Evet çok sevdiğim için hayatımın merkezi o. o yüzden de böyle hissediyorum.Siz bütün ilginizi, enerjinizi hayatınızın odak noktasını eşiniz haline getirmişsiniz ondan böyle olmuş. Saçınızı kestirmişsiniz, bu size bir değer kattı mı? Hayır. Kötü bir ilişki, sırtta büyük bir yüktür. Zaman zaman hayatımızın merkezine karşımızdaki insanı, eşimizi, sevgilimizi alıyoruz. Hatayı bu yüzden yapıyoruz.
İlgi beklemeniz, sevgi istemeniz çok normal. Bunu konuşmuşsunuz da zaten ama artık daha fazlası sanki onun ilgisi ve sevgisi, sizin değerinizi belirliyormuş hissi yaratır.
Siz, eşiniz sizi sevmediği, ilgilenmediği için kendinizi değersiz hissedersiniz. Oysa siz eşiniz sizle ilgilenmese de değerlisiniz. Bunun farkına varmıyorsunuz. Tüm evlilikler ve ilişkilerin bozulma sebebi hep hayatın merkezine karşımızdaki insanı koymaktan geçiyor.
Ona %100 güven sağlamaktan geçiyor. işte bu yüzden kadınlara okuyun, çalışın deniliyor bence.
Yapmanız gereken kendinize dönmeniz. Erkeklerin de etkin olduğu kurslara katılabilirsiniz şu an pandemi var ama ne bileyim yürüyüş yapın her gün, o evde oldupu saatlerde. sırf merakınızdan açıköğretimde yeni bir bölüme başlayın. Kitaplara sarın, filmlere. Onun ilgisine muhtaç olmadan da mutlu olduğunuzu gösterin. Her şeyi ayağına getirmeyin. Yemeğini gitsin kendi yesin. Kendinizle ilgilenin ama bunu, onun dikkatini çekmek için yapmayın. Kendiniz için yapın.
Hiçbir şey düzelmezse de, noktalayın bitsin.
Her şeyi konuşabiliyoruz açık açık söyledim neyi istedigimi önceden olsa söyleyemezdim ama artık ne istediğimi ifade ediyorum. Onu da söyledim birlikte gidelim demistim geçen yil. Öyle kaldiBir terapiste gitseniz aslında.. Sevmediğini düşünmedim sanki bilgisayar daha ön plana çıkmış gibi onın hayatında biraz ona bagımlı olduysa ondanda olabılır belki...
Evet kesinlikle kadınlar bu yüzden mutsuz hep ilgisizlikten. Ben de hiç sevgi görmedim babamdan sadece annem vardı. Sevgiyi eşimden gördüm onunla hissettim evlendikten sonra böyle olması beni üzüyor.Çoğu erkek böyle.Sevgi görmemişler ki göstersinler.Sokakta büyüyüp ana babadan bir haber olan adam türü bu...
Kendimi çekmedim ama biraz soğudum bu durumdan. Bunu da deneyelim bakalım ne olacakÜstüne gittikcede olmuyor gitmeyince birsey denmeyincede sen kendi kendini yersin.. allah kolaylık versin..
Biraz siz ilgi alakalı olun..
Ondan istediklerinizi siz yapın...
