• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EŞİM VE ONA ALDIĞIM HEDİYE

Herkese merhaba
Son günlerde eşimle sürekli bir tartışma içerisindeyiz. Geçim derdi bir yandan eşimi çok bunaltıyor, iki tane küçük bebeğim var onlarla ilgilenmek de beni çok yoruyor. ikimiz de savaş veriyoruz ve bundan dolayı sürekli tartışıyoruz aynı evin içinde. Ben de bundan dolayı ona bir hediye almak istedim.
Tartışmalardan önce de zaten ona bir hediye almak istiyordum ama ne alacağıma karar veremiyordum. Ve şimdi tespihleri çok beğeniyor, seviyor. Ama elinde öyle sürekli kullanmaz. Daha çok alıp koleksiyon gibi saklamayı seviyor. Ben de tespih almaya karar verdim. Bugün gittiğim yerde bebeklerle beraber, inceledim hevesle bir tanesini çok beğendim. Güzel bir kutu aldım, içine koydum ve eve gelince büyük bebeğim babasına götürdü. Sana hediye aldık dedim. Açtı baktı ama sanki hediye değil de kutunun içinde dünyanın en saçma ve gereksiz şeyi varmış gibi tavırları. Bu darlıkta ne gerek vardı dedi. İçimden geldi uzun zamandır sana bir şey almak istiyordum zaten ufak tefek bir şeyler biriktiriyordum dedim. ne kadara aldın diye sordu hediyenin fiyatı söylenmez dedim. Kutusu bundan daha pahalıdır dedi, çok pahalı değil indirimdeydi dedim. Tekrar bu darlıkta ne gerek vardı dedi. Bu çok büyük ben büyük tespih kullanmam ki dedi küçük yok muydu dedi. Ben de küçük de vardı ama genelde kullanmıyorsun zaten ben bunu çok beğendiğim için bunu aldım dedim. Kutusuna koydu. Kutuyu da böyle masanın üstüne öylesine bir şey gibi bıraktı. Çok kırıldım. Kendimi çok kötü hissediyorum. insan bir hediyeyi beğenmese bile böyle mi tepki verir. Bir de eşin almış. hangi parayla aldın diye soruyor söyleyince bu darlıkta ne gerek vardı diyor. Calismadigim kendi param olmadığı için mi bu şekilde söylüyor. Bir de kendi de çok tutumlu bir insan sayılmaz. Mesela geçen gün hani bu hapishanelerde işlenen elişi boncuklar oluyor ya daha doğrusu boncuklardan bir şeyler işliyorlar. Bir tane araba süsüne 2000 TL’ye vermiş. Bence çok çirkin hiç güzel bir şey değil o paraya hiç hak etmiyor. Ne yani kendi çalıştığı için gereksiz kullanılmayacak bir şeye 2000 TL verdiği bizim bu dar zamanımızda fuzuli olmuyor da benim kendim biriktirip ona aldığım hediye mi fuzuli oluyor. Ne yapmam gerekiyor. Tesbihi yarın götürüp iade edeceğim. Eşimle ne konuşmak ne de yüz yüze gelmek istemiyorum. Konuşsam beni anlayacağını da sanmıyorum. Neden böyle yapıyor anlamıyorum
Eee madem bu kadar darlanacakmiş beyefendi 2 tane çocuk yapmasaymış peşpeşe.sanki bilmiyor muydu çapını evlenirken.ne tuhaf tuhaf insanlar.

Duygusal düşünülse asıl benim dediğime çıkıyor. Karşındakini anlıyorsun, mutlu etmek istiyosun ve bu düşünce ile aksiyon alıyosun. Tutup düşündüm aldım beğensin,beğenmesi gerek demek bana hoş gelmiyor. Arkadaş sevgili olsa neysede evlilikte olmuyor bence ya ne bileyim.
Mesela çok uykusuz stresli bitik bi dönemdeydim (bebeğimiz küçüktü uykusuzluk nirvana) o zamanda beni mutlu edecek şey uyumaktı. Maddi hiçbir şey değil.
Sonra eşim bana spa hediyesi ile geldi hamam sauna masaj derken kulak memesi kıvamında eve geldim, yemek hazırdı bebişim beslenmiş uyutulmuştu. Hayatımda aldığım en güzel hediyeydi😄🙈 ne çiçek ne pırlanta vs yani çiçekle gelse yüzüm gülerdi ama o dakikalık kenara koyar unuturdum o kafayla yada takı olsa takmaya halim modum mu var oda dururdu kenarda ruh halime iyi gelmezdi. Demek istediğim bu
Kadın erkek farklı . Erkeğin maddi sıkıntı çektiği zamanda onun parasıyla hediye almak mantıklı değil . Konu sahibi duygusal davranma çocukların büyüsün sende çalış bu zamanda herşey çok pahalı tek maaş olmaz benim demek istediğim realite bu

Tek maaş, 2 çocuk toplam 4 nüfusun sorumluluğu altında iken; yaptığınız harcamayı gereksiz bulmuş. "Yerine bir fatura ödenir veya çocuklara sevdikleri gıdalardan alırdık vb" diye düşünmüştür belki.
O kadar ince hesaplar peşine düşecekse 2 çocuk yapmasaymiş.

