Eşim çalışmıyor...

Istanbuldan dönmeyecektiniz en büyük hatanız bu olmuş.
Sizin maaşınız kiraya yetmiyor mu neden ailesinden destek aliyorsunuz?
Esinize tembel diyemem ama sürekli işten çıkartılmış neden bir bilginiz var mı.
Ayrıca mimar insan niye limon satsın sanki yetecek bu size. Adamın mesleği var iş bulunca çalışıyor ama uymamış demek ki. Neden işten çıkartılıyor bu çok önemli

Mimarlık ona göre değil belki de neden işten çıkarılıyor açık açık sormadiniz mi siz tecrübeli bir mimarsiniz yetersiz geliyor belli iş yerlerine başka bir iş bulsun tabi gitsin mağazada çalışsın gibi bir iş değil ya da devlette düz memurluk vs bir iş olsa. Keşke İstanbuldan ayrilmasaydiniz eşiniz için bir yere tutunmustu madem son işinde. Ben bosanin diyemem evet tembel birisi ama kötü birisi değilse şans verin

Ben böyle erkeği kabul etmem. Kendi alanında bir işe girene kadar da girip bir yere çalışmalı, ekmeğini taştan çıkarmalı. Evde oturan erkek mi olur? Kendi başına bir birey olamamış, hâlâ kirasını babası ödüyor, düğününü babası yapıyor, cebine harçlığı da babası koyuyordur. Sünepe erkek modeli, buna güvenip de yola çıkılmaz; evlenmek için evlenmişsiniz, sorgulamadan, irdelemeden. Benim 17 yaşındaki yeğenim dahi, yaz tatillerinde hep çalışıyor. İhtiyacı mı var? Hayır, babası da varlıklı, altında arabası, hazır evleri var; ama bu çalışma sorumluluğu erken yaşta verilmeyince sonradan pek olmuyor. Böyle erkekler ev geçindiremez, ailesinin; hatta karısının sırtından geçinir.

Evet anladım maalesef kötü bir durum ha olur çalışmayacak bir durumu olur kaza vs ne diyoruz hastalıkta sağlıkta öyle şeylerde laf diyemez kimse lakin keyfi çalışmamak bir erkeğe göre sinir bozucu bir durum
Bir an önce bir hal çaresine bakın karşınıza alıp konuşun böyle olmaz devam ederse yollarımızı ayıralım gibi gibi .
Evet zaten sürekli bu konuşmaları yapıyorum. Son zamanlar diye düşünüyorum artık bir işe girip çalışmazsa devam edemeyeceğim gibi gözüküyor tükendim çünkü..

Mimarlık ona göre değil belki de neden işten çıkarılıyor açık açık sormadiniz mi siz tecrübeli bir mimarsiniz yetersiz geliyor belli iş yerlerine başka bir iş bulsun tabi gitsin mağazada çalışsın gibi bir iş değil ya da devlette düz memurluk vs bir iş olsa. Keşke İstanbuldan ayrilmasaydiniz eşiniz için bir yere tutunmustu madem son işinde. Ben bosanin diyemem evet tembel birisi ama kötü birisi değilse şans verin
Kötü biri değil işi olsa gayet de anlaşır giderdik ama bu benim gibi kuralları olan bi kadın için çok zor bir durum. Kalkıp sanayide ya da ofisleri dolaş firmalara sor olmadı mağazaya gir diyorum ama iş aramayı internetten başvuru yapmak olarak düşünüyor sadece. Sıkıldığı için de oyun oynuyormuş onun yerine kendini geliştirebilirdi.

