Eşim cimri mi tutumlu mu?

Hala tutumlumu diye nasil dusunuyosunuz bariz cimri bu adam.ciddi sikinti ilerde

İlla ki dışarıdayken insan acıkıyor dediğiniz gibi ama evde gelip yemeyi tercih ediyoruz ben pek istemesem de bunu dile getirince dışarda yemek yemek lüks gibi görünüyor galiba. Hatta eşimle dışarda yemek yedikten sonra bana şunu dedi ayda bir kere bunu yapalım biraz da kendimiz için yaşayalım ama değişen birşey olmadı. Ben de artık bu konulardan yoruldum. İsteyecek hevesim kalmıyor.

Bence esiniz birsey alma konusunda fazla pimpirikli. Benim eşimde düsünür ince eler sık dokur araştirir oyle aliriz bu cimrilikten degil pimpiriklilikten bence. Sonucta alinacak belli bir sey ama cok ince dusunuyorlar malesef.

Evet bende bunları açıkça söylemediğim için belki de anlamıyor. Kendisi cimriliği kabul etmiyor. Genel de cimriler kabul etmezler zaten. Ama artık bariz Emin’im cimriliğinden.

Bence esiniz birsey alma konusunda fazla pimpirikli. Benim eşimde düsünür ince eler sık dokur araştirir oyle aliriz bu cimrilikten degil pimpiriklilikten bence. Sonucta alinacak belli bir sey ama cok ince dusunuyorlar malesef.
Evet pimpirik huyu da var. Ama cimrilikte basbaya ortada artık herkes aynı fikirde :)

Öteki dünyaya sadece ev mi goturucek insanın gördükleri aldığı zevkler yaşama anlam katar. Mal mülk değil ki hersey
İşte bunu bende anlamıyorum. Mesela kv malını hiç bir şekilde yemez kıt kanaat geçinir ama o mallını mülkünü yiyecek biri illa gelir. Ben yemiyceksem o malın mülkün ne anlamı var. Öteki dünyaya götürülmüyor malesef.

Konusmadin mi hic cimri olsa hiç biseye cok para vermezdi. Bence biraz iteklenmesi açılması gerekio. Para harcamaya alismasi icin. Onu destekle. Kendi başına aşamaz bu huylarini. Hissettiklerini dile getir kirmadan.

Valla vaktinde sıkıntı yaşamış sonra kendi parasını kazanıp birikim yapmaya çalışan bi insan olarak diyebilirim ki, para kolay kazanılmasında kolay harcanmıyor. 3 yıl olacak görevdeyim çok şükür asgari ücretinin 2 3 katı kadar kazanıyorum ama hala kıyıp kendime 300 liraya ayakkabı alamam, çünkü 3 liranın bile yokluğunu görmüş insan olarak ya ay sonunda az para kalırsa ya anı durum olursa diye dipte köşede para bırakmaktan öyle kolay kolay harcanmıyor. Ha yeri geliyor geziye de gidiyorum yemeğe de, ama öyle elden çıkarıp 2 bin mutfak masasına vermek açıkçası bende düşünürdüm. Para kazanmak kolay iş degil 1200e işimi görecek şeyler varken hemde kaliteli 2 bini vermek zorlar. Bence eşiniz tutumlu

Evet bende bunları açıkça söylemediğim için belki de anlamıyor. Kendisi cimriliği kabul etmiyor. Genel de cimriler kabul etmezler zaten. Ama artık bariz Emin’im cimriliğinden.

ya benim esimi anlatsam sana resmen paradoks adam

hem cimri, hem savurgan, hem hesabini bilir, hem hesapsizdir.
pes etmeden soyleyip yola getirceksin.

ise de girsen tabiki cok daha güzel olur. ama senin para benim param cekincesini birakmalisin. eve tam guny yatili hizmetci alsa onun bile haftalık izni oluyo. tabiki isteklerini caninin çektiklerini alcaksin.

