- 27 Ekim 2024
- 162
- 336
- 18
- Konu Sahibi kitapkurdu1991
-
Ayda bir yardımcı çok az ama. Haftada bir birini çağırın. Düzensizlik de insanı geriyor. Eviniz düzene girince kafanız da bir rahatlar.Bizim ev işleri paylaşımıyla ilgili sıkıntılarımız vardı. İkimiz de çalışıyoruz. Bu paylaşım meselesi son bir yılda çığrından çıktı çünkü son sene eşimin işleri çok yoğunlaştı. Benim de ondan daha az yoğun değil.
Bulduğumuz çözüm şöyleydi. Haftalık yapılacaklar listesi hazırladık. Ayda bir kere de dip köşe için birini çağıralım dedik. Bir süre güzel gitti ama yine bozuldu.
Eşim hem kendi işlerine hem ev işlerine vakit ayıramayacağını söylüyor. Ama ben de ev hanımı değilim ki dedim. (Yanlış anlaşılmasın, ev hanımı olmanın nasıl bir fiziksel ve duygusal emek gerektirdiğinin çok farkındayım.) Kırıldığım şey de bu zaten. Keşke ev hanımı olsaydın diyor bana. Yani ne alâka? Bir tek erkeklerin mi hedefleri hayalleri olacak bu dünyada?
E hadi bütün ev işlerini yaptım diyelim, senin katkın nedir dedim. Ekmek getirmek diyor. Yani asla böyle geleneksel kafada biri değildi. İşleri yoğunlaşınca kafa yapısı değişti anlayamıyorum. "Sen zaten kendin için ev işlerini yapıyorsun ya o esnada benim için de yapmış olmuyor musun?" diyor. Böyle saçmalık mı olur o zaman evli olmanın anlamı ne dedim. Şuan tripli bana. Ben de adım atmıyorum. Çok üzüldüm kızlar ya.
Birileri akıl veriyor olabilir mi? Erkekler çok kolay etkileniyor bence. Bu Bi arkadaş ya da aileden biri vs olabilir dertlesmistir belki. O da kadının görevi kafasında biriyse.. aklıma ilk bu geldi. Çünkü neden birden bire 180 derece değişsin ki bu konudaBizim ev işleri paylaşımıyla ilgili sıkıntılarımız vardı. İkimiz de çalışıyoruz. Bu paylaşım meselesi son bir yılda çığrından çıktı çünkü son sene eşimin işleri çok yoğunlaştı. Benim de ondan daha az yoğun değil.
Bulduğumuz çözüm şöyleydi. Haftalık yapılacaklar listesi hazırladık. Ayda bir kere de dip köşe için birini çağıralım dedik. Bir süre güzel gitti ama yine bozuldu.
Eşim hem kendi işlerine hem ev işlerine vakit ayıramayacağını söylüyor. Ama ben de ev hanımı değilim ki dedim. (Yanlış anlaşılmasın, ev hanımı olmanın nasıl bir fiziksel ve duygusal emek gerektirdiğinin çok farkındayım.) Kırıldığım şey de bu zaten. Keşke ev hanımı olsaydın diyor bana. Yani ne alâka? Bir tek erkeklerin mi hedefleri hayalleri olacak bu dünyada?
E hadi bütün ev işlerini yaptım diyelim, senin katkın nedir dedim. Ekmek getirmek diyor. Yani asla böyle geleneksel kafada biri değildi. İşleri yoğunlaşınca kafa yapısı değişti anlayamıyorum. "Sen zaten kendin için ev işlerini yapıyorsun ya o esnada benim için de yapmış olmuyor musun?" diyor. Böyle saçmalık mı olur o zaman evli olmanın anlamı ne dedim. Şuan tripli bana. Ben de adım atmıyorum. Çok üzüldüm kızlar ya.
Bir arkadaşı var haftada 2-3 kere görüştüğü o da hep ev işlerinden dolayı eşiyle tartışan biri. Acaba ondan mı akıl alıyor diyorum çünkü yaptıkları iş aynı. Bir de diyor ki temiz kıyafetim var mı diye düşünmesem, yemek var mı diye aklıma takılmasa daha başarılı olabilirim. Ay kaç yaşındasın temiz kıyafetini de sen takip edebil dedim. Kadınlar insan değil sanki.Birileri akıl veriyor olabilir mi? Erkekler çok kolay etkileniyor bence. Bu Bi arkadaş ya da aileden biri vs olabilir dertlesmistir belki. O da kadının görevi kafasında biriyse.. aklıma ilk bu geldi. Çünkü neden birden bire 180 derece değişsin ki bu konuda
Haftada bir gerek yokmuş. Sinir oldum. Kendi paramla haftada bir birini ayarlayabilirim ama bu şekilde kendinden soğutuyor keşke yapmasaAyda bir yardımcı çok az ama. Haftada bir birini çağırın. Düzensizlik de insanı geriyor. Eviniz düzene girince kafanız da bir rahatlar.
Bir arkadaşı var haftada 2-3 kere görüştüğü o da hep ev işlerinden dolayı eşiyle tartışan biri. Acaba ondan mı akıl alıyor diyorum çünkü yaptıkları iş aynı. Bir de diyor ki temiz kıyafetim var mı diye düşünmesem, yemek var mı diye aklıma takılmasa daha başarılı olabilirim. Ay kaç yaşındasın temiz kıyafetini de sen takip edebil dedim. Kadınlar insan değil sanki.