Ben böyle erkeği kabul etmem. Kendi alanında bir işe girene kadar da girip bir yere çalışmalı, ekmeğini taştan çıkarmalı. Evde oturan erkek mi olur? Kendi başına bir birey olamamış, hâlâ kirasını babası ödüyor, düğününü babası yapıyor, cebine harçlığı da babası koyuyordur. Sünepe erkek modeli, buna güvenip de yola çıkılmaz; evlenmek için evlenmişsiniz, sorgulamadan, irdelemeden. Benim 17 yaşındaki yeğenim dahi, yaz tatillerinde hep çalışıyor. İhtiyacı mı var? Hayır, babası da varlıklı, altında arabası, hazır evleri var; ama bu çalışma sorumluluğu erken yaşta verilmeyince sonradan pek olmuyor. Böyle erkekler ev geçindiremez, ailesinin; hatta karısının sırtından geçinir.
Onunla konuşurken o da çaresiz gibi suratıma baktığında ne yapacağımı bilemiyorum. Ailesi ona bu sorumluluğu vermemiş rahata alıştırmış. Bu tamamen yetiştirmeyle alakalı benim de babam memur durumumuz iyiydi ama ben kendi paramı kazanmak için çırpındım. Sevdiğim için düzelir diyerek evlendim ama malesef önceden gördüğüm tabloyu yaşıyorum.

asgari ücretle yinede mimar olarak işe girebilir orada kendini gösterene kadar, tecrübe kazanana kadar kalabilir. Zamanla maaşıda kıdemide artardı. Bence koskoca mimarım ben bu paraya çalışmam gibi bir egosuda var sanırım. Çalışmayan adam zor allah kolaylık versin

Ailesi ile kiraya yardımcı olmayın ki sorumluluğunu bilsin diye konuştuğumda bir sürü azar yedim. Anne baba olmadığın için anlayamazsın ben oğlumun arkasında olmak zorundayım gibi şeyler söylediler. Benim oğlum gayet de sorumluluklarını biliyor diyip duruyorlar sadece. Destek olmadığım için ben suçlu oluyorum.
Ailesine bu yüzden güveniyor demek ki. Ailesinin adam etmediği adamı siz daha fazla adam etmeye çalışıp kendinizi yıpratmayın bence eğer ki iş konusunda çabası yoksa.. Gerçekten çok uğraşır, çabalar iş bulamaz bunu anlarım ama çaba yoksa, geçici olarak başka işler bakmıyorsa, farklı alanlara yönelmeye çalışıp para kazanma derdine düşmüyorsa boşa kürek çekmeyin. O adamı ailesi o hale getirmiş belli ki. Hiç sorumluluk yüklememiş, el bebek gül bebek büyütmüşler.
Ben de aynı bu söylediklerinizi ona söyledim. Ama sürekli taşınmamıza sığınıyor. Kasabaya yerleşmedik ki koca şehir.
Bahaneleri bıraksın artık yahu.. Tamam taşınmanın etkisi var tabiki ama şuan evde oturup bir çaba göstermemesinin bi bahanesi olamaz. Size bile danışıp, aracı olmanız için sizi darlayabilir veya işi öğrenmek için projelerinizi gösterip öğretmenizi isteyebilir. Bu şekilde tamamen de tecrübesiz sayılmaz iş görüşmelerinde.
Bu adam kaç aydır işsiz?

Istanbuldan dönmeyecektiniz en büyük hatanız bu olmuş.
Sizin maaşınız kiraya yetmiyor mu neden ailesinden destek aliyorsunuz?
Esinize tembel diyemem ama sürekli işten çıkartılmış neden bir bilginiz var mı.
Ayrıca mimar insan niye limon satsın sanki yetecek bu size. Adamın mesleği var iş bulunca çalışıyor ama uymamış demek ki. Neden işten çıkartılıyor bu çok önemli
Malesef kira çok yüksek yeni olduğumuz için. Limon satmayı gerekirse pazarda limon satar ama evi geçindirir anlamında söyledim. Benim için yaptığı iş ya da aldığı ücret önemli değil çabalasın çalışsın yeterliydi...
En sonki ayrıldığı yer bir ışık göremedik tecrüben olmadığı için de iş veremiyoruz demiş. Ama ben olsam sürekli ısrar eder peşlerinde koşardım bana iş verilmesini beklemeden. Yaş ilerliyor zaman daralıyor bu yaşta birini nasıl alırlar artık bilmiyorum..

