• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Eltime mi Aşık?

yani garip olmuş .hani insan yengesine saygı duyar sever vs ama . abartığınızı düşündüm mesela ilk başka.
ama kendi ailemden görüyorum demek zorunda mıydı . sizin kızdığınızı bile bile.
ilişkide de sıkıntı var demişsiniz .

peki eltinize bakışı nasıl. bulunduğunuz ortamda gözlemlediniz mi. normal mi.

Bakışları yüzünden de bir gün kavga etmiştik. Ayrıca aynı ortamdayken benim açtığım muhabbetlere çok katılmaz ama eltimin her muhabbetine söyleyecek bir kelimesi vardır...

Eşimi çok seviyorum. Ama bunu kaldıramam. Benden başkasına aşık olması ya da düşünmesi beni mahveder. Bu sebeple boşanırım ondan... Ama öncelikle öyle olup olmadığını kanıtlamam gerekiyor. Nassıl yapacağım bilmiyorum?

Eşime sordum neden bu kadar ilgilisin diye. Sen takıntı yapıyorsun dedi. Peki sence neden olabilir diye sordu. Ben de erkek kardeşini çok sevdiği için eltime değer verdiğini ve onu artık kendi ailesinden biri olarak gördüğünü düşündüğümü söyledim. Yok öyle birşey. Ben onu kendi ailemden görmüyorum dedi...

Ayrıca son 3 yıldır cinsel ilişkimizde de problem var. Ben istemeden o beni istemiyor. Oysa ki önceden çok arzuluydu. Ben istemeden o isterdi... Bu anlattığım olaylar da son bir yıl içinde olanlar... Geçmiş yıllarda başka olaylar da var ama çok uzun olmasın diye son bir yılı yazdım...
Aileden görmüyorum demek ne demek? İşi biraz karıştırdı bu laf. Orda hesabını sormadınız mı?

Peki aynı ilgiyi ve düşünceyi neden bana göstermiyor? Bana karşı o kadar düşüncesizken onu düşünmesi beni çıldırtıyor...
Bence sizede ilgi gosteriyordur siz farkinda degilsiniz dogurmadan anneler gununu kutlamak pek dusunulen birsey degil mesela.
Dogum gununuz icinde aileyle kutlamak supriz degil bence kayinvalidemle yiyecegim pilav nohut yerine guzel bir restaurantta esimle basbasa sık bir yemegi tercih ederim ve asla bana aile icinde telaslanmadi pasta almadi demem.

Bakışları yüzünden de bir gün kavga etmiştik. Ayrıca aynı ortamdayken benim açtığım muhabbetlere çok katılmaz ama eltimin her muhabbetine söyleyecek bir kelimesi vardır...
bi şey söyleyeyim mi .
bence eşin eltine aşık falan değil.
sanıyorum eltin de eşinden oldukça büyük
seninkisi sadece ona değer vermesinden kaynaklanan bi durum.
eşin haklı değil tabi.
sana da aynı şeyleri yapmalı eş olarak.
doğum günü planlaması vs

böyle zamanlarda mutlu oluyorsundur eminim.

ama eşinin eltine çiçek yaptırması. doğum günü organizasyonu yapması vs . bu eltinin suçu değil . gerçi bu konuda sen de bi şey dememişsin.
ona kızgınlığın yok . eşine kızıyorsun . düzelir umarım eşin .

İşte eltim bana sadece hediye ben de aynı şekilde karşılık verecektim, organizasyon yapmak nedir? Ayrıca benim anneler günümü kutlamayıp ona çiçek yaptırmak nedir?

ama ben şimdi eşimin kardeşinin doğum günlerini
es geçmedim bugune kadar.. aynı yaştayız.
onlar bu özel günlere özen göstermeyi benim aileye girişimle öğrendiler
dersem inan abartmış olmam.
bu sebeple eşimin kardeşi de benim doğum günlerimde mutlaka
pasta alır, aileyi organize eder.
ne bilim, gösterdiğim değerin karşılığını veriyor diye
düşünüyoruz biz.
şuan nişanlı, nişanlısının bu tarz duygulara kapılarak
sen neden organizasyon yapıyorsun
sana mı kaldı demesi beni dehşete düşürür.
Eşim zaten özel olarak başbaşa kutladığı için aileyi
organize etmekte ona kalıyor gibi bir durum oluyor.

Ben sizi anlayamıyorum, üzgünüm.