bak ilk evlendigimizde esimle en büyük kavga nedenlerinden biri zeytindi. alışverişte ucuz zeytin almiyomusum ben... zeytin cok severim ve yemeyi sevdigim zeytin ortalamanın biraz ustu cok pahalı degil. onlar en ucuz sele zeytin almaya alismislar. kimi onu sever kiminin ona gucu yeter. ama ben imkanim varken sevdigim zeytini alirim. mantıklı olan o. mesela yesil zeytin alinca ne gerek var ben yemem derdi. e sen yemiyosan ben yiyorum büyük baş diyesim geliyodu... sonra gidip en alakasiz pahali gereksiz yemeyecegi seyi de sepete atiyodu. eve gidene kadar da konusuyodu cok tuttu vs diye.
su an öyle sorunlarimiz kalmadi. konusmamayo karismamayi savurmadan harcamayi ogrendi cok şükür

yani pes etme ama onun parasi olarak bakarsan cok zorlanirsin ben diyim sana.

Cimri değil ama sinir bozucu şekilde tutumlu..
Cimri olsaydı evdeki eşyalardan tut giyimine kadar yansırdı.
Cimriliğin de derecesi var tabi. Ama eşiniz kazandığı halde her türlü harcamayı lüks görenlerden..

Ben de olsam hevesim kalmaz istediğim şeyden soğurdum..

Siz çalışın ve dilediğiniz gibi harcayın. Ancak bu şekilde kafanız rahat eder..

Gencecik insan ev Almıs borcsuz harcsız adına cimri diyebiliriz ama bence tebrik etmek lazım. Aynı yastayım esinizle bir evim yok mesela =) beni yanınızda staja alın,taktik kapayım biraz =) =) Esinizin normali bu, bu arada. Bilerek yapmıyor bunu hayat sekli bu. Siz calısınca biraz daha esnek olursunuz kafanızda rahat eder.Cimri diye kafanızda olumsuz kurmayın, bu sorun dısında pek de bir sorununuz yok anladıgım kadarıyla. Çok şikayetci İseniz tstlı bir dille anlatın durumu.

Gencecik insan ev Almıs borcsuz harcsız adına cimri diyebiliriz ama bence tebrik etmek lazım. Aynı yastayım esinizle bir evim yok mesela =) beni yanınızda staja alın,taktik kapayım biraz =) =) Esinizin normali bu, bu arada. Bilerek yapmıyor bunu hayat sekli bu. Siz calısınca biraz daha esnek olursunuz kafanızda rahat eder.Cimri diye kafanızda olumsuz kurmayın, bu sorun dısında pek de bir sorununuz yok anladıgım kadarıyla. Çok şikayetci İseniz tstlı bir dille anlatın durumu.

Aynı düşünüyorum bence de 2bin e mutfak masası çok fazla bende düşünür düşünür vaz geçerim büyük ihtimalle daha ucuz u bulunur diye

Senin taktikler işe yaramış, ama işte böyle bir ailede büyümediğim için kısıtlanmaktan hoşlanmıyorum. Bakalım inşallah senin dediğin gibi olur ama nedense hiç zannetmiyorum böyle gelmiş böyle gider gibime geliyor.

Kıymetini bilin dicektim ama olayın ciddiyetini şimdiye kadar bir kez dışarda yedim diyince anladım. Dışarda yemek matah bir şey değil ama bu adam belli ki hayatı kolaylaştıracak renklendirecek şeylere tümden karşı. Ee ne anladım bu işten.

Kesinlikle sizin gibi hevesim kalmıyor aynen benimde hatta ailemden geçinmek istiyorum bu süre zarfında biraz abartıyor muyum bilmiyorum ama böyle birşey yaparsam çok zoruna gider.

Aynen öyle birlikte yaptığımız zevk aldığımız şeyler olmayacaksa neden evlendik neden aynı evi paylaştık bu hayatta sadece ev araba almak için yaşamıyoruz tabiki onlar da olacak ama herşeyin bir zamanı oluyor. Bundan 30 yıl sonra tatile gitmesem çok da umrumda olmaz ama bu yaşta gidemeyeceksem zevk alamayacaksam niye yaşıyorum o zaman.

Tab
Ben her zaman tebrik ediyorum eşimi bu yaşında ev aldığı için, sorumluluk sahibi olduğu için, ama bazen çok bunalıyorum gezip tozmak farklı şeyler keşfetmek, birlikte zevk almak, bu hayatı yaşamayacaksak ne anlamı var çalışmanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…