• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim maddi olarak beni kısıtlıyor mu anlayamadım ?

Maaşı aldığında parayı neden elinize saymıyor ki boyle şeyler kadının elinde olur şahsen ben eşime harçlık veririm o bana degil 🤣
adam bir ay çalışıp kazandığı parayı neden benim elime saysın, herkes kazandığı para yönetebiliyor olmalı diye düşünüyorum

Evet senden para saklıyor gibi.
Ayrılıktan sonra böyle değiştiyse "herşey benim elimde" mesajı vermeye çalışıyor olabilir.

adam bir ay çalışıp kazandığı parayı neden benim elime saysın, herkes kazandığı para yönetebiliyor olmalı diye düşünüyorum
Çünkü erkek para iradesini tam olarak yapamaz marketi faturaları gezmeyi harcamayı tam olarak halledemez. Çünkü evdeki eksiği harcamayı en çok ev hanımı yani kadın bilir. Tabikide herkesin ihtiyacı karşılanıyor. Herkesin ev idare yöntemi farklı ama bence çoğu insanın geçimi bu yönde .

Çünkü erkek para iradesini tam olarak yapamaz marketi faturaları gezmeyi harcamayı tam olarak halledemez. Çünkü evdeki eksiği harcamayı en çok ev hanımı yani kadın bilir. Tabikide herkesin ihtiyacı karşılanıyor. Herkesin ev idare yöntemi farklı ama bence çoğu insanın geçimi bu yönde .

yoo benim eşim bunların hepsini yapabiliyor
sizin eşiniz yapamaması ciddi kötü
evin tüm idaresi eşimdedir, benim maaşım bendedir ben istersem eve katkıda bulunurum istemessem hepsi bana kalır
çocuğuma harçlık verir gibi eşime harçlık vermek hem benim hem onun zoruna gider zaten

Eşin kisitliyorsa calisacaksin ya da eline gecene razi olacaksin yapacak birsey yok, eşine bu kadar muhtacken 1 hafta nerede ne yaptin??
Eşinin penceresinden bakacagim olaya, eşim bu kadar verdigim paraya muhtac olup ustune evi terk edip dönse ben de eline kart mart vermezdim.
5,5 senelik evliyim evi terkedersem geri dönmem, eşim de evi terk edemez o evden cikip giderse dondugunde ben ayni olmam.

Senin durumunda kalsam hala evde oturup 3 kuruş fazla verse eşim diye gözünün içine bakacagima, iş bakardim cocugun da cok kucuk degil 2-2,5 yaşlarinda kreşe gidebilir.

yoo benim eşim bunların hepsini yapabiliyor
sizin eşiniz yapamaması ciddi kötü
evin tüm idaresi eşimdedir, benim maaşım bendedir ben istersem eve katkıda bulunurum istemessem hepsi bana kalır
çocuğuma harçlık verir gibi eşime harçlık vermek hem benim hem onun zoruna gider zaten
Siz şimdi çalışıp yiyen tarafsınız yani anladım keşke kocanızada o fırsatı verseniz ne üzücü bu durum.

Büyük kızım 2 yaşındaydı ise başladığımda şimdi 13 yaşında 10 yılımı devirdim bu arada küçük kızımı 6 aylık bıraktım kayinvalideme işe döndüm yapamadım evde kafayı tırlatacaktim.bu ay sadece eşimin gözlük ve burun ameliyatına 3bin harcandı(kredi ve kartlar haric) haftaya kartlar kesilecek kendime alt sınır bin lira belirledim kışlık kıyafetim doğru düzgün kalmadı alışveriş yapacağım.vermek zorunda beyfendi eğer kendine varsa bende ekonomimize katkı sağlıyorsam eşit olacak (seni calistirmiyorsa da makul ölçüde parası yettiği kadarını almak zorunda).bu arada cokta güzel bir isim yok kurumsal bir firmada temizlikciyim lavaboda temizliyorum tuvalette.evde kocamın eline bakacağıma tuvalet temizlerim ayaklarımın üstünde paşalar gibi dururum.bu ara universiteyide çalışırken bitirdim.8 aylık hamileydim sinavlara girdiğimde.insan isteyince herşeyi hakkından gelir bence yeterli içinde azim ve hedef olsun.

Buaralar herkes maddi anlamda kötü malesef. Hayat pahalı, herseye zam üstüne zam. Bide tek çalışıyormuş.. aslında sana verdiği harçlık ne kadar maaş aldığına bağlı. Asgari ücretmi aliyor? Eger öyleyse geçinmek çok zorken para yetiştiremiyor olmasi cok normal.

Ayrica annesine param var demesini yadırgamadım, ailesine param yok yetmiyor demek istememiş olabilir.

Eşden harçlık almak bana aşırı saçma geliyor, siz eşiniz çocuğu değil, ne harçlığı. Alacaksınız eşinden kredi kartını, gerektiği zaman gerektiği yere harcayacaksınız.

Siz şimdi çalışıp yiyen tarafsınız yani anladım keşke kocanızada o fırsatı verseniz ne üzücü bu durum.

