Eşim sözünü tutmadığı için çok kırgınım.

Evet haklısınız beni de aynı psikolojiye sokuyor. Bugün ben vileda yaptım o bilgisayarında çalışıyordu. Sonra baktım maç izliyor. O kadar sinirliyim ki şuan konuşsak ona ters ters örnekler vereceğim. Sakinleşmeyi bekliyorum. Zaten yolumuz ayrılacaksa da birbimizi daha fazla kırmadan ayrılsın diye düşünüyorum. Çünkü ben zaten kırgınım.
Konuşurken suçlayıcı Bi dil kullanmamaya özen gösterin derim. Şöyle yapıyorsun böyle diyorsun demek yerine olanlar karşısında onun ne hissettiğini anladığınızı belirtin örneklerle. Şoyle hissediyorsun boyle dusunuyorsun anliyorum gibi şeyler. Sonra sizin de bu durum karşısında ne hissettiğinizi anlatın. Onunla böyle olmak istemediginizi, aslında bunları beraber çözebileceginizi ve ilişkinizde başka belli başlı bi sorun olmadığını belirtin(yoksa tabi). Sadece bu yüzden ilişkinizin zarar görmesini istemediginizi söyleyin. Duygusal girmek suçlamadan konuşmak işe yarar bence. Çünkü anlattiginiza göre böyle değilmiş düzelebilir yine bence

Yaa ayy sakın öyle karşınıza alıpta bir şeyleri açıklamaya çalışmayın, aptal falan değiller kimsenin dolduruşuna geldikleri falan da yok, kendilerini yormak istemiyorlar hepsi bu.

Böyle anlaşmadık , ya verdiğin sözü tut ya da pamuk eller cebe hadi koçum de , sakın yüz vermeyin .
Bence de vakitlerini kıymetli görüyorlar. Bizimki de vakit.

2 gündür yüz vermiyorum ama ben sorun çıkarmışım gibi tavırları var. Bu manipülasyona gelmeyeceğim. Çok üzgünüm o ayrı. Burada dertleşmek iyi geldi.

Konuşurken suçlayıcı Bi dil kullanmamaya özen gösterin derim. Şöyle yapıyorsun böyle diyorsun demek yerine olanlar karşısında onun ne hissettiğini anladığınızı belirtin örneklerle. Şoyle hissediyorsun boyle dusunuyorsun anliyorum gibi şeyler. Sonra sizin de bu durum karşısında ne hissettiğinizi anlatın. Onunla böyle olmak istemediginizi, aslında bunları beraber çözebileceginizi ve ilişkinizde başka belli başlı bi sorun olmadığını belirtin(yoksa tabi). Sadece bu yüzden ilişkinizin zarar görmesini istemediginizi söyleyin. Duygusal girmek suçlamadan konuşmak işe yarar bence. Çünkü anlattiginiza göre böyle değilmiş düzelebilir yine bence
Evet suçlayıcı dil kullandığımda diyor ki ben hayatını sefil hâle getiriyorsam istediğini yapmakta özgürsün. Çok laf anlattım da bir süre düzelip sonra bozuk plak gibi eylemleri başa sarıyor. Bu sefer geri adım atmayacağım ama.

Evet suçlayıcı dil kullandığımda diyor ki ben hayatını sefil hâle getiriyorsam istediğini yapmakta özgürsün. Çok laf anlattım da bir süre düzelip sonra bozuk plak gibi eylemleri başa sarıyor. Bu sefer geri adım atmayacağım ama.
Konuştugunuz halde böyleyse temizlikçi daha sık gelecek o zaman o da para verecek. Gerek yok diyorsa o zaman kendin yap diyin. Yapmıyor mu siz de yapmayın. Bi süre evi b.k götürsün cidden götürsün ama. Görsün Bi nasil oluyormuş 😁 vitesi arttırma vakti gelmiş güzel konuşma işe yaramamişsa

Konuştugunuz halde böyleyse temizlikçi daha sık gelecek o zaman o da para verecek. Gerek yok diyorsa o zaman kendin yap diyin. Yapmıyor mu siz de yapmayın. Bi süre evi b.k götürsün cidden götürsün ama. Görsün Bi nasil oluyormuş 😁 vitesi arttırma vakti gelmiş güzel konuşma işe yaramamişsa
Ayyy bu b.k götürme yöntemini denedim. Bana demişti ki bir etrafına baksana ikimizin de psikolojisini nasıl etkilediğini görmüyor musun 🤣 Bak hatırlayınca sinir oldum yine

Haftada bir gerek yokmuş. Sinir oldum. Kendi paramla haftada bir birini ayarlayabilirim ama bu şekilde kendinden soğutuyor keşke yapmasa

Haftada bir birini ayarlayın. Parasını da ortak bölüşün. Ortak vazifelerin çözümü de ortaklaşa üstlenilmeli.