asgari ücretle yinede mimar olarak işe girebilir orada kendini gösterene kadar, tecrübe kazanana kadar kalabilir. Zamanla maaşıda kıdemide artardı. Bence koskoca mimarım ben bu paraya çalışmam gibi bir egosuda var sanırım. Çalışmayan adam zor allah kolaylık versin
Evet başta ücrete çok takılıyordu iş seçiyordu. Ama yeter ki çalış sabret diye çok söyleyince şimdi bu kafaya girdi çok şükür

Ben boyle adami kabul etmem yani erkegin evde oturani da hic cekilmez ama insan is bulamayinca da bulamiyor yani hani ben olsam soyle yapardim boyle yapardim limon satardm vs onlar biraz basina gelmeyince buyuk laflar gibi cunku tembel de olmayan cok yakinimiz da bu konuda tikandi biraz kismet isi ama sonucta evde oturan bi adama siz tahammul ediyorsunuz keske isi oturmadan bu yola cikilmasaydi ailesi de bi garip

Çalıştığı yerler tecrübesiz olduğunu bile bile işe alıyorlar. Olay 3 ay sonra "tecrübesiz insanı yetiştirmek istemiyoruz" noktasına varıyorsa eşinizle uğraşmak istemedikleri içindir.
Yeri geliyor birkaç haftalık stajyere iş yaptırıyorum ben. O ışığı görmediysem de iş vermiyorum. 1 ay boş boş oturup gidiyorlar hiçbir şey öğrenmeden.
Stajda bile yapası olan yapıyor yani.

Eşiniz stajlar ve birkaç tane 3-5 aylık iş tecrübesiyle bile hiçbir şey öğrenemediyse kendi tembelliğindendir.
Normalde "mimar adam, iş bulamıyor diye niye limon satsın" derim ama mimarlık yapmak istemiyor belli ki.
Siz de kazık kadar adama bir ömür bakmak istemiyorsanız yapacağınız şey belli.
Ciddi bir konuşma yapın, hala anlamıyorsa gitsin anasına babasına yük olsun.
Ailesi yükü paylaşmak için, tamamen başlarına kalmasın diye oğullarını savunuyorlar zaten.

Ailesine bu yüzden güveniyor demek ki. Ailesinin adam etmediği adamı siz daha fazla adam etmeye çalışıp kendinizi yıpratmayın bence eğer ki iş konusunda çabası yoksa.. Gerçekten çok uğraşır, çabalar iş bulamaz bunu anlarım ama çaba yoksa, geçici olarak başka işler bakmıyorsa, farklı alanlara yönelmeye çalışıp para kazanma derdine düşmüyorsa boşa kürek çekmeyin. O adamı ailesi o hale getirmiş belli ki. Hiç sorumluluk yüklememiş, el bebek gül bebek büyütmüşler.

Bahaneleri bıraksın artık yahu.. Tamam taşınmanın etkisi var tabiki ama şuan evde oturup bir çaba göstermemesinin bi bahanesi olamaz. Size bile danışıp, aracı olmanız için sizi darlayabilir veya işi öğrenmek için projelerinizi gösterip öğretmenizi isteyebilir. Bu şekilde tamamen de tecrübesiz sayılmaz iş görüşmelerinde.
Bu adam kaç aydır işsiz?
Buraya geldiğimizden beri toplam çalışmadığı süre 7,5 ay oldu.

Çalıştığı yerler tecrübesiz olduğunu bile bile işe alıyorlar. Olay 3 ay sonra "tecrübesiz insanı yetiştirmek istemiyoruz" noktasına varıyorsa eşinizle uğraşmak istemedikleri içindir.
Yeri geliyor birkaç haftalık stajyere iş yaptırıyorum ben. O ışığı görmediysem de iş vermiyorum. 1 ay boş boş oturup gidiyorlar hiçbir şey öğrenmeden.
Stajda bile yapası olan yapıyor yani.

