmeyin, kendinizi suclu hissetmeyin, lutfen ailenize hakaret filan ettirmeyin.. Ve şu an asla ve asla cocuk düşünmeyin..

Merhabalar. Evleneli 2 ay oldu ve anlatacak o kadar çok şeyim varki ama sizi sıkmak istemiyorum o yüzden elimden geldiğince kısa yazacağım. İstemeden itibaren düğün dahil ailem ve eşim arasında hep bir sorun oldu. En sonda da düğünüm rezil geçti. Düğünümde hep ağladım ve o günü hatırlamak bile istemiyorum. Eşim ailemle hiçbirşekilde görüşmek istemediğini söyledi o gece. Ve ben ona rağmen belki ileriye doğru düzelir diye düşündüm. Ben kendim görüşüyorum ailemle istediğim zaman. Daha sonra eşim kendi annesini neden aramıyormuşum diye hesap sormaya kalktı bana. Bende sen görüşmüyorsan bende görüşmüyorum artık dedim. Çünkü o sadece ailem değil sülalemle görüşmeyecekmiş. Eve misafirim gelirse evden çıkacakmış ve bende istersem onunkiler gelince gidebileceğimi söyledi. Ama fark şu benim ailem yada akrabalarım sadece oturmaya gelir ve evlerine döner, onun ailesi uzakta Doğuda yaşıyor. Geldiklerinde kalacaklar uzun süre. Ben evimi terketmem herşeyi onlara bırakıp. Bu değişmeyecek gibi görünüyor çünkü hiç bir şekilde konuşmaya dahi yanaşmıyor. Biz kinci bir aile değiliz ama eşim ve ailesi gerçekten kincilermiş. Asla konuşmayacakmış kimseyle. Bu nereye kadar böyle gider kestiremiyorum ama ben böyle de mutlu olamıyorum. Çok eksiğim ailemde mutsuz bende mutsuzum. Haha bu arada bana melek gibi davranıyor hiç bir sorunum yok bana davranışlarıyla ilgili şimdilik. Bu iş nereye gider ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Sizce düzelirmi birgün.
Sana melek gibi davranmasının sebebi cicim ayları .. zaman geçtikçe aile olayları sarpa saracak .. en büyük kavganız bu olacak ..şiddete bile varıyor sonu ..umarım sen yaşamazsın ..sana iyi davranıyor diye ailene yapılan hiçbir saygısızlığı kabul etme .gerekirse rest çek ..

Merhabalar. Evleneli 2 ay oldu ve anlatacak o kadar çok şeyim varki ama sizi sıkmak istemiyorum o yüzden elimden geldiğince kısa yazacağım. İstemeden itibaren düğün dahil ailem ve eşim arasında hep bir sorun oldu. En sonda da düğünüm rezil geçti. Düğünümde hep ağladım ve o günü hatırlamak bile istemiyorum. Eşim ailemle hiçbirşekilde görüşmek istemediğini söyledi o gece. Ve ben ona rağmen belki ileriye doğru düzelir diye düşündüm. Ben kendim görüşüyorum ailemle istediğim zaman. Daha sonra eşim kendi annesini neden aramıyormuşum diye hesap sormaya kalktı bana. Bende sen görüşmüyorsan bende görüşmüyorum artık dedim. Çünkü o sadece ailem değil sülalemle görüşmeyecekmiş. Eve misafirim gelirse evden çıkacakmış ve bende istersem onunkiler gelince gidebileceğimi söyledi. Ama fark şu benim ailem yada akrabalarım sadece oturmaya gelir ve evlerine döner, onun ailesi uzakta Doğuda yaşıyor. Geldiklerinde kalacaklar uzun süre. Ben evimi terketmem herşeyi onlara bırakıp. Bu değişmeyecek gibi görünüyor çünkü hiç bir şekilde konuşmaya dahi yanaşmıyor. Biz kinci bir aile değiliz ama eşim ve ailesi gerçekten kincilermiş. Asla konuşmayacakmış kimseyle. Bu nereye kadar böyle gider kestiremiyorum ama ben böyle de mutlu olamıyorum. Çok eksiğim ailemde mutsuz bende mutsuzum. Haha bu arada bana melek gibi davranıyor hiç bir sorunum yok bana davranışlarıyla ilgili şimdilik. Bu iş nereye gider ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Sizce düzelirmi birgün.
bu kadar kin duyacak ne yaptı ailen duruduk yere kimsede karşı taraf bu kadar kesin tavır koymaz neden görüşmüyorlar ailenle bunu anlatmalısınız bence sizinde onun ailesine tavır alma konusunda haklı olup olmadığınızı söyleyelim

