- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
Canım küçük olsa da parasız dışarı çıkamazsın işte boş boş yürürüz anca.. hiçbirşey yapmasan yanında çocuk var otobüse binsen karta yükle 10 gidiş geliş.. otobüs sadece gidiş 3.50 gidiş dönüş 7 8 tl.. kısaca paran olmazsa evin çevresinde gezer parka götürürsün ancabir sonraki mesajimda bende ondan bahsediyordum 2 yasinda falan olsa tamam cocugun istegi bitmiyo yemegi suyu oyuncagi falan ama bayanin cocugu daha 7 aylik
Benim bu kadar dişli olmam müdürümün desteği sayesinde.üniversiteyi bile yarıda bırakmıştım o destekledi ön ayak oldu aftan faydalandim. Bence çalışıp hem ayaklarınızın üstüne sağlam basmalısınız hemde çocuğunuza örnek olmalısınız.ufak bir ornek vereyim size eşim seneye bayramda istersen annene gitme masraf olmasın dedi çünkü mayısta kızım erasmus için bulgaristan yolcusu sonra ramazan bayramı sonrada kurbana girecem yetmeyebilir belki diye bidahaki dönemde de litvanya yolcusu .evde grev vardı grev. Yetmezse zaten gitmem memlekete ama buna ben karar veririm dedim çünkü o anasını hergün görüyor alt katımda.1 hafta evde grev yaptım ne yemek ne çamaşır.kayinvalidem bile kıza karışma sen, o bilir napacağını dedi.Azicik disli ol isteklerini net biçimde soylemelisin gerçi eşinin huyunu bilmiyoruz ama bana psikolojik yada fiziksel şiddet uygulayacak adam kocam hayat arkadaşım olamaz.bu arada 14 yıllık evliyim.
Zaten konu sahibinin evliliği hayat arkadaşlığı değil de afedersiniz hiznetçilik gibi. Al 100 lirayı ne yaparsan yap hesabına geliyor. Çok gaddar bir adam gibi geldi bana.Döndüm tekrar okudum evet cocuguna kıyafet aldığı için laf etmiş lüzumsuz diye kadincagizin cebinde 5 lirasi kalmış vermemiş.Ben söylüyorum mesela küçük kızın şu kadar kazak şu kadar pantolon yada dona ihtiyacı var ya sen al tatilinde yada haberin olsun çünkü kartlarimiz tek hesapta toplanıyor yüksek görürsen ben harcamış olurum diye.gecen ay büyüğe 1 eşofman takımı bir pijama takımı 1 bot aldım 400 lira verdim yapacak birşey yok birde en uygun botu aldim.kendide geldi fiyatları gördü. Ben ihtiyaclarimi erteledim malesef yapacak birsey yok bidahaki ay artik.Kizimin (köpegimin)yıllık aşı zamanı geldi 520 lira tuttu yapacak bişey yok hesapta dolu veterinerimizden Allah razı olsun deftere yazdı arada uğrayıp 100 -200 çektiriyor çünkü bu ay 3 bin sağlık harcamamiz çıktı malesef(esim ameliyat oldu) birde bizim kışın işler düşük oluyor malesef ama seffafız birbirimize ne yaparsak konuşuruz anlaşırız. Bana herhangi bir şiddet uygularsa evlenirken söyledim 10 tane cocugum olsa gene boşarim.cok zengin değiliz asgari ücretin bir tik üstü alıyoruz yaptığımız şey herşey açık konuşmak istekler oneriler şikayetler gb.herseyini bilirim görürüm oda aynıdır.yoksa hayat eşi denir mi?
