Herhalde bu konular bin kere acildı, bin kere konusuldu. Konu ozel okul, devlet okulu.
Ortaokulda kesın ozele verırım dıyordum, ama gıt gıde ne yapacagımı bılemez hal alıyorum. Gorduklerım, duyduklarım benı korkutuyor.
4.sınıf bu sene benım oglan, seneye ortaokul kısmet olursa. Cevremızde gonderebılecegım butceye uygun 3 okul var. Ortalama fıyat soyluyorum 15 ıle 19 arası yıllık fıyatları. Yanı oyle koklu okullar degıller, 3, 4 veya 5 subelı okullar bunlar.
Ben bu sene oglumun ozel dersı ıcın haftada 2 gun 9 ayda 8000,8500 gıbı bısey odemıs oluyorum. Ayrıca ıngılızce ye gıdıyor yıllık 2000 lıra,buna devam edecek ozelde olsa, devlette olsa.
Devlet okuluna gore, ozel okullar daha kolay yazılı soruları sorup, sısırme sonuclar verıyor dıyolar. Bunu deneyım eden, pesıne dusen var mı? Mesela benım oglumun ortalaması 93,destege ıhtıyacı var ama ozel okul 98 yaparsa bunu derım kı ha cocugum ıyı, destek olmam daha sonra lise sınavlarında cakılı kalırsa? Yanı bana gercegı gostermezler ise, o zaman bundan cıkarım ne olacak benım.
Devlet okulları kalabalık, ogretmenler ne kadar yetiyorsa o kadar, cocuk bılgıyı almak ıcın hep mücadele etmek zorunda, yanında konusanla, arkada kavga edenle, ısrarla derste kalmalı kafası... Ne kadar mumkun olursa artık...
Yoksa devlet okuluna verıp, ekstra dershaneye mı gonderılmelı cocuğu. Yoksa ozele gonderıp, devlet okulunda okuyan çocuklardan daha sısırme sonuclarla mı devam etmelı? Bu nasıl kontrol edılır, ben yarın bır okulla gorusecegım. Yanıma 4 sınıf 1.donem yazılılarını aldım, sınıf ortalaması e okulda mevcut, onlarda bana sınıf ortamlarını, yazılı sorularını gosterır mı dersınız. Ben muhtemelen bu konudan oturu 6, 7 gun banlanacagım. Konumu unutmayın olur mu, buda benım derdım ıste.