Aşık demek çok ağır olur.
Düşünceli adam belliki.
Kardeşine ve hanımına karşı da koruyucu bir tavrı var gibi geldi.

Siz kıskançlık yapıyor olabilirsiniz.
Çiçek olayı çok ince bir düşünce.Evde yeni anne olmuş bir kadın daha var, düşünmüş işte ne güzel.

Eşim beni istemeye geldiğinde ufak bir buket de evdeki bekar kızkardeşime yaptırmıştı,çok sever kardeşimi. Bu incelik hepimizin hoşuna gitmişti mesela.

Doğum günü ve mevlütte de büyütecek birşey yok. Gelsin temizliği yapsın dese ayıp olurdu zaten.
Ne yani "Sevda temizlik yapmasın, yorulmasın, kıyamam, çünkü aşığım" bu mudur?
Hiç sanmam.. Siz de sanmayın, sıyrılın bu düşüncelerden.
Daha somut, laubali, samimi hareketler filan olmadıkça böyle şeyler düşünmeyin.

İşte eltim bana sadece hediye ben de aynı şekilde karşılık verecektim, organizasyon yapmak nedir? Ayrıca benim anneler günümü kutlamayıp ona çiçek yaptırmak nedir?

Yaa annem eski kafalı tabii. Ben sadece olayı anlattım, hatta orda ben de dedim mevlüt benim o neden temizlik yapsın diye. Ona rağmen bu cevabı... Onu savunmaya kalktı. Zaten eşim mevlüt bizim dediğinde ben de ona hak vermişti sözlü bir şekilde. Uzatması ve sen onun mevlüdünde ne yaptın ki demesi çıldırttı beni...

Mesela aynı ortamdayken benim muhabbetime çok karşılık vermiyor eşim ama eltim muhabbet açtığında karşılık vermeden geçmiyor. Benim dediklerimi çoğu zaman duymuyor bile...

Ben de eşimin ailesine karşı çok düşünceliyimdir. Çalışmama rağmen her özel günde (Aşure günü, bayram v.s.) yardıma giderim eltim gitmemesine rağmen...
Eltinin evine gidiyorsun kadın Doğum yapmış anne olmuş şimdi kv alıp ona çiçek almamak ayıp olur benim de hamileyken eşim almadı sen anne degil adayısın dedi bunda alınganlık yapacak birşey yok kendi kendini doldurma

Ne aşık , ne de düşünceli. Tamamen sizin inadiniza yapıyor gibi geldi bana. Zayıf noktanizdan vuruyor.

Bir şekilde göz ardı etmelisiniz.

Bence sizede ilgi gosteriyordur siz farkinda degilsiniz dogurmadan anneler gununu kutlamak pek dusunulen birsey degil mesela.
Dogum gununuz icinde aileyle kutlamak supriz degil bence kayinvalidemle yiyecegim pilav nohut yerine guzel bir restaurantta esimle basbasa sık bir yemegi tercih ederim ve asla bana aile icinde telaslanmadi pasta almadi demem.

yanlis dusunuyosun bence..ilk hamileligiyse insan kendini dahada ozel hissediyor ve gercekten anne hissediyor. esinin bunun dusunmesi gerekiyordu. simdi bende anneyim simdi kutlamasa kimse umrumda olmaz belki, ama hamileyken basit bir cumle bile yterli olur.

Merhaba arkadaşlar. Eşimle yaklaşık 5,5 yıldır evliyiz ve öncesinde de 3 yıllık birlikteliğimiz oldu.
Benim problemim şu ki eşim bana göre kardeşinin eşine fazla düşünceli. Yaşadığım olayları sizinle de paylaşmak istiyorum çünkü bu düşünce benim içimi kemiriyor, bitiriyor...

Geçtiğimiz anneler gününde Eltim yeni doğum yapmıştı. Kayınvalidem de eltimin evindeydi. Eşimin annesine çiçek yaptırmaya gidiyorduk, eşim Sevda'ya da çiçek yaptıralım mı, ne de olsa artık o da anne dedi. Ben de yaptıralım dedim içimdeki öfkeyi bastırarak. Çünkü ben de o sırada hamileydim ve eşim benim ilk anneler günümü kutlamak için herhangi bir şey yapmamış, ben ilk anneler günümü kutlamayacak mısın dediğimde bana istediğim bir şeyi almıştı.

