Ben de böyle diyorum zaten kaç yıldır kendime itiraf edemiyordum ama eşim ben saç sevmem falan diyor.
Siz bütün ilginizi, enerjinizi hayatınızın odak noktasını eşiniz haline getirmişsiniz ondan böyle olmuş. Saçınızı kestirmişsiniz, bu size bir değer kattı mı? Hayır. Kötü bir ilişki, sırtta büyük bir yüktür. Zaman zaman hayatımızın merkezine karşımızdaki insanı, eşimizi, sevgilimizi alıyoruz. Hatayı bu yüzden yapıyoruz.
İlgi beklemeniz, sevgi istemeniz çok normal. Bunu konuşmuşsunuz da zaten ama artık daha fazlası sanki onun ilgisi ve sevgisi, sizin değerinizi belirliyormuş hissi yaratır.
Siz, eşiniz sizi sevmediği, ilgilenmediği için kendinizi değersiz hissedersiniz. Oysa siz eşiniz sizle ilgilenmese de değerlisiniz. Bunun farkına varmıyorsunuz. Tüm evlilikler ve ilişkilerin bozulma sebebi hep hayatın merkezine karşımızdaki insanı koymaktan geçiyor.
Ona %100 güven sağlamaktan geçiyor. işte bu yüzden kadınlara okuyun, çalışın deniliyor bence.
Yapmanız gereken kendinize dönmeniz. Erkeklerin de etkin olduğu kurslara katılabilirsiniz şu an pandemi var ama ne bileyim yürüyüş yapın her gün, o evde oldupu saatlerde. sırf merakınızdan açıköğretimde yeni bir bölüme başlayın. Kitaplara sarın, filmlere. Onun ilgisine muhtaç olmadan da mutlu olduğunuzu gösterin. Her şeyi ayağına getirmeyin. Yemeğini gitsin kendi yesin. Kendinizle ilgilenin ama bunu, onun dikkatini çekmek için yapmayın. Kendiniz için yapın.
Hiçbir şey düzelmezse de, noktalayın bitsin.