Böyle şeylerin olacağını bilseydik evlenmezdik zaten. Düğün günü kim bilebilir ki böyle olacağını. Birbirimize karşı hiçbir kötü davranışımız olmadı bu olaylardan başka. Beni çok seviyor çok değer veriyor gibi hep. Ama ailem konusunda durum bu.
E farkettiginde çok geç değilmiş ki .. düğünün ortasında bırakıp gidecektin ..

bu kadar kin duyacak ne yaptı ailen duruduk yere kimsede karşı taraf bu kadar kesin tavır koymaz neden görüşmüyorlar ailenle bunu anlatmalısınız bence sizinde onun ailesine tavır alma konusunda haklı olup olmadığınızı söyleyelim
Ne yazik ki cok var boyle dugun sonrasi olmadik seyleri namus meselesi haline getirip karsi tarafla dusman haline gelen..

baştan anlatiyim ilk akşam istemede daha bunlar bizi yanlış anladılar. Söz kesileceksen eşime ve annesine annem daha önce bizde söz bohçası var diye söylemişti. Söz akşamı oldu isteme oldu yüzükler takıldı annem annesine demiş hadi getirin söz bohçasını bizde size verelim demiş bunlarda biz getirmedik öyle birşey dediler. Sonra biz onları rezil etmek için böyle oyun oynamışız bilerek yapmışız gibi olayı büyüttüler. Eşim daha zaten buradan anneme fena taktı. Biz konuyu kapandı sanıyorduk o akşam ama kapanmamış bir süre gitti. Sonra duruldu ortalık. Bu arada eşim ailesinden hiçbir maddi destek almadı. Hepsini eşim kendisi karşıladı ve benim ailem yaptı. Bu yüzden de sürekli o saçma bu saçma bohça neymiş o gereksiz falan filan olayları oldu bizde kendisi yapıyor diye hiçbirşey istemedik. Zaten zorlanıyordur diye. Kafalarına göre ne yaptılarsa o geldi. Gelelim düğüne. Bu arada ben onun ailesine hep anne baba dedim o hiç demedi. Alışamamış falan filan diye geçiştirdi. Düğünde takı oldu bizi takıları çıkarmak için organizasyon sahibi içeriye çağırdı. Bende ablama dedim gel sana veriyim diye. Bizde takılar bir yere koyulup birine verilir düğün bitince de kızla damada verilir. Eşimin babası da eline bir poşet almış peşimizden gelmiş neymiş efendim sayacakmış altınları. Bu defa da ablam siz napıyorsunuz dedi. Bu arada imam nikahında hoca bana düğünde takılan takılar kızındır diye midir biçti eşimde orada kabul etti ama bunu ailesine söylememiş. Hatta kendisidensonradan düşünmüş saçma diye ben de kabul etmiyorum falan dedi. Ama nikahta olur demişti. Ablamda takılar özlemin alamazsınız mihri diyince adam coştu ne mihiri bilmem ne diye. Bende çıkarıp vermedim boynumdan. Sonra tabi olay büyüdü. Eşimin ailesi çok kalabalık hepsi içeri falan geldiler her kafadan bir ses çıkıyor. Biz ablamla yalnız kaldık onların arasında. En son bizimkiler dışarıya gelmiş onlarda çıktı. Vay efendim biz onları parasıyla rezil etmişiz. Bu arada düğün benim memleketimde yapılıyor. Ve gelenlerin çoğu bizim misafirlerimiz. Neymiş ablam eşimi hırsız tutmuş kendi takılarının hırsızı mı olacakmış falan filan. Yani böyle böyle uzadı gitti. Şimdide sülalemden kimseyle görüşmek istemiyor. Ben böyle olacağını bilseydim evlenmezdim asla. Daha bunlardan başka çok şey var.
Eşin bu konuyu çok fazla büyütmüş tabii aileside bu konular bu kadar sorun ediliyorsa korkarım ilerde başka sorunlarda çıkabilir Allah yardımcın olsun