Temizliğe gelen ablayı haftalığa çevirmenin ve ev yemekleri yapan bir yerle anlaşmanın vakti gelmiş. Günlük tek yaptığınız robot çalıştırmak ve sleepy mendille üstten toz almak olsun.
İstemiyorsa yapmasın, siz de yapmayın.
Doğru bu dedikleriniz yapılır da benim aklımı kurcalayan, ilerde bir gün çocuğumuz olursa ve beni duygusal fiziksel emek vermeden yalnız hissettirirse. Işte o zaman tamamen gözümden düşer

Geleneksel rollere bu kadar bağlıysa baştan söyleyecekti, bak ağır olacak ama sözünü tutmayan insana hoş şeyler söylenmez.
Sanki her şeyi geleneğe göreneğe göre yapmış gibi , derdi temizlikten yırtmak başka bir şey değil.

Bir kez bu sorumluluğu alırsanız geçmiş olsun artık , siz haklısınız geri adım atmayın.

Size acımıyor, merhamet duymuyor x2 yorulacak olmanız umrunda bile değil en kötüsü de bu , bunu da açıkça söylemiş zaten.

Haftada bir gerek yokmuş. Sinir oldum. Kendi paramla haftada bir birini ayarlayabilirim ama bu şekilde kendinden soğutuyor keşke yapmasa
Kesinlikle gerek var. Beni örnek verin :) çalışmıyorum. İki haftada bir birisi geliyor. Ben günlük temizlikleri yapsam bile o kız gittikten sonra evimiz mis gibi oluyor.

Erkekler bu tür ev ile ilgili sorumlulukları üzerlerine alıyorlar. Para gitmesin diye. Bir süre yapıyorlar. Sonra salıyorlar. Bu eşinize has bir durum değil.

Şahsen önce tatlı dili tercih ederim, sabırlıyım. Her yolu denerim. Baktım olmuyor mu. Benden inadı yoktur. Geri adım atmam pişman ederim. He bu noktaya geldiysem ne derse desin verecek haklı bi cevabım vardır. Herseyi denemiş olduğum için hepsini de çat çat sayarim birsey derse. Daha da üstü herkes kendi yoluna. Kimse vazgeçilmez değildir modu😁 biraz akılları varsa içimizdeki fenimisti uyandirmazlar😂

Geleneksel rollere bu kadar bağlıysa baştan söyleyecekti, bak ağır olacak ama sözünü tutmayan insana hoş şeyler söylenmez.
Sanki her şeyi geleneğe göreneğe göre yapmış gibi , derdi temizlikten yırtmak başka bir şey değil.

Bir kez bu sorumluluğu alırsanız geçmiş olsun artık , siz haklısınız geri adım atmayın.

Size acımıyor, merhamet duymuyor x2 yorulacak olmanız umrunda bile değil en kötüsü de bu , bunu da açıkça söylemiş zaten.
Evet hiç merhametin yok mu diyince de ev hanımı olmaya bağladı meseleyi. Sen her şeyi yap, ben de hayatını finanse edeyim şeklinde konuştu. Böyle bir riske girmem ya ben. Ne malum yarın aklının karışmayacağı.

Ayyy bu b.k götürme yöntemini denedim. Bana demişti ki bir etrafına baksana ikimizin de psikolojisini nasıl etkilediğini görmüyor musun 🤣 Bak hatırlayınca sinir oldum yine
Ay tam yırtmalık koca.
Eşim dese böyle bir şeyi ağzının orta yerine yapıştırırım terliği. (Ciddiyim, daha önce terlik fırlatmışlığım var kendisine başka bir sebepten)

Bana geleneksel roller falan diye anlatıp duruyor. Halbuki marketten ped, tampon istesem gider alır. Kıyafetime falan karışmaz. Çocukla çocuk olur kafasına toka takar. Arabayı kullansam olmaz ben erkeğim demez. Geleneksel rol diye sallıyor da neyden sebep sallıyor diye anlamaya çalışıyorum. Evlilik zor geldiyse yapacak bir şey yok.

