- 12 Mart 2019
- 78
- 52
- 32
-
- Konu Sahibi Morsumbul92
Yeni evliyiz. Henüz tatile gitmedik. Çalışmalıyım kesinlikle.Bence bunaltıcı derecede ultra tutumlu.
İnsan hiç dışarıda yemez mi ya? Çalış, çalış, ne için?
Hafta sonlarını devamlı evde mi geçirirsiniz? Yazın tatile gider misiniz? Merak ettim.
Çalışmaya bakın yoksa zor.
Mutfak masası. Bence kararsız olabilirsin.O alınacak şey ne
Ben kendim de bir şey almaya gider bakarım bakarım son anda etmez bu kadar der bırakırım
Bazen de tık diye çok pahalı bir şey alırım
Yaz sonundan beri kendime çanta alacağım gittim geldim baktım vs vs
Bir türlü alamadım param da vardı ama yok o paraya değmez belki daha iyisi vardır başka yerde dedim
Sonra gidip geçen aldım hatta bir tane de fazladan aldım
Şimdi cimri miyim kararsız mıyım
Yeni evliyiz. Henüz tatile gitmedik. Çalışmalıyım kesinlikle.
Yok ben kendi birikimimi ayrı yaparım. Şimdi bile ortak değil hesaplarımız.Peki, çalıştığınız takdirde eşinizin hesapları birleştirme veya maaş kartınızı alma gibi bir hamlesi olur mu sizce?
Mutfak masası. Bence kararsız olabilirsin.
eşim maaş kartımı almaz tabiki de ama evliyiz sonuçta evimizin parası ortaktır.senin paran benim param hem sıkıntı yaratır hem de zırvalıktır.eşiniz zamanında yokluk çektiği için paranın değerini fazlasıyla biliyor ve cimri değil tutumlu.adam yarınını düşünüyor, sonuçta bütün maddiyat onun omuzlarında.he o kadar rahatsızsanız tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali sessizce trip atmaktansa alın karşınıza böyleyken böyle diye konuşun.Peki, çalıştığınız takdirde eşinizin hesapları birleştirme veya maaş kartınızı alma gibi bir hamlesi olur mu sizce?
Ucuz modelleri eşim de beğenmedi bende beğenmedim. Özellikle cam türü masalar hiç hoşumuza gitmiyor. O da alınacaksa iyi kaliteli ve göze hitap etmesini seviyor bende öyle. Nasıl orta yolu bulucam onu bilmiyorum işte.Şahsen o parayı verip mutfak masası almam galiba
Cimriyim cimri
Ben taksit bitsin 2000 verip masa alalım diye beklemez dağa ucuz alırdım
Bir de yemeğe bile çıkmayan Adam için bu miktarlar yüksek
Orta yolu bulun günü de yaşayın eşinizi buna yavaşça alıştırın
Yok ben kendi birikimimi ayrı yaparım. Şimdi bile ortak değil hesaplarımız.
Haklısın kendimiz için yaşayamıyoruz. Kendimiz için yaptığımız birşey yok gibi malesef ama eşime bunlar normal geliyor. Kendisine bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum.cimri olsa herşeyin kalitelisini almaz. gereğinden fazla tutumlu diyelim. o yaşta kendi başına ev almış, içini döşemiş, düğün yapmış... e nasıl olacak işte o zeytini almak için kırk kere düşündüğünden yapabilmiş bunları. ha bence yaşamak mı? değil. ben dışarıda gönlümce gezip yiyip içemiyorsam evdeki kaliteli beyaz eşyayı ne yapayım? sen de çalış rahatlarsınız belki açılır o zaman