Kadın erkek farklı . Erkeğin maddi sıkıntı çektiği zamanda onun parasıyla hediye almak mantıklı değil . Konu sahibi duygusal davranma çocukların büyüsün sende çalış bu zamanda herşey çok pahalı tek maaş olmaz benim demek istediğim realite bu
Evlenirken kadının çalışmadığını biliyordu sonuçta.eee bu kadar psikolojisi bozulacak kadar darda kalacaksa ona göre bir hayat tercih etmeliydi.ya 2 çocuk yapmamalıydı, ya evlenmemeliydi ya çalışan bir kadınla evlenmeliydi. Böyle bir durum tercih etmişse birlikte yaşadığı birine bu muameleyi yapma hakkı yok.

Evlenirken kadının çalışmadığını biliyordu sonuçta.eee bu kadar psikolojisi bozulacak kadar darda kalacaksa ona göre bir hayat tercih etmeliydi.ya 2 çocuk yapmamalıydı, ya evlenmemeliydi ya çalışan bir kadınla evlenmeliydi. Böyle bir durum tercih etmişse birlikte yaşadığı birine bu muameleyi yapma hakkı yok.
Bilmekle yaşamak farklı . Biliyordun madem niye evlendin çözüm değil . Her kadın günümüzde çalışmalı zaten

Bilmekle yaşamak farklı . Biliyordun madem niye evlendin çözüm değil . Her kadın günümüzde çalışmalı zaten
Evet bazı kadınlar hiç böyle şeyler yaşayacaklarını düşünmüyorlar o ilk sevgi ve heyecanla.benim teyzem de evlenip işi bıraktı.eee ondan sonra 2 çocuk olunca da bir tarafları tutuştu tabi.takı toka, incik boncuk, örgü dantel falan filan peşinde kosmaya başladı.ki onların getirdiği paradan ne olacak? Olduramadı tabi.çok sıkıntılar çekti.çocuklarin yüzüne de dan dan ger şeyi söylüyordu bende para ne yok ne yapayım, ben çalışmayan kadınım falan diye tersliyordu çocukları.hiç ideal bir anne değildi bence.bazen yaşıtı gibi kavga ediyordu çocuklarla.

Şu aralar aşırı sıkışığım. Markette 100 tl nin altında doymalık bir şey bulmak zor. O yüzden önceden olsa konu sahibine hak verirdim ama şu an daha çok adama hak verdim.

Mesela şu anki sıkışıklığımda biri tutup da bana bir süs eşyası alsa keşke onun yerine bana nakit verseydi derim. Ama içimden... 😅

Hediyeleşmek güzeldir ama bunun zamanlaması da önemli.

Adama hak vermediğim tek şey; biraz daha yumuşak olabilirmiş, tepkisini fazla sert buldum.

dar zamanda kendi paramla birşey alınması hoşuma gitmez, ama gidipte araba süsüne 2 binde vermem.

Garip hesaplar…

————

Tatillere baktım 1 aylık maaşım 1 tatili karşılardı şimdi karşılamıyor 😠

Evet bazı kadınlar hiç böyle şeyler yaşayacaklarını düşünmüyorlar o ilk sevgi ve heyecanla.benim teyzem de evlenip işi bıraktı.eee ondan sonra 2 çocuk olunca da bir tarafları tutuştu tabi.takı toka, incik boncuk, örgü dantel falan filan peşinde kosmaya başladı.ki onların getirdiği paradan ne olacak? Olduramadı tabi.çok sıkıntılar çekti.çocuklarin yüzüne de dan dan ger şeyi söylüyordu bende para ne yok ne yapayım, ben çalışmayan kadınım falan diye tersliyordu çocukları.hiç ideal bir anne değildi bence.bazen yaşıtı gibi kavga ediyordu çocuklarla.
Totosuna çalışmak zor gelmiş

Bir dahakine hapishane boncuğu alırım deseydiniz.
Okey anladık geçim derdi varmış adamın. O zaman araba süsü de almayabilirdi. Çoğu kadın o harcamaya kırk saat dırdır ederdi mesela. Siz etmemişsiniz. Sessiz sakin kadın olmak asla işe yaramaz,kıymete de binmez. Car car konuşan edepsizin biri olmalısınız ki hediyeniz beğenilsin 😀

Bununla beraber geçim derdi var olduğunu biliyorsanız hiç bir şey almayın adama. Mutfağa harcayın paranızı,kendinize harcayın,çocuklara harcayın.