Bende en çok çocuktan korkuyorum. Çünkü çocuk olursa ve bu durum düzelmezse daha da kötüye gider gibi geliyor. O zaman boşanmakta kolay olmaz. En önemlisi de buradan taşınıyoruz falan derse asıl o zaman sorun.
Su asamada cocuk olursa daha cok zorlanirsin.. Bi de bosanma oldu diyelim, o insanlarla ömür boyu irtibatta kalman gerekecek.. Insanlar guvenle, sevgiyle cocuk sahibi oluyor, sonra işler yolunda gitmiyor ve bitiyor, orda bile cocuk sorun oluyor arada, olan bir de cocuga oluyor..
Siz simdi evliliginizdeki sorunlari cozmeye odaklanin, cocuk dusunmenin vakti degil..

Bende en çok çocuktan korkuyorum. Çünkü çocuk olursa ve bu durum düzelmezse daha da kötüye gider gibi geliyor. O zaman boşanmakta kolay olmaz. En önemlisi de buradan taşınıyoruz falan derse asıl o zaman sorun.
Su asamada cocuk olursa daha cok zorlanirsin.. Bi de bosanma oldu diyelim, o insanlarla ömür boyu irtibatta kalman gerekecek.. Insanlar guvenle, sevgiyle cocuk sahibi oluyor, sonra işler yolunda gitmiyor ve bitiyor, orda bile cocuk sorun oluyor arada, olan bir de cocuga oluyor..
Siz simdi evliliginizdeki sorunlari cozmeye odaklanin, cocuk dusunmenin vakti degil..

İstediği yorumu alamayıp memnun olmayınca "kinci,art niyetli" yazın çocuk gibi..zaten yeterli olgunluğa sahip olsaydınız evliliğin daha başında kocanıza resti çektirmezdiniz.ne de olsa kişi "ailesinin yansımasıdır"..burada hep kadın yanlısı yorum yapmaya çalışıyorum ama bazıları yaşadığını hakediyor..benim yüzümden oluyormuş herşey hahah evet ben altınlara ne karışır kp dedim üzerine nerde lan benim bohçam dedim :KK70:
Bana bak ne ailemi tanıyorsun ne de beni. Adam gibi konuşmayı öğren öyle konuş. İnsanlıktan
Canım gerçekçi olmak lazım bu insanlar zaten kızın ailesine önem vermezler annene anne baba demez ne kdr araları ıı olsada kızın ailesine anne baba denmez doğu kültüründe eşine gelince anneni asla affetmicek kinlendi bikere ayrıca şimdi çok yenisiniz ilerde bu kinlenmeler sanada yapilacak yani bu adam çok zor bı adam bununla basedebilirmisin bilmiyorum sakin çocuk yapma bosanma gibi bı durumda bu zihniyetler çocuk için uğraşırlar heleki erkek çocuğu olursa sen sadece aracsin çocuk onların bu şekilde zihniyetleri vardır çok dikkatli ol ve aileni ezdirme