Gerimi tepecek belki bole bole düzelir
Gidiyor derken nereye gidiyor hep nasıl bir evlilik anlayışı eşinizin.Eşim benim saçımı okşamaz yüzümü oksamaz elimi tutmaz. Biz birbirimizi 4 yıl tanıdık sonrasinda da evlendik 8 yıldır da evliyiz. Evlenmeden böyle değildi onun yanımda olması bile kalbimi yerinden oynatirdi. Sevdigini hissettirirdi cok kibardi. Cok severek isteyerek evlendik. Ikimizde calisiyorduk yorgun eve geliyorduk yemek yemeye ancak fırsat buluyorduk. Ama sonrasinda benimle ilgilenmesi gerekirken hep bilgisayar oyunları oynadı. Konustum ama erkekler böyledir falan dedi gecistirirdi. Ben içsel olarak dokunmasını bekliyorum ama o sevgisini bana hissettirmiyordu. Ben ona sarılsam da şaka yollu boğuluyorum git falan diyordu. Her yaklaşmamda bi şeyler diyordu. Ben de evlenince normalin bu olduguna inandim ve ben de bilgisayara farkli seylere vakit harcamaya başladım. Bir de evlenmeden önce o kibar adam gitti yerine kaba biri geldi konuşması bile değismisti. Evlenmeden ikimizin de kendi ailesi ile problemi vardı. Onun babası onu hep küçümsemis yok saymış tek çocuk olmasina ragmen. Bana 4 yil boyunca babasini sevmediğini eve bağlı olmadığını anlatir dururdu. Benim de benzer problemlerim vardı. Annem babam hep kavga ederdi evde. İkimiz de bu yüzden birbirimizi iyi anliyorduk. Bu yüzden evlenince çok mutlu olacağız diyorduk. Ama böyle olmadı. Evini ve babasını sevmeyen eşim beni her yaz tatilinde orada kalmaya mecbur bıraktı. Ben şehirde oturuyordum o koyde. Hiç hayalimde koca yazı köyde geciririm diye yoktu. Tuvalet banyo dışarıda ben bunu hiç bilmiyordum bile. Konuştum rahat olamadığımi soyledim köyü çok sevdiği için kalacakmisiz benim ailemde kavga oldugu için gitmek istemiyormuş. Bütün yazlarimiz böyle geçti. 40 gün orada 15 gün benim orada. Kavga ettiğimiz tek şey budur belki de.
Gelelim asil meseleye önceleri umursamıyordum normal olduğunu düşünüyordum ama 1 yildir canima tak etti bu durum. Cinsel iliskimizi de sorgulamaya başladım onceden hemen olsun bitsin istiyordum canim yaniyordu. Istemiyordum zorla oluyordu. Bana sevgi gostermemesi gibi bunun da yanlis oldugunu anladim. 9 ay once konuyu actim. Cinsel iliskimizi düzeltmeye basladik. Bu konuda ne kadar yanlis yaptığımi anladim. Belki sevgi gösterseydi anlasaydı cinsel ilişkimiz de böyle olmayacaktı bilmiyorum. Ama bu konunun uzerine kac kez sevilmek istedigimi soylesem de konuşmadan sonra yanima gelip sevdigini hatirlamiyorum. Yine bilgisayar yine bilgisayar. Konuyu açtım bir kez bile yanıma gelmedi. O sinirle saçlarımı kestim belime geliyordu neredeyse. 1-2 hafta anlamadı bile ben söyleyince anladı. Sonra yine söyledim bak sevmiyorsun beni üzülüyorum diye yine gelmedi bir kez daha kestim saçımı. Kestim de ne oldu yine gelip sevmedi bunun üstüne kaç kez de söylesem yine de gelmiyor sevmiyor. 4 yaşında çocuğumuz var uyku uyuması çok zor onu bazen eşim uyutuyor bekliyorum uyuyunca gelsin iyi geceler desin bir oksasın yok. Dokunmadan gidiyor yatıyor. Soylemesem tamam ne yazilar buldum kadinlar bunu ister sunu hisseder. Her gece kabus oldu benim için. Her gece bekliyorum o dokunmadan gidiyor ya ben kahroluyorum ben ne yaptım da böyle oldu diye konuşmaktan ne istediğimi söylemekten yoruldum. Ben eşimi çok seviyorum onun da sevdiğini biliyorum. Ev işleri falan çok yardımcıdır ama sevgisini gostermemesi beni çok üzüyor dayanamıyorum. İlla ki benim hatalarım vardır olmuştur karşıma aldım bunları da söyledim yine de yok. Ne yapmalıyım
Neden evlendi o zaman hiç bir şey yoktu. Bana karışmaz bu sesiz falan diye miErkeğin canını al ama konfor alanından onu dışarı çıkarma. Aldatılan kadınlar da kocalarının onları sevdiğini düşünüyor. Sizinki de onun gibi. Halbuki adam evdeki düzeni seviyor. Konfor alanını seviyor. Bunun ayırdına varın artık.