Herkese merhaba
Son günlerde eşimle sürekli bir tartışma içerisindeyiz. Geçim derdi bir yandan eşimi çok bunaltıyor, iki tane küçük bebeğim var onlarla ilgilenmek de beni çok yoruyor. ikimiz de savaş veriyoruz ve bundan dolayı sürekli tartışıyoruz aynı evin içinde. Ben de bundan dolayı ona bir hediye almak istedim.
Tartışmalardan önce de zaten ona bir hediye almak istiyordum ama ne alacağıma karar veremiyordum. Ve şimdi tespihleri çok beğeniyor, seviyor. Ama elinde öyle sürekli kullanmaz. Daha çok alıp koleksiyon gibi saklamayı seviyor. Ben de tespih almaya karar verdim. Bugün gittiğim yerde bebeklerle beraber, inceledim hevesle bir tanesini çok beğendim. Güzel bir kutu aldım, içine koydum ve eve gelince büyük bebeğim babasına götürdü. Sana hediye aldık dedim. Açtı baktı ama sanki hediye değil de kutunun içinde dünyanın en saçma ve gereksiz şeyi varmış gibi tavırları. Bu darlıkta ne gerek vardı dedi. İçimden geldi uzun zamandır sana bir şey almak istiyordum zaten ufak tefek bir şeyler biriktiriyordum dedim. ne kadara aldın diye sordu hediyenin fiyatı söylenmez dedim. Kutusu bundan daha pahalıdır dedi, çok pahalı değil indirimdeydi dedim. Tekrar bu darlıkta ne gerek vardı dedi. Bu çok büyük ben büyük tespih kullanmam ki dedi küçük yok muydu dedi. Ben de küçük de vardı ama genelde kullanmıyorsun zaten ben bunu çok beğendiğim için bunu aldım dedim. Kutusuna koydu. Kutuyu da böyle masanın üstüne öylesine bir şey gibi bıraktı. Çok kırıldım. Kendimi çok kötü hissediyorum. insan bir hediyeyi beğenmese bile böyle mi tepki verir. Bir de eşin almış. hangi parayla aldın diye soruyor söyleyince bu darlıkta ne gerek vardı diyor. Calismadigim kendi param olmadığı için mi bu şekilde söylüyor. Bir de kendi de çok tutumlu bir insan sayılmaz. Mesela geçen gün hani bu hapishanelerde işlenen elişi boncuklar oluyor ya daha doğrusu boncuklardan bir şeyler işliyorlar. Bir tane araba süsüne 2000 TL’ye vermiş. Bence çok çirkin hiç güzel bir şey değil o paraya hiç hak etmiyor. Ne yani kendi çalıştığı için gereksiz kullanılmayacak bir şeye 2000 TL verdiği bizim bu dar zamanımızda fuzuli olmuyor da benim kendim biriktirip ona aldığım hediye mi fuzuli oluyor. Ne yapmam gerekiyor. Tesbihi yarın götürüp iade edeceğim. Eşimle ne konuşmak ne de yüz yüze gelmek istemiyorum. Konuşsam beni anlayacağını da sanmıyorum. Neden böyle yapıyor anlamıyorum
Herkese tekrar merhabalar iyi geceler
Arkadaşlar para kendi biriktirdiğim paraydı eşimin evin ihtiyacı için bıraktığı para değil, ailemin verdiği harçlık olarak, kendim freelance olarak çeviri yapıyorum bir iki ordan gelen para şeklindeydi. Buradaki yanlış anlaşılmayı düzeltmek isterim.

İkinci olarak takıldığım konu eşimin beğenmemesi değil, bunu ifade ediş biçimiydi. Her şeyin bir üslubu var. Ben de bana alınan her şeyi beğenmiyorum ama bu böyle Dan diye insanın yüzüne vurulmaz

Üçüncü olarak darlıkta hediye alınmaz diyen arkadaşlar için belki erkek ve kadın düşünce yapısı farkı olabilir ama ben burda niyete bakarım niyetim kaşımdakine jest yapmakta. İşe yaramadı orası ayrı .

Son olarak eşimle konuşup tesbihi iade ettim , sen hak etmiyorsun o parayı kendime harcayacağım dedim, ben net konuşunca iade etme dedi , sonra tatlıya bağladık , özür diledi. Yanlış ifade ettim kendimi dedi . Uzatmadım ama sana da bir daha hediye almam bekleme diye söyledim . Bana en güzel hediye sen ve çocuklarımsınız dedi. Dediğim gibi uzatmadım ama bir daha da böyle bir maceraya da girmem

Back
X