Eşim maddi olarak beni kısıtlıyor mu anlayamadım ?

ideali 2 kişi beraber yapabilmek ama bazen kadın daha cevval oluyor bazen de erkek bütçe konusunda.
zaten bu konuda becerikli olmayan taraf aksine yük yaratıyor.

Faturalar eşimde, market eşimde ,pazar eşimde(ben listeyi yazar veririm o halleder istediğim kalite ve markada alir).maas kartim eşimde benim(otobuste dolu cuzdanla gezmeye korkuyorum), çünkü o çeker eve getirir listeyi yaparız ekstreler bu kadar ,faturalar bu kadar ,içinden istediğim miktarda kendime ve büyük kıza para ayiririm kalan olursa kalanı cekmecemiz vardır konur ve ordan alınır kalan olmazsa ne zaman param biterse sormadan cebimden al der eşim.cebimde de 700 lira multinet ve 15 binlik(sağlık ve ani giderler icin) kart bulunur. Tam tersi idareyi ben bilmem eşim benden tasarrufludur. cocuklarim için limitsiz harcama yapabilirim ama eşim öyle değildir.Bana para vermeyecek ders verecek bende uslu uslu duracam evde isyan çıkar grev yaparım (o vermese kaynanam verir kaynim verir eltim verir hepimiz o an kimde yoksa çıkarır veririz ben dahil). Hakkını aramazsan valla çokta güzel yerler hakkını.Azicik sesin çıksın arkadaş sende insansın ihtiyaçların var.

üzüldüm annenize, çok yorucu bir hayat olmalı. Babanız akıllı adammış ama keyif onda
aksine kendinize üzülün çok acımasız olduğunuz için.. hem evi hem işi kocanın üstüne yıkmak çok acımasızca..

babam 35 kişiyi yönetiyor kendi şirketinde, annem de sadece babamı yönetiyor, ikisi de çok keyifli

Türkiye şartlarındaki evliliklerin hiçbirinde kadın çalışsın yada çalışmasın, maaşını eve harcasın yada harcamasın yiyen kadın olduğunu düşünmüyorum ben...

Evindeki işlere eşinden destek gören kaç kadın var...

Erkeğin yemeğinden, içmesinden, çamaşırından, kirlisinden, cinselliğinden, çocukların bakımından,, annesinden, babasından, bacısından, kardeşinden hatta tüm sülalesinden, eve gelen misafirin ağırlanmasından daha sayamadığım birçok şeyden kadın sorumlu ise o kadına "yiyip içip yatıyor muamelesi" yapılamaz....

Çalışıyorum ve evlilikte bu kadar verici olan taraf ben isem istemezsem eve paramı harcamam...

Erkeklerin erkekleri tuttuğu bu dünyada niye kadınların düşmanı yine kadınlar, hala anlayabilmiş değilim...

Şunu aklınızdan çıkarmayın, bu ülkede evlilik kurumu sadece erkeğe refah ve konfor sağlayan bir kurum...

Yok biz halimizden memnunuz. Yillardir mutlu mesut yaşiyoruz.
Babanızda emekli maaşından kendin harçlık alıp 35 kişilik bir şirketi yönetmesi çok iyimiş

Heh beni anlayan biri olduğuna çok sevindim
hayat müşterek, karı-koca her alanda iş bölümü yapmalı, eve para getirirkende o para harcanırkende.. ben annem ve babamdan hep böyle gördüm.. annem son 5 yıldır çalışmıyor, öncesinde birlikte çalışıyorlardı, alışverişi ve evin işlerini birlikte yapıyorlardı, annem emekli olduktan sonra iş yukarıda yazdığım gibi oldu.. babam yine anneme çok yardımcı, yerleri süpürür, sofrayı toplar vs. elinden ne geliyorsa onu yapar..

ama burdaki yorumların bazıları hem çok kırıcı hem de karşısındakileri küçük düşürmeye yönelik yapılıyor.. maalesef..

iyi de koca adam annesine anne param yok demez ki zaten, utanır.böyle şeyler karı koca arasında konuşulur başkasına yansıtılmaz.adamın parası gerçekten yok belki cebinde parasız geziyorsa.siz de evde oturmayın o zaman girin bir işe çalışın.çocuğa bakan bulunur nasılsa en kötü yaşı geldiyse kreşe gider.

