• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle annesi sebepli çok kavga ediyoruz

Ben de evleneli 1.5 yıl oldu.Pek tecrübem yok.Kayınvalidem vefat etmiş 2020 yılında eşim hala annesine ağlar.Anneler kıymetlidir hepimizin annesi kıymetli.Aynı şehirde oturduğumuz bir görümcem var.İlk evlendiğim aylar evlerine her gittiğimde laf çarpıtıyordu bana ve istisnasız her gidişimizde ve aynı konu üzerinden.Bir gün eşime söyledim.X abla bana laf sokuyor dedim.Yok sen yanlış anlamışsın dedi o niyetle söylememiştir dedi.Ben de daha fazla inatlaşmadım eşimle.Sonraki zamanlarda artık görüncemden laf sokma görmedim (eşim uyarmış sanırım)o konuyla ilgili ama fırsat buldukça laf sokuyor 😀.Falan yemeği yaptım diyorum sen mi yaptın diyor.Eşim çok güzel yemek yapar.Sen yapmamışsındır demek istiyor.Ama artık eşime tek kelime etmiyorum.Görümcem laf soktuğunda ben de aynısını ona yapıyorum.Sizin sorun kayınvalideniz ile.Saygısızlık yapmadan birebir kayınvalide ile çözmeye çalışın sorunları.Eşinizi araya koymayın.

Evleneli 2seneye yakın oldu, uzun süre bir beraberlik sonrası çok severek evlendik ama ben hiç iyi hissetmiyorum kendimi. Aslında kavga etmezken aşırı derecede mutluyuz, birbirimizi hala çok seviyoruz ama ailesine dayanamıyorum. Annesi bana çok ciddi hatalar yaptı eşim hepsinde çok haklısın ama ne yapayım böyle biri işte insan annesini seçemiyor ne yapayım bu saatten sonra değişmez gidip boğazını mı sıkayım deyip duruyor. O kadar bunaldım ki.. içimden atamıyorum çünkü durmuyor hep yenisi ekleniyor. Bu sefer tekrara düşüyorum eski mevzuları açıyorum unutmadım diye ben suçlu oluyorum. Bazen ağlıyor benim suçum ne bana neden yükleniyorsun aramızı 3.kişiler için bozuyorsun diye. O da haklı ama 3.kişi dediği annesi yabancı değil ki.. Mutlu olacaksan görüşmeyelim dedi ama ben böyle bir şey hayatta isteyemem, onun da gönülden dediğine inanmıyorum zaten. Geçen gün annem ölümsüz değil gibi bişey dedi ben ölümsüz müyüm? Yarına çıkacağımız belli değilken ben sırf eşimi seviyorum diye tüm hayatımı psikolojimi bozarak mı geçireyim.. tavsiyeniz var mı zamanla geçer mi? Ve artık kayınvalidem suçlu bile olsa ben haklı da olsam eşimin gözünde ben dırdırcı gibi duruyorum yani öyle hissediyorum, eşime hiç anlatmamalı mıyım yaşadıklarımı? Tecrübeli gelinlerden tavsiye bekliyorum nasıl davranılmalı? Gördüğüm kadarıyla kayınvalidem durmayacak. Psikoloğa gitmeyi düşünüyorum ama bi türlü aksiyon alamadım. Kusura bakmayın uzun oldu ama yakın arkadaşlarıma dahi anlatmak istemiyorum artık kimseye güvenmiyorum
Kelin saçı olsa ancak kendi kafasını kaşırmış ah bacım ahh! Benim kaynana aynı mecbur kalmadığımız sürece görüşmeyelim başka çaresi yok...

Evleneli 2seneye yakın oldu, uzun süre bir beraberlik sonrası çok severek evlendik ama ben hiç iyi hissetmiyorum kendimi. Aslında kavga etmezken aşırı derecede mutluyuz, birbirimizi hala çok seviyoruz ama ailesine dayanamıyorum. Annesi bana çok ciddi hatalar yaptı eşim hepsinde çok haklısın ama ne yapayım böyle biri işte insan annesini seçemiyor ne yapayım bu saatten sonra değişmez gidip boğazını mı sıkayım deyip duruyor. O kadar bunaldım ki.. içimden atamıyorum çünkü durmuyor hep yenisi ekleniyor. Bu sefer tekrara düşüyorum eski mevzuları açıyorum unutmadım diye ben suçlu oluyorum. Bazen ağlıyor benim suçum ne bana neden yükleniyorsun aramızı 3.kişiler için bozuyorsun diye. O da haklı ama 3.kişi dediği annesi yabancı değil ki.. Mutlu olacaksan görüşmeyelim dedi ama ben böyle bir şey hayatta isteyemem, onun da gönülden dediğine inanmıyorum zaten. Geçen gün annem ölümsüz değil gibi bişey dedi ben ölümsüz müyüm? Yarına çıkacağımız belli değilken ben sırf eşimi seviyorum diye tüm hayatımı psikolojimi bozarak mı geçireyim.. tavsiyeniz var mı zamanla geçer mi? Ve artık kayınvalidem suçlu bile olsa ben haklı da olsam eşimin gözünde ben dırdırcı gibi duruyorum yani öyle hissediyorum, eşime hiç anlatmamalı mıyım yaşadıklarımı? Tecrübeli gelinlerden tavsiye bekliyorum nasıl davranılmalı? Gördüğüm kadarıyla kayınvalidem durmayacak. Psikoloğa gitmeyi düşünüyorum ama bi türlü aksiyon alamadım. Kusura bakmayın uzun oldu ama yakın arkadaşlarıma dahi anlatmak istemiyorum artık kimseye güvenmiyorum
Devamlı annesi için eşinizle kavga etmeniz şart mı.Duymayın görmeyin görüşmeyin.Demiş size napayım değiştiremem diye.Eşle neden huzur bozuyorsunuz .Acaba sizde kavgadan mı besleniyorsunuz biraz inanın bu da aklıma geldi.Bu kadar kavga olmadan olmuyor mu.Belki sizinde destek almanız gerekiyor.Hiç bir erkek bu kadar anne kavgasına gelemiyor bizim ülkede ne yazık ki.
Tersini düşünün sizin anneniz böyle olsa her gün sizinle kavga etse nasıl olurdu.Onun yerine koyun kendinizi..

Mune hanım hergün yüzlerce kv paylaşımı var kimi haklı kimi haksız.Ancak bu ülkede böyle bir sorun var gerçekten.Aşırı erkek çocuğu bağlılığı eşten göremedği ilgi sevgi yerine onu eş yerine koyma beklentiler geline yanlışlıklar ...çok uzar gider.Aslında çok genç bu paylaşım sahipleri genelde.Bunlara biraz yol göstermeniz gerekmez mi...şöyle yapın böyle yapın gibi uzman yardımını biraz burada verseniz ..ne dersiniz

Evliliğimin ilk aylarında balayı zehir oldu konu annesi, eve geldik ilk ay tartıştık elini sinirden kırdı konu annesi. Sonra başka olaylar oldu hep konu annesi yaklaşık 2 yıl sürdü:) ben sonra psikoloğa gittim ama bu süreçte eşimin gözü başka olaylar olunca açıldı beni ezdirmemeye başladı aklı başına geldi geç oldu.

Bak beni dinlersen 2 seçenek var ya ayrılacaksın yada eşinle mutlu olmaya bakacaksın.. ki eşin haklı kimse anne babayı seçemiyor onların hatalarını eşe yüklemek çok yanlış ama çözmesi gereken şeyleri de kendisi çözmeli sen kesinlikle onların arasına karışmamalısın.

Back