Eşim cimri mi tutumlu mu?

gelirsin canım ya daha çok yeni evliliginiz.

sen annenin evini getirdin oraya. o da annesinin evini. zamanla bi ondan bi senden atcaksiniz. bazilarini birlestirceksiniz. bazilari zaten ayni cikacak. evlilik bu degil mi zaten.

evlenirken getirdiklerimizle yeni bi ev yapmak, bizim evimiz yapmak. siz de bi kaç yıl da sürse kendi evinizi kurallarinizi rutinlerinizi olusturcaksiniz.

kötü cimri bi adam olsa bu kadar sey almaz da aldirmaz da. gizlice dogalgazi, su vanasini kısıp karısına soylemeyen, para gitmesin diye mutfak alışverişi yapmayan adamlar var. cimri diye ona denir. seninkisi bilmiyo baska bi hayatin da var olduğunu.

bak mesela benim babam bize hep kisin dondurma alirdi. esim o kadar sacma sagliksiz gereksiz buldu ki bunu. artik biz de kışın daha cok dondurma yiyoruz.

biraz da anılarını anlatabilirsin bak. onu da cok yapmisimdir. bizde soyle olurdu soyle yapardik böyle yapardik çok güzel gunlerdi hic unutmuyorum diye. sonra da ona sorarsin ona anlattirirsin. onun anilari yoksa beraber yaparız biz de dersin. biz cocugumuzu hic biseyden mahrum etmeyelim bilincli olsun falan dersin....

gerçekten çok güzel bi yuvaniz olur karşılıklı anlayışla. yeter ki biraz mucadele et. ve en önemlisi evliligini kocani benimse. basta ben de cok gurur yaptım ama benim evliligim benim kocam herseye de gurur yapmaya gerek yok

Onları da anlıyorum bazen hak veriyorum evet para kazanmak kolay değil hatta bu devir de çok zor. Ama biraz anlayış gerekli bence bu konuda. Tamamen düz mantık düşünüyorlar. Bizi gerçekten tamamıyla anlayamıyorlar.
[/QUOTE]
Ben pek hak vermiyorum. Çoğu kk üyesi eşinin bu tutumundan şikayetçi. Hem evlenelim karım bütün ihtiyaçlarımı karşılaşın ama benden bir şey istemesin. Hatta öyle bir hale getireyim ki karım çalışmak zorunda kalsın, kazansın evin giderlerine ortak olsun. Siz bile çalışayım da kurtulayım diye düşünüyorsunuz.
Bir koca normal şartlarda eşinin makul isteklerini karşılamak zorunda. Istisnalar kaideyi bozmaz ama ben zannetmiyorum ki Türk kadını kocasının durumunu bile bile fazlasını istesin. O yüzden bu tip erkeklere sınır oluyorum..

Bana göre eşiniz cimri..18 yaşından beri çalışıyorum,işsiz,parasız kaldığım zamanlar da oldu..paranın zor kazanıldığını gayet iyi bilirim ama harcayamayacaksam niye çalışıp didiniyorum ki...28 yaşında ne mutlu ev sahibi olmuş,borçsuz harçsız evlenmiş bi adam en azından ayda 1 dışarı çıkarmıyor,marketten aldığım 3 kuruşluk şeye lafyapıyorsa net cimridir...ölümlü dünya yarına çıkacağımız bilinmez,yiyebiliyoken yiyecek,sağlıklıyken gezeceksin

Cimri net
Evlendikten beri 1 kere disarda yedik diyorsunuz
Haftasonlari hic mi disari cikmazsinz, hep mi evdesiniz?? Bogucu bir hayat

Kesinlikle bende sizin gibi düşünüyorum

Muhtemelen biz de o masayı alırken bikaç kez düşünürdük ama bu arada o hafta en az iki kez dışarda yemek yer,bi kez de sinemaya filan giderdik. Örneğin evlendiğimizden beri mutfakta tadilat yaptırasımız var,oraya on bin liraya kıyamıyoruz ama her yıl iki kısa bir uzun tatil mutlaka yapıyoruz. Bence eşiniz gerçekten cimri. Büyük meblağlar harcarken düşünmek cimri yapmaz insanı o arada hayatı kaçıracak ve kalitesizleştirecek kadar küçük hesaplar yapmak cimri yapar bence insanı.

Bi masa için çok değil mi yaa. Benim de gözüme gelir. Düşünmek isterim yani. Eşimin eli açıktır ama ben ona asla böyle bi teklifle gitmem bile. Çünkü o paraya almaz masa falan

Aynen küçük hesaplar da bu şekilde yapılınca ister istemez gözüne geliyo sanıyorum yiyesim bişey alaşım gelmiyor, hevesim falan da kalmadı. Bunu ona nasıl anlatıcam onu da bilmiyorum.

Bi masa için çok değil mi yaa. Benim de gözüme gelir. Düşünmek isterim yani. Eşimin eli açıktır ama ben ona asla böyle bi teklifle gitmem bile. Çünkü o paraya almaz masa falan
Gezdik ama beğenemedik. Evet bende farkındayım bi tık pahalı ama ikimizin de zevki hemen hemen aynı eşim de beğendi. Zaten ben parasında değil de beni almak için götürüp böyle yapmasına bozuldum.

Cimrilik başlangıcı tutukluluk sonu. Arafta kalmış. Eşimde böyleydi hala toplu alışverişde ödenen hesabı kabullenemiyor. Geçende 450liralık bi harcama yaptık(deterjan ve peçete tarzı şeyler) herşey çok pahAlı diye diye eve döndük. İki gün sonra unuttu.
Önceden masrafları bu kadar yüksek değildir şuan ev geçindiriyor para daha çok harcanıyor. kabullenmesini bekleyin bu sürede isteklerinizden de geri kalmayın yoksa bi ömür böyle gider. Ben artık alıştırdım istediğimi alıp sepete atıyorum onun keyfini beklersem ooo... önceden ayda bir dışarı çıkar yemek yemeden dönerdik aynı siz gibi. Şimdi yemeğinden kahvesine kadar alıştırdım.
Alışverişin İhtiyaç olduğunu söyleyin ve bitirin. Evde sürekli aşçı olmadığınızı da söyleyin. Onun cimriliği yüzünden sen sürekli mutfakta mı olacaksın. Yapmıyorum bugun yemek de otur. Paşa paşa ya ısmarlayacak yada kendi yapacak. Bu kadar kul köle olmayın. Alıştıkça tepenize çıkar.

Ya eşiniz abartmış ama borçsuz harçsız olmak ev sahibi olmak çok güzel. Okurken keşke eşim de biraz tutumlu olsa diye düşündüm. Eşim de para tutamaz bazen cimri bir adam olmasını isterim

Bu zamanda borçsuz harçsız düğün yapıp ev sahibi olduğuna göre cimridir. Tutumlu olmakla birikim olmuyor. Kısacaksın ki birşeyin olabilsin borçsuz.

Adam genç yaşında kendi düğününü yapmış, ev almış, eşyaların kalitelisini almış. Yani normalde cimri insanın yanında ben de cok bunalirim ama adam yine parasını eve harcıyor. Hem bunları yapıp hem de rahat para harcayan biri olunamaz ki.

Bence siz de çalışmaya başlayın. Eve çift maaş girince daha rahat olur. Zamanla dışarıda yemeye de alışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…