Sevgililik çok farklı birşey. Orada hormonlar insanın gözünü kör ediyor. Evlilik çok farklı birşey. Ama görünen o ki kocanız doğru tercih yapmış. Adam bir ömür böyle huzurlu yaşar gider siz de daha çok saç kesersiniz.Neden evlendi o zaman hiç bir şey yoktu. Bana karışmaz bu sesiz falan diye mi
Arkadaşım sevmeyen adamı sevmeye zorlayamazsın ki? Bunlar içten gelen davranışlar.Eşim benim saçımı okşamaz yüzümü oksamaz elimi tutmaz. Biz birbirimizi 4 yıl tanıdık sonrasinda da evlendik 8 yıldır da evliyiz. Evlenmeden böyle değildi onun yanımda olması bile kalbimi yerinden oynatirdi. Sevdigini hissettirirdi cok kibardi. Cok severek isteyerek evlendik. Ikimizde calisiyorduk yorgun eve geliyorduk yemek yemeye ancak fırsat buluyorduk. Ama sonrasinda benimle ilgilenmesi gerekirken hep bilgisayar oyunları oynadı. Konustum ama erkekler böyledir falan dedi gecistirirdi. Ben içsel olarak dokunmasını bekliyorum ama o sevgisini bana hissettirmiyordu. Ben ona sarılsam da şaka yollu boğuluyorum git falan diyordu. Her yaklaşmamda bi şeyler diyordu. Ben de evlenince normalin bu olduguna inandim ve ben de bilgisayara farkli seylere vakit harcamaya başladım. Bir de evlenmeden önce o kibar adam gitti yerine kaba biri geldi konuşması bile değismisti. Evlenmeden ikimizin de kendi ailesi ile problemi vardı. Onun babası onu hep küçümsemis yok saymış tek çocuk olmasina ragmen. Bana 4 yil boyunca babasini sevmediğini eve bağlı olmadığını anlatir dururdu. Benim de benzer problemlerim vardı. Annem babam hep kavga ederdi evde. İkimiz de bu yüzden birbirimizi iyi anliyorduk. Bu yüzden evlenince çok mutlu olacağız diyorduk. Ama böyle olmadı. Evini ve babasını sevmeyen eşim beni her yaz tatilinde orada kalmaya mecbur bıraktı. Ben şehirde oturuyordum o koyde. Hiç hayalimde koca yazı köyde geciririm diye yoktu. Tuvalet banyo dışarıda ben bunu hiç bilmiyordum bile. Konuştum rahat olamadığımi soyledim köyü çok sevdiği için kalacakmisiz benim ailemde kavga oldugu için gitmek istemiyormuş. Bütün yazlarimiz böyle geçti. 40 gün orada 15 gün benim orada. Kavga ettiğimiz tek şey budur belki de.