İkinci olayımızda bu olaydan 2 ay sonra şöyle gelişti. Her hafta sonu olduğu gibi eşimin annesine gidiyorduk. Tam asansöre binerken bugün Sevda'nın doğum günüymüş ne yapacağız dedi. Ben de doğum gününü nerden bildiğini sordum, telefona faceden bildiri geldiğini söyledi. O sana doğum gününde hediye aldı bizim de onun doğum gününü kutlamamız gerek dedi. Ben de bakarız dedim. Neyse... Kayınvalidemlere gittiğimizde baktım bu fısır fısır annesiyle konuşuyor. Baktım annesine bugün Sevda'nın doğum günü ne yapacağız diye soruyor. Yok pasta alırız, yok şurdan dönerken hediye de alırız falan filan diyor. Benim cinler yine attı çünkü şu zamana kadar eşim benim doğum günümde hiç bir zaman ailesiyle plan yapmamıştır. Hep başbaşa yemek v.s. yemişizdir. Ailecek hiç kutlamadık, yani öyle süpriz bir doğum günü ayarlamadı hiç. Seni nereye götüreyim diye sorar şuraya gidelim derim ve oraya götürür...

Üçüncü olayımız da şöyle gelişti. Bebek mevlüdü yapmaya karar verdik bebeğime. Biz kayınvalidelere ve sülalesine uzak oturduğumuz için kayınvalidenin evinde yapmaya karar verdik. Ben çalıştığım için evin temizliğine v.s. ancak hafta sonları yardımcı olabildim. Bu mevzu açıldığında annem "Aslında Sevda anne gidip yardım edebilir, sonuçta çok yakın oturuyorlar" dedi. Eşim öfkeli bir şekilde "Neden yardım etsin ki, ben olsam yardım etmem. Onun mevlüdü mü, bizim mevlüdümüz." dedi. Bana da dönerek "Sen ne kadar yardım ettin ki onun mevlüdüne? " dedi ki ben o zaman 36 haftalık hamile ve çalışıyordum. Bunu söylediğimde de yok o geldi senin bebek kurabiyelerine yardım etti doğumda. Doğumdan sonra her geldiğinde birşeyler yapıp getirdi dedi. Yani bana onu savundu.

Bence bir erkek bunlara karışmamalı bile. Yani benim büyüdüğüm, yetiştiğim ortamda öyle en azından. Ayrıca hangi erkek yok yere eşinin kardeşi için kendi karısının kalbini kırar ki? Ne olur bana bir yorumda bulunun. O kadar çaresizim ki... Düşündüğüm şeyi de yakıştıramıyorum eşime ama bu olanlar da normal değil gibi geliyor bana. Sizce eşimin eltime aşık olup olmadığını nasıl anlarım???
Esin gereksiz düşünceli ki bunu annesine ve kardeşine hoş görünmek için yaptığını düşünüyorum .vardır ya aileye sonsuz aşık , esini umursamayan oduncuklar, onlardan işte ...bu aşık olduğunu göstermez ama irite eder . Sende hormonların gazına gelip fazlaca kurmuş ,üzmüşsün kendini ..

Eltinin eşi sana karşı nasıl senin eşinin ona yaptıklarını eltinin eşi de sana yapiyormu mesela oda seni dusunuyormu böyle çok rahatsizsan açık açık dile getir ve aynı ortama çok girmemeye çalışabilirsin.

Eşin eltiyi aileden biri görmediğini söyluyor
Yaptığı incelikler ortada
Ayrıca bakışları da rahatsız etmiş seni

Ne diyim?

Bence de yanlış düşünmüşsün aynı şeyleri benim eşim demeden ben yapardım sanırım ne var ki bunlar güzel şeyler yaw senin yanında alalım demiş fikrini almış

yanlis dusunuyosun bence..ilk hamileligiyse insan kendini dahada ozel hissediyor ve gercekten anne hissediyor. esinin bunun dusunmesi gerekiyordu. simdi bende anneyim simdi kutlamasa kimse umrumda olmaz belki, ama hamileyken basit bir cumle bile yterli olur.
Kutlamasin yada kutlamasi sacma demedim pek dusunulen birsey degil dedim akil edememis olabilir bunu.

Yani aynı şeyleri size de yapsa hiçbir problem yok ama neden eltiye yapıyor bi düşünmek lazım. . Bence bi konuda yem at ortaya eşinin tepkisini gözlemle..

Back