Eşim maddi olarak beni kısıtlıyor mu anlayamadım ?

İyide çalışan bir adama harçlık vermek komik değilmi sizce
Bence degil :) Benim maas günüm ve esimin maas günüarasinda iki hafta var, ve yeri geliyor birimizin parasi erkenden bitiyor. Böyle durumlarda birbirimize hep destek oluruz. Ama Konu bu degildi, sizin esinizin sizden para aldiginda zoruna gidecek olmasiydi. Bence bu her iki tarafinda zoruna gidecek bir sey degil ( asaglama yoksa tabikide ) Hayat birlestiriyorsun. Senin benim olayi cok sacma. Ama düsüncenize elbette saygi duyuyorum.

konu sahibine denecek tek şey: çalışın madem ?
çocuğu da kayınvalideye bırakın veya kreşe..

genel bi yorum yapmak gerekirse. kadın erkek maaşının ailenin ortak hesabı olması gerektiğini düşünüyorum.
erkek evi geçindirsin gerektiği durumlarda ben maaşımdan verrim kısmına katılmıyorum..

Bence en mantiklisi Esinize Artik calismak istediginizi söyleyin, eger muhtaclik olayini acarsa. Acik Acik evet sana muhtac olmak istemedigim icin calimak istiyorum diyin. Cocugunuzu bence bahane etmeyin. Evdede kadinlar para kazanabilir.

Ayni, bizim gibi. Temizlikte birilkte yapiliyor yemekte. Kazandigimiz parada ikimizin. Sana sonuna kadar katiliyorum. Bütün evliliklerde olsa, bu tür Problemlerde cikmaz.

Ayni, bizim gibi. Temizlikte birilkte yapiliyor yemekte. Kazandigimiz parada ikimizin. Sana sonuna kadar katiliyorum. Bütün evliliklerde olsa, bu tür Problemlerde cikmaz.
Yemek malesef ben yaptım hep eşim uzak yerde çalıştığı için hep erken gelen ben oldum o gelene kadar yemek hazırdı ama sofra toplama ondan böyle geçinip gidiyoruz yani . Ne o benden izinsiz bşey alır ne ben ondan harcama yaparken bile haberimiz olur.

İşin içinde başka bir iş var. Ama kısıtlamasının perde arkası bence ne biliyor musun? Parasını lütuf gibi görüyor. Sen ona kötüysen paranı keserek cezalandırıyor.
İkinci şık ise şu an arayışta ve para biriktiriyo.
Ama iki şık da mide bulandırıcı.
Şu an ne mi yapmanız gerek?
Ne yapın ne edin paranızı kazanma yöntemi bulun. Böyle bir narsiste verilecek en iyi cevap budur

Bakın bizim maaş alma gibi kavramımız yok
İkimizde kendi işlerimizin başındayız
O yüzden sizin gibi bir durumumuz yok bizim.
Evet mesela atm ye uğrayamadım sende nakit varmı üzerinde gibi muhabbetlerimiz oluyor ama al bu senin harçliğin bununla 1 hafta idare et gibi birşey söz konusu değil.
Öyle olsa bunu ben söylerken zoruma gider tabiki. Sizin gitmiyor olabilir. Herkesin hayatı kendine.
Ben çalışmıyorkende eşim bana hiç al bu senin harçliğin diye elime para sıkıştırmazdı. Hesabıma aylık yatırırdı. Biz böyleyiz. Siz öylesiniz. siz memnunsanız biz memnunsak sorun ne?

1 hafta idare et gbi kelime nerden çıktı acaba? Bu gbi yorum her iki taraf içinde yanlış bir yorum. Eşimden o yükü aldığım için kenarda pra meselesiyle uğraşmasın diye para miktarını aklımda tutan benim . Ve istediğinde ya ben veririm yada o alır. Neyse herkes mutlu halinden kimseyi ilgilendirmiyor yaşantısı.

Bizde kayinvalidem kayınpederi yönetiyor ,benim evdeyse herşeyden eşim sorumlu çünkü eve en son ben gidiyorum esimin daha rahat isi.benim okul başarısından sorumlu olduğum bir kızım var.( ödevleri testleri esktra kitapları ben sadece çocuklarımın ihtiyaçlarını düşünür ve tedarik ederim.)hangi kaynaklar iyidir hangi kitaplar okunmalı proje ödevleri desteği.24 saat çocuklarımın ihtiyaçlarına kafa yorabilirim.ev idaresine ayıracak vaktim yok onun yerine kızımla beraber kitap okuruz test çözeriz beraber proje ödevi yaparız kucukle saatlerce oyun oynayabiliriz.market orda pazar orda .getirirse pişiririm getirirse kullanılır.kizlarin tum sorumlulukları bende o oyun ve vakit geçirir evin idare sorumluluğu ondadir ben sadece işlerimi yapar çekilirim.telefon faturamın son ödeme tarihini bile bilmem .Bence esitiz cunku ben öğrenim konusunda daha yüksek olduğum için benim yardımcı olmam daha doğru oluyor çocuklar için.ben ev idare edeceğime ev beni idare etsin valla.