Aynen öyle bende çalışırken ortak yapardık o maaşı alır getirir ben getirir herşeyi hallederdik hafta sonu ise temizliğimi yapardık. Şuan çalışmıyorum ve para iradesi elime geçti haliyle eşimden bir yük almaya çalıştım . Ve gayette iyi idare ediyoruz mutlu Mesut. Ben çalışıpta para vermek istersem veririm düşüncesini saçma buluyorum eşitlik istiyoruz diyen bir ülkede maddi konuda neden eşitlik olunmuyor . Erkek çalışıp herşeyi karşılasın kadın çalıştığını isterse versin isterse yesin.

Yani belki hakikatten yoktur para bilemedim ama evet100 TL işe hem çocuğun masrafı hem sizin zor.
Zaten çocuğa alt üst takım alsam iyiy bir şey olsa 70 80 TL.

Ama 100 TL öyle kahve çay parası rahat yeter. Hergün dışarı kahve içmeye gidilmez sanırım.
Ücretsiz izne ayrılmam kısa bi zaman kaldı.
Daha önce hiç maaşsız kalmadım bilemedim nasıl olacak.?

Sizin Harclik vermeniz esinizin zoruna gider? Ama bir kadinin harclik almasinda sknti yok mu yani? Bence senin benim param olayi cok sacma birsey. O zaman herkes kendi ütüsünü kendi yapsin, kendi camasirlarini kendisi yikasin. Esinize Para verdiginizde zoruna gidecekse, CIDDI CIDDI Kötü :)

ay okumadım sonuna kadar çünkü dayanamadım. bu adam senin kocan mı baban mi? eline harçlık veriyor ? o napiyo onca parayı ? valla benim kocam eline geçtiği gibi koyuyor ortaya herkes ihtiyacı isteği olani söylüyor öyle geçinip gidiyoruz pazar marketi saymıyorum

Eh adam hakli. Muhtaçsin. 7 aydir haftalik 100 lira ile geçiniyorsun ve gikini bile çikaramiyorsun.
Bu muameleyi kendini reva görüyorsun ama çalismak tüh kaka, öyle mi?

Yani muhtaç olacaksan, niye böyle adamlardan muhtaç oluyorsunuz üstüne çoçuk yapiyorsunuz? Gerçekten hiç sasmaz.
Adamin ne kadar maas aldigini bile bilmiyorsun. Evliliginde o seffaflik bile yok.

Tek çözum bunu normal bir sekilde esin ile konusmak ve banka hesabindan kart istemek, ki istedigin zaman para alabil ve hesabi kontrol edebil diye. Ve çalismaktir. Hiçibir kadin kendi ekonomik özgürlügünü bu kadar baltamamali. Yarin esin "yetti artik, sadece 50 lira verecem" derse na yapacaksin?

Ben anne degilmiyim, heveslerim yokmu diyorsun ya. Heveslerin varsa, çalis ve gerekirse bosan bu adamdan.

İyide çalışan bir adama harçlık vermek komik değilmi sizce

Evden kafamı çıkarsam cebimdeki 100 TL uçuyo, bide cocuğunuz var 100 TL çok az. Durumu çok kötüyse de calışmanıza izin versin ne bu ya kölelik sistemi mi

Bakın,bu bir ekonomik şiddettir.Size sadece harçlık olarak küçük bir meblağ para verebilir.
Yeter,yetmezse istersiniz.Tekrar verir. Çözümü budur.
Ama oğlunuza yada kendinize bir şey alınca parasız kalıp,o haftayı parasız geçirmek gurur kırıcı. Biterse parasız kalmanız hiç zoruna gitmiyor demek ki!
Ya da dediğiniz hesap,ona muhtaç olduğunuzu kabul ettirmeye çalışıyorsa,bu insanlık değil.(Durumu iyi olmasa,para kazanamasa bilirsiniz zaten eşi olarak değil mi?Öyle bir durumda da hiçbir kadın bunu dert etmez zaten.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…