- 8 Mart 2019
- 2.694
- 3.569
- 133
- 38
- Konu Sahibi distopyadan
Bundan sonra biriktirdiginiz parayla kendinize hos birseyler alin esinize almayin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen öyle adam kendi parasıyla kendine pahalı birşey alması rahatsız etmemiş onu . Belki birkaç aydır onu bekliyor du . Konu sahibi erkekler öyle sadece sizin eşiniz değil şimdi bayram geliyor masraf zaten artıyor zor durumda onun parası ile tesbih alınca parasını merak etmiştir gereksiz görmüştür . Dediğim gibi erkeklerin çoğu öyle inşallah çocuk büyür çalışırsanızda daha iyi olursunuz . Eşinize kızmayın gerçekten hayat çok pahalı paranın değeri yok ondan tepki vermiştir.zaten kavgalarinizin sebebi adamin ekonomik olarak bunalmasiymis. adam ikiyle ikiyi toplayip dort etmeye, bayramda eve baklava börek alma hesabi yaparken onun parasiyla ona pahali (hos bir tespih ne kadar olacak ama iste ona gore pahali) bir hediye almaniza gicik olmustur. Eş parasiyla eşe hediye alma isi bazen böyle sonuçlar dogurabiliyor. en dar zamanimda benim paramla bana pahali ve gereksiz bir hediye alinsa ben de aksi tepki verebilirdim - eger gerçekten bosa koydum dolmuyor doluya koydum almiyor donemlerinden birindeysem.
yapacaginiz en iyi sey o ürünü geri verin, parasiyla yetiyorsa kuafore gidin, yetmiyorsa bayramlik elbise ya da parfum falan alin
Eşiniz çok ayıp etmiş."Geçim derdi zor.Adam zor durumda,adamın parasıyla hediye almak"gibi gibi söylemlerde bulunan arkadaşlar olmuş ama ben öyle düşünmüyorum.Herkese merhaba
Son günlerde eşimle sürekli bir tartışma içerisindeyiz. Geçim derdi bir yandan eşimi çok bunaltıyor, iki tane küçük bebeğim var onlarla ilgilenmek de beni çok yoruyor. ikimiz de savaş veriyoruz ve bundan dolayı sürekli tartışıyoruz aynı evin içinde. Ben de bundan dolayı ona bir hediye almak istedim.
Tartışmalardan önce de zaten ona bir hediye almak istiyordum ama ne alacağıma karar veremiyordum. Ve şimdi tespihleri çok beğeniyor, seviyor. Ama elinde öyle sürekli kullanmaz. Daha çok alıp koleksiyon gibi saklamayı seviyor. Ben de tespih almaya karar verdim. Bugün gittiğim yerde bebeklerle beraber, inceledim hevesle bir tanesini çok beğendim. Güzel bir kutu aldım, içine koydum ve eve gelince büyük bebeğim babasına götürdü. Sana hediye aldık dedim. Açtı baktı ama sanki hediye değil de kutunun içinde dünyanın en saçma ve gereksiz şeyi varmış gibi tavırları. Bu darlıkta ne gerek vardı dedi. İçimden geldi uzun zamandır sana bir şey almak istiyordum zaten ufak tefek bir şeyler biriktiriyordum dedim. ne kadara aldın diye sordu hediyenin fiyatı söylenmez dedim. Kutusu bundan daha pahalıdır dedi, çok pahalı değil indirimdeydi dedim. Tekrar bu darlıkta ne gerek vardı dedi. Bu çok büyük ben büyük tespih kullanmam ki dedi küçük yok muydu dedi. Ben de küçük de vardı ama genelde kullanmıyorsun zaten ben bunu çok beğendiğim için bunu aldım dedim. Kutusuna koydu. Kutuyu da böyle masanın üstüne öylesine bir şey gibi bıraktı. Çok kırıldım. Kendimi çok kötü hissediyorum. insan bir hediyeyi beğenmese bile böyle mi tepki verir. Bir de eşin almış. hangi parayla aldın diye soruyor söyleyince bu darlıkta ne gerek vardı diyor. Calismadigim kendi param olmadığı için mi bu şekilde söylüyor. Bir de kendi de çok tutumlu bir insan sayılmaz. Mesela geçen gün hani bu hapishanelerde işlenen elişi boncuklar oluyor ya daha doğrusu boncuklardan bir şeyler işliyorlar. Bir tane araba süsüne 2000 TL’ye vermiş. Bence çok çirkin hiç güzel bir şey değil o paraya hiç hak etmiyor. Ne yani kendi çalıştığı için gereksiz kullanılmayacak bir şeye 2000 TL verdiği bizim bu dar zamanımızda fuzuli olmuyor da benim kendim biriktirip ona aldığım hediye mi fuzuli oluyor. Ne yapmam gerekiyor. Tesbihi yarın götürüp iade edeceğim. Eşimle ne konuşmak ne de yüz yüze gelmek istemiyorum. Konuşsam beni anlayacağını da sanmıyorum. Neden böyle yapıyor anlamıyorum
Bu erkekler cidden kapatılsın ya.Herkese merhaba
Son günlerde eşimle sürekli bir tartışma içerisindeyiz. Geçim derdi bir yandan eşimi çok bunaltıyor, iki tane küçük bebeğim var onlarla ilgilenmek de beni çok yoruyor. ikimiz de savaş veriyoruz ve bundan dolayı sürekli tartışıyoruz aynı evin içinde. Ben de bundan dolayı ona bir hediye almak istedim.
