adam bir ay çalışıp kazandığı parayı neden benim elime saysın, herkes kazandığı para yönetebiliyor olmalı diye düşünüyorumMaaşı aldığında parayı neden elinize saymıyor ki boyle şeyler kadının elinde olur şahsen ben eşime harçlık veririm o bana degil
Sizi kabul etmemiş bu adam, eğer kabul etseydi gelirinin miktarını sizden saklamazdıArabamız var ev kıra degıl aylık gelırı en az 5 bın bazen daha fazlası bana söylemıyor zaten bazen agzından kacırıyor.
Çünkü erkek para iradesini tam olarak yapamaz marketi faturaları gezmeyi harcamayı tam olarak halledemez. Çünkü evdeki eksiği harcamayı en çok ev hanımı yani kadın bilir. Tabikide herkesin ihtiyacı karşılanıyor. Herkesin ev idare yöntemi farklı ama bence çoğu insanın geçimi bu yönde .adam bir ay çalışıp kazandığı parayı neden benim elime saysın, herkes kazandığı para yönetebiliyor olmalı diye düşünüyorum
Çünkü erkek para iradesini tam olarak yapamaz marketi faturaları gezmeyi harcamayı tam olarak halledemez. Çünkü evdeki eksiği harcamayı en çok ev hanımı yani kadın bilir. Tabikide herkesin ihtiyacı karşılanıyor. Herkesin ev idare yöntemi farklı ama bence çoğu insanın geçimi bu yönde .
Siz şimdi çalışıp yiyen tarafsınız yani anladım keşke kocanızada o fırsatı verseniz ne üzücü bu durum.yoo benim eşim bunların hepsini yapabiliyor
sizin eşiniz yapamaması ciddi kötü
evin tüm idaresi eşimdedir, benim maaşım bendedir ben istersem eve katkıda bulunurum istemessem hepsi bana kalır
çocuğuma harçlık verir gibi eşime harçlık vermek hem benim hem onun zoruna gider zaten
Büyük kızım 2 yaşındaydı ise başladığımda şimdi 13 yaşında 10 yılımı devirdim bu arada küçük kızımı 6 aylık bıraktım kayinvalideme işe döndüm yapamadım evde kafayı tırlatacaktim.bu ay sadece eşimin gözlük ve burun ameliyatına 3bin harcandı(kredi ve kartlar haric) haftaya kartlar kesilecek kendime alt sınır bin lira belirledim kışlık kıyafetim doğru düzgün kalmadı alışveriş yapacağım.vermek zorunda beyfendi eğer kendine varsa bende ekonomimize katkı sağlıyorsam eşit olacak (seni calistirmiyorsa da makul ölçüde parası yettiği kadarını almak zorunda).bu arada cokta güzel bir isim yok kurumsal bir firmada temizlikciyim lavaboda temizliyorum tuvalette.evde kocamın eline bakacağıma tuvalet temizlerim ayaklarımın üstünde paşalar gibi dururum.bu ara universiteyide çalışırken bitirdim.8 aylık hamileydim sinavlara girdiğimde.insan isteyince herşeyi hakkından gelir bence yeterli içinde azim ve hedef olsun.2 yasında
Siz şimdi çalışıp yiyen tarafsınız yani anladım keşke kocanızada o fırsatı verseniz ne üzücü bu durum.
Bende sizin taraftayim, takmayın kafaya, ikimizde aynı işi yapıyoruz, evin dışarı işleri ve harcamalar ona ait, benim parama gerek kalmıyor, gerek olunca veriyorum zaten...çalışıp yiyen taraf ne demek oluyor?
eşimde çalşıyor bende çalışıyorum, ikimizde kendi işimizi yapiyoruz zaten
oda yiyor bende yiyorum
tam olarak ne demek istediğiniz anlayamadım
sanırım siz çalışmiyorsunuz
Bende sizin taraftayim, takmayın kafaya, ikimizde aynı işi yapıyoruz, evin dışarı işleri ve harcamalar ona ait, benim parama gerek kalmıyor, gerek olunca veriyorum zaten...
arkadaşın ne demek istediğini halen anlayamadım ama neyse
adama getir aylık cironu elime say bundan sana ben sana harçlık verecem sen parayı kullanmayı beceremiyorsun desem neresiyle güleceğini şaşırır
İlginçmiş.Çünkü erkek para iradesini tam olarak yapamaz marketi faturaları gezmeyi harcamayı tam olarak halledemez. Çünkü evdeki eksiği harcamayı en çok ev hanımı yani kadın bilir. Tabikide herkesin ihtiyacı karşılanıyor. Herkesin ev idare yöntemi farklı ama bence çoğu insanın geçimi bu yönde .
şöyle ki bazı erkekler idare işini beceremeyebiliyor veya becermek istemiyor veya da kadın idare etmek istiyor her ne ise. o zaman da bence parayı insanlar birbirlerinin eline saymak yerine oturulur birlikte bütçe çıkarılır ödemeler ve birikime ayrılacak para(kalıyorsa) çıktıktan sonra kalan bölüşülür bu kadar basit.
erkek ayrımcılığına nasıl karşı isek kadın ayrımcılığına da karşıyız. erkekler nasıl kadınlara sen bunu yapamazsın diyememeliyse kadınlar da aynı şeyi erkeklere diyememeli. erkekler ev idaresini beceremez felan bu da çirkin mesela..
seni iğnelemeye çalışan arkadaş kendince evin hakimi benim bütçe benden sorulur üstünlüğü taslamaya çalışmış ama yanlış duvarlara tosluyoraklı başında kadınlara sökmez o...
Benim babam da aldığı emekli maaşını ve tüm maaşını anneme verir, kendine bi kısım harçlık ayırır ya da annem ona verir. Tüm faturaları annem öder, alışverişleri annem yapar, kısacası evi annem çekip çeviriyor.adam bir ay çalışıp kazandığı parayı neden benim elime saysın, herkes kazandığı para yönetebiliyor olmalı diye düşünüyorum
üzüldüm annenize, çok yorucu bir hayat olmalı. Babanız akıllı adammış ama keyif ondaBenim babam da aldığı emekli maaşını ve tüm maaşını anneme verir, kendine bi kısım harçlık ayırır ya da annem ona verir. Tüm faturaları annem öder, alışverişleri annem yapar, kısacası evi annem çekip çeviriyor.
İstediğini alır, yer içer, istediği kıyafeti alır.. artırdığı paraları da altına yatırır... 30 yıllık evliler hala da romantik mutlu mesut bi hayat yaşıyorlar. Babam çözmüş bence hayatın sırrını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?