Eşim sözünü tutmadığı için çok kırgınım.

Bizim ev işleri paylaşımıyla ilgili sıkıntılarımız vardı. İkimiz de çalışıyoruz. Bu paylaşım meselesi son bir yılda çığrından çıktı çünkü son sene eşimin işleri çok yoğunlaştı. Benim de ondan daha az yoğun değil.

Bulduğumuz çözüm şöyleydi. Haftalık yapılacaklar listesi hazırladık. Ayda bir kere de dip köşe için birini çağıralım dedik. Bir süre güzel gitti ama yine bozuldu.

Eşim hem kendi işlerine hem ev işlerine vakit ayıramayacağını söylüyor. Ama ben de ev hanımı değilim ki dedim. (Yanlış anlaşılmasın, ev hanımı olmanın nasıl bir fiziksel ve duygusal emek gerektirdiğinin çok farkındayım.) Kırıldığım şey de bu zaten. Keşke ev hanımı olsaydın diyor bana. Yani ne alâka? Bir tek erkeklerin mi hedefleri hayalleri olacak bu dünyada?

E hadi bütün ev işlerini yaptım diyelim, senin katkın nedir dedim. Ekmek getirmek diyor. Yani asla böyle geleneksel kafada biri değildi. İşleri yoğunlaşınca kafa yapısı değişti anlayamıyorum. "Sen zaten kendin için ev işlerini yapıyorsun ya o esnada benim için de yapmış olmuyor musun?" diyor. Böyle saçmalık mı olur o zaman evli olmanın anlamı ne dedim. Şuan tripli bana. Ben de adım atmıyorum. Çok üzüldüm kızlar ya.
Geri adım atmayın. Biz de bir sene kavga ede ede ancak biraz oturtabildik. Hala şiraze kayarsa kavga ediyoruz. Bu erkekleri çok b.k tan yetiştiriyor bizim ülkede anne babalar. Aynı evde yaşıyorsun. İnsan az utanır ya da merhamet eder de iş yapar. Temizliği yemeği çamaşırı bulaşığı bitmiyor da bitmiyor. Kadın iş ev çocuk. Erkek iş ve evde yatış. Oh ne ala. Valla ben en son dedim bu böyle sürmez benim sana sevgim saygüm azalıyor üç beş yıla dayanamaz ayrılırım. Ben böyle bir hayat istemiyorum. İlerde yapsan bu kez de bu günleri unutmam değişeceğine inanmıyorum vs. Bu olaydan sonra yardıma başladı ama ayda bir ek bı bu konuda kavga ediyoruz..asla taviz vermeyeceğim çünkü zamanında çok taviz vermişim zaten gereksizce. Saf mışım.

Evet hiç merhametin yok mu diyince de ev hanımı olmaya bağladı meseleyi. Sen her şeyi yap, ben de hayatını finanse edeyim şeklinde konuştu. Böyle bir riske girmem ya ben. Ne malum yarın aklının karışmayacağı.
Esinizin geliri ortalama ne kadar ve malvarlığı nedir? (Cevap için önemli)

Ayda bir yardımcı az. Haftada bir temizlikçi çağırıp ev yemekleri yapan bir yerden haftada iki üç gün yemeniz gerekiyor. Akşam beşte çıktığınızı tahmin ediyorum, başka türlü olmaz. Evi eşiniz geçindirsin (kira, market, fatura, giyim) siz de temizlikçi ve yemek masrafını üstlenin.
Kızlar toplu cevap yazayım, haftada bir temizlikçi gelecek. Eşim ödeyecek. Buzluk hazırlama zaten bendeydi. Iki gün elimi hiçbir şeye sürmedim bugün çamaşır asmış. Bir şeyler yoluna tekrar girsin diye illa sert mi olmak lazım yani.

Cevap yazan herkese çok teşekkür ederim, bu sitenin mantıklı, çözüm odaklı üyelerine bayılıyorum 💛

Bence de vakitlerini kıymetli görüyorlar. Bizimki de vakit.

2 gündür yüz vermiyorum ama ben sorun çıkarmışım gibi tavırları var. Bu manipülasyona gelmeyeceğim. Çok üzgünüm o ayrı. Burada dertleşmek iyi geldi.
Manipole eders ediyim ben bunları konuşmak istemiyorum. Biz evde beraber yaşıyoruz neden ben tüm işi yapıyorum. Net olun ben en son başlarom mutfak temizliğine deyip tabakları kordüm da ondan sonra mutfak toplamaya başladı. Alttan almayın konuşur konuşur susar diyorlar yoksa