Canım gerçekçi olmak lazım bu insanlar zaten kızın ailesine önem vermezler annene anne baba demez ne kdr araları ıı olsada kızın ailesine anne baba denmez doğu kültüründe eşine gelince anneni asla affetmicek kinlendi bikere ayrıca şimdi çok yenisiniz ilerde bu kinlenmeler sanada yapilacak yani bu adam çok zor bı adam bununla basedebilirmisin bilmiyorum sakin çocuk yapma bosanma gibi bı durumda bu zihniyetler çocuk için uğraşırlar heleki erkek çocuğu olursa sen sadece aracsin çocuk onların bu şekilde zihniyetleri vardır çok dikkatli ol ve aileni ezdirme
Daha öncede bunu söylediler bana ama öyle davranılmadığını düşünüyordum. Haklısınız.Artık Aynısını bende düşünüyorum.

Bu nisan söz kına düğün evlilik bitiriyor bir türlü kapadan silmeyi beceremiyoruz sanırım esin de aynı yolun yolcusu bir bohça için abuk subuk davranmış daha ne kdr böyle devam eder bilinmez ama garip bir durum

Bunun uzerine nasil kabul edebildiniz ailecek bu evliligi? Bu nasil bi saygisizlik?
O zaman evlenmiştik zaten o ikinci düğündü erkek tarafında. Diyorum ya ben bazı şeyleri göremedim ama ailem de ben üzülmeyim diye sustular biraz. Gelinken pek birşey anlamıyor insan olan biteni idrak edemiyorsun. Sonradan öğreniyorsun çoğu şeyi. Karşı tarafta hem bana iyi davrandığını sanıyordum,gösterişmiş.

O zaman evlenmiştik zaten o ikinci düğündü erkek tarafında. Diyorum ya ben bazı şeyleri göremedim ama ailem de ben üzülmeyim diye sustular biraz. Gelinken pek birşey anlamıyor insan olan biteni idrak edemiyorsun. Sonradan öğreniyorsun çoğu şeyi. Karşı tarafta hem bana iyi davrandığını sanıyordum,gösterişmiş.
2 aydir eşin ve ailen hic bi araya gelmedi mi? Bayramda ne yaptınız mesela?

Evliliğimin ilk 5 yılı eşime ailemi kabul ettirmeye çalışmakla geçti.isteme,nişan ve nikah aşamasında hiç bir problem yaşamamamıza rağmen üstelik ..gerçi takıntılı olan biri için ekstra bi durum olması da gerekmiyor.kaşının üstünde gözün var,istemeye geldik gravatı yoktu babanın bla bla bla...kayınvelidemleri başından beri çok sevdim,hala da seviyorum ve hep zevkle gittim evlerine.istedim ki babamın evine de gideceksem akşam yemeğine,eşimle olsun.o ise her seferinde sıkılıyorum,mecbur değilim,ben gelmiim sen git deyip deyip benim ısrarımla gelip saygılı ama bir o kadar suratsız eşlik etti bana.sonrasında hep bir tartışma malesef...

Zamanla fark ettim ki ben ısrar ettikçe,gerek bile olmadığı halde ailemi savundukça bu durum bi inatlaşmaya başlamıştı.ya resti çekip babamın evine dönecektim ya da her şeyi oluruna bırakıp tüm bu sıkıntıların dışında mükemmel gördüğüm evliliğimi devam ettircektim.
4 yılın ardından artık eşime ben gidiyorum dedim ama sende gel diye ısrar etmedim.zaten gitme hiç demedi istediği kendinin gelmesi için ısrar etmememdi.bu böyle 1 yıl sürdü,ben hep tek gittim.bütün o kavgamız bitti resmen.
Sonra bir gün bi baktım ben annemlerdeyken eşim iş çıkışı geldi.oturduk bi güzel yemeğimizi yedik,hemde güle oynaya.sonra birdaha,birdaha...hamsiyi çok sever kendisi anneme söyle(benim annem) hamsi yapsın yiyelim,yok iki hafta geçti ne zaman gideriz annemlere:))