Eşiniz stajlar ve birkaç tane 3-5 aylık iş tecrübesiyle bile hiçbir şey öğrenemediyse kendi tembelliğindendir.
Normalde "mimar adam, iş bulamıyor diye niye limon satsın" derim ama mimarlık yapmak istemiyor belli ki.
Siz de kazık kadar adama bir ömür bakmak istemiyorsanız yapacağınız şey belli.
Ciddi bir konuşma yapın, hala anlamıyorsa gitsin anasına babasına yük olsun.
Ailesi yükü paylaşmak için, tamamen başlarına kalmasın diye oğullarını savunuyorlar zaten.
Evet haklısınız.. ben de staj yaparken sürekli çabaladığım sorduğum sorguladığım için mezun olunca gel başla demişlerdi örnek bu. Işık görmemiş olma ihtimalleri var. Doğru ne bilmiyorum gerçekten aklımı yitirecek gibiyim...

Mimarlık mezunu adam 4 ay işsiz kaldı diye olmadık bir yere mi başvursun? Sonra kim kendisini ciddiye alacak ve aynı sektörde iş verecek söyler misiniz ? Adamın iş düzeni kurulmadan neden kayınpederinize yüklenerek düğün dernek işlerine girdiniz, yetmedi bir de şehir değiştirdiniz peki ?

Eşinizin ailesi oğullarının işsiz kalışını kapatmak için kiranızı da ödüyorlarmış şu an.

Belli ki eşiniz de boşanacak güç yok, ailesi de evliliğinizi desteklemek için ne yapacaklarını şaşırmışlar. Eşinize bir iyilik yapın ve boşanın.
İsterse kasiyer olsun cv sine yazmak zorunda değil ama o arada iş arayabilir. İnsan yeter ki çalışmak istesin, gir çık gir çık yapıp durmuş, bu modeli çok okudum ben KKda. Bi yerden sonra artık asla çalışmak istemiycek ama hep bir bahanesi olucak. Evde platstation oynamak cazip geliyor sabahın 7 sinde kalkıp işe gitmek yerine

Onunla konuşurken o da çaresiz gibi suratıma baktığında ne yapacağımı bilemiyorum. Ailesi ona bu sorumluluğu vermemiş rahata alıştırmış. Bu tamamen yetiştirmeyle alakalı benim de babam memur durumumuz iyiydi ama ben kendi paramı kazanmak için çırpındım. Sevdiğim için düzelir diyerek evlendim ama malesef önceden gördüğüm tabloyu yaşıyorum.
Ağam yar, paşam yar denilerek, sorumluluk verilmeden, yaşı küçükken harçlığını çıkarmasını beklemeden büyütülmüş. Bu modelden benim Almancı akrabaların çocuklarında var; eurolarına mı güveniyorlardı nedir, çocuklarını saldılar çayıra, mevlâm kayıra. Sürekli bağlantılarla işe koyuyorlar birini, birkaç aya çıkarılıyor veya kendisi bırakıyor. Alışmamış ki çalışmaya, evi de babası bakıyor, karısı kaynana elini gözlüyor, don alacak ekmek alacak kaynanaya söylüyor; kuzenim de geldi yaşı 35’i de geçti, bundan daha adam olur mu? Evlendiği kız da pişman evlendiğine, onun mesleği de yok; el mecbur çekiyor, ailesine karşı da yüzü yok. Siz çekmeyin bari, ne işiniz var böyle bir adamla, işinde gücünde mesleği olan kadınsınız? Genceciksiniz, hatanın neresinden dönseniz kârdır.

İsterse kasiyer olsun cv sine yazmak zorunda değil ama o arada iş arayabilir. İnsan yeter ki çalışmak istesin, gir çık gir çık yapıp durmuş, bu modeli çok okudum ben KKda. Bi yerden sonra artık asla çalışmak istemiycek ama hep bir bahanesi olucak. Evde platstation oynamak cazip geliyor sabahın 7 sinde kalkıp işe gitmek yerine
Evet bulana kadar başka bir yerde çalışıp en azından ev bütçesine bir katkısı olsa hiç bir itirazım olmayacak benim...

X