Bir arkadaşı var haftada 2-3 kere görüştüğü o da hep ev işlerinden dolayı eşiyle tartışan biri. Acaba ondan mı akıl alıyor diyorum çünkü yaptıkları iş aynı. Bir de diyor ki temiz kıyafetim var mı diye düşünmesem, yemek var mı diye aklıma takılmasa daha başarılı olabilirim. Ay kaç yaşındasın temiz kıyafetini de sen takip edebil dedim. Kadınlar insan değil sanki.
Dedim. Bu masraflar ortak bu arada. Ama o her şeyi ödesin ki ben de her şeye kafa sallayayım diye düşünmeye başladı. Yola böyle çıkmadık yolda değişmek neden anlayamıyorum. Sorduğumda da yoğunluğunu sebep gösteriyor.Ekmegı de ben getırırım kendıme o zaman diyivereydınız .
Yolları ayıracaksınız o zaman hayallerınız varsaDedim. Bu masraflar ortak bu arada. Ama o her şeyi ödesin ki ben de her şeye kafa sallayayım diye düşünmeye başladı. Yola böyle çıkmadık yolda değişmek neden anlayamıyorum. Sorduğumda da yoğunluğunu sebep gösteriyor.
Sırf laf gerçekten. Benim alışverişe, hobilere, yatırıma harcadığım parayı verecek sanki. Bu hobi gereksiz der geçer.Aylık maaşımı ver, sigortami yatır neden olmasın desene?
Muhtemelen o gazlıyor. Sizin çalışan biri olduğunuzu bilerek evlendi. Ve eve ekmek getirmekse siz de eve ekmek getiriyorsunuz. Siz de yogunsunuz oyle diyorsunuz. Beklediginiz sey herseyi onun yapmasi degil ama. Onun da beklentisi bu olmamali. Bu durum sizi de aynı psikolojiye sokacak bi sure sonra ve iliskinizi de etkileyecek bu durum haliyle. Bu konunun böyle Bi yere varamayacagi ortada. Çözüm bunu kadına yıkmak değil ortak Bi çözüm bulmak. Bu belki eve daha sık temizlikçi almak olabilir. Ek olarak işleri kolaylaştıracak ev aletleri almak. Herkesin kendi dağıttığını toplaması, dağınık bırakmamasi gibi ufak tefek şeyler. Bunları sakince yeniden konuşmak lazım başka bi yol yok bence. Sonuçta kimse kimsenin arkasını toplamak zorunda değil, hizmetçisi de degilBir arkadaşı var haftada 2-3 kere görüştüğü o da hep ev işlerinden dolayı eşiyle tartışan biri. Acaba ondan mı akıl alıyor diyorum çünkü yaptıkları iş aynı. Bir de diyor ki temiz kıyafetim var mı diye düşünmesem, yemek var mı diye aklıma takılmasa daha başarılı olabilirim. Ay kaç yaşındasın temiz kıyafetini de sen takip edebil dedim. Kadınlar insan değil sanki.
Evet haklısınız beni de aynı psikolojiye sokuyor. Bugün ben vileda yaptım o bilgisayarında çalışıyordu. Sonra baktım maç izliyor. O kadar sinirliyim ki şuan konuşsak ona ters ters örnekler vereceğim. Sakinleşmeyi bekliyorum. Zaten yolumuz ayrılacaksa da birbimizi daha fazla kırmadan ayrılsın diye düşünüyorum. Çünkü ben zaten kırgınım.Muhtemelen o gazlıyor. Sizin çalışan biri olduğunuzu bilerek evlendi. Ve eve ekmek getirmekse siz de eve ekmek getiriyorsunuz. Siz de yogunsunuz oyle diyorsunuz. Beklediginiz sey herseyi onun yapmasi degil ama. Onun da beklentisi bu olmamali. Bu durum sizi de aynı psikolojiye sokacak bi sure sonra ve iliskinizi de etkileyecek bu durum haliyle. Bu konunun böyle Bi yere varamayacagi ortada. Çözüm bunu kadına yıkmak değil ortak Bi çözüm bulmak. Bu belki eve daha sık temizlikçi almak olabilir. Ek olarak işleri kolaylaştıracak ev aletleri almak. Herkesin kendi dağıttığını toplaması, dağınık bırakmamasi gibi ufak tefek şeyler. Bunları sakince yeniden konuşmak lazım başka bi yol yok bence. Sonuçta kimse kimsenin arkasını toplamak zorunda değil, hizmetçisi de degil
Bana geleneksel roller falan diye anlatıp duruyor. Halbuki marketten ped, tampon istesem gider alır. Kıyafetime falan karışmaz. Çocukla çocuk olur kafasına toka takar. Arabayı kullansam olmaz ben erkeğim demez. Geleneksel rol diye sallıyor da neyden sebep sallıyor diye anlamaya çalışıyorum. Evlilik zor geldiyse yapacak bir şey yok.Haftada bir çok mu diyor bir de pişkin pişkin.
Sen yapıver eline mi yapışır sanki , şimdi boş yere(!) o kadar para çıkmasın cebimden demek istiyor.
Kendisi yapmıyorsa parasını verecek , geri adım atmayın, ya para ya iş deyin, kendi paranızla da yardımcı almayın sakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?