çalışıp yiyen taraf ne demek oluyor?
eşimde çalşıyor bende çalışıyorum, ikimizde kendi işimizi yapiyoruz zaten
oda yiyor bende yiyorum
tam olarak ne demek istediğiniz anlayamadım
sanırım siz çalışmiyorsunuz

çalışıp yiyen taraf ne demek oluyor?
eşimde çalşıyor bende çalışıyorum, ikimizde kendi işimizi yapiyoruz zaten
oda yiyor bende yiyorum
tam olarak ne demek istediğiniz anlayamadım
sanırım siz çalışmiyorsunuz
Bende sizin taraftayim, takmayın kafaya, ikimizde aynı işi yapıyoruz, evin dışarı işleri ve harcamalar ona ait, benim parama gerek kalmıyor, gerek olunca veriyorum zaten...

Bende sizin taraftayim, takmayın kafaya, ikimizde aynı işi yapıyoruz, evin dışarı işleri ve harcamalar ona ait, benim parama gerek kalmıyor, gerek olunca veriyorum zaten...

arkadaşın ne demek istediğini halen anlayamadım ama neyse
adama getir aylık cironu elime say bundan sana ben sana harçlık verecem sen parayı kullanmayı beceremiyorsun desem neresiyle güleceğini şaşırır :KK70: :KK70:

valla kadının ekonomik özgürlüğü önemli. bu sadece evlilikte böyle şeyler yaşamak yada boşanmakla alakalı değil. bir anda ölebilir de koca. ne olacak ?
tamam herkes çocuğunu seviyor, bırakmak istemiyor ama ileriyi düşünmek lazım.
babasının ekonomik olarak sündürdüğü bir anne modeli bence doğru değil.

arkadaşın ne demek istediğini halen anlayamadım ama neyse
adama getir aylık cironu elime say bundan sana ben sana harçlık verecem sen parayı kullanmayı beceremiyorsun desem neresiyle güleceğini şaşırır :KK70: :KK70:

şöyle ki bazı erkekler idare işini beceremeyebiliyor veya becermek istemiyor veya da kadın idare etmek istiyor her ne ise. o zaman da bence parayı insanlar birbirlerinin eline saymak yerine oturulur birlikte bütçe çıkarılır ödemeler ve birikime ayrılacak para(kalıyorsa) çıktıktan sonra kalan bölüşülür bu kadar basit.

erkek ayrımcılığına nasıl karşı isek kadın ayrımcılığına da karşıyız. erkekler nasıl kadınlara sen bunu yapamazsın diyememeliyse kadınlar da aynı şeyi erkeklere diyememeli. erkekler ev idaresini beceremez felan bu da çirkin mesela..

seni iğnelemeye çalışan arkadaş kendince evin hakimi benim bütçe benden sorulur üstünlüğü taslamaya çalışmış ama yanlış duvarlara tosluyor :D aklı başında kadınlara sökmez o...

İlginçmiş.
Bu kadar beceriksiz erkeklerin var olması sıkıntı bence.
Ben de aksine maddi yükün erkekte olması taraftarıyım.
Hele ki market alışverişini erkek çok iyi yapabilmeli diye düşünürek evlendim ben.

şöyle ki bazı erkekler idare işini beceremeyebiliyor veya becermek istemiyor veya da kadın idare etmek istiyor her ne ise. o zaman da bence parayı insanlar birbirlerinin eline saymak yerine oturulur birlikte bütçe çıkarılır ödemeler ve birikime ayrılacak para(kalıyorsa) çıktıktan sonra kalan bölüşülür bu kadar basit.

erkek ayrımcılığına nasıl karşı isek kadın ayrımcılığına da karşıyız. erkekler nasıl kadınlara sen bunu yapamazsın diyememeliyse kadınlar da aynı şeyi erkeklere diyememeli. erkekler ev idaresini beceremez felan bu da çirkin mesela..

seni iğnelemeye çalışan arkadaş kendince evin hakimi benim bütçe benden sorulur üstünlüğü taslamaya çalışmış ama yanlış duvarlara tosluyor :KK70: aklı başında kadınlara sökmez o...

benim eşimin kendi şirketi var
yanında 17 eleman çalıştırıyor adam
şirket yöneten adam ev yönetiminde beceriyor sağolsun beni hiç yanıltmadı o açıdan
arkadaş evinin hakimi olmaya devam edebilir benim için sıkıntı değil, birtek çalısıp yiyen taraf gibi cümleler kurmuşda ben o kısıma takıldım yoksa herkes kendi evini nasıl çekip çeviriyor eşine nekadar harçlık veriyor beni bağlamaz tabii

Benim babam da aldığı emekli maaşını ve tüm maaşını anneme verir, kendine bi kısım harçlık ayırır ya da annem ona verir. Tüm faturaları annem öder, alışverişleri annem yapar, kısacası evi annem çekip çeviriyor.
İstediğini alır, yer içer, istediği kıyafeti alır.. artırdığı paraları da altına yatırır... 30 yıllık evliler hala da romantik mutlu mesut bi hayat yaşıyorlar. Babam çözmüş bence hayatın sırrını :KK70:

Benim babam da aldığı emekli maaşını ve tüm maaşını anneme verir, kendine bi kısım harçlık ayırır ya da annem ona verir. Tüm faturaları annem öder, alışverişleri annem yapar, kısacası evi annem çekip çeviriyor.
İstediğini alır, yer içer, istediği kıyafeti alır.. artırdığı paraları da altına yatırır... 30 yıllık evliler hala da romantik mutlu mesut bi hayat yaşıyorlar. Babam çözmüş bence hayatın sırrını :KK70:
üzüldüm annenize, çok yorucu bir hayat olmalı. Babanız akıllı adammış ama keyif onda :KK28:

Back