• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle sorunlarımız(siz olsanız ne yapardınız)

Merhaba , eşimle Mayıs'ta 5 yıllık evli olacağız 1.5 yaşında bı kızımız var.Esimle aramızda 11 yaş var ve benden önce evlenip boşanmış 13 yaşında bi oglu var.
Konu şu eşimin oğlunun doğum günüydü yarın ve eşim eski karısıyla sürekli telefonda oğlu hakkında (okulu, alınıp bırakılması, masrafları vs ) görüşüyor .Kadin eşime kizinla karını da al bize gelin oğlumun doğum gününü kutlayalim kimse olmayacak yalnız kalmayalim demiş.Esimde bana bunu söylediğinde çok sinirlendim benim aile yapıma ters ben senin eski eşinin evine neden gidiyorum dedim.O da kızımızı alıp giderim dedi bende götüremezsin dedim.Cok istiyorsan oğlunu al buraya getir burda biz beraber kutlayalım annesiyle de nasıl kutlamak isterse kutlasin dedim (bana göre olması gereken buydu) Tutturdu 13 yaşında her şeyin farkında olan bı çocuk için onunda annesiyle babasını yan yana görmeye hakkı var sen olgun değilsin,insancıl değilsin ,cahil kopeksin vs diye hakaretlere ve kızımız doğdugundan beri psikolojik şiddet gösteriyor sonra özür dileyip affettirmeye çalışıyor.
Siz olsanız gider miydiniz? Yaklaşımlarını merak ediyorum

Ben üniversite mezunuyum eşim lise mezunu okulu bitirdim sinavlarima çalışma fırsatım olmadı özel sektörde çalışırken evlendik evlendikten sonra işi bıraktırdı uzun süredir uzağım iş hayatına kızım da olduğu için zaten o okula gidene kadar çalışmam zor bu durumda yol nasil vericem bilmiyorum yoksa bende çekemiyorum artık narsist bı adam çünkü her şeyi kendi çok iyi biliyor , beni sürekli yönetmek istiyor, sürekli eleştiri , aşağılama...
merak etmeyin yakında çekmenize gerek kalmayacak gibi
eşiniz az söylemiş

Merhaba , eşimle Mayıs'ta 5 yıllık evli olacağız 1.5 yaşında bı kızımız var.Esimle aramızda 11 yaş var ve benden önce evlenip boşanmış 13 yaşında bi oglu var.
Konu şu eşimin oğlunun doğum günüydü yarın ve eşim eski karısıyla sürekli telefonda oğlu hakkında (okulu, alınıp bırakılması, masrafları vs ) görüşüyor .Kadin eşime kizinla karını da al bize gelin oğlumun doğum gününü kutlayalim kimse olmayacak yalnız kalmayalim demiş.Esimde bana bunu söylediğinde çok sinirlendim benim aile yapıma ters ben senin eski eşinin evine neden gidiyorum dedim.O da kızımızı alıp giderim dedi bende götüremezsin dedim.Cok istiyorsan oğlunu al buraya getir burda biz beraber kutlayalım annesiyle de nasıl kutlamak isterse kutlasin dedim (bana göre olması gereken buydu) Tutturdu 13 yaşında her şeyin farkında olan bı çocuk için onunda annesiyle babasını yan yana görmeye hakkı var sen olgun değilsin,insancıl değilsin ,cahil kopeksin vs diye hakaretlere ve kızımız doğdugundan beri psikolojik şiddet gösteriyor sonra özür dileyip affettirmeye çalışıyor.
Siz olsanız gider miydiniz? Yaklaşımlarını merak ediyorum
Farkli bir yerde buluşup kutlayalım diyebilirsiniz. Ve evet o çocuğun annesiyle banasını uan yana görmeye ihtiyacıda var. Kardeşinide görebilir. Kıskançlık yapıp çocuğu neden göndermiyorsunuz? Ha bu arada eşinizin sonradan çirkinleşmesi ayrı bir konu onu kabul etmem

Kız cocugunun babasız büyümesiyle erkek çocuğunun ki bir tutulmamali bence
Derdinizi özetleyen bir cümle olmuş. Lise mezunu adam komplekse kapılıp üniversite mezunu karısına çalışmayacaksın demiş kadın da peki beyim demiş.