Gelen misafirim taaa litvanyadan kızıma erasmus için gelmişti gezdirmek lazım tarihi yerler tarihi carsimiz yoksa o barbie bana cok koydu bir oyuncak ya bir oyuncak 100 lira mamasi bezi artı farklı beslenmeleri acile gitcek olsan hastaneye taksi bile 25-30 liradan aşağı yazmaz en yakın hastane.Oyuncağı geçtim çıktınız çocuk açıkacak cebimdekini harcamiyim diye eve doncen hop yemek yap oldu akşam ne gezmesi o saatten sonra
1. Elime 3 kurus gecmiyor 16 yasimdan beri calisiyorumBelli maddi nedenlerden dolayi "istersen gitme masraf olmasin" dedi diye buna ben karar veririm seklinde tersleyip greve kadar yükselmeniz çok gereksiz bir cikiş, bu dişli olmak degil.
İster kadin olsun, ister erkek olsun şöyle eline 3 kuruş fazla geçince eşini bastirmaya calişmak, herseye abarti tepki vermek kendine guvemek degildir.
Sizin gibi davranan gorumcem var 17 yillik evliligi bitti adam evden gitti bi daha gorebilene aşk olsun.
Eşiniz bu hallerinizden rahatsiz degilse cok sanslisiniz ama ben sizin gibi davranan eşime katlanamazdim acikcasi.
Eşim biyere giderken, bazi harcamalar yaparken bana danişir yapsak mi, gitsem mi??? Bazen olumlu, bazen olumsuz yaklaşirim ki para kendi kazandigi parasi bana sormak zorunda bile degil size gore, kendisi karar verebilir ama evlilik oyle birsey degil en azindan bana gore.
tabiki parasiz disari cikilmazda 100 lirada hic bir sey yapilamayacak bir para degilCanım küçük olsa da parasız dışarı çıkamazsın işte boş boş yürürüz anca.. hiçbirşey yapmasan yanında çocuk var otobüse binsen karta yükle 10 gidiş geliş.. otobüs sadece gidiş 3.50 gidiş dönüş 7 8 tl.. kısaca paran olmazsa evin çevresinde gezer parka götürürsün anca
1. Elime 3 kurus gecmiyor 16 yasimdan beri calisiyorum
2. Baştan istersen gitme demedi daha keskin tepkiyi veren kendisiydi abartan kendisiydi ben gereken tepkiyi verince ondan sonra yumuşadı ayrıca ben keskin şekilde soylesem basta ,kendimi bilmesem kayinvalidem beni değil oğlunu tutardı çünkü zaten kesin gidicem dememistim ben zaten maddiyatimiz ortak olduğu için bütçemiz elverirse giderim çünkü ben bayramlarda babamın mezar tasina gidip sarılmak için gün sayarım kendisi hergün eve gelmeden aşağı uğrar bende uğrarım annesini babasını görür çayını kahvesini içer hal hatırını sorar çıkar. Ben yılda bir defa gidiyorum eğer durum müsait değilse kendimi bilirim zaten.O zaman o çıkışı yapmak zorunda kaldım çünkü kendisi hergün anasını babasını görürken ben yılda 1 defa izinlerini birleştirip babamın mezar taşını görmeye dertleşmeye gün sayıyorum kendisi ne babalar günü ne doğum günü asla kaçırmaz peki ya benim icim ne kadar acır kanar bilir misiniz yoksa annemde benim yanima geliyor 5 yıl oldu hala açıyor ben bayram için gün sayarım her yıl o mezar taşına
Haftada 100 tl ayda 400 iyi paraMerhaba hanımlar uzun zamandır düşünüyorum eşimle kv yüzünden bir haftalık bir ayrılık yaşadık sonrasında gene bir araya geldik ve kv ıle ılgılı sorun çözüldü ama eşimin davranışı değişti yada bana öyle geliyor. Eve geldıgımden berı yaklasık 7 ay oluyor ve bız 4 yıllık evlıyız bır kere 1 haftalık ayrılık yasadık esım maddı olarak benı kısıtlıyor gıbı hıssedıyorum daha öncesınde bana ek kartını vermısdı arada da elıme nakıt verırdı ıhtıyaclarımı oradan alabılırdım. Ama sımdı ek kart ıptal ettı. Haftalık 100 lıra nakıt verıyor, bırde atm kartı var ıcıne para yatırırsa söyledıgımde kullanabılıyorum. Yanı dısarı cıkdıgımda hosuma bısı gıtse alamıyorum veya ogluma bısey almak