Geri adım atmayın. Biz de bir sene kavga ede ede ancak biraz oturtabildik. Hala şiraze kayarsa kavga ediyoruz. Bu erkekleri çok b.k tan yetiştiriyor bizim ülkede anne babalar. Aynı evde yaşıyorsun. İnsan az utanır ya da merhamet eder de iş yapar. Temizliği yemeği çamaşırı bulaşığı bitmiyor da bitmiyor. Kadın iş ev çocuk. Erkek iş ve evde yatış. Oh ne ala. Valla ben en son dedim bu böyle sürmez benim sana sevgim saygüm azalıyor üç beş yıla dayanamaz ayrılırım. Ben böyle bir hayat istemiyorum. İlerde yapsan bu kez de bu günleri unutmam değişeceğine inanmıyorum vs. Bu olaydan sonra yardıma başladı ama ayda bir ek bı bu konuda kavga ediyoruz..asla taviz vermeyeceğim çünkü zamanında çok taviz vermişim zaten gereksizce. Saf mışım.
"Bu şekilde sevgim azalıyor ve soğuyorum. Bir robotla evli olmak istiyorsan keyfin bilir. Ama o robot da çok dayanmaz haberin olsun" demiştim dün.

Ya algıları zayıf ve sonucu akıl edemiyorlar ya da işlerine ne gelirse o. Saçmalık yani.

Manipole eders ediyim ben bunları konuşmak istemiyorum. Biz evde beraber yaşıyoruz neden ben tüm işi yapıyorum. Net olun ben en son başlarom mutfak temizliğine deyip tabakları kordüm da ondan sonra mutfak toplamaya başladı. Alttan almayın konuşur konuşur susar diyorlar yoksa
Ben tabak kırmadım ama hepsini kolilere doldurdum. 2 bardak, 2 tabak, 2şer kaşık çatal bıçak bıraktım. 2 tane şeyi de yıkarsın herhalde dedim. Misafir olunca da plastik tabak çanak getirirsin, kirli porselenden iyidir dedim. Düzelsinler diye çileden çıkmak gerekiyormuş.

Bizim ev işleri paylaşımıyla ilgili sıkıntılarımız vardı. İkimiz de çalışıyoruz. Bu paylaşım meselesi son bir yılda çığrından çıktı çünkü son sene eşimin işleri çok yoğunlaştı. Benim de ondan daha az yoğun değil.

Bulduğumuz çözüm şöyleydi. Haftalık yapılacaklar listesi hazırladık. Ayda bir kere de dip köşe için birini çağıralım dedik. Bir süre güzel gitti ama yine bozuldu.

Eşim hem kendi işlerine hem ev işlerine vakit ayıramayacağını söylüyor. Ama ben de ev hanımı değilim ki dedim. (Yanlış anlaşılmasın, ev hanımı olmanın nasıl bir fiziksel ve duygusal emek gerektirdiğinin çok farkındayım.) Kırıldığım şey de bu zaten. Keşke ev hanımı olsaydın diyor bana. Yani ne alâka? Bir tek erkeklerin mi hedefleri hayalleri olacak bu dünyada?

E hadi bütün ev işlerini yaptım diyelim, senin katkın nedir dedim. Ekmek getirmek diyor. Yani asla böyle geleneksel kafada biri değildi. İşleri yoğunlaşınca kafa yapısı değişti anlayamıyorum. "Sen zaten kendin için ev işlerini yapıyorsun ya o esnada benim için de yapmış olmuyor musun?" diyor. Böyle saçmalık mı olur o zaman evli olmanın anlamı ne dedim. Şuan tripli bana. Ben de adım atmıyorum. Çok üzüldüm kızlar ya.
Haftada bir, ikiniz de evi bir kez silip süpürseniz bile eviniz yaşanabilir ve temiz görünür. Çocuk da yoksa haftada iki günlük temizlik size rahatlıkla yeter. Bunu yapamıyorsanız yoğunluk vs bahane. Tembellik ve değer vermemek bunun adı. Biz de iki kişi çalışıyoruz. Saat geç bile olsa gayet de yapılıyor. Yemek konusu sağlıklı pratik şeyler hazırlanabilir. Haftada 2 3 gün balık salata çorba gibi. 1 gün dışardan yense iki gün sebze bir gün de kırmızı et. İşi yokuşa sürmek, sizi yıldırmak için ev hanımı olsaydın diyor eşiniz. Ev hanımı olsaydınız sizinle evlenmeyi tercih etmezdi büyük ihtimalle. Hem çalışsın hem evin tüm sorumluluğunu alsın istiyor sizin için. Ama şunu unutmayın; Nasıl başlarsa öyle devam ediyor. Çocuklarınız olduğunda da tüm sorumluluk size kalacak ve siz yıpranmış, yorgun, öfkeli bir ebeveyn ve eş olacaksınız. O yüzden oturun uzuun uzuun konuşun eşinizle.

Back