Çoluk çocuk bahane, kocam da kocam. Boşanırsak çocuğumu vermez ama diğer çocuk annesinde.

Bosuna oklari kendinize cevirmissiniz. Esiniz dogru soylemis 13 yasinda bir cocugun en azindan ozel gunlerinde annesiyle babasini bir arada gormeye hakki var. Kaldi ki sizi davet bile etmeyebilirlerdi, esiniz gidip ucu birlikte kutlayabilirdi, cogu eski es evlatlari icin bunu yapiyor. Kadinin sizle bir sorunu yok demek ki sizi de davet etmis. Siz de soyle dusunun ki, esiniz onu cok seviyor olsa zaten ondan bosanip sizinle evlenmezdi.
Evine aksam cayina da gitmiyorsunuz ki aile yapiniza ters olsun, ozel bir gun, ozel bir durum var ortada. Siz esinizle bosansaniz, kizinizin dogum gununde ucumuz bir araya gelelim demez miydiniz? Kimse eski esine bayildigi icin yapmiyor bunu emin olun.
Tabi esinizin hakaretleri apayri bir mevzu, o konuda tamamen hatali.
Bu yorumlara ve eşinize çok katılıyorum, o 13 yaşında masum çocuk tabii ki annesiyle babasını yan yana görecek, ne kadar acımasızsınız, sizin çarpık düşüncelerinizi ve kötü niyetinizi çocuk travmalarla ömür boyu çeksin mi? Eski eşi gayet şık davranarak sizi de davet etmiş, arkanızdan iş çevrilmemiş, gel dedikodu yapalım dememiş, sizin çocuklarınız kardeş ya hayat boyu mecbur ayrılsanız da görüşmek zorundasınız ya (evde-hastanede-postanede), kadın da iyi bir ilişki geliştirmek istemiş. Bunu bile nasıl şeytanlaştırıp herkesin hayatını kötüleştirebildiniz, pes!

Ayrıca ben de anne baba boşanmış ama arkadaş olan bir evde büyüdüm, herkes birbirinin evine girip çıkardı da, babam sonradan evlendi de, tek bir gün sıkıntı / şu anlattığınızdan daha aile hayatına ters bir durum yaşamadık.
Çok yazık. Karşınızda bir evlat var, annesi ile babasının ve hatta kardeşinin bir araya gelme sebebi ise doğumgünü olması.

Bu durumdan nasıl bir kötülük çıkartıyorsunuz da aile yapınıza uymuyor?

Hayat bu ya, yarın siz de boşanırsanız sizin evladınız da bir daha annesi ile babasını hiç yan yana göremese mutlu olur muydunuz evladınız adına?

Ben de boşanalı 6 sene oldu, oğlumun babası ile ayda belki 10 kez çocuğum için bir araya gelip aynı eve bile giriyoruz ve inanmazsınız aramızda aile hayatına ters hiç bir durum gerçekleşmedi 😏 hatta tam tersi boşansak bile oğlum nedeniyle biz hala bir aileyiz.

Medeni olmak herkesin harcı değil tabi..

sizin çocuklarınız kardeş ya hayat boyu mecbur ayrılsanız da görüşmek zorundasınız
Değillermiş. Kız çocuğun babasızlığıyla erkek çocuğun babasızlığı farklıymış. Kocam evde dursun benim kızıma babalık yapsın, diğerine de anası baksın bana ne diyor.

Ben olsam giderdim sanırım. Ben gitmesem bile çocuğumu gönderirdim. Abisi sonuçta ister beğenin ister beğenmeyin.
Evi özel alanı cafe olsa gidilir kısmı işin bahanesi. Ev olsa ne olacak, cafe olsa ne olacak? O çocuk ve kadın her zaman hayatınızda bir şekilde olacak. Çocuklu adamla evlenirken bilmeniz gerekirdi. Mezuniyet, evlenme gibi şeyler olmasa bile çocuklarınız kardeş. Birbirlerini tanımaları en doğal hakları.
Hatayı en başındam yapmışsın. Boşanmış çocuklu adamla evlenerek. Hemde gencecikken yapmışsın bu hatayı. Eşin de ezdikçe eziyor, her türlü şiddet uyguluyor sans. Yani aslında burada doğum gününe gidip gitmemek konuşulacağına, ben bu adamdan boşanmalı mıyım kısmını sorman gerekirdi.

Back