ıstesem alamıyorum cunkı o 100 lırayı bır hafta bıtmeden bıtırırsem bır daha vermıyor. Atm kartına da evın ıhtıyacı varsa soyluyorum para yatırıyor onu almak ıcın kullanabılıyorum. Ogluma veya kendıme bısı almak ıstedıgımde ya 100 lıramla alcam bır hafta parasız kalcam yada esıme soylıcem bır suru tartıscam öyle kendısı alcak. Cunkı sureklı bana para kazanamıyorum dıyor. Ama dun annesıne bırsey ıcın para lazım oldu paran varmı oglum dıye sordugunda var anne merak etme dıyor. Acaba oldugu halde benı mı kısıtlıyor anlayamadım. Sürekli yok dıyor. Cebınde para gezdırmıyor 50 lıra olmuyor cebınde bankaya atıyor bence. Evın ıhtıyaclarınıda soyledıgımde söylenıyor sureklı soylene soylene alıyor acaba bu bır hafta ayrı kaldıktan sonra benı kendıne muhtac bırakmak bensız yapamaZsın dıye gostermek ıcınmı boyle davranıyor yoksa gercekten yokmu anlayamadım. Kendı ısı telefonu susmuyor sureklı msjlar vb. Madem bu kadar arayan var ısın var neden bıze para yok dıyor nasıl anlayabılırım ? Calısamıyorum oglum kücük. Konusdugumda da sınırlenıyor paragözsün falan diyor bende mı sıkıntı var yanlıs mı dusunuyorum ?
Cocuguna bisey alamıyormus ,oyuncak bile alınca bosa masraf diyormus adam bence bu sıkıntı.Benim de kizim kucuk. Verdim krese calisiyorum. Dun ipekyoldan cok guzel bir mont begendim aldim. Kimse de birsey diyemedi. Calisiyorum kazaniyorum harciyorum. Esiniz zaten size harclik veriyormus. Ihtiyaclari aliyormus daha ne yapsin adam..
Valla cnm haftalik 100tl ile kenara para bile atiom esin evet seni kisitliyor ama sende begendigini esine aldir bir sekilde cocuk buyuyene kadar sonra zatem muhtacligin kalmaz ben oyle dusunuom kendim icimdeMerhaba hanımlar uzun zamandır düşünüyorum eşimle kv yüzünden bir haftalık bir ayrılık yaşadık sonrasında gene bir araya geldik ve kv ıle ılgılı sorun çözüldü ama eşimin davranışı değişti yada bana öyle geliyor. Eve geldıgımden berı yaklasık 7 ay oluyor ve bız 4 yıllık evlıyız bır kere 1 haftalık ayrılık yasadık esım maddı olarak benı kısıtlıyor gıbı hıssedıyorum daha öncesınde bana ek kartını vermısdı arada da elıme nakıt verırdı ıhtıyaclarımı oradan alabılırdım. Ama sımdı ek kart ıptal ettı. Haftalık 100 lıra nakıt verıyor, bırde atm kartı var ıcıne para yatırırsa söyledıgımde kullanabılıyorum. Yanı dısarı cıkdıgımda hosuma bısı gıtse alamıyorum veya ogluma bısey almak ıstesem alamıyorum cunkı o 100 lırayı bır hafta bıtmeden bıtırırsem bır daha vermıyor. Atm kartına da evın ıhtıyacı varsa soyluyorum para yatırıyor onu almak ıcın kullanabılıyorum. Ogluma veya kendıme bısı almak ıstedıgımde ya 100 lıramla alcam bır hafta parasız kalcam yada esıme soylıcem bır suru tartıscam öyle kendısı alcak. Cunkı sureklı bana para kazanamıyorum dıyor. Ama dun annesıne bırsey ıcın para lazım oldu paran varmı oglum dıye sordugunda var anne merak etme dıyor. Acaba oldugu halde benı mı kısıtlıyor anlayamadım. Sürekli yok dıyor. Cebınde para gezdırmıyor 50 lıra olmuyor cebınde bankaya atıyor bence. Evın ıhtıyaclarınıda soyledıgımde söylenıyor sureklı soylene soylene alıyor acaba bu bır hafta ayrı kaldıktan sonra benı kendıne muhtac bırakmak bensız yapamaZsın dıye gostermek ıcınmı boyle davranıyor yoksa gercekten yokmu anlayamadım. Kendı ısı telefonu susmuyor sureklı msjlar vb. Madem bu kadar arayan var ısın var neden bıze para yok dıyor nasıl anlayabılırım ? Calısamıyorum oglum kücük. Konusdugumda da sınırlenıyor paragözsün falan diyor bende mı sıkıntı var yanlıs mı dusunuyorum ?