Tartışmalardan önce de zaten ona bir hediye almak istiyordum ama ne alacağıma karar veremiyordum. Ve şimdi tespihleri çok beğeniyor, seviyor. Ama elinde öyle sürekli kullanmaz. Daha çok alıp koleksiyon gibi saklamayı seviyor. Ben de tespih almaya karar verdim. Bugün gittiğim yerde bebeklerle beraber, inceledim hevesle bir tanesini çok beğendim. Güzel bir kutu aldım, içine koydum ve eve gelince büyük bebeğim babasına götürdü. Sana hediye aldık dedim. Açtı baktı ama sanki hediye değil de kutunun içinde dünyanın en saçma ve gereksiz şeyi varmış gibi tavırları. Bu darlıkta ne gerek vardı dedi. İçimden geldi uzun zamandır sana bir şey almak istiyordum zaten ufak tefek bir şeyler biriktiriyordum dedim. ne kadara aldın diye sordu hediyenin fiyatı söylenmez dedim. Kutusu bundan daha pahalıdır dedi, çok pahalı değil indirimdeydi dedim. Tekrar bu darlıkta ne gerek vardı dedi. Bu çok büyük ben büyük tespih kullanmam ki dedi küçük yok muydu dedi. Ben de küçük de vardı ama genelde kullanmıyorsun zaten ben bunu çok beğendiğim için bunu aldım dedim. Kutusuna koydu. Kutuyu da böyle masanın üstüne öylesine bir şey gibi bıraktı. Çok kırıldım. Kendimi çok kötü hissediyorum. insan bir hediyeyi beğenmese bile böyle mi tepki verir. Bir de eşin almış. hangi parayla aldın diye soruyor söyleyince bu darlıkta ne gerek vardı diyor. Calismadigim kendi param olmadığı için mi bu şekilde söylüyor. Bir de kendi de çok tutumlu bir insan sayılmaz. Mesela geçen gün hani bu hapishanelerde işlenen elişi boncuklar oluyor ya daha doğrusu boncuklardan bir şeyler işliyorlar. Bir tane araba süsüne 2000 TL’ye vermiş. Bence çok çirkin hiç güzel bir şey değil o paraya hiç hak etmiyor. Ne yani kendi çalıştığı için gereksiz kullanılmayacak bir şeye 2000 TL verdiği bizim bu dar zamanımızda fuzuli olmuyor da benim kendim biriktirip ona aldığım hediye mi fuzuli oluyor. Ne yapmam gerekiyor. Tesbihi yarın götürüp iade edeceğim. Eşimle ne konuşmak ne de yüz yüze gelmek istemiyorum. Konuşsam beni anlayacağını da sanmıyorum. Neden böyle yapıyor anlamıyorum
Başında eşarp deneyerek satış yapan abi geldi siz böyle deyinceTek dileğim erkekler kapatılsın![]()
Geçim derdi bir yandan eşimi çok bunaltıyor, iki
Eşinizin ilgi alanını değiştirmesini umuyorum. Ya hapishane el işleri ya tesbih elde çekilenlerden sevmedim. Maddiyatsızlıktan dolayı erkeklerin çoğu bu şekilde kafayı yiyor. Sen paranı biriktir. Evlilik sorumluluk paylaşımı SEN EV İŞİ VE ÇOCUK SORUMLULUĞU ALIYORSAN O DA PARA KISMINA BAKIYOR İSE SANA BUNU VERMEK ZORUNDA. Sen hiç bu konuda çalışmıyorum kafalarına girme kendini üzme bu sana ders oldu bir dahakine biriktir ye iç gezHerkese merhaba
Biz duygusal düşünüyoruz ama realist olmak lazımMaddi sıkıntı çeken adama hediye almak ne kadar saçma bi hareket bir tek bana mı böyle geldi anlamadım![]()
Zaten stresin kaynağı parayken mutlu olsun diye para harcamak çok alakasız olmuş.
Hesap kitap yaptığım stresli olduğum bi dönemde eşim sallana sallana hediye getirse bende kızarım, hangi kafayı yaşıyosun benim derdim ne senin derdin ne derim
Belki ben farklıyımdır bilemedim. Klasik hediye aldım al mutlu ol kafasında olamadım hiç. Mesela yorgunluktan şikayet eden birine spor, konser gibi hediyeler mi yoksa spa masaj hediyesi mi iyi gelir mutlu eder? Bu mantık yani benimki. Bence hediye mutlu etmelidir.
Duygusal düşünülse asıl benim dediğime çıkıyor. Karşındakini anlıyorsun, mutlu etmek istiyosun ve bu düşünce ile aksiyon alıyosun. Tutup düşündüm aldım beğensin,beğenmesi gerek demek bana hoş gelmiyor. Arkadaş sevgili olsa neysede evlilikte olmuyor bence ya ne bileyim.Biz duygusal düşünüyoruz ama realist olmak lazım
bence deBen esinizi hakli buldum. Madem darlikta ve siz onu mutlu etmek istiyordunuz direk parayi verseydiniz. Siz kendinizi mutlu etmek istemissiniz iade edin hediyeyi ya kendinize birsey alin ya da saklayin kenarda dursun acil birsey olursa harcarsiniz