Geleneksel rol nedir yahhuuu, 100yıl önce kadınların hicbir hayatı olmadığı, kölelik ettiği zamandaki cinsoyet rollerine takılan nazikce bir isim. Sen her işi yap, durmadan çalış ben gt büyuteyim demenin bahanesi. O zamanlarda yaşamıyoruz artık, insanlik ilerledi. 100yıl önceki toplumu istiyorsa madende 16saat çalışsın. Işine gelince modern hayat, işine gelmeyince 'geleneksel roller' öyle mi, her olguyu istediğimiz gibi çarpıtabiliyoruz yani??

Ya temizlikçiye yarım parasını koysun ya üstüne düşeni yapsın ya da evden at gitsin. Terbiyesize bak, hizmetçi bellemis seni😡😡😡

Şansını çok zorlamış. Burdan sonra atış serbest😅 bence asla geri adım atmayın. Üstünüze Bi yapışırsa kalır o işler. Bu sorunları çözene kadar korunun derim çünkü daha evin sorumluluğu bile beyefendiye yemiyorsa ohoo çoluk çocuk olursa hiç dayanamaz. Siz tükenip kalmayın sonra

Kesinlikle gerek var. Beni örnek verin :) çalışmıyorum. İki haftada bir birisi geliyor. Ben günlük temizlikleri yapsam bile o kız gittikten sonra evimiz mis gibi oluyor.

Erkekler bu tür ev ile ilgili sorumlulukları üzerlerine alıyorlar. Para gitmesin diye. Bir süre yapıyorlar. Sonra salıyorlar. Bu eşinize has bir durum değil.
Evet tahmin edebiliyorum:) Birçok örnek verdim. Etrafımda da var kadın çalışmadığı hâlde yine de ev işlerini eşiyle paylaşıyorlar. Kaytarmak en kolayı.

Doğru bu dedikleriniz yapılır da benim aklımı kurcalayan, ilerde bir gün çocuğumuz olursa ve beni duygusal fiziksel emek vermeden yalnız hissettirirse. Işte o zaman tamamen gözümden düşer

Böyle şeyleri düşünmemek kadar çok düşünmek de zararlıdır konu sahibi.
Ortada gebelik yok, bebek yok. Ki o zaman da yine dışarıdan destek alırsın olur biter.

Kendimden örnek vereyim. Eşimin uykusu inanılmaz ağırdır, top patlasa duymaz ben odaya biri girse uyanırım. Uyanırdım yani. Sonuç olarak şu an geceleri bebeğe ben kalkmıyorum. Duymuyorum bile. Kocam tik yaptı, aynı odada beşikte dönse kızımız uyanıyor. Geçen gece uyanmışım kızımın sesine, yatağa oturup kocama demişim ki "babasını çağırıyordur bu saatte benimle ne işi olacak?"

Ki ilk kez bebek büyütmüyorum ama hayat bu yani, eminim kocam da bunu planlamamıştı, ben de planlamadım. Hayat...

Dışarıdan destek alınacak şeyler için evde gerilmeye vallahi gerek yok.

Sen her şeyi yap, ben de hayatını finanse edeyim şeklinde konuştu.
temizlikçiyi finanse edemeyen adam (maddi olarak demiyorum mental olarak söylüyorum) sizi nasıl finanse edecekmiş

Siz aylık temizlik masrafının 4-5 katı kadar kazanıyorsunuzdur diye sanıyorum ( fiyatlar ve ücretler hakkında hiç bilgim yok) bu kadar büyük bir maddi kaybı nasıl göze alabiliyor

Geleneksel rol nedir yahhuuu, 100yıl önce kadınların hicbir hayatı olmadığı, kölelik ettiği zamandaki cinsoyet rollerine takılan nazikce bir isim. Sen her işi yap, durmadan çalış ben gt büyuteyim demenin bahanesi. O zamanlarda yaşamıyoruz artık, insanlik ilerledi. 100yıl önceki toplumu istiyorsa madende 16saat çalışsın. Işine gelince modern hayat, işine gelmeyince 'geleneksel roller' öyle mi, her olguyu istediğimiz gibi çarpıtabiliyoruz yani??

Ya temizlikçiye yarım parasını koysun ya üstüne düşeni yapsın ya da evden at gitsin. Terbiyesize bak, hizmetçi bellemis seni😡😡😡
Offf ben de böyle feminist bütün fikirlerimi döktüm önüne. Yani anladığım kadarıyla sen benim zamanımı satın mı almak istiyorsun dedim. Daha da sinirlendi 🤣

Back