12 yıldır evliyim çok şükür şimdi o zamanlar hayal bile edemiceğim bir diyalogları var.ilk 4 sene ki tek pişmanlığım olmayan sorunu inatlaşmayla daha da büyütüp ego savaşına dönüştürmüş olmamdı.bilmem anlatabildim mi:KK66:
Anladım sizi en azından gitmemesine bahanesi yokmuş. Bende öyle olsa gider zaten sırf ayıp olmasın diye. Ama işte suçlamadan başka birşey yapmıyor. Şu anda bu konu tekrar açıldı dün çünkü kardeşi geldi bize ve ben çok ilgi göstermedim. Aslında seviyorum o kardeşini ama belki anlar dedim. İyice kötü oldu sanırım. Ama alttan almak istemiyorum artık çünkü hep uyumlu davrandım bir kerede o uyumlu olsun istiyorum. Kendi memleketimdeki düğünü bile onlar sahiplenip düğünümde siz bizi hırsız tuttunuz diye bağırdılar. Kimse birşey yapmamışken daha neler neler var da ben hep iyi düşündüm iyi olsun diye olmadı.

2 aydir eşin ve ailen hic bi araya gelmedi mi? Bayramda ne yaptınız mesela?
Bayramda ben ilk gün gittim annemlere tek başıma. Teyzeme gidelim dedim bari onla en azından selamlaşıyor diye gerek yok dedi. Sonrada ben senin hiçbir sülalene gitmeyeceğim dedi bunu düğün gecesinde söylemiştim dedi. Bende düzelir sanıyordum illa. Ama düzelmeyecek büyük ihtimal. Ve evet düğünden sonra hiç bir araya gelmedi.

şu yazılanları okuyunca size cidden şok oldum.
Kusura bakmayın ama koca buldun diye insan bu kadar ailesini rezil etmez.
Ailenin hiç suçu yok,sen resmen eşine ve ailesine yaranmak için çok gurursuzca yaşıyorsun.
Melek gibi davranıyor derken,bunca sana yaşattıklarına rağmen nasıl bir meleklik hissediyorsun çok saçma.
Ailen ve akrabalarınlada aranı açıp sonra hala göremediğin gerçek yüzünü görüp burada hergün ağlarsın.
Aileme bırak eve giremez görüşmem demeyi,ağzına en ufak hakaret kelimesi alanı hemen defederim hayatımdan.
Senin kendine ve ailene saygın ve sevgin olsaydı zaten kimsenin sana bunu yaşatma ihtimali olmazdı.
Geçmiş olsun baya okkalı bir hayat dersine girmişsiniz.
İnsanız olumsuz şeyleri göremiyoruz bazen. Hayat nasıl süprizler getirecek bilmiyoruz. Ben aileme karşı
Seni seven seni üzmek istemez. Ailenle gorusmemesi seni üzüyor. Bunu ona anlatmalisin beni gerçekten seviyorsan en azından aileme saygı duymalisin diye. Sevmese bile asgari seviyede gorusmë sağlanabilir senin için.
Bunuda söyledim. Görüşmek zorunda değilim dedi. Herkesin içinde annem ona bağırmış evimde huzur bırakmadın diye başkada tek kelime etmemesine rağmen bir daha o eve girmezmiş. Ama düğünde bizimkilerden çok onlar bağırıyordu rezil olduk mahvolduk diye yırtınıyorlardı. Hemde bizden herkes orta yolu bulmaya çalışırken onlar ağrıya giremeyeceksiniz diye tehdit etmişler ben bunları sonradan öğrendim. Gelin odasındaydım çünkü. Olay dışarıda devam etmişti.

Aileniz onun memleketinde olan dügune gelemedi mi yani? Siz restinizi o noktoda çekecektiniz. şimdi ise misilleme yapmaktan başka çareniz yok.bu arada çok yeni evliliginiz su an olmaz ama bu olaylar aranizdaki gerilimi arttricaktir.eşinizin ailesi ile konussaniz bi faydasi olur mu
Yok geldiler ama sadece annem babam birde teyzem

Back