Gelelim asil meseleye önceleri umursamıyordum normal olduğunu düşünüyordum ama 1 yildir canima tak etti bu durum. Cinsel iliskimizi de sorgulamaya başladım onceden hemen olsun bitsin istiyordum canim yaniyordu. Istemiyordum zorla oluyordu. Bana sevgi gostermemesi gibi bunun da yanlis oldugunu anladim. 9 ay once konuyu actim. Cinsel iliskimizi düzeltmeye basladik. Bu konuda ne kadar yanlis yaptığımi anladim. Belki sevgi gösterseydi anlasaydı cinsel ilişkimiz de böyle olmayacaktı bilmiyorum. Ama bu konunun uzerine kac kez sevilmek istedigimi soylesem de konuşmadan sonra yanima gelip sevdigini hatirlamiyorum. Yine bilgisayar yine bilgisayar. Konuyu açtım bir kez bile yanıma gelmedi. O sinirle saçlarımı kestim belime geliyordu neredeyse. 1-2 hafta anlamadı bile ben söyleyince anladı. Sonra yine söyledim bak sevmiyorsun beni üzülüyorum diye yine gelmedi bir kez daha kestim saçımı. Kestim de ne oldu yine gelip sevmedi bunun üstüne kaç kez de söylesem yine de gelmiyor sevmiyor. 4 yaşında çocuğumuz var uyku uyuması çok zor onu bazen eşim uyutuyor bekliyorum uyuyunca gelsin iyi geceler desin bir oksasın yok. Dokunmadan gidiyor yatıyor. Soylemesem tamam ne yazilar buldum kadinlar bunu ister sunu hisseder. Her gece kabus oldu benim için. Her gece bekliyorum o dokunmadan gidiyor ya ben kahroluyorum ben ne yaptım da böyle oldu diye konuşmaktan ne istediğimi söylemekten yoruldum. Ben eşimi çok seviyorum onun da sevdiğini biliyorum. Ev işleri falan çok yardımcıdır ama sevgisini gostermemesi beni çok üzüyor dayanamıyorum. İlla ki benim hatalarım vardır olmuştur karşıma aldım bunları da söyledim yine de yok. Ne yapmalıyım
Öncesinde normal bu diye dusunmustum bir de yogunuz ya vakit yok. Şimdi şimdi farkına varıyorum. Sırf sevmediği için yaptım bi kere oturup dokunmuyor ben onun için salıyorum şekil veriyorum o saç sevmiyormus. Bi ben seviyormuşum gibi söylüyor of ofSevgililik çok farklı birşey. Orada hormonlar insanın gözünü kör ediyor. Evlilik çok farklı birşey. Ama görünen o ki kocanız doğru tercih yapmış. Adam bir ömür böyle huzurlu yaşar gider siz de daha çok saç kesersiniz.
Evet istediğim bu zaten cinsellikte oluyor insan istiyor ki normal zamanda da yapsın artık beni çok üzüyor bu durumArkadaşım sevmeyen adamı sevmeye zorlayamazsın ki? Bunlar içten gelen davranışlar.
Gösteriş için ya da demeyle olmaz. Seven bir adam uyurken de karısını öpüp koklayabilir (cinsel anlamda demiyorum) karısının haberi yoktur mesela. Yani bu muhabbet gönülden gelir. Yoksa maalesef ne yapsan olmaz
Dogru tahminBütün yazı köyde geçirebildiğinize göre muhtemelen öğretmensiniz.İnşallaj öğlesinizdir ve elinizde mesleğiniz vardır bir an önce boşarsınız şu adamı.Düzelmez sizi sevmiyor evlilik bu değil
Evet haklısınız bunlar karakter ve sorumluluk ile ilgili. Çok dogruEv işlerini yapıyor olması sorumluluk sahibi bir insan olduğunu gösterir. Evliyken gözünün dışarıda olmaması da karakteriyle alakalıdır. Maalesef ortada ne sevgi ne de aşk var. İlk önce bunu kabullenip beklenti içine girmemelisiniz daha fazla
Bi diyorum seviyor hareketiyle konuşmasıyla sonra bi bakıyorum o konuştuğumuz adam gitmiş yine bilgisayarda. Ya da yine ilgisiz. Yine başa dönüyorumEşiniz sizi sevse, bunları hissetmezdiniz emin olun. Üzgünüm ama sizi sevmiyor. Ayrica ev işi yapması sevdiğini göstermez.
Tüm noktalara deginmissiniz iyi ki varsınız. Ben sevgi nedir onunla bildim yoksa nasıl evleneyim çok sevdiğimiz için evlendik.E bu adam flört ederken gayet de sevgisini gösterebiliyormuş. Hiç gösteremese o da öyledir derdim de. En sevmediğim 1. Şey yaptığı bi şeyi sonradan ben yapamıyoruma çevirmek.
