5 gün ceza alınca bazı gelısmeler yasadım onları yazayım hemen .
Şimdi bizim testimiz detaylı , alt alanlarda ve sonuçlarda % 'lik sonuçlar var. Misal yaşıtlarının %95 geçerek ortalama ustu bır başarı elde etmıs gıbı ve %50 yaşıtlarıyla ortalama başarı gostermıstır . Yani her alt testte yüzdelik kısımlar var .
Ve sonuçta yıne bu sekılde 2 alanda toplam bır sonuç var ancak iq yok demiştim. Sanırım yanlış anlaşılmış , olması gereken buymuş aslında yani iq yazılması etik değilmiş.
Bunu hem tüzder hemde psikolog olan kuzenimden doğruladım .
derin sularda
sağolsun bana cok yardımcı oldu , merkezi ve psikoloğumuzu tanıyormuş o yüzden içim bir nebze rahatladı .
Şimdi bir kaç bilgi eklicem ben bunları 5 günde toparladım , birilerine hazır bilgi olsun.
Tüzder ve Ram'da wisc r testi yapılıyormuş, yani wisc 4 değil.
Bu yüzden henüz testi nerede tekrarlıcamızı kestiremedim ben .
Tüzderden başvuru yaparak 28 nisanda dahi 'li seminere katılmayı talep ettik eşim ve ben . Tüzder i her gün arıyorum yüzsüz yüzsüz , kısacası bu işten anladığım cocugun ustunlugu ne kadar yukarıdaysa, o kadar adapte olması topluma karışması zor olabiliryormus. Yine cocugun psikolojisine , çevresine, ailesine ,imkanlarına , anlaşılabilirliğine görede değişiyormuş bu durum .
Onun dışında psikolog olan kuzenimede gönderdim raporu , evet dedi üstün zekalı ama o kadar büyütecek bişey yok , 3-4 kalemde yasıtları ıle aynı . Testı yorumlayanlar abartıp senı endıselendırmısler dedı. Muhtemelende x'nim normalliğini buna baglıyorum dedı , iq kısmını sordum hayır dedı verılmez, sanırım bu yuzdelıklerle hesaplanabılen bısey ben bır kac makale okuyup oglumun iq hesaplamayı başardım
Kuzenım istersem wisc 4 yaptırabilirsin ancak cokta buyutecek dahilik bir durumu yok , ne kadar normale yakınsa o kadar ıyı . Bosuna bir sürü para dökme derim , zaten elinden geleni yapıyorsun dedi .
Bunun üzerine bir tık daha bilim merkezindeki psikologlara yaptırabilirm bu test, wisc 4 yaptırabiliyorum orada ücretsiz olarak .
Yarın görüşmem var sabah , cok gerginim hala. Biri bana pardon efendim cocugunuzda büyük bir problem var diyecek gibime geliyor .
Peki ben burada sunu sorgulamak istiyorum , hem zep hem bilsem için koskocaman ram wisc r testini yapıp , bunu dikkate alıyorsa eğer hakketten testi yeniletmeli miyim sizce? Cunku testi yeniletmem yetmeyecek bu testi tüzdere götürüp danısmanlık almayıda düşünüyorum , hangi alanda yardımcı olalım vs dıye .
Yine okudugum bazı makalelerden yapılan alt testın ne işe yaradıgını , anlasılır sekılde ne için oldugunu öğrendim .
Ve bir başka okuduğum makalede yine wisc r ile wisc 4 arasında kıyaslamaları yapmıslar uzun uzadıya beynim yer degıstırdı okurken . Kısacası dıyor ki 5-20 puan arasında bır fark olabilir , ancak wisc r da geri kaldıgı alanda bılmem kac denek arasında yapılan arastırmaya göre wisc 4 daha ustun bır basarı elde etmişler. Bilmem kaç kişide sınırda olan cocuklar, üstün zekalı iken efendim parlak zekaya dönmüşler aldıkları eğitim haklarını kaybedebilirler demişler. Muhtemelendir ki hala devlet kurumlarında wisc r uygulanıyor . Beni suanda sarsan eden bir durum yok , üstünden asagısı parlak zeka ne kadar normal o kadar ıyı .
Yarın anlasırsak eger, sonrakı hafta testi tekrarlatırım .
Yorum yazan herkese cok teşekkür ederim , kadınlar kulubunde bıle konum bir dert değil, hiç bir başlığa uymayan ıvır zıvırlar bölümüne gittikten sonra , cokta kurcalamanın manası yok reelde diyede düşündüm.
Buarada kuzenimde wisc r yetkinlik sertifikasına sahip , ancak biz cok yakın akraba olduğumuz için ona uygulamayı yaptıramam ancak yaptıgı yorum benim için önemli.