Çok teşekkür ederim dilekleriniz için.cok zor 1 hafta geçirdim bir burun ameliyatı oldu yamuk kemikler nefes almayı tamamen engellemiş.ameliyat olduğu gün 24 saat uyumadim cunku tamponları yüzünden damlayan kanamalari pek farketmiyordu tüm gece burnunu sildim.Baskalarina göre belki çok bencil burnum havada görülebilirim ama 14 senede 1 elin parmağını geçmemiştir kavgalarimiz.Kayinvalidemde kayinpederimde sulalesinin tüm uyeleri bana eşimden için bu deliyi sen başkasi idare edemez derler.o yüzden ben şükür kendimi biliyorum.Zaten konu sahibinin evliliği hayat arkadaşlığı değil de afedersiniz hiznetçilik gibi. Al 100 lirayı ne yaparsan yap hesabına geliyor. Çok gaddar bir adam gibi geldi bana.
Geçmiş olsun bu arada eşinize ve size.
Şimdiye kadar ekonomik şiddete de fiziksel psikolojik şiddete de hiç maruz kalmadım 14 yıllık evliliğim boyunca memleketime ne zaman gideceğime hep ben karar verdim çünkü eltim 3 ayda bir ailesini görür eşim hergün görüyor zaten annem daha çok gelir hava almaya diye 2-3 ay kalir o yuzden ,esimle izinlerimizde pek uyuşmaz o son iki güne felan yetişir ben kafama esince giderim .esimden hiç böyle bir çıkış görmeyince tuhaf oldum.gecen sene kurban kesemedik her sene keserdik eşimin derdi hepsine nasıl yetisecekmis zaten hissettiklerimi anlatınca istersen bugünden ayırtalım biletleri gerekirse kredi cekerim dedi kizima da 2 tane erasmus cikti basarisindan dolayi.kizimin egitimi daha onemli ,14 yılda kavgalarimiz 1 elin parmağını geçmemiştir.ama konu babam olunca o benim bam telimdir babamın öldüğü gün ben hamile oldugumu öğrendim en çok istediği şeydi 2. Torun.bir torun daha ver evimi izmirden antalya tasinacam demisti.Ben babam için hayirsiz sorumsuz abimi silmiş insanim.herkes babasını öperken koklarken içim titrer benim.Yorumumu yazdiktan sonra eşinizin size burada yazdiginizdan daha sert davrandigini veya daha once esiniz tarafindan ekonomik baski gormuş olabileceginizi dusundum zaten. Yoksa kimse istersen gitme diyen adami buna ben karar veririm diye terslemez bu normal degil cunku.
Sanki eşiniz size yumuşak davraniyormuş gibi yazarsaniz sizin tepkileriniz abarti kalir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?