2. En sevmediğim durumsa karşılıklı dertleşiyorsunuz, aile öykülerinizi, yaralarınızı paylaşıyorsunuz sonra nasıl oluyorsa adam bunu sizin aleyhinize kullanıyor. Ne hakla acaba? 40 gün sevmediği babasının banyosu dışarda olan evinde asla kalmazdım yerinizde olsam. O istediği kadar kalsın. Kendi aileme de ben ne kadar yakınmış olursam olayım söz söyleme hakkı vermezdim ona
Son olarak da sevmek ve sevilmek böyle bi şey değil
Bunun içinTüm noktalara deginmissiniz iyi ki varsınız. Ben sevgi nedir onunla bildim yoksa nasıl evleneyim çok sevdiğimiz için evlendik.
İstemiyorum her seferinde bu konudan kavga etmekten yoruldum ben alisamiyormusum. Bu yıl anlamaya başladı.
Değil sevmek değil nasıl sevdireyim nasıl sevsin
Eşimi tanıyorum kesinlikle romantik biriydi. Evlenince de supriz yaptı genellikle düşüncelidir. Sevgisini göstermiyor. Ben gidiyorum yanina ama şaka yollu boğuluyorum sıkıldım falan diyince insan istemez kendini çekiyor. Bundan hoslanmayinca kendimi çektim. Ama bunun doğal olmadığının yeni farkına vardım ve en sonunda konuştum konustuktan sonra insan bi şekilde gelip sevmez mi 9 aydır kaç kez söyledim bak böyle olmuyor diye yine gelmedi. Dokunsam bu şey buluyor beklesem gelmiyor. Ne yaptım ben niye böyle yapıyorsun dedim yine değişmiyor.Adamın karakteri bu değil
Evlenmeden romantikmiş
Uzaklaşmış olabilir
Terapiste gidin beraber
Bide bekledim gelmedi diyorsunuz ya e siz gidin hep adamı beklemişsiniz
Baktınız ışık yok
Ben hayatıma aşksız ilgisiz devam edemem sabrettim ama sen aynısın ayrılmaya ne dersin belki böyle daha mutlu oluruz gibisine blöf yapın
Gerçi sizde o cesareti göremedim ama
Ayrıca ev işi yapan bi ton erkek var
Bu bi kıstas değil
Aksine şöyle düşünün: adam ev işi bile yapıyor ama eşine ilgi göstermeye üşeniyor
Bence bu daha üzücü
Dünkü konuyu hic görmedim. Yazdığım şeyler çok mu yapay duruyor. Oysa ki ailevi problemleri dahi yazmıştım. Çok uzun yazdığım için cevap gelmeyecegini düşünüyordum. Her cevap bana ilaç gibi anlatacak kimse yok çünkü. Buraya yazıp yazmama konusunda çok gittim geldim en sonunda yazdım.Yine bir dokunmuyor konusu
Deney falan mı
Dün de 8 yıllık evlilik öncesinde sevgililik ama dokunmuyor okşamıyor hikayesi bugün de
Belki ikisi de gerçektir belki ikisi de fake ama bende yarattığı duygu bir deney
Kadınları okşayacaksın dokunacaksın ancak öyle mutlu olurlar konulu bir araştırma yapılıyor sanki
Neden ama evlenmeden önce hissettiriyordu bunuAdam sevmemiş ki sizi ne yaparsanız yapın değişmez.. bu saatten sonra sevip size aşık olacağınıda sanmam. Ev arkadaşı,çocuğunda annesisiniz onun için..
Eskiden olan sevgı ve aşk şimdi bir düzene dönüştü galibaSizi sevmiyor. Bir düzeni var, şu ana kadar harcanan bir mesai var, çocuk vs... Düzen bozmuyor sadece. Ama sevgi yok. Sevgi bu değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?