Yorumum size değildi, neden üzerinize alınıyorsunuz bukadar?
Ve sizden hala çalışıp yiyen taraf için açıklama bekliyorum?
Yatıp harcayan tarafı duydumda, çalışıp yiyen tarafı ilk kez duydum

Benim bu kadar dişli olmam müdürümün desteği sayesinde.üniversiteyi bile yarıda bırakmıştım o destekledi ön ayak oldu aftan faydalandim. Bence çalışıp hem ayaklarınızın üstüne sağlam basmalısınız hemde çocuğunuza örnek olmalısınız.ufak bir ornek vereyim size eşim seneye bayramda istersen annene gitme masraf olmasın dedi çünkü mayısta kızım erasmus için bulgaristan yolcusu sonra ramazan bayramı sonrada kurbana girecem yetmeyebilir belki diye bidahaki dönemde de litvanya yolcusu .evde grev vardı grev. Yetmezse zaten gitmem memlekete ama buna ben karar veririm dedim çünkü o anasını hergün görüyor alt katımda .1 hafta evde grev yaptım ne yemek ne çamaşır.kayinvalidem bile kıza karışma sen, o bilir napacağını dedi.Azicik disli ol isteklerini net biçimde soylemelisin gerçi eşinin huyunu bilmiyoruz ama bana psikolojik yada fiziksel şiddet uygulayacak adam kocam hayat arkadaşım olamaz.bu arada 14 yıllık evliyim.

Yorumum size değildi, neden üzerinize alınıyorsunuz bukadar?
Ve sizden hala çalışıp yiyen taraf için açıklama bekliyorum?
Yatıp harcayan tarafı duydumda, çalışıp yiyen tarafı ilk kez duydum
Siz benim yorumumun üstüne atlayıp üstüne alınıp yorum yaptınız ya hani ondan bende sizin yaptığınızı yapıp anlamanızı sağladım . Bu konuyu anladınız neler hissedildiğini. Neyse konuma döneyim cevabınız arada kaynamış şimdi cevap vereyim. Eşim herşeyi yapmak zorunda diyorsunuz ben de ister veririm ister vermem diyorsunuz. Madem herşey eşit siz neden evin ihtiyacını karşılamıyorsunuzda eşinde ister verir istersem vermem hesabını yapmıyor. Heh bu durumda siz çalışıp harcayan taraf oluyorsunuz . Eşinizde çalışıp bütün ihtiyaçlarınızı karşılayan taraf oluyor . Bence para da eşit olmalı her iki taraf çalışıyor ise çalışmayınca zaten eşit .

İyide biz bu şekilde anlaşıyorsak bundan siz neden bukadar rahatsizsiniz? Bu bizim eşim ile verdiğimiz ortak kararımız. Benim eve getirceğim paraya ihtiyacı olsa zaten söyler adam. Çocuklar için birkaç yıl evdeydim mesela, ozamanda bu şekildeydi ben tekrar çalışmaya başlayınca değişmedi.
Ben size neden çalışmiyorsunuz da eve katkıda bulunmuyorsunuz diyormuyum örneğin?
Tabiki yiyeceğim çünkü çalışıyorum. Napabilirim başka. Ve ister veririm ister vermem, bana kalmış. Beğenmiyorsanızda olay bu.

Ben zaten çalışıyordum yukarıdaki yorumlardada belirttim. Bu sene ancak sağlık sorunları yüzünden çalışmıyorum ama arada hala çalışıyorum haftanın 2 gün işteyim anlıcagın katkı sağlanıyor eve. Neyse kimse kimsenin geçimi ilgilendirmez . İyi günler

Ayrıca yorumuma atlamısın demişsiniz ama siz onu orataya yazmıştınız. Sizi alıntılayıp soru sordum ben. Benim üstde yaptığım yorum ise, hani sizin tabirniz ile sizin atladığınız var ya, zaten başka bir arkadaşaydı.
Yarası olan gocunur meselesimi diye düşünmeden edemedim ya neyse sizinle biz anlaşamayız. Gerekte yok zaten. İyi akşamlar

Kiyafet ihtiyacinizda bu 100 tl ye dahil mi? Kiyafet ve oyuncak almaya esinizle birlikte gidin o alsin. Paranizi kendi ihtiyaclarinjz icin kullanin. Mutfak, kiyafet ve oyuncak ihtiyaclarinda birlikte alisveris yapin.

Bilemedim
Hayat cok pahali haftada 100 liranin yetmemesini anlayabilirim ama esinizin de isi cok super gitmiyor olabilir yani. Annesine insan soyleyemez parasinin olmadigini,var deyip gecistiriyor olabilir. Sizi azarlamasi elbette dogru degil o konuda hemfikirim sizinle ama cidden adamin isleri iyi gitmiyor olabilir

Pazar market fatura dışında sadece günlük ihtiyaçlar için demiş
Günlük ihtiyaçlar demiş evet.
Ama bir dışarı çıksan, çocukla bir markete gitse en az 10 lira gidiyor, e ulaşım desen ben burada 4 liradan aşağı minibüse binemiyorum gidiş geliş en az 8 lira. 100 liranın sadece adı var yani, bir şeye yettiği yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…